Turna avı;En sonunda turnayı gözünden vurdum :))

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında ozkan79 tarafından paylaşıldı.

1. ozkan79

ozkan79 özkan

merhaba;insallah bir gün sende yakalrsın,bende de değişik türde sahteler var balıkların 2 sini 1-2 metre dalarlı savagear sahtesi ile aldım,birtanesini ise derin dalarlı savager ile aldım ki böyle bir balık tutma modeli yoktur :D

oltayı attım klasik sarıyordum sahte iyice bana yaklaştı suyun yüzüne doğru gelirken arkadan bir esrarengiz bir parıltı gördüm,kafamı kaldırdım bişe yok banghead
    sonra 1 2 tur daha sarıp sahteyi tam sudan çekiyordum ki tam su üstünde turna botun altından çıkıp sahteye yapışı verdi bunu gören ben neye uğradığımı şaşırmış bir şekilde dona kaldım zaten su üstü olan balığı hafif tasmalyım iğnenin ağzına oturmansını sağladım balığı kaldırmaya çalıştım ama olmadı saolsun arkadşım samet imdadıma yetişti balığı enseleyip botun içine attı 55 cm turna botdaydı artık :D :D

sahteleri düz sarıyorum ara ara aksiyon verme amaçlı darbeler hamlleler yapıyorum ama balıkları hep düz sararken aldım.ip misina kullanıyorum.

2. ozkan79

ozkan79 özkan

teşekkür ederim inşallah sizede kısmet olur.

3. ozkan79

ozkan79 özkan

darısı başına insşallah ilyas rastgelsin.

4. ozkan79

ozkan79 özkan

merhaba;vedat amca tek kelime ile azmin zaferi oldu teşekkür ederim saygılarımla.

5. ozkan79

ozkan79 özkan

abi merhaba;teşekkür ederim
    not:armutdan şaşma abi :)

6. ozkan79

ozkan79 özkan

teşekkür ederim abi aynen öyle oldu birdaha ya kısmet ne zaman denk gelir bilinmez saygılarımla.

7. ozkan79

ozkan79 özkan

saol kardeşim bu birazda azmin zaferi oldu,buna birazda şans kısmet eklenince bu güzel av gerçekleşti kısa ve öz darısı başına inşallah.

8. ozkan79

ozkan79 özkan

selam;abi dişli balığın hastasıyım :D
    sazana olta atan biri değilim darısı başına inşallah.

9. ozkan79

ozkan79 özkan

daha iyileride denk gelir inşallah rastgelsin,

güzel dilekler için teşekkür ederim darısı başınıza.

10. ozkan79

ozkan79 özkan

abi merhaba;şeytanın bacağını öyle böyle kırmadım ya :)

en sonunda muradıma erdim.bundan sonra yavaş yavaş denize dönerim diye düşünüyorum balığı yakalyıp siftahı yaptım ya artık gam yemem abi darısı başına inşallah :thumb:

11. ozkan79

ozkan79 özkan

teşekkürler hemşerim bizim o civarlarda turna balığı varmı trabzon rize yoksa alabalığa devammı ? :thumb:

darısı başına inşallah.

12. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Hayatta gelmiş geçmiş her büyük ve önemli an, bir hevesin zaferidir.

Evet bu av karşısında söylenecek başka bir şey yok. Garanti ve klasik avlar dururken, aylardır bu timsah yavrularının peşinden koşuyorsun, sonunda da amacına ulaştın. Yarım metrelik bu balıkların oltanın ucundayken yarattığı his eminim verilen tüm emeklere değmiştir. Aynen devamını dilerim. :)

13. ozkan79

ozkan79 özkan

kardeşim teşekkür ederim bir ara bana eşlik etmek istermisin ne dersin ? reeling

14. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Böyle bir teklife kim hayır der Özkan:)

15. ozkan79

ozkan79 özkan

sahtelerini hazırla reeling reeling

16. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Yok yok hazirlamasin. Aret turna tutarsa dilinden kurtulamam :)

17. ozkan79

ozkan79 özkan

Aretde benim gibi azimli ve kararli bir kardesimizdir eger aklina koymussa yapmamasi icin tekbir neden var tabiri yerinde ise "gözünü karatmasi gerkir" cunku turna avciligi pek kolay bir avcilik degil benim gittigim bolgeler icin soyluyorum,camur,batak,suyun icindeki yosunlar ismini bilmedim yuzlerce su bitkisi,su yilanlari,uzaklik,yorulma durumu,saatlerce mesai yapip yuzlerce atcekden sonra tek bir takip bile alamama riski ve aklima gelmeyen bir sürü unsur.

Ben tam pes etmek uzere iken turnayi kandirmayi basardim gittigim bolge pek korunakli bir mahal degil tirivircisi agcisi serpmecisi bohcacisi hepsi kol geziyor herkes icin soylemiyorum ama genel anlamda dogaya saygi sifir bile degil sifirin altinda tum bunlar harmanlaninca balik popilasyonu ister istemez etkileniyor,iste bu durumda ustalik baligin karakteristigini tanimak atcek isinde tecrubeli olmak sistemli ve randimanli bir bicimde sahteyi kopardmadan calisabilmek cok buyuk onem arz ediyor;ben kardesimi davet edecegim ama balik alinacagina dair bir garanti yok atcekde tecrube sans ve kismet cok onemli sonucda capari ile istavrit avlamiyoruz:)

18. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Evet Özkan bu balığı yakalamak için her şeyden önce azim ve emek gerektirdiğine eminim. Aylardır seni takip ederken bunu daha iyi anladım. Roy'da da bu özellikler mevcut, yakında gönderecektir turna ve sudak resimlerini. Bana gelince tatlısu avı benim için çok cazip değil. Roy bilir, benim için balık avı sofrada biter. Av sırasında yakalanan balıkları ne şekilde kaç kişi yiyeceğimizi düşünür hatta avı buna göre planlarım. Örneğin bir balık kızartma yapılacaksa onun yanına yine kızartma yapılacak türler avlamaya gayret ederim. Tatlısu avı bu yüzden bana pek cazip gelmiyor. Evdekiler alışmış balığın en iyisine, tatlısu balığına kesin burun kıvırırlar. Bu av türü daha çok sportif avcılık yapan, doğasever avcıların tercihi. Tabii bizim Roy gibi mecburiyetten yapanlar da var:) Bana gelince, dediğim gibi senin kadar peşinde koşmam ancak o ortamda bulunmak o heyecanı yaşamak tabii ki isterim. Sonuçta denizde yaşama şansımız pek olmayan bir aksiyon söz konusu. Acemi şansıma bir de balık yapışırsa sahteme değmeyin keyfime:)

19. BURSADAN

BURSADAN HASAN

tebrikler...

20. eserli83

eserli83 Eser Yazıcı

Favori Kamış:
    shimano speedcast 4 30 200 gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 5500 XSA
    özkan abi tebrıkler balıklar harıka azmın sonu selamettir bunu bıze gosterdiğin için seni kutlarım 1 buçuk saatte 3 turna almak her baba yiğidin harcı degıldir sansın ve tecrubenle bunu basardın daha buyuk ve daha guzel avlar senınle beraber olsun ve tabi ki afiyet bal seker olsun.reeling. vuruyo vuruyo tasmala:D
    Ahada aldı sar sar sar kacırma onu:D