Tekirdağ-M.Ereğlisi-Sultanköy-Silivri Paylaşım Platformu

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında huylu tarafından paylaşıldı.

1. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    N.S. KN Saltwater 802M, Savage Gear MPP 2,51
    Favori Makine:
    Daiwa Legalis 3000 SH, D.A.M. Quick FZ 30
    Arkadaşlar merhaba. Sizden bir ricam olacak, yeni sezona hazırlık için bir tulum alayım diyorum ama aşağıdakiler arasında karasız kaldım. Fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim, teşekkürler.
    1- http://www.decathlon.com.tr/start-pvc-uzun-cizme-id_8083981.html
    2- http://www.decathlon.com.tr/waders-start-uzun-cizme-id_8083983.html
    3- http://www.decathlon.com.tr/waders-thermo-start-id_8082465.html
    Kafamdaki soru işaretlerinden biri, acaba kasık çizmesi işimi görür mü, tuluma gerçekten gerek var mı? Eğer iş görmez, tulum daha iyi diyorsanız normal pvc tulum yetermi yoksa neopren tulummu bakayım? 3. linkteki neopren tulum gerçekten ısı yalıtımı yaparmı yoksa 3 mm bir işe yaramazmı? Daha önce hiç tulum/çizme kullanmadım o yüzden sizlerin fikrini alayım istedim.
    Teşekkürler...

2. gogo71

gogo71 GÖKHAN

En İyi Avı:
    5.7 kg levrek
    herkese iyi günler,
    tekirdağ civarlarından kiloluk minekop alanlar varmış :)

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Linkteki tulumları kullanmadım ama pvc ve neopren tulum kullandım.

Yazın ve bahar aylarında kullanacaksan kasık çizmesi çok daha kullanışlı olur.
    Tulumlar yakıyor adamı. :D

Ancak kışın kullanacaksan kesinlikle neopren tulum tavsiye ederim. ;)
    Soğuk günlerde avlakta kalabilme süreni ciddi arttıracaktır.
    Birde soğuk günlerde neopren patiği tavsiye ederim.

Olumsuz yanları ise ağırlığından ötürü biraz sıkıntı yaratabilir, yorgunluk ve omuzlara baskı yapıyormuş gibi... Esnek yapısından ötürü bazen dikiş yerlerinden su sızdırabilir neopren. Benim ve avdaşımın başına gelmiştir.
    Her av değil ama su içinde yapılan zorlu yürüyüşler esnasında esneyip hafif nem alabiliyor. Pvc tulunlar ise hafif ve hareket açısından daha rahat olsalar da soğuk mevsim ve bölgelerde çok zayıf kalmaktalar. Lahana gibi giyinseniz de üşümek kaçınılmaz olmakta. Çok üşümenin sonucu arabaya kaçmakla son bulduğundan, aktif av süreniz bariz kısalacaktır.

4. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana

Ayhan abi Volkan abi zaten yukarda özetlemiş yinede bir kaç bir şey ekliyim. Sen bahar aylarında da kış aylarında da balığa çıkıysun sonuçta tulum sıcak havalarda da gerekli olabiliyor o yüzden çok su içinde dolaşmıyacaksan yaz ayları için kasık çizmesi kış içinse mutlaka neopren tulum al. Decatlondaki kasık çizmesi biraz pahallı gibi geldi bana istoça yolun düşerse orda bir bak.

Neopren tulum için ise gitmene gerek yok uzak biraz o sana gelsin :) CABELAS tek geçerim. Amerikadan getirtelim sana bunu pişman olmazsın.

İlk linkteki 5mm diğeri 3.5 mm arada biraz fiyat farkı var bendeki 3.5 mm görmüştün sanırım soğuk felan işlemez. Türkiye fiyatları 600 lira civarı hihi

1- http://www.cabelas.com/product/Cabe...&Ntt=neopren&WTz_l=Header;Search-All+Products

2- http://www.cabelas.com/product/Cabe...&Ntt=neopren&WTz_l=Header;Search-All+Products

Bu da tr link 600 tl cik :laughing:
    3- http://www.unleyen.com/?urun-1163-3-5mm-Neopren-Tulum-Cizme.html

5. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Sevgili Volkan ve Selçuk Hocam, kafam çorba gibiydi, şimdi siz de iyice karıştırdınız çorbayı :)
    - Volkan neopren ağır oluyor dedi, neoprenden soğudum. Bir de su geçirme ihtimali iyice soğuttu :(
    - Tulumda üşürsün dediniz, ama tulum da hafif olur dediniz. Tulumu hem sevdim hem soğudum.
    Yazı zaten çok problem etmiyorum. Kışın da pantolon içine hani askerde giydiğimiz yün içliklerden falan giysem yetmezmi acaba?
    Ufffff..........
    Ben en iyisi bir tane Seaspin Coixedda, biraz da misina falan alayım da alışveriş hevesim körelsin :) Zaten daha Çağrı da sahte masrafına sokacak beni :):):)
    Gürkan'la Koray'ın babası da verdi gazı ip misina al diye. Aldım 0,16'lık Fladen, ilk günde 3-4 defa misina dolandı, bir tane FAYU denize kurban gitti. Sabahına monoya döndüm. Hassasiyeti gerçekten çok hoşuma gitti ama ya aldığım ip çok dandikti yada ben beceremedim ip kullanmayı :(
    Fikirleriniz için çok teşekkür ederim arkadaşlar. Hepinize balıklı günler dilerim ;)

6. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    APIA Foojin'X Grove Stream 93ML, MajorCraft Cross Ride XRS-1002H
    Favori Makine:
    DAIWA Morethan Branzino 2508SH LBD, DAIWA Catalina 4020PE-H
    En İyi Avı:
    48cm 1170 gr Levrek, 45,5 cm 790gr Kofana
    Boşver abi şimdi tulumu çizmeyi coixedda al, bi de mono istiyosan okuma seabass alhihi İp alacaksan ucuz olsun iyi olsun diyosan savagear adrenaline, çok sağlam olsun para da veririm diyosan berkley whiplash pro al:thumb: Bir de makinayı değiştirdin mi abi en son avenger alacaktın? Benim kullandığım avengerde 0.22 adrenaline sarılı hiç dolaşma yaşamadım.

Tulum tabi işin şakası benim de ihtiyacım var aslında kış için Selçuğun cabelastan düşünüyorum. Bi kendimi toparlarsam alıcam:D

7. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Yok ya, Gürkan. İpten acaip soğudum. Makineye sarımında falan sıkıntı olmadı ama atışlarda niye dolandı anlamadım bir türlü. Hele ki WTD yaptığım zaman neredeyse 4-5 atışta bir dolandı. Yemli takıma 0,20'lik ip sardım, sıkıntı yok. Hatta parmak kadar mırmırın vuruşlarını bile hisseder oldum. Atış mesafesi de daha iyi oldu. Ama spine monoyla devam ederim herhalde. Misinayı da Nippon aldım yine. Daha önce kullanmıştım, çok ta memnun kalmıştım. Seabass'te alacağım. Hakkında daha kötü konuşan çıkmadı.
    Tavsiyenle (daha doğrusu verdiğin gazla :):) )buginu almıştım. Sıra coixedda'da... Renk olarak ACC kodlu olanı alayım diyorum. (Bunda da tavsiyeye açığım ;) )
    Bu arada Avenger aldım ama ne yalan söyleyeyim içime tam sinmedi :( Şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadım. Hatta birçok kez kuma düşürdüm, kimisinde kumları tam temizleyemeyip denize soktuğum bile oldu. Sağlamlığından yana sıkıntı yok ama... Ne bileyim, tam alışamadım...

8. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    APIA Foojin'X Grove Stream 93ML, MajorCraft Cross Ride XRS-1002H
    Favori Makine:
    DAIWA Morethan Branzino 2508SH LBD, DAIWA Catalina 4020PE-H
    En İyi Avı:
    48cm 1170 gr Levrek, 45,5 cm 790gr Kofana
    ACC renk kodu bence Seaspin sahtelerin en gerçekçi kodu. Coixeddanın aksiyonu çok güzel ağır bir sahte olmasına rağmen yavaş sarımda bile aksiyonu bozmuyor. En az buginular kadar iyi hatta daha bile iyi diyebileceğim atış performansı var:thumb: Yalnız üzerinde tekli jig iğneleri var, lüfer için kullanımda 3lü iğnelerle değiştirmek gerekiyor.

