Sabah binbir ümitle gittigimiz turna avından boş döndük. Sebebine gelince daha sabah avlagın girişinde birçok arabayı görünce gölün çok kalabalık oldugunu anladım olsun dedim herkes kendi kısmetini yakalar diye içimden geçiriyordum malzemeleri alıp göle dogru yol aldık göle yaklaştıgımızda o korktugum manzarayla karşılaştım suda koca bir bot vardı ve bir kamyon insan herzaman turna aldıgım belirli noktalarında dolu oldugunu görünce bu avın pek verimli geçmeyecegi içime dogmuştu zaten dedim yinede şansımızı deneyelim buraya kadar geldik .Biraz daha ileriye dogru kaydık dedim herhalde gölün bu kısmındada ağ yoktur diye düşünürken birde ne göreyim önümüz baştan başa ağ ile kaplı abartısız söylüyorum kaşık atacak yer yok adamlar öyle itinalı döşemişlereki her sazlıgın önünü bütün geçiş noktalarını en iyi av yapılan koyları hepsini kapatmışlar sinir beynime çıktı bagırmaya başladım bu sırada bottakiler bizden tarafa dogru gelmeye başladı biraz daha yaklaştılar ne oldu niye bagırıyorsun diye seslendiler bu ne kardeşim böyle ağ atılırmı sizde hiç vicdan yokmu gölün heryerini kaplamışsın burası senin tapulu yerinmi diye çıkıştım şimdi jandarmayı arıyorum diye ekledim adam ara kardeş dedi bizi sikayet etsen ne olacak geçen hafta buraya bin metre ağ atılmıştı bizimki neki o ağın yanında zaten topluyoruz onlar gelene kadar çoktan uçarız dedi.(Taktik iyi gece ağları seriyorlar sabah erkenden toplayıp kaçıyorlar)Hem gelse ne olacak ben hepsini tanıyorum hatta onlarada balık veriyorum diye ekledi.Dedim güzel kardeşim iyi hoşta bir iki sene sonra bu gölden ne yakalamayı umuyorsun ne kalacak bu canım gölde adamlar hiç cevap vermeden ağlarını toplayıp oradan uzaklaştılar.Ağlar toplandıktan sonra atçeke başladık ama nafile kaşık ,silikon ,meps hiçbiri iş yapmada canlı yem yakaladım şamandıralı denedim oda nafile turna namına birşey yoktu sanki gölde bir iki saat hiç vuruş olmadı sonunda benim silikona bir vuruş oldu oda kıyıya çıkarırken düştü zaten limit altı bir turnaydı baktım balıgın yapacagı yok takımı takravatı toplayıp dogru evin yoluna düştük ne yapalım bugünde kısmetimizde turnasız dönmek varmış . Hoşcakalın
Ya arkadaşım bir hafta sonu beş on kişi gidelim bu ağ atanlardan yakaladığımızı atalım suya çok kafam bozuluyor bunlara gerçek diyorum çok ciddiyim ondan sonra gelsin onları tanıyan jandarmada kurtarsın onları yine sinirlerim bozuldu.
Saglık olsun Mesut kardes..Birdahakine tutarsın.Senin esas sinirini bozan oradaki manzara..Memlekette adam gibi kanun olmadıkca bu gibi tipler bizimle daha cook dalga gecer.Sen ustune duseni yapmıssın.Allah akıl fikir versin nediyeyim..
Dunyanin butun medeni ulkelerinin sirkulerinde agcilik ozenle kistaslara baglanmistir. Pek cogu tatli sularda agciliga izin vermez. Hatta ticari avciliga izin vermez ve hatta sadece suni yemle olta balikciligina sadece izin verilir. Sular dev gibi balik kaynar. Yakalanan baliklar kontrol edilir. Yakala sal ozendirilir. 4'ten fazla balik almaya izin verilmez, olta sayisi biri gecemez. Boylece yore yepyeni bir endustri kazanir. Yoreyi iyi bilen amator balikcilar tur operatorlerine donusur, dorder beserli guruplari baliga cikar. Pansiyonculuk baslar. Balik malzemeleri yapip satan, ticaretiyle ugrasan dukkanlar acilir. Insanlar piknik yapar gibi aileleriyle gelir,essiz anilarla geri doner.Kismete gelen ve hergun tukenen 15-20 kg baligin yerini milyonlarin konustugu ve hergecen gun buyuyen bir rafah agina donusur. Denizlerde bile avcilik, su yolunun daima 1/3 acik birakilmak kaydiyla, hedeflenen balik icin belirli bir ag gozu zorunlu kilinarak, kesinlikle fanyali ag kullanilmadan yapilir. Bir teknede bir den fazla ag bulundurulmasina izin verilmez.Emeklilerden gonullu denetim birimleri kurulur. Bunlar bir biriyle iliskili olarak is bolumu yapar ve bolgelerindeki avciligi sivil giysilerle devamli rapor eder. Bunlardan gelen raporlara kolluk kuvvetleri aninda mudehale eder. Devlet bu insanlari telsiz ,durbun veya bolgeye bir cip tahsis edilmesi gibi konularda destekler.Yakalanan usulsuz avlari teshir eder, bunlara sebeb olan bu gonullu doga korucularina basarilari