Tekirdağ-M.Ereğlisi-Sultanköy-Silivri Paylaşım Platformu

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında huylu tarafından paylaşıldı.

1. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    N.S. KN Saltwater 802M, Savage Gear MPP 2,51
    Favori Makine:
    Daiwa Legalis 3000 SH, D.A.M. Quick FZ 30
    Kıyıda var ama çok ufaklar Salih abi.

2. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    APIA Foojin'X Grove Stream 93ML, MajorCraft Cross Ride XRS-1002H
    Favori Makine:
    DAIWA Morethan Branzino 2508SH LBD, DAIWA Catalina 4020PE-H
    En İyi Avı:
    48cm 1170 gr Levrek, 45,5 cm 790gr Kofana
    Başladıysa LRF denemeye başlayayım ben ozaman nasıl olsa hepsini geri salarım :thumb: Bu arada istavrit başladıysa yine spinle istavrit olayına girmek lazım Ayhan abihihi

3. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daha istavrit görmedim kıyıda Gürkan. Zaten bana da spinle çapariyi bulaştırdın, elime başka kamış almak gelmiyor içimden. Ağırrrr, sağırrr.... Sırf senin ballandıra ballandıra anlatmandan dolayı örgü de alacağım. (Var bende bir terslik. Herkes levrek için örgü kullanır, ben istavrit için :):) )
    Zaten şimdi istavrit zamanı değil. Başka ziyaretçiler var kıyıda ;)
    LRF'yi ben de düşünüyorum ama eşkina için düşünüyorum. Olurmu bilmem ama deneyeyim diyorum...

Son düzenleme: 24 Nisan 2014
  4. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    APIA Foojin'X Grove Stream 93ML, MajorCraft Cross Ride XRS-1002H
    Favori Makine:
    DAIWA Morethan Branzino 2508SH LBD, DAIWA Catalina 4020PE-H
    En İyi Avı:
    48cm 1170 gr Levrek, 45,5 cm 790gr Kofana
    İstavrit için az daha ısınması lazım sanırım suların Ayhan abi. Abi muhteşem ya spinle çapari atmak, hem yorulmuyosun hem de kaç balık aldığını hissediyosun çekerken, hatta yolda kurtulanı bile hissediyorsunhihi Tabi ip misinayla:laughing: :laughing:

O ziyaretçilerden haberim var da işler çok yoğun bir türlü çıkamıyorum balığa:(

Eşkina için LRF olayına gelirsek eğer, yapan ve paylşan var işte fotoğrafı https://www.facebook.com/photo.php?fbid=554684997984842&set=oa.663365137069332&type=1&theater

Benim de aklımda var güzel eşkina bölgeleri biliyorum deneyeceğim bakalım zaman bulabilirsem tabihihi

5. the marmara of corlu

the marmara of corlu salih nas

Favori Kamış:
    Daiwa sensör 3 parça 420
    Favori Makine:
    Dam quick 8000
    En İyi Avı:
    60 cm levrek
    Sagol kardesim.biraz daha bekliyecegiz demek ki.rast gele

6. fre34

fre34 murat

Favori Makine:
    silver star panthera65 silver star majesty 4007, Shimano Hyperloop 4000 FB 1 BB Makine
    En İyi Avı:
    eskina 1.4kg
    1 mayıs bütün işçi arkadaşlarımın bayramı kutlu olsun

7. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Merhabalar:)

İşler değişmiş, zamanlar kaymış, istavrit geç kalmış:)

LRF nedir diye baktım geçenlerde :) Bir de ne göreyim; koskoca kuyruk altı diye tabir ettiğimiz sistem LRF olmuş:D

Ayhan Abi bir ara görüşelim spin takım ile daha zevkli bir istavrit avı yöntemi biliyorum:D

8. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Oooo......
    Çağrı'cığım hoş geldin sefa geldin.
    Koray söylemişti geleceğini. Sağ salim bitirdin geldin, önünden kocaman bir engel kalkmıştır artık. Bundan sonra hayatta daha uzun vadeli planlar yapabileceksin ;)
    Seninle henüz yüz yüze tanışmadık ama inan ki sen askerdeyken hep kulağını çınlattım. Balık tutamadıkça "ulen Çağrı, aldırdın bana maxrapları, bi işe yaramıyorlar" diye çınlattım. Balık tuttukça da "Allah senden razı olsun Çağrı, aldırdın bana sahtenin kralını" diye dua ettim sana :)
    Sen de geldin ya artık, siz raporları yayınlayıp duracaksınız, ben balığa çıkamadıkça çıldıracağım yine...
    Tekrar hoş geldin arkadaşım, görüşmek üzere...

9. fre34

fre34 murat

Favori Makine:
    silver star panthera65 silver star majesty 4007, Shimano Hyperloop 4000 FB 1 BB Makine
    En İyi Avı:
    eskina 1.4kg
    şimdi balıktan döndüm 2 tane mezgit
    elde var 0

10. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Arkadaşlar, son iki gündür lüfer namına tık yok bende. Daha önceleri de boş döndüğüm olurdu ama en azından 1-2 çinekop takılırdı sahteye. Anlamadığım şey, birden ne oldu da yok oldu bu balık? Acaba yağmurun bir etkisi olmuşmudur, ne dersiniz?

11. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Denizin az biraz karışması yeticek Ayhan abi. Bu mevsimde yatık deniz işi zorlaştırıyor.

