Turna Sezonunu Açtık

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında turkuax tarafından paylaşıldı.

1. turkuax

turkuax Okan

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter 2.10 5-25 gr. Okuma V system 2.70 10-40 gr.
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FC
    En İyi Avı:
    4,5 Kg. Sinarit 72 cm 3.2 Kg. Turna
    Teşekkür ederim Ziya Bey,

Kısmet olursa belki bir gün birlikte de avlanırız.

Rastgele

2. turkuax

turkuax Okan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FC
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Özkan daha irileri size rastgelsin.

3. bkaleli

bkaleli BAYRAM

tebrikler arkadaşım güzel bir av olmuş.
    bu hafta içi bizde turnaya gitmek istiyoruz. nereyi tavsiye edersin?

4. turkuax

turkuax Okan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FC
    En İyi Avı:
    Merhaba Bayram Bey,

Ziya Bey ile paylaştığım avlakları buraya da ekliyorum. Rastgele

Ziya Bey Selamlar,

Öncelikle benim evime çok yakın oturuyorsunuz Ankara'da hedef balığa göre gidebileceğiniz çeşitli avlaklar bulunmaktadır. Bunlar arasında başlıca gelenleri ve daha yakın olanları sayacak olursak. Kurtboğazı, Eğrekkaya, Dikilitaş,Çamlıdere,Kesikköprü ve Köprüköy başlıca gelenlerdir. Konuyu kıyı balıkçılığı olarak açtığınıza göre botunuz yok diye anlıyorum. Bu durumda Kurtboğaz'ı sizin için iyi bir alternatif olmayabilir. Hedef balık Turna ise Kurtboğazı her nekadar daha yakın olsa da kıyıdan at çek avı için heryeri uygun değil ve uygun olan yerlere de araba ile girmek zor olabiliyor. Amerikan Perch (Tatlısu levreği) avı için ise uygun bir avlak. Kıyıdan hem meps ile hem de solucan ile Perch almak mümkün. Tabi bot ile daha açıklardan alınanlara göre boyları daha ufak olsa da yine de kurt ile verimli perch avlarını kıyıdan da gerçekleştirebilirsiniz. Eğrekkaya'da da yine benzer bir durum mevcuttur. Bol miktarda perch avlama şansınız vardır ancak Turna için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim. Kısmetinize kalmış biraz. Daha önceden Çanıllı'ya da çok giden vardı ancak geçen senelerde toplu balık ölümleri olması bizleri biraz ürküttü. Dikilitaş sulama göletinde sazan ve turna yakalama şansınız vardır ancak çıkan turnaların ortalama boyu düşüktür. Yakınlık açısından tercih edilebilecek yerler arasındadır. Kesikköprü ve Köprüköy ise nispeten daha uzak ancak mera olarak daha büyük yerlerdir. Bu iki yer kızılırmak üzerinde olduğu için balık çeşitliliği biraz daha fazladır. Sazan, Turna, Kadife gibi balıkların yakalanması mümkündür. Yine aynı şekilde Çamlıdere sazan için uygun bir mera olarak görülebilir.

Malzemeleri nereden tedarik edebileceğinize gelince ben genelde internet üzerinden alışveriş yapsam da ürünleri yerinde görüp incelemek için ara ara av bayilerine de uğramaktayım. Ankara'da bu bayiler çoğunlukla Ulus/Dışkapı tarafında YIBA/Bisikletçiler çarşısı olarak bilinen yerde konuşlanmışlardır. Ancak benim tavsiyem yanınızda bilen biri olmadan veya internetten çok iyi araştırıp yorumları okumandan malzeme alışverişi yapmamanız yönündedir. Yoksa size çok iyi spin takım diyerek sazan kamışını elinize tutuşturabilirler.(Bizzat başıma gelmiş bir olaydır)

Umarım yardımcı olabilmişimdir

Rastgele

5. Oruç Reis

Oruç Reis Metin

Favori Kamış:
    Okuma V system 2.40 10-40
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 FB
    En İyi Avı:
    Daha tık yok :-)))
    Hacı napan yav, sardın bu işi başıma onu mu alsam bunu mu alsam diye düşünüp duruyom ama makarayı shimano catana (2500-4000???) kamışıda okuma salina 2.40 10-40 olacak gibi, sen nedersin???

6. turkuax

turkuax Okan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FC
    En İyi Avı:
    Dostum sen dur daha yeni başladın. Daha kronikleşecek bu hastalık. Sabah akşam balık görecen gözünün önünde :) Salina kamış yerine v-system al o daha uygun olur. Makine olarak da catana işini görür :)