Tekirdağ-M.Ereğlisi-Sultanköy-Silivri Paylaşım Platformu

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında huylu tarafından paylaşıldı.

1. brus77

brus77 Hüseyin

Favori Kamış:
    Shekspeare Beta Carp-3,60 + Lineaeffe Titanium 4,20
    Favori Makine:
    DAM Quick Super 850 RD
    En İyi Avı:
    Levrek-1,7 Kg+Kalkan-1,5 KG+Turna-56 cm_1,5 Kg
    Bende Cumartesi akşamı Ereğlideydim. Hava rüzgarlıydı. Kararmaya yakın iyi balık yaptı. Tek başıma 66 adet orta ve iri boy istavrit aldım.

66 x 30 gram = 1,980 gram ~2 kilo.

2. askala

askala

Arkadaşlar birazdan Nato Limanına gidiyorum, geç vakte kadar hava müsaade ettiğince kalıcam. Gelecek varsa buluşalım. Herkese rastgele...

3. Voyvoda

Voyvoda M.o

Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FC
    selam arkadaşlar, izmirden geliyorum çorludayım, yarın biyerlerde avlanmak istiyorum, yem nerden bulabilirim? ve ne tarafları tavsiye edesiniz? Marmara Ereğlisinden Çorluya doğru deniz kenarından gelirken, uzun bir isekele gördüm orası uygunmudur nedersiniz?

4. mserler

mserler serdar

merhaba arkadaşım çorlu ya hoş geldin.o görmüş olduğun iskele nato iskelesi olarak geçiyor.bu aralar bolca istavrit yapıyor.akşam üstü çok kalabalık oluyor.eğer mümkünse sabah 05:30 da orada olursan sabahta iyi balık yapıyor,hemde fazla kimse olmuyor.yem işine geline hatip ticaret hafta sonları boru kurdu getiriyor.

5. Voyvoda

Voyvoda M.o

Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FC
    Hoşbuldum, bu hatip ticareta ne tarafta? yada nereye yakın?

6. mserler

mserler serdar

heykelden belediyeye doğru inerken işcanlar çarşısı var onun arka sokağında kalıyor.istersen google haritalardan aratabilirsin.

7. askala

askala

Selam. sabah balık ne zaman başlıyor? Bir de yön farkı var mı? Yani Tekirdağ'a bakan yakadan mı Ereğli'ye bakan yakadan mı atalım ?

8. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Ezan okunduktan 30 dk sonra gibi hava açmaya başlar balıkta başlar 10 a kadar duruma göre av verir. Özellikle istarvit. Ben genelde avlak yakınsa ezanla çıkarım yola. Sanırım natoya gideceksiniz belli olmuyor balık gezdiği içiniki tarafıda denemenizde fayda var değişiyor yani.

9. mserler

mserler serdar

merhaba nato limanında genelde balık 06:30 ile 09:30 arası yapıyor..rüzgarı arkanıza alıp atışlar yapın.
    atışlarınızı açığa doğru değil kıyıya doğru yapın,balık genelde limanın kuytu bölgelerinde oluyor.
    çok uzak atış yapmanıza gerek yok 20metre civarından balık alınabiliyor.güneş yükselmeye başladıkça atışlarınızı açığa doğru yaparsanız.
    saat 10:00 akadar balık alabirsiniz.saat 10:00 dan sonra da balık alındığını söylüyorlar ama hiç denemedim.oltanızın ucu hiç boş kalmasın..

10. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    N.S. KN Saltwater 802M, Savage Gear MPP 2,51
    Favori Makine:
    Daiwa Legalis 3000 SH, D.A.M. Quick FZ 30
    Merhaba arkadaşlar. Aranıza yeni katılan ve amatör balıkçılığın en başında olan biriyim. İlk olarak bilgilerinizi, tecrübelerinizi paylaştığınız için teşşekkür ederim. Ben de çorbada az da olsa tuzum olsun istedim. Balık tutmayla bu yaz ilgilenmeye başladım. Başlarda ben de nato limanına gidiyordum. Yaz başında girişini toprak ile kapattıktan sonra ve de t.dağ merkezden o kadar yol gitmeye gerek olmadığına karar verdik arkadaşlarla. Eğer ilgilenirseniz kumbağ'daki balıkçı limanında da natodaki kadar istavrit yakalanıyor bilginiz olsun. Limanın hemen dışında da mırmır yakalayan birkaç avcı gördüm. Bir de fikrinizi almak istediğim bir konu var. Ekteki resimde de görülen 3 bölgeden acaba hangilerinde levrek yada çipura yakalayabiliriz sizce. Sorma sebebime gelince, forumdaki yazılara bakınca birçok kişi "kumluk bölgede, dalgaların köpük yapmaya başladığı alanda avlanır levrek" dediği için aklıma resimdeki birinci bölgede kayaların üstünden dalgalara paralel at çek yapsak olurmu? İkinci bölgede sürekli istavrit sürüleri ve gümüş balığı oluyor. Düşüncem, bu balıklar varsa bunları avlayacak balıklar da burada olmaz mı acaba? Üçüncü bölgeyi ise yine forumdaki yazılarda "liman girişlerinde levrek olur" dedikleri için düşünüyorum . Bu üç bölge hakkında fikirlerinizi ve varsa tecrübelerinizi alabilirsem çok sevinirim. İyi günler.