Avenger'ı 1 yıldan fazla bir zamandır kullanıyorum hiç sıkıntı yaşamadım ne atışta ne de sarımda. Sadece biraz oyuncak gibi duruyor gösterişi yok o kadar. Zamanla alışırsın abi:thumb: WTD aksiyonu yaparken ip kullanmaya yeni başlayanlarda hep problem oluyor sanırım, makinaya gevşek sarıldığı için atışta ani misina boşalması oluyor ve havadayken karışıyor ip. El alıştıkça onunda önüne geçiliyor sadece biraz sıkıntı yaşayıp alışmak gerek:thumb:

9. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Merhaba arkadaşlar. Haftanın özeti,
    - Coixedda geldi. Rengi, ağırlığı, yüzüşü, erimi çok güzel... derken ilk gününde takıldı ve denize kurban verdim :(:( (Çok yakışıklıydı ya meret)
    - Cts. akşam iş çıkışı "belki bu kez olur" diye çipura peşine düştüm sarozda. Mera seçimim mi yanlış, mevsimi mi tutturamıyorum bilmiyorum ama yine avuç içi kadar balıkları besleyip geri yolladım denize. Yetmedi bir güzel ıslandım yağmur altında. Bu kadarla da kalmadı yıldırımlar düşmeye başladı. Arabada sıkıntıyla yağmurun dinmesini bekledim. Sonra bari biraz atçek yapayım dedim. Atıyorum ümitsizce. Ve beklenmeyen anda beklenmeyen ziyaretçi geldi. 2 karışlık paşayla tadını çıkara çıkara güreştik. (Karış yeni ölçü birimim oldu. 1 karış 22 cm :))
    - Bugün de rüzgarı gördükçe akşamı zor ettim. Dün çarşaf gibi denizde paşa geldiyse bugün köpük köpük kıyılarda kesin gelir hevesiyle yüzdürdüm sahteleri ama nafile. Balık yerine tüm yosunları kıyıya topladım :)
    Umarım sizlerin haftası daha güzel geçmiştir...
    (Bu arada, balığı salmak aklımdan geçti ama yapmadım, yapamadım. Ve daha yeterince pişmediğime karar verdim :( )

Son düzenleme: 9 Haziran 2014
  10. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Codexia ya üzüldüm Ayhan abi ucuz da değil meretler :(
    Şu ara kıyılarda güzel mırmır denkleyenler var kısmet değilmiş sana.
    Aldığın paşaya ise sevindim ayrıca 44 cm lik levrek güzel bir levrektir salmaman salamaman gayet normal afiyet olsun. Sen tanıdığım en naif avcılardansın. Sen makanı zorla ;) Görüşmek üzere hihi ;)

11. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Sağol Selçuk Hocam.
    Hocam, benim derdim "öyle avcıyım, böyle yakalarım" havası değil. Sizlerle tanıştım, çok ta iyi oldu. Çünkü senin olmadığın bir gün Koray bana bıraktığınız balığın videosunu izletti, avlandığınız günden konuştuk. O gün size olan saygım kat kat arttı. Çünkü;
    1- Aynı kıyıları paylaştığımız şehirde avuç kadar mırmırları kovasına atan, zıpkınla vuran, yemeyeceği sarpaların canını alan (hele bunu hiç anlamam yemeyeceksen niye öldürürsün ki hayvancağızı) insanlar vardı. Bir de sizin gibi balıkçılar vardı. Benim için sizler terazinin artı tarafına bastığınız için saygıyı hak ediyorsunuz.
    2- Eskiden ben de yediğim bir balıksa ufaklığına falan çok bakmadan atardım torbaya. Sizler beni olumlu yönde değiştirdiyseniz, belki ben de balıkları salarak başka birini değiştirebilirim. O yüzden yakaladığım levreği nefsime yenilmeden salmak, salabilmek istiyorum. Başka biri beni görüp "ulen bu keltoş salıyorsa ben de salayım" desin istiyorum.

12. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Aklıma gelmişken şunu da söyleyeyim istedim. Zıpkıncıları pek sevmiyorum. (Bilinçli, sorumluluk sahibi olanları kesinlikle ayrı tutuyorum ama maalesef onlardan çok az gördüm).
    Bellerine ufaklı büyüklü kefalleri mırmırları takıp çıkıyorlar ya denizden, anlamıyorum bir türlü. "O kadar daldım, eli boş çıkmayayım" mantığıyla mı avlıyorlar ufacık hayvanları bilmiyorum ama görünce üzülüyorum :(
    Olta ile avlanmayı o yüzden seviyorum. Yap güreşini hayvanla, sonra yemeyeceksen sal gitsin deme şansın var. Ama zıpkınla avcılıkta yada kara avcılığında öyle bir şans olmadığı için daha soğuk geliyor bana.
    (Burada kesin alınan/ yanlış anlayan çıkacaktır, o yüzden tekrar belirtiyorum. Sevmediğim şey ufacık/yemeyeceği balıkları vuranlar. Yoksa vicdanının sesini dinleyen avcılara saygım sonsuz, avcılıklarını da onlarla beraber savunurum gerekirse.)

