Turna şenliği :)

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında West_1979 tarafından paylaşıldı.

?

TURNA ŞENLİĞİ KÖPRÜKÖY ( ZAMAN BELİRLENECEK)

1. 31.03.2007 ÖĞLEDEN SONRA 17:00

59,5%
  2. 01.04.2007 GECE HAREKET 04:00

40,5%
  1. West_1979

West_1979 Mustafa KARATAŞ

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    ANKARA TEAM
    Emre kardeş napacan rüyaları feln realde daha iyi olur behh :):D :p

2. kuzgun

kuzgun

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın çarşambada 108kg
    bizim ekip dört kişi c.tesi sbah yada öğlen vakti yola çıkacağız mustafa konuyu ayrıntılı biliyor

3. mhakanbasar

mhakanbasar Mustafa Hakan BAŞAR

Favori Kamış:
    SHIMANO VENGEANCE SPIN 2,10
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Herkese merhaba Balıkavı net Turna Şenliği öncesinde siz sevgili dostlarıma nacizane bir görüşümü sunmak isterim.Ben A.Ö.F sınavında olacağım için sizlerle birlikte olamayacağım.Görünen oki büyük bir katılım olacak avlakta yüzlerce olta su ile buluşacak.Yapılan hazırlıklarda gösteriyorki canlı yemle avcılık büyük çapta olacak.Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde Yaban tv de Köprüköyde canlı yemle avcılık yapan bir grup avcının görüntüleri yayınlanmıştı vede bizlerden büyük tepki almıştı nihayetinde limit altı turnaların yüzlercesi livarları doldurmuştu elbetteki orada olan arkadaşlarımın limit altı turnaları suya iade edeceğini biliyorum,yanlız nisan ayında olmamız nedeniyle nispeten üreme olgunluğuna erişmemiş turnaların,havyar bırakmaması nedeniyle,yumurta bırakan iri turnalara göre daha hareketli vede özellikle canlı yemlere daha saldırgan olacağı ve su sıcaklığının yüksek olacağı kıyı şeridinde gezdiği bu aylarda sık görülen bir davranış biçimidir.Dolayısıyla limit altı turnaların oltaları daha çok gerdireceğini düşünmekteyim.Kıyı avcılığında canlı yem düzenekli şamandıralı takımların atış mesafesininde sınırlı olacağını düşündüğümüzde böyle bir sonucun ortaya çıkma olasılığı fazla görünmektedir.Bana kalsa ben tüm dostlarımıza artık pedaratör yani etçil türlerin avcılığında avcılık alışkanlıklarımızı değiştirelim tüm amatörler bu türleri yakalarken canlı ve doğal yemlere göre avcılığında maksimum keyfi yaşatan yapay yemle avlansın derim fakat sadece bu benim düşüncem.Şamandıralı takımlarda kullanılan 3 lü kancaların küçük turnaların ağız ve galsama bölgesine vereceği tahribatın daha fazladır bu yüzden o gün mümkün olduğunca limit altı turnaların kancalardan kurtarılması ve suya iade edilmesinde gerekli özenin gösterilmesi siz dostlarımdan rica etmekteyim.Özellikle kancaları çıkartırken forseps kullanmanızı ve balıklara ıslak elle tutarak suya iade ediniz.Saygılarımla.......

4. BARIŞ

BARIŞ BARIŞ

Favori Kamış:
    olta kışın tüfek
    En İyi Avı:
    turna 4.5kg --12kg yayın
    sevgili arkadaşlar tuncay arkadaşımızın bahsettiği bu av bayii hakkında bir konuyu dile getirmek istiyorum az önce aldığım bir telefon bahsi geçen av bayii sahibi turgay inanç abi beni aradı ve kendisinin ve yaban tv de yayınlanan proğramın bundan 3 sene önce çekilmiş bir video olduğunu belirtti ve bu şekilde kendisinin burada kötü tanıtılmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi ve her zamanda amatör balıkçıların yanında olduğunu belirtti bu konuyla ilgilide bir rahatsızlığı olan arkadaşlar varsa telefonunu vermemi istedi
    turgay inanç 311 42 71
    burada tartışma konusu olmaması açısından sorusu olan arkadaşlar varsa arasın ve ilk ağızdan görüşsün
    bu konu ilede burada mesaj yazılmamasını rica ediyorum konu dağılmasın lütfen

5. hobbytime

hobbytime

şenlik için öneri

50 cm altındaki turnaları almayalım.farkımız olsun ne dersiniz?

6. günaydın ankara..

görünen oki hazırlıklar hızla devam ediyor.. aklım sizde gönlüm sizde.. şimdiden

katılımcı tüm kardeşlerime rastgelsin sevgiyle kalın..:)

7. çiko

çiko

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Turna 55 cm.Sazan 3 kğ
    Bülent abiciğim (Adaş) teşekkür ediyorum.Gönül ister ki birlikte olalım.Aslında site genelinde bir tatlı su birde deniz org.yapılsa iyi olur düşüncesindeyim.İnşaallah olur da bu vesile ile tanışmış oluruz.Hoşçakalın.