12. the marmara of corlu

Favori Kamış:
    Daiwa sensör 3 parça 420
    Favori Makine:
    Dam quick 8000
    En İyi Avı:
    60 cm levrek
    Merhaba arkadaslar.foruma kimse ugramiyor,ya cok balik var,tutmaktan yoruluyor,yada herkes benim gibi eski avlari yad ediyor.saka bir yana bu ara kimseden av raporu duymuyorum.hafta sonu bir aksilik olmazsa enez tarafina gidecegim.o bolge hakkinda bilgisi olan arkadaslar paylasirsa sevinirim.bereketli avlar,rast gele.

13. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Hoş bulduk Ayhan Abi:)

Planlar konusunda kafam çok rahat, mesela sezonda balığa gidebileceğim :D

FAYU candır, ama mekan da karşılaşırsak eğer ya da bir gün planlar isek ben asıl canı göstermek isterim sana:) geçen seneden bu seneye FAYU dan daha bereketli bir sahtem var:)

14. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Deme ya Çağrı...
    Dün 13'lük fayuyu denize yolladım, bugün 11'liğini aldım. Keşke bekleseymişim biraz :)
    Hayırlısıyla döndün ya, kesin denk geliriz bir gün.
    Bu arada sizin takımın hiç sesi soluğu çıkmıyor. Ava mı çıkmıyorsunuz yoksa vatoz gibi sessiz ve derinden mi gidiyorsunuz :)

15. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Salih Abi kendim için konuşacak olursam 2 haftadır tık yok. Ondan önce de gecede 1-2 lüfer vardı. Rapor açılacak kadar büyük/heyecanlı bir av olmayınca mecburen eski avları yad ediyoruz :)
    T.dağ tayfası için tahminim, bence avcı arkadaşlar çıtayı bayaa yüksek tutuyorlar. Geç, bir-iki balık için rapor açmayı, izlediğimde hem imrenip hem de onların adına gurur duyduğum salıverme videolarını bile paylaşmadılar daha :) (ki, benim gözümde 10 kiloluk levrek yakalamaktan daha da güzel bir şey çoğumuzun hemen eve götüreceği balığı geri salmak)
    Umarım Enez avın güzel geçmiştir. Şu ana kadar ne zaman saroza gitsem av için her seferinde büyük bir hevesle gittim ve her seferinde hüsranla döndüm :( (ya şanssızlık yada meraya yabancı olmanın verdiği dezavantaj)
    Ama hala içimde şöyle güzel bir çupra avı hevesi var ne yalan söyleyeyim :)

Son düzenleme: 19 Mayıs 2014
  16. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Seni kırarmıyız Ayhan abi buyur ortalık şenlensin :) ;)

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=58715

17. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Selçuk hocam herşey güzel de, makineyle kamışını da gözüme gözüme soktun, durduk yere masraf çıkaracaksın bana. Zaten Çağrı'da yeni sahteler var diyor, valla batıracaksınız siz beni :)
    Tekrar Tebrikler hocam.
    (Bu arada, bu akşam güzel dalga vardı, merayı yokladım bir saat kadar, tık yoktu :( )

18. the marmara of corlu

Favori Kamış:
    Daiwa sensör 3 parça 420
    Favori Makine:
    Dam quick 8000
    En İyi Avı:
    60 cm levrek
    Merhaba Ayhan kardesim.sitede kimsenin enez hakkinda bilgisi yokmus demek.onemli degil.ben gittim gordum.mevki soylemiyecegim.guzel melanur,birkac karagoz(kacanlari sayamadim) yem olarak karides, uclu dip takimi ve samandrali kullandim.cok aksiyonlu guzel bes sàat gecirdik.birdahakinde daha bilincli ve tecrubeli gidecegim.rastgele

19. fre34

fre34 murat

Favori Makine:
    En İyi Avı:
    eskina 1.4kg
    canı gönülden tebrikler hocam. balığı iade etmeniz bence muhteşem bişiydi. bu işi aşkla yamanızın bi kanıtıydı bence

20. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Dün sarozdaydık. Belki birkaç çipura kandırırız diye ama nafile... Avuç içi kadar mırmırlar, lidakiler, ispariler, iki tane trakonya, bir tane mığrı. Hepsini besledik, bir kaç tane lidaki hariç hepsini geri saldık.
    Not 1: İşin acemisiyiz, okuduklarımızdan ders çıkarıp mamun alalım dedik. Merada satan bir amca bulduk. Pet şişenin dibindeki 15-20 mamuna 15 TL istedi. Dayı ne diyorsun çok pahalı falan... Sonunda baklayı ağzından çıkardı. İstanbuldan gelenlere 20 liradan satıyorum almazsanız almayın dedi. Biz de almadık tabii... Ama asıl anlatmak istediğim, merada bizden başka 5-6 grup daha vardı. Çoğu da mamunla avlanıyordu. Ama hiçbirinde adam gibi balık yoktu. Tamam, mamun çok iyi bir yemdir ama bizdeki donmuş karidesler, boru kurdu ve özellikle sülünez de çok güzel av yaptırdı ;)
    Not 2: Ben de Selçuk Hocam ve Koray gibi salıverme videosu çekip yayınlayacaktım ama kameranın zoomu yetmedi ufacık balıklara :):):)
    Saygılar, selamlar...