Sevgili Kardeşim Turgay Ah arabam faal olsaydı.Seni pek yanlız bırakmazdım.Ancak inşallah ileride doyumsuz avlar yapacağız.Hem burada ve hemde sizin oralarda.Mercanlar cok yakışıklıymış.İnşallah mevsiminde oraya gelip canlı yem sırtısıyla muhteşem sinagritlerde yakalayacağız. Sevgiyle kal
Vedat abi kapımız herzaman açık biliyorsun Ağustos 15 ten sonra Sinarit avına beklerim.Kal sağlıcakla.Rasgele...
Turgay merhaba, Mercanlar çok yakışıklı,bu hafta hava belki izin vermez ama haftaya devamını bekleriz, görüşmek üzere..... Rastgele
Turgay bey bu cam sahte dediğimiz sahteleri yaparken son aşamada kullandığımız polyestere kattığımız kobaltın oranı ve parlatmada kullandığımız cilanın markası hakkında bilginiz varmı..?? ben parlatmada saatçilerin saat camı silmede kullandıkları yarı akışkan cilayı kullanıp badem yağıyla son parlatmayı yaptım ama uzun sürdü.. süs eşyası yapan bir sitede 500 gramlık polyestere 15 damla kobalt olarak veriyor..Hani şu masalarımızda duran 3 boyutlu ,fligranlı diye bilinen tür süs eşyalarında Denizaltı yapımında kullanılan bir hydrodnami programıyla kamış ile aksiyon vermeyi gerektirmeyecek bir sahte üzerinde çalışıyorum.Ama ilk denemelerim tam bir fiyasko....dondurucuyu fazla katınca kalıba dökemeyecek kadar sertleşti,lahmacun hamuru kıvamında oldu.
Polyester dökümünü ölçü olarak kullandığım şekilde açıklıyayım: 1.Plastik şeffaf bardak içine yarıya kadar polyester 2.Şırınga ile 20ml.lik 4 damla mavi olan hızlandırıcı 3.Güzelce ikisini karıştır metal kaşık ile bir adet çay kaşığını ben çekiçle düzledim işe yarıyor oval kullanırsan kaşığı boloncuklar yapıyor. 4.Şırında ile veterinerlerin kullandıklar tip 60ml.lık 5ml.sertleştirici Şırıngaların iğnelerini çıkarıp kullan benim ölçülerim bunlar karıştırmayı mikser gibi değilde daha yavaş ve dipten yukarı doğru yap hafif boloncuklar olucak onun sebebi bardağın alt zemini kanallı olduğundan karışımı şeffaf bardakta yap karıştırmayı zemini düz bir kapta yap daha çok verim alacaksın.Donma sıcaklığı 20C derecade takriben 2 saat tam sertleşme 3-4 saat sana kolay gelsin sahteyi bende merak ettim kendine iyi bak kal sağlıcakla..(Yeşilli camiinin oradaki kilim baklavaları duruyormu)
17 Şubat 2009 Bugün hava çok güzel ve Güneylideki teknemle sabah 07.00 de denize açıldım rüzgar poyrazdan o kadar güzel esiyorduki bir an derin suyu boşver diyerek hemen takımlarımı değiştirdim ve simli silikonu saldım suya.Yaklaşık 2 saat gezdim ama maalesef levrekten eser yoktu neyapalım sağlık olsun diyerek mecburiyettende olsa derin suya açıldım.Teknede yalnız olduğumdan aklım hep çapayı çekmekteydi ama yapacakta bişey yoktu 60 metrelerde çapayı koyverdim suya ama inanın hep toplamayı düşünüyordum hele bir de takarsa vay halime.Neyse yemim karides ve üçlü köstek 200 gr kurşun uğurlar ola diyerek denizin dibine doğru hızla inmeye başladı aradan pak zaman geçmedi tık tık haydi sar makinayı gelen hanos tüh dedim ama martıların istikakıydı en azından.Yaklaşık 3 saat av yaptım toplam 6 hanos 1 trakonya ve 5 litrin aldım.Trakonyayı tekrar denize atmakla beraber hanosları martılar afiyetle yedi bana da kala kala 5 litrin kaldı.Olsun tavalık çıktı.Kalın sağlıcakla. Rasgele...
Turgay sarozun mercanlarınında rengi bir başka oluyor bu güzel avlarının devamını dilerim afiyet olsun rastgele
Valla Eşref abi Allhın lütfu bu balıklara gerçekten renkleri mükemmel hele sudan çıkarken şıkır şıkır parlıyorlar.Kal sağlıcakla abi.Rasgele..
Erdal Bey;doğru verebildiysem aşağıdaki linkte karışım anlatılıyor.http://video.google.com/videoplay?docid=-318310768026204668&hl=tr
Bugün de hava müsait koşarak Güneyli ye ve tekneme atladığım gibi deniz anadan bugünlük nasibimi istemeye gittim.Bir iki yer değişikliği yaparak avlandım kimi zaman 60 metrelerde kimi zaman 15 metrelerde çapa attım yemim her zaman ki gibi karides 125 gr. kurşun ve ikili köstekli dip takımı.Yalnız bugün bol çeşit oldu günün sürprizi ise 650 gr.lık bir sinarit palazı.Avladığım balıklar mercan,işkadros,kocagöz ve hanos.Kalın sağlıcakla.Rasgele…01 MART 2009
11 Mart 2009 Yeniköy altında sabah saatlerinde 40-50 metrelerde çapari ile yakaladığım kolyoz ve uskumrular....Rasgele...
Turgay bey merhaba, cam rapalalar boğazda işyapıyormu? Denedinizmi? Yazın kısmet olursa çardakta ve lapsekide denemek istiyorum. Her türlü rapala ile günün her saatinde çardakta ve lapsekide denedim ama hiç bir sonuç alamadım. Hem kıyıdan hemde tekneden. Sadece popper türü rapalanın arkasından su yüzeyine çıkan bir kaç ispendek oldu ama onlarda yemin arkasından gelip yaklaşınca tekrar daldılar.