Tekirdağ-M.Ereğlisi-Sultanköy-Silivri Paylaşım Platformu

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında huylu tarafından paylaşıldı.

1. vessa

vessa gürel

Favori Kamış:
    Alivio CX Surf TE
    Favori Makine:
    Daiwa WindCast X5000
    En İyi Avı:
    5.7 aynalı
    pazar gunleri kapalı

2. huylu

huylu Serkan

Favori Kamış:
    Okuma Salina Sea Spin
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    4kg civarı vatos ve bolca istavrit:)
    Günaydın üstad eywallah saol.

3. EMİREREN

EMİREREN BARIŞ

Favori Kamış:
    Okuma salina sea spin-Linaeffe De Luxe 3,90m
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro SPa-40,Okuma Trio RC55
    En İyi Avı:
    KALKAN 4,5KG
    iyi akşamlar kimler burada?

4. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Simdi burdayim az önce geldim:) biraz at cek yapiyim dedim 10 atisa yakin yaptim bulutlar artinca mangal olmiyim dedim döndüm ama deniz cok tatliydi köpük köpük rüzgar hafif esiyodu ama malum mangal olmak var:D

5. gogo71

gogo71 GÖKHAN

En İyi Avı:
    5.7 kg levrek
    yağmurluk yok mu çağrı sende :D

6. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Hocam yagmurluk yildirimi engeller mi:D benim sorunum o, balik tutucaz diye mangal olmayalim:D bi de yagmurluk mu alayim yahu:D bu arada hafta ici buralara gelicen mi tulum bakalim:F

7. huylu

huylu Serkan

Favori Kamış:
    Okuma Salina Sea Spin
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    Çağrı sana yazmıştım boy çizmesi 35 TL çorluda ilgilenirsen alırım...

8. huylu

huylu Serkan

Favori Kamış:
    Okuma Salina Sea Spin
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    Karbon kamişlarda yıldırımla ilgili bir tehlike var ama mendireklerde yada limanlarda oltanızdan daha yüksek bir yükselti varsa (direk-ağaç-Fener vs..) Pek fazla korkmayın birsey olmaz arada statik elektrik yüklenir kamışınız onuda arada yere toprağa koyarak deşarj edebilirsiniz. Ayrıca havada yağmur var ama hiç yıldırım yada şimşek ışık vs.. gözükmüyorsa korkulacak birsey yok demektir. Her yağmurlu hava yıldırım yapıcak diye birsey yoktur. Elektrik benim alanım:)))))

9. huylu

huylu Serkan

Favori Kamış:
    Okuma Salina Sea Spin
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    iyi geceler millet kimse yokmuuuu nabıosunuz bakim oralarda:))))

Tekirdağ'da At-çek yapan ve levrek alan birisinin raporunu okudum az önce Atila59 bu yılın başlarında almış levreği baya irice bişey. Avlandığı yer küçük bir dere var demiş kesmiş:) Tekirdağ'da kaç tane küçük dere varki denize dökülen çokmu acaba :))))))))

10. gogo71

gogo71 GÖKHAN

En İyi Avı:
    5.7 kg levrek
    dün telefonda bahsetmiştim bulmuşsun o raporu :D

11. huylu

huylu Serkan

Favori Kamış:
    Okuma Salina Sea Spin
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    Aynen hocam ya T.dağda bir yer var biz yazın orada yüzeriz babamların eve yakın orda kayalıklar var ve bu mevsimlerde oldukça bakir bir yer sessiz sakin ben esasında ordan çok umutluyum ama yemli dip orda iş yapmaz spining yapmak icap eder. İlgilenirsen msjlarım seni gitmek istersen felan.

12. gogo71

gogo71 GÖKHAN

En İyi Avı:
    5.7 kg levrek
    o zaman bu cumartesi oraya bir göz atmak lazım gerekir diye düşünüyorum, sadece spinnig...
    ben-selçuk-çağrı banko gelecek isimler :D

13. huylu

huylu Serkan

Favori Kamış:
    Okuma Salina Sea Spin
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    Dere değilsede ufak bi tatlı suda denize karışıyor :))) Ama çeşme gibi birsey yani acaba adamın dediği yer orası olmasın :))))) zaten oranın kum yapısı kurt murt çıkarmaya musait değil sabah erken vakitte denenebilir olmadı atlanır arabaya baska yere geçilir aksam suyuna yetişilir. cumatesiye daha çok var şimdiden aklımızın bir kösesinde dursun. Hava raporlarını felan bir takip edelim musait olanlarla yaparız bakarsınız:)

Esasında benim canım Eşkina avı istiyor ama sanırsam mevsimi değil tam bilgim yok ama. Çok zevkli bir av ben 1 defa bulundum babamların yanında :)) Babam eşkina konusunda tam bir trofecidir ahh bizede biraz bulaşsa onun balıkçılığı:))))

14. huylu

huylu Serkan

Favori Kamış:
    Okuma Salina Sea Spin
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    Ben yattım yarın iş var geceniz iyi olsun Rastgele...

15. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Hooop yahu yine muabbetleri kaçırmışım :D Gökhan hocam bahsettiğiniz yeri ve dere akan daha bi çok yer biliyorum öyle ahım şahım bişey değil ama bu sene ordan (şahit olmadım) 2 adet çok iri levrek aldığını söyleyen bi abim var hatta sahte rengi ve markası bile verdi :D:D ctesi oraya gidelim alalım kamışlarımızı yemlerimizi sahtelerimizi sabahtan çıkalım yada geceden gidelim sabaha kalalım yapalım bişeyler yoksa kırıp atıcam bu kamışları :D:D:D:D

16. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Serkan

Daha evvel bahsettimmi bilmiyorum ama siz atçekte muhtelif rapalaların haricinde acaba silikon kandırıcılar kullanıyormusunuz.