8. BARIŞ

BARIŞ BARIŞ

Favori Kamış:
    olta kışın tüfek
    En İyi Avı:
    turna 4.5kg --12kg yayın
    bülent abi zaten izmir istanbulu bi turnaya alıştırsak birdaha ankaradan ayrılamaz evide taşırlar buraya:D :D

9. çiko

çiko

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Turna 55 cm.Sazan 3 kğ
    Herkes kısmetiyle gelir Barış'cığım.Kimse duymasın,gayem o zaten onlar buraya biz oraya gidelim.:D :D

10. Tünaydın Ankara,

Şenlik için geri sayım başladı,ben bile burada heyecanlanıyorum:)

11. sener

sener

Favori Kamış:
    Olta ve Tüfek
    Merhaba arkadaşlar;

Ben sitenein eski üyelerindenim, siteyi sürekli takip etmeme rağmen işlerimin yoğunluğu sebebiyle çok fazla katılımcı olamamaktayım.
    Bu organizasyon beni de heycanlandırdı. Çok büyük bir aksilik çıkmaz ise 1-2 arkadışımla birlikte cumartesi öğleden sonra bizde Köprüköyde olucaz.

Ancak, forum başlığı altında organizasyon planlaması haricinde hemen her konudan konuşuluyor.

1. Hava yağışlı görünüyor; ben Köprüköye ilk defa gidicem araçları avlak kenarına kadar götürebilecekmiyiz? (Çamura batma gibi bir olay yaşarmıyız)
    2. Buluşma yeri ve saati? (yoksa herkez kendi kafasına göre mi gidecek?)
    3. Eğer herkez kendisi gidecekse ve Pazar günü gelecekler için Köprüköydeki buluşma noktası?
    4. Canlı yem Oğuz beyin av bayisinden temin edilebilir denilmiş ama cumartesi gittiğimizde gümüş kalmama durumu olabilirse Köprüköy tarafında gümüş tutabileceğimiz bir yer varmı?

Benimle gelecek arkadaşlardan 1'inin durumu belli değil eğer gelmez ise aracımda 1-2 kişilik boş yer olabilir. Evim Eryaman tarafında Başer'in karşısında.

Voyager 500 (kürek çeken kişi sayısına göre 1-2 beygir gücünde) botum mevcut (ancak rüzgarda gölde bot içerisinde olmak istemezsiniz.)

Kusura bakmayın biraz karışık oldu ama aklıma geleni yazdım.

Teşekkürler.

12. BARIŞ

BARIŞ BARIŞ

Favori Kamış:
    olta kışın tüfek
    En İyi Avı:
    turna 4.5kg --12kg yayın
    şener bey bu konuyu takip ederseniz mustafa (west) bugün yada yarın buluşma yerini saatini ve gelecek kişileri bildirecek

13. harun91

harun91 harun

Favori Kamış:
    shakspeare odysse makina,alba lucky kamış, lineaffe oyster 4.20 ve diğerleri..
    En İyi Avı:
    İsrail sazan istavrit izmarit gelincik
    pazar günü yolunuz açık, livarınız dolu olsun barış abi ve ekibi :)

14. Spider

Spider Mert Eren

Şafak üüüüüçççççç

:)

Ya ne zormuş bu 1 Nisan'ı beklemek
    deli olacağım...

Askerlik gibi geldi valla

Not : İstanbul'dan dönüş saatim konusunda
    net bir planım olmadığından cumartesi akşamı
    hareket saatim ile ilgili bilgi veremiyorum maalesef..
    akşam gidecekler ile buluşmayı çok isterim

irtibatta olalım..

15. West_1979

West_1979 Mustafa KARATAŞ

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    ANKARA TEAM
    Turna şenliği Ankara

ORGANİZASYONA KATILACAK TÜM ARKADAŞLARIMIZA DUYURU !!!

