TURNA AVI 2013

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında rmznaydgn tarafından paylaşıldı.

1. rmznaydgn

rmznaydgn Ramazan

En İyi Avı:
    70 cm TURNA
    17 TEMMUZ GÜNÜ YAPMIŞ OLDUGUM AV SONRASI GELEN İKİ TURNA....

BİRİ SAZAN İÇİN ATTIGIM YAYLI OLTAYA TAKILDI. (KÜÇÜK BALIKLAR YAYDAKİ HAMURU VE MISIRI YERKEN TURNA KÜÇÜK BALIKLARA SALDIRIYO VE KANCAYA TAKILIYO)

AT ÇEK İLE TUTTUGUM TURNA..

NOT : GÖLDE BİLİNÇSİZ AVLANMA SONUCU (AG) SAZANI TAMAMEN BİTİRMİŞTİR. SAZANIN YOSUNLARI YEDİGİ GERÇEGİ VAR Kİ BU GÖLÜN YOSUNLAŞMASINI ÖNLÜYO. SAZAN OLMADIGINDAN GÖLDE AŞIRI DERECEDE YOSUNLAŞMA VARDIR. AT ÇEK İLE TURNA TUTMAYA CALISIRKEN HER ATIŞDA SAHTEYE TIPKI BALIK GİBİ YOSUN TAKILIYO...

2. Esox

Esox Sedat Demir

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 180 5-25 gr **Caperlan Illicium 10-30gr 240
    Favori Makine:
    Daiwa Regal 3000 5İA
    Tebrik ediyorum seni arkadaşım..

Bende çok denedim moganda ama ne sazan ne turna alabildim..

Bu anlamda seni 2 kat tebrik ediyorum :)

Kıyıdan mı aldın ve at-çek yaptığın sahteler nelerdir bunlara açıklık getirirsen belki bizde deneriz birşeyler eksiktir belki..:)

İlgine şimdiden teşekkür ederim :)

3. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Tebrikler kardeş.

4. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    onlarcasını her avda tuttuğumuz Moganın tekrar atçekle turna vermesi sevindirci bir durum.

Tebrik eder,devamını diler,m.

Sevgiler

5. cassato065

cassato065 AYDIN

Favori Kamış:
    PORSELENLI KARBON GOL KAMISI LAKE POWER 44MH 15-25gr
    Favori Makine:
    discovery elegant 4000
    En İyi Avı:
    sazan 3kg
    işte bir bilinçsiz avcı bide bilmiş bilmiş konuşuyo moganda sazan kalmamış felan filan yay ile balık yakalamanın yasak olduğunu ben her mogana gittiğimde sen ve senin gibi el kadar turnayı alıkoyan kovalara el kadar sazan dolduran insanlar görüyorum

6. ugur35

ugur35 uğur

Favori Kamış:
    Remixon
    Favori Makine:
    RYOBİ KOBE 5500
    En İyi Avı:
    acemi şansı 3,5Kg Çipura;Karaburun/Çeşme
    Şahsen sazan için yaylı takımı kullanmayı tercih etmem.
    Ama yaylı takımın yasak olduğunu tebliğde göremedim,bir yanlışlık olmasın !!!

İçsularda amatör avcılık
    MADDE 13 – (1) Ek-4’te yer alan avlanmanın yasaklandığı içsular ile ek-5’te yer alan avlanmanın kısmen yasaklandığı içsularda dönem boyunca avcılık yapılması yasaktır.
    (2) Küspeli olta, parakete, sualtı tüfeği, zıpkın, pinter ve sepet gibi tuzakların kullanılması yasaktır. Yemlik uzatma ağı dışında her türlü ağın (tırıvırı, germe, uzatma, sürütme, çevirme, serpme ve benzeri) avlakta bulundurulması ve kullanımı yasaktır.

7. erdemutuk

erdemutuk Armağan

Favori Kamış:
    Penn regiment,ShakespeareUglyStikCustom
    Favori Makine:
    Penn Conflict,DAMQickRetro,SproZALTARCXS
    Tebrikler ancak raporlarda genellikle mekan adı belirtmiyoruz. keske daha farklı bir başlık atsaydınız.
    İyi avlar.

8. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Üzerinde ekstradan kendiniz bir oynama yapmadığınız sürece hazır yaylı takımların olduğu gibi kullanımı yasak.
    Satıştaki yayların hepsi üzerinde asgari 5 ile 9 iğne takılmış biçimde satılıyor. Sirkülerde bir olta düzeneğinde 2 iğneden fazlası yasak diye biliyorum. Yani üzerindeki fazla iğneleri kestiğiniz sürece problem yok. :)
    Benim konuda takıldığım daha ilk raporundan arkadaşı soğutmak istemem ama Mogan senelerdir hem yakala bırak, hemde atış için alıştırma yaptığım bir yer. Şehrin içinde olması, maalesef bilen bilmeyen her türlü adamı barındırmasına imkan sağlıyor.
    3-4 sene öncesinde çıkan çok güzel sazanlar neden yok? Dilden dile tutulan balıkların anlatımı, forumlarda avlak isimlerinin yapmayın dediğimiz halde büyük harflerle yazılması gölün talan edilmesine olanak veriyor.
    Maalesef Mogan'ı böyle reklam ettiğimiz sürece Turnanında tükenmesi inanın çok yakın...

9. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    tebrik ederim

10. rmznaydgn

rmznaydgn Ramazan

En İyi Avı:
    70 cm TURNA
    Yay yasak mı :) :) :)

Abicim bak Abi diyom saygımdan :) :) Sen sazan hamurlarını yaya takmayıp fırında kızartıp mı yiyon kurban oluyum böyle saçmalık olur mu bi gün gölbaşında karsılasalım seninle benım bütün oltalarımı kontrol edelim yasak bi olta takımım varsa sana veriyim istedigin kadar parçala kopar at :) biz gölbaşında sazanın bittiini biliyoruz bunun nedeni sazanın ag ile tutulması :) istersen özelden numaranı yaz bi gün gidelim saat 4te kayıkçıları izleyelim hangimiz haklı :)

emin ol gölbaşındaki avlarımın hepsi limit üstü ve buna uymayanlarıda elimden geldigi kadar uyarıyorum. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=54824 bu konudakı yazısmalara dıkkat edersen anlarsın :)

11. rmznaydgn

rmznaydgn Ramazan

En İyi Avı:
    70 cm TURNA
    Moderatörlerden rica edip bikerelige mahsus başlıgı düzeltmelerini isteyecegim...

12. Pike Mania

Pike Mania Barış Barisma

En İyi Avı:
    75 Cm. Pike
    Siz sanırım küspeli olta ile karıştırdınız.
    Bir amatör dostumuz 2 iğne demiş ancak ben 4 iğne olarak hatırlıyorum. 4 iğneyi geçmemek koşulu ile yaylı sistem serbest. Bu durumun haricinde, bir sportif amatör balıkçı olarak size sonuna kadar katılıyorum.

13. rmznaydgn

rmznaydgn Ramazan

En İyi Avı:
    70 cm TURNA

BUGUN YİNE AYNI YERE (21 TEMMUZ 2013) SABAH 5TE GİTTİK. SAAT 10GİBİ GERİ GELDİK. (ORUC NEDENİ İLE) YAKALADIGIMIZ TURNA 9:30 DA GELDİ GÖLDE YAKALADIGIMIZ BELKİDE EN İRİ TURNA OLDU. ONUN DISINDA 3TANEDE TAHMİNİMİZ LİMİT ÜSTÜ OLAN 3TANE TURNA KAÇIRDIK. 4TANE LİMİT ALTI GELDİ GERİ BIRAKTIK.

14. rmznaydgn

rmznaydgn Ramazan

En İyi Avı:
    70 cm TURNA

15. rmznaydgn

rmznaydgn Ramazan

En İyi Avı:
    70 cm TURNA

16. Evrensel

Evrensel Evrensel

tebrikler.. ama metrenin yanlış tarafını çekmişsin gibi geldi hihi

17. rmznaydgn

rmznaydgn Ramazan

En İyi Avı:
    70 cm TURNA
    BALIGIN AGIZ KISMINI DİŞLERİNİ ÇEKMEK İÇİN ÖYLE Bİ FOTOGRAFI ALDIM. METREYİ SADECE BOYU İÇİN ÖLÇÜP BALIGIN YANINA BIRAKMISTIM :)

18. rmznaydgn

rmznaydgn Ramazan

En İyi Avı:
    70 cm TURNA
  19. Tuggin

Tuggin Tuğgin USTA

tebrikler

Ramazan bu balıkların lezzeti nasıldı ? Boyları neydi ?

20. rmznaydgn

rmznaydgn Ramazan

En İyi Avı:
    70 cm TURNA

BALIK 55 CM GELDİDE BU GÖLDEKİ BALIGIN TADI İYİ DEĞİL DİYOLAR ŞİMDİ ANKARADAKİ GÖLLER ARASINDA EN VAHİM OLANINDA YAKALADM BU TURNAYI ANCAK DAHA YEME FIRSATI OLMADI 4TANE DURUYO DOLAPTA. O GÖLDEN BALIGI TUTUP YİYENLERDE TADI SAMAN GİBİ DİYOLAR. NORMALDE TURNANIN TADI ÇOK ÇOK İYİ OLMASI GEREK.....