TURNA AVI 2013

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında rmznaydgn tarafından paylaşıldı.

1. fender

fender Köksal

Favori Kamış:
    Shakkespeare Kamışlar
    En İyi Avı:
    Aynalı Sazan 7.4 kg , Turna 112 cm
    Bu dönemlerde mogandan tuttuğunuz tüm turnaları tekrar salarsanız, seneye olta ile tutmakla bitiremezsiniz. Gölün ekolojik dengesi zaten sıkıntılı. 1-2 balığı da yemeyelim arkadaşlar.

Geçen sene ne oldu el kadar sazanları millet mal bulmuş gibi topladı bak bu yıl 1 tane sazan yok.

bundan 10 sene öncesinde ben 2-3 saat içerisinde 10 taneden fazla turna tutuyordum bu gölde. Her zaman için diyorum Tutarım bırakırım bu işin keyfi burda.

Tut bırak. Seneye bir daha tut. Bu bilinci herkese aşılamamız lazım.

Balık yemeye çok ihtiyacım var diyen olursa eğer, ücretini ben karşılayıp balık alacağım :)

Saygılar. Herkese rastgele.

2. avcı50

avcı50 Emre Ünlü

En İyi Avı:
    Sazan 14 KG
    mogandan turna çıkması çok sevindirici

3. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Abi hay diline sağlık ne güzel söylemişsin. Moganda birçok yakala-bırak avı yaptık. Balığı salarken bi üstüme atlamadıkları kaloıyor bana ver bana ver diye. Ben 1 sene daha avlanırım orda sonra mezun olup gideceğim. Oranın yerlilerinin oraya sahip çıkması lazım. Ama başkasının saldığı balığı elle yakalamaya çalışan zihniyetle turnanın sonuda sazan gibi olacak...

4. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    ;) :thumb: Azda olsa sizin gibi, bizim gibi düşünen insanların olması o gölü kurtaramayacak olsak bile sevindirici...

Geçen sene her gittiğimde en az 8-10 ufaklıkla oynayıp salarken, bu sene bazen bir, bazen hiç vuruş alamadan döndüğüm oluyor.

Sazan maalesef bitti, suyun durumu işler acısı, salınan turnalar daha 50 cm'i göremeden, yumurtlayamadan, talan edildi...

Oradan çıkan balığında sağlık açısından yenmesinin, suyun pisliğini düşünürsek çok hayırlı olacağını düşünmüyorum... :)

5. kewmall03

kewmall03 Kemal

En İyi Avı:
    Turna;1,5
    Ben de gecen sene ordan aldigim güzel sazanlardan sonra bu sene oraya gittigimde sonuç hüsrandı neden mi?Çünku yanimda el kadar sazanı pişiren insanlar sabahin erken saatlerinde ağ atan bohçacılar o gölü bu hale getirdi zaten kaçınılmazdı bu durum...Başıma gelen olayi anlatayim(bu sene)Benim iste o buyuk ümitlerle gittigim gün varya işte o gün 35-40 cm bir sazan ziyaret etti oğlumu oğluma dogru olanı yani onu suya iade etmesini istedim arkadan bir adam bağırıyor: "abi napiyorsun sen ya o balik atilir mi kocaman baksana...!"Kardeşim dedim o balık limit altı zaten burdan balık alıp yiyeninde aklından şüphe ederim(Sözüm meclisten dışarı)...Her neyse adamın yalvarmalarına kulak asmayıp attı balığı oğlum tekrar suya belki de göldeki son 5-10 sazandan biridir oda!!!

6. Esox

Esox Sedat Demir

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 180 5-25 gr **Caperlan Illicium 10-30gr 240
    Favori Makine:
    Daiwa Regal 3000 5İA
    Geçen sene ramazan bayramında babamla aynı gölde yaklaşık 3 kiloluk bir sazan tutmuştuk..
    Çook uğraştırdı bizi iskeleden attığımız için rahat alamadık kıyıya..
    Kıyıya almaya başardığımızda iğneden kurtardık ve geri saldık suya :)

Anlatılanlar gibi "atacağına bize ver abi", "madem geri salacaksın neden balık tutmaya çalışıyorsun" diyenler bile oldu ve hatta biriyle neredeyse kavga edecektik..

Bu zihniyete sahip insanlar yüzünden bu göl bu hale geldi bugün ne yazık ki...

7. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Hadi onlarıda geçtim kızın biri tutup saldığım için fırça atmaya kalkıyor abi:eek: Yuhh dedim artık ne diyim.. Sizene tuttuğum balıktan hele hele saldığım balıktan...