Bakın bölgeniz hem Levreğin hem sargozun genelde kobra kurduyla beslendiği bir bölge.Dolayısıyla satıcılarda bu kurdun taklitlerinden gayet bol var.
    Buradaki avlarımızda kimi zaman,özelliklede dere ağzı hatta içi gibi bölgelerde bu kurtla atçek,sair sahtelere nazaran daha randımanlı olabilmektedir.

Bu sahteye denk geldiğinde sargoz(Baltabaş karagöz)da tereddütsüz atlar.

Bir denemenizi tavsiye ediyorum.

Sevgiler

17. joqu

joqu koray

Favori Kamış:
    okuma sea salina 10-40
    Favori Makine:
    okuma trio 40S
    En İyi Avı:
    sazan 5kg,levrek 1.5 kg kofana
    selam arkadaşlar dün sabaha karşı at çek ve yemli balığa cıktık sabah 4 te avlaktaydık yagmur dinmiş hava durulmuştu yer altınova otel arkası derenin döküldüğü yer sabah 10 a kadar durduk malesef deniz aşırı yosunluydu atcek yapıyorsun yosun gelıyor yemli atıyorsun yengecler temizliyor sonuc 2 adet yengeç tutulmustur 1 tık dahi yok:)

ama balık markette bi üstad ile tanıştım ihtiyar babacan bi adam yem alırken sohbet ettik balık hastasıyım 1 aydır gıdıyorum ama 1 tane tutamadım balık yapmıyor su sıralar dedi ama cok levrek aldıgını söyledi kaşık ile kiloluk yerleri sordum nerden aldın tekirdağda kıyıdan levrek alanı görmedim dedim olurmu dedi söyleyim sana hemen belkide yukarıda bahsi gecen derenin aktığı yer diye tabir edilen yerlerden biri burasıdır yüksek ihtimalle ben size yerleri söylüyorum arkadaslar adam 1 ay öncesi daha levrek almıs bu 2 yerden birtanesi hemen bizim universtenin ordaki aheste cay bahcesi yanı kumsalı dere denize dökülüyor ordan çok aldım dedi..
    diğeri ise bu çıkışta hundai vs araba servisleri var o yol üzerinde sağda sarı siteler var dedi mertem sitesimi neymiş hatta bilmemne körfezi de deniyormus ordada dere denize dökülüyormus sazlık vs dedi hatta sitelerin onunden giriliyormus birde orda almıs levregi denemek lazım oralardan mantıklı geldi banada bilginize

18. volkanca

volkanca Volkan

Vedat abi,
    bahsettiğin bu silikon kurtlar yine şeffaf şamandıra düzeneği ile mi kullanılıyor.(silikon balık gibi)

19. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Merhaa Vedat Amca

Bahsettiğiniz silikon kurtları hiç denemedim ama 2009 2010 yılları arasında muhtelif silikon balıklar ile levrek yakaladım :) foruma ilk katıldığım zamanlarda sizin açtığınız sililkon raglou ile ilgili üst konuya baktım okudum ama sanırım yanlış uyguladım :( bi tarif ediyim birde şamandıramın fotoğrafını koyayım nerde hatam söyleyin bana:( Şimdi makinadan çıkan bedene bitane stoper ekledim ucuna şamadıra en ucada fırdöndü. 1 buçuk kulaç fc misinayı fırdöndüye bağladım ve ucunada silikon ragluoyu bağladım attım yalnız atım konusunda fazla bi verim alamadım:( Şamandıra olarak bunu kullanıyorum Vedat Amca ;

20. huylu

huylu Serkan

Favori Kamış:
    Okuma Salina Sea Spin
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    Değerli ustam Vedat abi öncelikle bizimle ilgilendiğin için teşekkürler. Silikon geçen gün satın aldım sizin tarif ettiğiniz yöntem olan : şeffaf şamandıra ucuna 1-2 mt. Fc misina ucuna simli şeffaf silikon 5-6 cm boyundaki silikona iğnesini kendim geçirdim Hatta 1-2 tanesine jig kafalı ağırlıklı iğne taktım balık kafası görüntülü gözü olan iğnelerden o şekilde de denedim. Denedim ama söylediğiniz gibi bizim buraların (lug worm) kurta benzeyen silikon kurtlarından alıp denemedim. Ben Çorlu'da oturuyorum burada malesef çok fazla sahte-silikon çeşitliliği yok:( Ama internette dediğiniz silikonlardan var görmüştüm.

Bu Tekirdağ civarında tutan trofe tutuyor tutamayan da bizim gibi uğraşıp duruyor ilginç valla:)) Hafta içleri çalıştığım için ancak hafta sonu 1 gün ayırabiliyorum balık avına diğer günüde eşime ayırıyorum anlaşma imzaladık.:)))) Deniz 25-30 km olduğu için bana, 1 gün önceden zamanım olursa denize gidip kurt çıkarıyorum çıkartamazsam zaten levrek için hiç olta sallamıyorumn ufak tefek balıklar için oyalanmalık yemlerle avlanıyorum:) Çünkü gerçekten Marmara'da At-çek ile Levrek yakalayanı gözümle görmedim levrek alan sadece haberlerini alıyoruz okadar. Bu silikonları ben Mart-Nisan için aldım esasında (turna için) ama denize de 1-2 defa denedim şimdilik sonuç sıfır.Avlarınızı bir öğrenci gözüyle takip ediyoruz bilmenizi isterim saygılarımla...:)))