turna

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında kovboy tarafından paylaşıldı.

1. fsekerci

fsekerci

Favori Kamış:
    sadece olta
    En İyi Avı:
    turna 4 kg
    turna =pike=pickerel= vs..vs..

2. AVCIYILMAZ

AVCIYILMAZ Şaban YILMAZ

Favori Kamış:
    Lineaffe 420 10kilos
    Favori Makine:
    Shimano ultegra 4500-5500
    En İyi Avı:
    3 kg Levrek
    ama abi bak ben kazansay dım valla almıcaktım oltanızı:)

3. fsekerci

fsekerci

Favori Kamış:
    sadece olta
    En İyi Avı:
    turna 4 kg
    yaa çok mutlu olacaksan vereyim,senimi kıracam,

4. AVCIYILMAZ

AVCIYILMAZ Şaban YILMAZ

Favori Kamış:
    Lineaffe 420 10kilos
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    3 kg Levrek
    ben bu akşam bile gelirim . ya benim arabam var sen hep dolmuştan bahsediyosun :). ama gelirsem sikülerdeki sayı adetini geçmeme izin verecen:)

5. fsekerci

fsekerci

Favori Kamış:
    sadece olta
    En İyi Avı:
    turna 4 kg
    esas sirküleri çiğnersen alırız oltanı,bak bu önemli,

6. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Bu akşam maç var, hafta sonuna ne dersin? Bakarsın hem, Hamdi, Sennur vs. toplanır gelirler, burası onları bayaa bir sevdi sanıyorum..

7. AVCIYILMAZ

AVCIYILMAZ Şaban YILMAZ

Favori Kamış:
    Lineaffe 420 10kilos
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    3 kg Levrek
    bak şimdi sinarit mesela 5 kilo sınır üç tane 3 kiloluk çekemeyecekmiyiz yani.

8. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Biz almasakta, bir alan çıkar. Jandarma karakolunun tam dibine açıyoruz tezgahı :)

Ama, ben, Yılmaz'ın (yada başka bir arkadşımızın) öyle "sirküler mirküler dinlemem efem, zaten feleğin çemberini bile çevirmişiz, çeviririm makinenin kolunu da, kuruturum balık neslini buralarda" diyeceğini hiç sanmıyorum..

9. AVCIYILMAZ

AVCIYILMAZ Şaban YILMAZ

Favori Kamış:
    Lineaffe 420 10kilos
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    3 kg Levrek
    hafta sonuda olur . akşam olacak değilmi

10. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Ben olsam çekmem.. Daha doğrusu çekerim ve tekrar bırakırım ki, bir daha gelince gene çekebileyim.. Basit hesapla, tembel adamımdır, 3 tane 3 kg sinarit, 9 kilo eder. Hamallık etmenin hiç alemi yok bu vaziyette. 9 kilo sinariti oturup yiyelim desek, 2 öğünden sonra "Gene mi sinarit" deriz, bıkarız, yemeyiz bile.. O halde?

11. fsekerci

fsekerci

Favori Kamış:
    sadece olta
    En İyi Avı:
    turna 4 kg
    bak serdar yemin et,yılmaz öyle bir şey yaparsa,al oltasını, hiç acıma,,,,,zaten borçlu bize.....
    şaka bir yana ben de bu sitede aksini düşünen kimsenin olmadığın dan eminim..

12. AVCIYILMAZ

AVCIYILMAZ Şaban YILMAZ

Favori Kamış:
    Lineaffe 420 10kilos
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    3 kg Levrek
    bu konuyu senle denizin kıyısında tartışırız olurmu:? ama oltamı almıyacan:)

13. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Dediğim gibi, bir amatörün oltasını almak zalimliktir, bunu yapamam. Ama sirkülerdeki limitlere kulak asmamak, zalimliğin daha bir dik alası olur ki, bunu hiç yapamam. Bir amatörün sirküleri, önce kendi vicdanında olmalı. Bazıları, 300 kasa palamut denize dökülürken diyor mesela.. Ama iki yanlış, bir doğru etmez. Başkalarının yanlış yapıyor olması, çirkin bir şeyler yapıyor olması bizimde yapmamıza mazeret teşkil etmez.

Bence, amatör balıkçı, vicdanında sirküler taşıyan balıkçıdır. Ben annamam, tutarım, dinamit, atarım, tırıvırı satarım vs. diyen, amatör balıkçı filan değil, içindeki vahşiyi denize salmaya gelmiş bir başka şeydir.