DEĞİŞİKLİKLE İLGİLİ NOTUMUZ

HER NE KADAR ANKETİMİZ AÇARKEN SAAT KONUSUNDA CUMARTESİ ÇIKACAK ARKADAŞLARIMIZ İÇİN 17:00
    PAZAR GÜNÜ GECEDEN ÇIKMAK İSTEYEN ARKADAŞLARIMIZADA 04:00 SAATİNİ VERSEKTE ORGANİZASYONDAKİ DEĞİŞKLİKLERİ BİLDİRMEK İSTİYORUM.
    CUMARTESİ SAATİMİZİ HAVANIN İKİ GÜNDE YAĞMURLU OLACAĞINI DÜŞÜNEREK ERKEN SAATE ALDIK ERKENDEN AVLAĞA ULAŞIP HAVA KARARMADAN YERLEŞME VE HAZIRLIK KONUSUNDA AKSİLİK OLMAMASINDAN DOLAYI UYGUN GÖRDÜK.
    HAVA TAHMİNLERİNDE ŞU ANA KADAR BİR DEĞİŞKİLİK OLMADIĞINA GÖRE GELECEK ARKADAŞLARIMIZA YAĞMURLUK BRANDA GİBİ EŞYALARINI UNUTMAMAMLARINI TAVSİYE EDERİM. YİYECEK KONUSUNDA HER ARKADAŞIMIZ GRUP OLARAK GELDİĞİ ARKADAŞLARLA ORGANİZEYİ ARALARINDA YAPMALARINI RİCA EDERİM.
    HAVANIN SOĞUK VE YAĞMURLU OLACAĞINI DÜŞÜNEREK YAKACAK TEMİNİNİ YAPACAK BİR YERE GİTMEDİĞİMİZİ HATIRLATARAK YANLARINDA GETİREBİLİRLERSE HER ARAÇTA EN AZ BİR KAÇ KÜTÜK TOMRUK PARÇASI ALMALRINI ÖNEMLE DUYURURUM.

HAREKET SAATLERİ

CUMARTESİ ANKARA TEAM HAREKET SAATİ ÖĞLEN ==- 12:00 dİr.
    PAZAR GÜNÜ ÇIKACAK ARKADAŞLARIMIZA SAAT ====== 04:00 dir.

HERKET YERİ

GÖLBAŞINDAKİ ENDİ MARKET PARK YERİ

NOTT::::::::: EKSİKLERİN TAMAMLANABİLMESİ İÇİN ENDİ MARKETTE ALIŞVERİŞ YAPILABİLECEĞİNİ BUNUN İÇİNDE HAREKET SAATİMİZİN 15-20 DAKİKA SARKABİLECEĞİNİ HATIRLATIRIM.

ARAÇ LİSTESİNİ EKLENEMEME SEBEBİ OLARAK KATILIMCI ARKADAŞLARIMIZIN NOT DÜŞMEMESİ ÜZERİNE VEREMİYORUM ŞAYET ARKADAŞLARIM BU KONUDA DUYARLI DAVRANIRLARSA ARACI OLMAYAN ARKADAŞLARIMIZADA BİR YER AYARLIYABİLMEK İÇİN ANKETİMİZE NOT BIRAKILIRSA SAYI HAREKET YERİ GİBİ LİSTEYİDE EKLEYBİLİRİM ARAÇTAKİ ALINABİLECEK KİŞİ SAYISINIDA YAZIN LÜTFEN

HERKESE TURNA SEZONUMUZUN BALŞANGICINDA RASTGELE

16. kuzgun

kuzgun

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın çarşambada 108kg
    mustafa sanırım endi markette görüşebiliriz genede telefonun açık olsun

17. kuzgun

kuzgun

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın çarşambada 108kg
    1 çamura batma olasılığı yoktur
    2 mustafa (west) gölbaşı endi demiş saat 12 de
    3 köprüköye varınca köprüyü geçmeden sola dönüyorsunuz tepeyi aşıp söğütlük alan da sanıyorum
    4 köprüköyde gümüş yok umarım yeterli olmuştur kısa ve öz cevaplandırmaya çalıştım sorularınızı

18. kuzgun

kuzgun

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın çarşambada 108kg
    arkadaşlar yanlış bi anlama olmuş dışkapı pazarındaki av bayii hakkında daha sonra adını öğrendim ve bir doğa dostu olduğu bana anlatıldı turgay beyden kendisini tanımadan yorum yaptığım için buradan özür diliyorum bilginize

ben turgay abinin yanına gideceğim kendisiyle tanışıp kendisi hakkında düşüncelerimi ondan sonra detaylı olrak yazacağımı herkese bildiriyorum

gece saat 2 ye kadar msn den görüştük hatamız için özür diledik kendiside olgunlukla karşıladı en kısa zamanda çayınıda içmeye gideceğim.

19. ssserdar

ssserdar

Bu Sitede Bir Ton Yanliş Inan Var......

Demekki sen TURGAY abimizi tanıyorsun... öylemi hodri meydan cumartesi tezgahında buluşalım. Bu insan bu ortama neler katmış herkes öğrensin olmazmı arkadar. 5. sene önce çekilen bir görüntüyü bu gün çekilmiş gibi yapmışsınız. Bu insanı burada takılan %90 ı tanır. yanlış bir inandır diyenler YANLIŞ yazsında bizde abimizi tanıyalım....

20. Pardon...

Bu kadar sert bir tepki vermenizi gerektiren nedir acaba...

Bunun yanı sıradaa gördüğüm kadarı ile, imza ayarları sitemizde bir zorunluluk olmaklak birlikte bu ayarlarınızı yapmamışsınız.

Öncelikle TANIŞMA bölümünden kendinizi tanıtıp, İmza ayarlarınızı yaparmısınız.

Teşekkürler...