Turna yoksa Sudak var 06.05.2010

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında vurgun-01 tarafından paylaşıldı.

1. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Çok basit abi , oltayı herhangi bir davetsiz yada münasebetsiz birisi almaya kalkarsa eline ayağına düşsün diye:p :D şaka canım zilden taşın düşmesinde daha çok ses çıksın diye.:rolleyes::cool::eek::eek::eek:

2. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Hee inandım aynen öyle.:p Tabi canım ayakları kırılasıca münasebetsizler, Hııı.!!! Sizi gidiler sizi, aldınız mı cezanızı.:eek: :D

Zil yoktu hani? :eek: :D :p:rolleyes:

3. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    Ne yapayım abi , ben seni yalancımı çıkaracaktımtühbe ben bu hatayı nasıl yapmışım.:confused::confused::p:D:)

4. yakup

yakup Yakup

Favori Kamış:
    Elime hangisi gelmişse
    Favori Makine:
    Hangisi takılmışsa
    En İyi Avı:
    Daha değil
    Aynı uygulalamayı biz de yaptığımız için müsaadenizle bu soruya ben cevap vereyim.

Bazen (gerek rüzgarın ters esmesi, gerek zilden uzaklaşmamız sebebiyle) zilleri duyamıyoruz. Şayet zilin üzerindeki taş düşmüşse oltaya balık uğramış demektir. O zaman oltayı çekerek balığı alır veya gitmiş olan yemi tazelersiniz;)

Mustafa, ben artık o avlağa gitmez oldum. Çünkü orada sazan neredeyse çıkmaz oldu. Sudak desen her zaman verimli olmuyor, çıkanların da yarıdan fazlası limit altı :/

Sizi avınız ve özellikle de keyfiniz için tebrik ederim. Daha güzel av günleriniz temennimle.

5. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan

Zil mi? Çan imiş o abicim, ne zili?:eek:

Mantıklı bir uygulama. Hatta renkli taş -mesela kırmızı- daha etkili olur. Teşekkür ederim Yakup abi. Selamlarımla.;) :)

6. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Nuri abicim, demek istediklerimi yakup abi gayet güzel açıklamış.:p Bu taş koyma işini bende konyada öğrendim.

Yakup abi geçen yıl bu avlakta gelen balıkların hemen hemen hepsi limit altıydı. Belki bir yada iki tane limit üstü geliyordu. Ama bu sezon farklı gibi. Sezon açıldı açılalı iki defa gittim. Toplam dokuz balık hepsi limit üstü. Şu ana kadar limit altı denk gelmedi. Sudak için denemeni tavsiye ederim. Bu sudak balığının bir kötülüğü var. o da gelen balık limit altı ise geri salma şansın %1 dir. Çünkü iğneyi midesine kadar götürüyor. Bu avlakta bende şu ana kadar hiç sazan tutamadım. Saygılarımla.

Son düzenleme: 7 Mayıs 2010
  7. yakup

yakup Yakup

Favori Kamış:
    Elime hangisi gelmişse
    Favori Makine:
    Hangisi takılmışsa
    En İyi Avı:
    Daha değil
    Peki Çan olsun bakalım:p

Ben de elimdeki tüm zilleri geçen yıl bu çanlarla değiştirdim. Çünkü belli bir yaştan sonra kulaklar eskisi gibi duymuyor:D

(Dip not: Resimdeki gerçekten zildir, esprimizi bilmeyen arkadaşlarımız varsa yanlış algılamasın:p )

8. yakup

yakup Yakup

Favori Kamış:
    Elime hangisi gelmişse
    Favori Makine:
    Hangisi takılmışsa
    En İyi Avı:
    Daha değil
    O halde bie denemekte fayda var. Fakat gel gör ki, bu sene işlerim yoğun ve neredeyse hiç zamanım yok:confused:

Sazan olayına gelince, ben profilimdeki sazanı evvelki sene bu avlakta yakalamıştım. Ama sağolsun ağcılar o zamandan bu zamana balık bırakmadılar.

9. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Kılıç abimizden gayri herkes anlar, merak etme abicim.:eek: :D :p

10. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    Yakup abi ve Nuri abi tamam pes ettim sizin dediğiniz gibi ,:confused::rolleyes::D ziiiiil , hem ben zilde çanda kullanmamki .:eek:Mustafa kardeşim sende hakkını helal et , senin konuyu sohbete çevirdim:). Nuri abi yazını şimdi okudum , işte şimdi kızdım:p:p:D