14. AVCIYILMAZ

AVCIYILMAZ Şaban YILMAZ

Favori Kamış:
    Lineaffe 420 10kilos
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    3 kg Levrek
    he abi doğru vahşi onlar . ama beni benim gibi düşünenleri onların arasına koyma gözünü seveyim ya. oltamla edirne eneze gidiyorum senede 1-2 kez sadece balık için. 480 km yol yapıyoruz sadece gitmek için. evet mendireğe çıktık attık oltamızı iki tane levrek tuttuk 5 kilo geldiler. ondan sonra hadi arkadaşlar dönüyoruz öylemi. denizler ve gölleri birbirinden ayırmak lazım . göllerde balık az olur. ama denizde olta balık bitirmez diyorum sen hala ısrarla karşı çıkıyosun . ben artık bu konuda konuşmak istemiyorum . kendi adetimi kendim belirleyecek kadar duyarlı balıkçıyım . trolle balık avlamıyorum ben. dinamitte atmıyorum denize ağda çekmiyorum. ben çok emin olarak söylüyorum ki. şu formda belki birkaç kişi sikülere uyar. amatör balıkçıların ( balıkavı net ve benzeri dernek vs. üyeler hariç) çoğunun sirkülerden haberi dahi yok. tekneciler balıkları sopayla denize vurarak ağlarına kovalıyo. zıpkıncılar gece ışık tutup hareketsiz kalan balıkları vuruyo. onlara önlem alınsın . benim oltamdaki 2-3 balığa karışmasınlar kardeşim.

15. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Yılmaz, kimse senin 2 yerine 3 levrek tuttuğuna karışmaz. Ama, zaten levrek yokken ortalıkta, 10 tane tutarsan karışır. Çünkü 10 Levrek, sadece 10 ölü levrektir. Yiyeceğim desen, 10 tane 2 kiloluk levrek, sen yiyene kadar kokar çoktan.. Biz burada 3 Levrek alıyoruz, 1 kilo 300 gram filan geliyor üçü. 3 Kişilik aile olarak bize yetiyor. Hadi büyük aile olun, 10 kişilik. 4 kilo levrek size gene yeter. Ötesi, aslında tam bir açgözlülük olmuyor mu? Evet, yakalamak çok zevkli. Ama yakala, sal geriye, gitsin. Zaten millete gösterecek kadar nevalen olmuş elinde. Eğer saygı filan dersen, ego meselesi yapıyorsan, yeteri kadarını aldım, öbür tarafını geri bıraktım demen, seni çok daha saygın yapacaktır.

Sirküleri, 3 kilo balık etti 6 kilo.. Sobeee.. gibi düşünmeyin. Kilo değil adettir önemli olan. 3 yerine 4 olmuş buna kimse itiraz etmez, ama 3 yerine 10 olursa, insaf deriz. Neden? 10 tane 2 kiloluk balık, yemek içinde, hava atmak içinde fazla da ondan.. Bunlar canlı. 3-4 yılda ancak o hale geliyor. Denizin kapasitesi belli. Bunları böyle tüketirsen, bu işin sonu gelmez. Ticarilerde aslında bu yönde kurallara tabi. O satıp, ekmek parası kazanacak üstüne. Ama aynı şekilde pek çok sınırlaması var.

Bu noktada, önemli olan, kanun korkusu, denetim filan değil aslen. Örnek olmak meselesi. Eğer, bu şekilde davranarak, arkamızdan gelenlere, sağımızda solumuzdakilere örnek olamıyorsak, bu gidişin sonu hiç iyi olmaz. Babam rahmetli, elinde olsa, dinamidi atardı suya. Hiç öyle sportmenlik filan dinlemezdi. Bende bu nedenle olsa gerek, resmen katliama çevirdiğim avları bilirim. Ne zamanki, büyüdük, aklımız ermeye başladı neyin ne olduğuna, o zaman, dur dedik kendimize. Bu bende belki 25 sene sürdü. Ama belki bizin çocuklarımızda 50 sene sürecek. Onlara iyi örnek olmak varken, onları bir tür doğa düşmanı yapmanın bir anlamı var mı?

16. guven_ogun

guven_ogun

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    turna(78cm 4 kg)
    arkadaşlar bu balık turna değil.ama ilk gördüğümde bende turna sanmıştım.amatör balıkçılık dışında akvaryumlada ilgileniyorum.ilgilenenler varsa bilir çikletler yavrularını ağızlarında taşır.bu balıkta bi çiklet türüymüş siteden okuduğum kadarıyla

17. ayabaci

ayabaci

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    turna 2,5 kg
    olsunda turna olsun

18. kansu

kansu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    vatos yaklaşık 2 kilo vardı.
    o balık birtür akvaryum balığı olan cichlid ailesinin bir mensubu bu balıkar yavrularının ağzında kuluçka yaparlarve tehlike anında yavrularını hemen ağızlarına toplarlar.

19. fsekerci

fsekerci

Favori Kamış:
    sadece olta
    En İyi Avı:
    turna 4 kg

biz bu işe nokta koymuştuk,yine mi başaladı:D
    alırız oltalalarınızı......

20. excalibur

excalibur

Favori Kamış:
    olta
    O kadar chiclid im oldu, bu boyda yavrusunu ağzına alanı görmedim.