Son düzenleme: 2 Temmuz 2012
  11. askala

askala

pazar sabahı 05:30 civarında ava başladım ama malum avcılık şartları hep bana hep bana olmuyor. Saat 09:00'a değişik yön, mesafe ve çapari denemelerimde ben dahil bütün liman boş çekiyordu. 3,5 saat boyunca sadece 3 tane istavrit gördüm. Başka zamana artık kısmetse... Yardım ve öneriler için teşekkürler...

12. gogo71

gogo71 GÖKHAN

En İyi Avı:
    5.7 kg levrek
    herkese merhaba :) tekirdağı size bıraktım ben geldim kırıkkaleye... yakın zamanda turnaya gideceğim umarım güzel bir rapor atabilirim bu hafta içinde :)))

13. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Hadi bakalım Gökhan hocam bekliyoruz raporlarını :)

14. tahminmania

tahminmania deniz

Merhaba arkadaşlar dün itibariyle nato yine istavrit açısından iyi değildi. İnsanlar akşama doğru çok fazla geldiler ama tutamayınca aynı hızla boşaldı liman.

15. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    bir kaç gündür tüm bölgelerde sıkıntı var istarvit açısındangece 11 sularında başka bir avlakta istarvite atarken oldukça iri balıkların atlayışını gördüm 20-30 metre ilerimde kefal yada lüfer olduğunu tahmin ediyordum bir şeyler fena sıkıştırdı birşeyleri bir kaçma kovalamaca vardı balık kıtlığını ona yordum bu gece bir kaşık-rapala yoklaması yapacağım :)

16. mserler

mserler serdar

merhaba Selçuk hocam.kaşık ve rapala denemesinden bir şeyler çıktı mı?

17. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Kaşık ve rapaladan sonuç alamadık yemlide bir kaç mırmırdan sonra çok iri bir sarpa geldi. Surftakımla kıyıya kadar zor geldi balık taşlık olduğu için hızlı sarmam gerekiyordu.takım 0.27 lik kg çekerli misinaydı.Makinada olan misina 0.37 lik 17 kg çekerli sert misina. Oldukça gerilen takım kıyıya gelmesiyle birlikte balığın onu gördüğümüz anda sert kafa darbesiyle koptu ve malesef bşr kaza yaşadık görünmez kaza dedikleri bu olsa gerek. Ne kadar temkinli olsamda bu konularda o an yapacak bir şeyi olmuyor insanın. Ama allah korudu işte balık kurtulunca takımdan o gerginlikle ok gibi fırladı takım üzerimize arkamda Çağrı, Koray ve Emre abi vardı.Beni sıyırsa onlarada takıla bilirdi. Yada gözümede denk gelebilirdi bir iğne çeneme takıldı.Sıçaklıkla acıyı hissetmedim çıkarmaya çalıştım çıkmadı . Görmediğim için sadece ucu değmiş gibi sandım tabi çıkmayınca anladım iğne tam batmıştı. Emre abi laborant bu tür manzaraları görmeye alışkın biri. Önce iğnenin ucunu çıkardı diğer taraftan ve sapını pense ile kesti öyle çıkardık iğneyi.Doğru hastaneye gittik bir tetanoz iğneyi vuruldum steril ettik iğnenin girdiği yeri felan çok şükür bir şeyim yok.Geçenlerde forumda okuduğum olay ne kadar temkinli olsamda başıma geldi. Sizlerde paylaşayım da dahada dikkatli olun arkadaşlar bu güzel hobimiz bazen bir anlık dikkat sizlikle tehlikeli hale gelebiliyor. Kimsenin başına vermesin Allah böyle şeyi. Çok şükür daha kötüsü olmadan atlattık.

Kazasız güzel avlar dilerim hepinize.:thumb:

18. fibonacci

fibonacci Murat

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surf
    Favori Makine:
    Okuma Safina Noir65
    En İyi Avı:
    Mırmır 1.5 kilo
    ======================-
    Çok geçmiş olsun... Dediğiniz gibi gözünüze de gelebilirdi, ucuz atlatmışsınız. Yanınızda arkadaşlarınızın olmasıda iyi olmuş. Tek başına olunca insan daha çok panik yapabilir...

19. mserler

mserler serdar

geçmiş olsun Selçuk hocam.ucuz atlatmısınız,bu olay çok zararsız ve basit bir olay gibi görünen olta balıkçılığının nekadar tehlikeli bir hobi olduğunun göstergesidir.özellikle yaz aylarında acemi avcıların bol olduğu kalabalık yerlerde çok dikkat edilmesi gerekiyor.kazasız ve bol balıklı günler dilerim.

20. bozkurt77

bozkurt77 Emin

En İyi Avı:
    Turna 2,500 gr
    işallah deniz balıkcılığı da nasip olur...

geçmiş olsun, tatlısu balık avına çıkmaktayım, fakat deniz balık avınıda çok merak ediyorum. kafa dengi arkadaşlarla çorlu dan birlikte gitmek isterim. özelime mesajla numarasını bırakan arkadaşları arayacağım, saygılarımla...