13. mmuratsuna

mmuratsuna murat suna

Merhaba arkadaşlar denizde balığa yeni başladım. At çek merakı başladı ve takımım hazır gibi. Çorluda yaşıyorum. Avlanabileceğim yerler hakkında bilgi verebilir misiniz.

14. mmuratsuna

mmuratsuna murat suna

Merhaba abiler ve arkadaşlar. Atçeke yeni başladım. Çorluda yaşıyorum nerelerde avlanabilirim bilmiyorum yardım edermisiniz?

15. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Merhaba Murat. Aramıza hoşgeldin. Çorlu çevresinde atçek yapabileceğin tatlı su göletleri mevcut. Deniz içinse sahil şeridinden istediğin, gözüne kestirdiğin yerden atçek yapabilirsin. Ama ilk olarak ikisi için de ulaşım için bir aracın olması gerekir. Maalesef otobüse binip gidebileceğin yerler yok yakınında.
    Eğer nokta atışı mera istiyorsan tahminim kimse vermez. (Ben de foruma ilk kaydolduğumda mera sormuştum, kimse cevaplamamıştı. O zaman pek anlam verememiştim ama zamanla sebebini anladım)
    Başlangıç olarak, Nato limanını deneyebilirsin. Herkes gider, çok azı iyi av yapar. Çoğu eli boş döner.
    Bir de Salat fabrikasının önü var. Bence hiç deneme bile...

16. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Helal olsun, hiç kuşkum yokki elbet birgün limitte te olsa içine sinmeyen balığı salacaksın. Bende uzun zamandır salacağım o balığın hayalini kuruyorum.
    Senin gibi düşünenleri görmek sevindirici. :)

17. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Sağol Volkan. Sadece yanlışı eleştirmek yetmiyor bence. Doğru birşeyleri de yapmak gerekir.
    Bu arada Volkan, bi ara ne güzel tartışma vardı t.dağ'da balık yakalamak zor, balık yok, egede çok kolay diye. Bu konuda bastır biraz t.dağ tayfasına ;)

18. mmuratsuna

mmuratsuna murat suna

Eyw sağolasın . Natoyu biliyorum. Peki Tekirdağ merkezdeki taş liman müsait olmaz mı bu iş için?

19. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Bende seninle aynı fikirdeyim Ayhan. Savunduğun şeyi kendinin de yaptığını, yapabildiğini göstermek lazım. (Yazmak değil, göstermek)
    Elbet levrek avında sabah suyunda balık yakalanmadıysa çekim yapmak çok zor ama bu kış salmayı düşündüğüm balığı denk getirebilirsem tüm şartları zorlayıp çekim yapacağım. Umarım o balık nasip olur.

Tekirdağ tayfası yanlış düşünüyor bu konuda. Emin olsunlar ki ege de çok daha zor. Hele kuzey egede (Ayvalığa kadar olan, benim avlandığım bölüm) çok çok daha zor. Tekirdağ tayfası, sanırım 2 senedir veya 2.5 senedir bu disiplinin içindeler. Hadi bilemedin 3 sene olsun. Son sene de tecrübelenince ve avlakları çözünce iyi derecede av yaptılar.

Bizim buralarda 8-9 senedir bu disiplinle avlanan avlakları çok iyi bilen insanlar var. Onların arasından az olan vakitte balık yakalamaya çalışıyorum.
    Bizim bölgede balık fena değil ama her sene daha da kötüye gidiyor. Avlaklar her gün dövülmekte, bence toplu levrek fotoğraflarına bakıp yanlış izlenime kapılıyorlar.

Neyse, mevsimi gelince çok yazışırız bu konu hakkında. Tabi kendileri kışın tuttukları balıkları yazın yayınlamazlarsa... :rolleyes: :p :D

20. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    :):):):)
    Volkan onların yazın tuttuğu balığı görsen tebrik mi edersin bu ne be mi dersin bilmiyorum :)
    Neyse, sürprizi bozmayayım ;)