8. Esox

Esox Sedat Demir

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 180 5-25 gr **Caperlan Illicium 10-30gr 240
    Favori Makine:
    Daiwa Regal 3000 5İA
    Daha niceleri vardır da karşılaşmadık henüz :)

9. rmznaydgn

rmznaydgn Ramazan

En İyi Avı:
    70 cm TURNA
    abicim öyle bir yazmışsınız ki sanki beni suçluyomuş gibi :) göldeki tuttugum balıklar limit üstüydü hep ve el kadar balıgı alıp gitme gibi bişey yapmadıgım gibi ırmaktan sırf bu göl için yavru turna yakaladım saldım göle. bizde ufak balıkları alanları uyardık ettik kurallara uyuyorz yanı sıkıntı yok sizde haklısınız iyi günler :)

10. rmznaydgn

rmznaydgn Ramazan

En İyi Avı:
    70 cm TURNA
    AT ÇEK LE İKİ TURNA DAHA LİMİT ÜSTÜ

11. turna

turna

3/2 sirküleri lütfen int. indirip güzel inceliyelim, 3 iğneden fazlası yasaktır, yaylı takım için yasak yoktur, ancak piyasada satılanların tümü 6 iğnelidir, lütfen fazla iğneleri keselim, sazan ve turna balığı için yasal limit 40 cm boy ve günlük limit 5 adet dir.

12. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
  13. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Turna potansiyel sakıncalı balıklardandır. Bu türlerin bir kaynaktan başka bir yere nakli kesinlikle yasaktır. Kaş yapayım derken göz çıkarmayalım, niyet iyi olsa da...:)

14. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 240 Medium Light
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Sudak 59 cm - Turna 86 cm
    Fatih o resimdeki 2. balık senin, benim ve herkesin gördüğü üzere 30 cm geçmez :) . Kaç tane yakalıp bırakıyorum pul buyuklüğünden artık gözüm alıştı ölçmeye bile gerek yok .

15. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Benimde fikrim aynıydı ama sen benden daha açık sözlüymüşsün Şenol. :) Hayvanın ağzı, fayans aralığındaki derzle aynı boyda...

16. rmznaydgn

rmznaydgn Ramazan

En İyi Avı:
    70 cm TURNA
    FAYANSLA ADAMLAR BALIGI ÖLÇÜYO VALLA HELAL OLSUN ÜSTTEKİ BALIK KUYRUKDAN AGZINA KADAR OLAN KISIM 51 GELDİ DİGERİDE 10CM KÜÇÜK ONDAN YALANCI DURUMUNA DÜŞECEGİMİ BİLSEYDIM METREYLEDE RESMİNİ ÇEKERDİM AYIP YAPTIGINIZ :) NEYSE

17. rmznaydgn

rmznaydgn Ramazan

En İyi Avı:
    70 cm TURNA
    EĞER O BALIK LİMİT ALTINDAYSA BİDAHA BALIK TUTMAK NASP OLMASN BEN ÖLÇTÜM BUKADAR SÖYLÜYORUM METREYLE ÇEKİP KOYMADIGIMDAN YALANCI DURUMUNA DÜŞTÜK İYİ Mİ :)

18. rmznaydgn

rmznaydgn Ramazan

En İyi Avı:
    70 cm TURNA

YOK BUNU GÖLE BİLEREK ATTILAR İSRAİL SAZANI ÇIKIYO DİYE ONU TEMİZLEMESİ İÇİN ATTILAR BAKTILAR GÖLDE ÇOGALABİLDİ BU TURNA ATANLARADA BİŞİ DEMİYOLAR ŞUANA KADAR BENLE BİRLİKTE 4 KİŞİ DAHA BİLİRİM O GÖLE YAVRU TURNA ATAN Kİ GÜVENLİKLERLE KONUSANLAR DAHA İYİ BİLİR BUNDADA YALANCI DURUMUNA DÜŞMEYİMDE AMAN

19. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Genç, burası bir paylaşım platformu, adamlar falan derken üslubuna dikkat etsen diyorum?

20. rmznaydgn

rmznaydgn Ramazan

En İyi Avı:
    70 cm TURNA
    KIMSE YALANCI DURUMUNA DÜŞMEK İSTEMEZ YORUMLARINIZ BENI YALANCI ÇIKARACAK TÜRDEN BUNA SESSİZ KALAMAM K.BAKMA TAMAM BÜYÜKSÜN SAYGIM VARDA YALANA TAHAMMUL EDEMEM. YİNEDE ÖZÜRÜMÜ DİLEYİM O LAF İÇİN "ADAMLAR" ....