sonrasi nisanlar takar, oduller verir. Boylece kanunusuz avcilar her an enselerinde bugun olmazsa yarin kesinlikle yakalanacaklarina dair o sicak nefesi devamli hissederler. Bunun yaninda okullara gider bu emekli amcalar, teyzeler. Oralarda devletin onculugunde uretilmis olan tanitim metaryalleri vasitasiyla ogrencilere, bolgedeki baliklar, havzanin uretkenligi ve surdurulebilir balikcilik ve dogal sartlarin korunmasinin onemini iceren brifingler verilir. Ayni sey ticari ve amator olta balikcilarinin toplandigi derneklere gidilerek surdurulur. Bir sene onceki rapor verilerek yakalananlar, el konulan malzeme, elegecirilen balik miktarlari vurgulanarak egitim ve caydiricilik insanlarin beyinlerine kazitilir. Bu kanunsuzlugu hala hedefleyen olursa artik neyaptigini ve sonuclarini cok iyi bilir. Baliga kanunsuz avlanmaya gitmek bir banka soymaya gitmekle ayni riske gelir. Nicin mi bunlari anlatiyorum. Isim durgun suya tas atmak. merkezden buyuyen dalagalarin ufkunu goremiyecegim buyukluge erisip belki bunlari bugune kadar dusunmemis , dusunmeye tenezzul etmemis insanlarin kulagina giderde , bir etki bir hareket baslar diye yaziyorum. Bu etkiye yardimci olabilirsiniz. Mumkun oldugunca bu siteden balikla ilgili olsun olmasin herkese bahsedin. Bu gibi konularda konustuklarimizi sahiplenerek dostlariniza , yakin ceverenize buyuk bir heyacanla bahsedin. Unutmayin ki sizden duyan bir baskasiyla da paylasir. Yavas yavas cok guclu mercilerin kulagina gider, belki onlar bu satirlari izlemeye ,sizin boylesi yuksek gonullerinizi ve aslinda ne icin ugrastiginizi gorur. Halk yavas yavas yapana ayip demeye baslar.Ne olursa olsun kanunsuz avciligi gorur gormez lutfen rapor edin.Kacsalarda rapor edin. Geceleyin geldiklerinden ,asagi yukari hangi saatlerde avlaktan ayrildiklarindan bahsedin. Yavas yavas sularimizin maya tutmaya basladigini goreceksiniz... Sevgili Mesut bu konuyu bu mutsuz gununle buraya tasidigin icin cok tesekkur ederim. Can sagolsun. Umarim yakinda bu cabalarin meyvasini gorur ve o sularda istedigimiz korumaciliga ve dolayisiyla mukemmel avlarimiza kavusuruz.Kal saglicakla...
Bende sabah ordaydım. Gölün karşı tarafında olmama rağmen bottakilerle aranızda geçen tartışmayı duydum. Bu tip insanların mutlaka bir şekilde cezalandırılması lazım. Yaklaşık birbuçuk saat elimdeki her türlü kaşık, silikon, mepps denememe rağmen tek bir vuruş bile olmadı ve bende ayrıldım.
Artık göle giderken oltalarımın takımlarımın dışında birde güzel bir sopa götürecegim çünkü dövülecek o kadar duyarsız ağ cı varki adamlar birde bizim gibi kurallara uyan insanlarla dalga geçiyorlar belki bu sopa dillerinden anlar
Bizim insanımız adam olmaz çok cahiliz herhalde bir on seneye kadar ne balik ne de su kalacak memlekete. Herkes bilinçli davransa çok güzel olacak . Sopa işine gelince Mesut kardeş o kişiler sopa atsan da bir sey anlamazlar yüklü bir miktarda ceza ödeseler göreyim bir daha ag atabileceklermi. Yurt dışında bu işler biraz farklı oluyor .Ama bizim insanımız heryerde aynı orda bizim avlandıgımız yerde günlük altı balık hakımız var ama bizim türk insanımız orda da kendini gösteriyor altı balık yerine 13 tane yakalıyorlar. Allah tan ag attamıyorlar. Nedeyim Mesut kardeş allah bize sabır versin.
Arkadaşlar gereksiz bir tartışma içerisindesiniz, lütfen..!! Taraflar aynı iyi niyettesiniz ama kimse faydalı bir adım atmamış karşısındakine, sizlerden rica ediyorum bu sayfalarda bu tür diyaloglara girmeyelim.Karşılıklı anlaşma yoluna özel mesajlarınızı kullanarak gitmenizi isteyeceğim sizden... Tartışma ve buraya yakışmayan sözcükler içeren yazılmış ve bundan sonrada yazılacak olanlar kaldırılıacaktır, bilgilerinize arkadaşlar...! Lütfen iyi niyetinizi karşınızdakine gösterin ve bu anlaşmazlığa son verin, teşekkür ederim...Saygılarımla...
aha benim mesajlarda ne kötülük vardıda sildiniz ya ben sadece arkadaşları sakinleştirmeye çalışmıştım arada bende kaynadım heralde
Silinme sebepleri tartışma ile ilgili oldukları, alıntı yapıldıkları için...Konu ile ilgili alıntı yapılan ne varsa silinmek durmunda, mesajınızın silinmesi bir kusur değil