Turnalar çıldırmış :)

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında Sosyete Balıkçılar tarafından paylaşıldı.

1. yunuss

yunuss Yunus Ahmet SARIHAN

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    3 kg rus kefali
    Arkadaşım avından ötürü tebrik ederim.Bir konuya değinmek istiyorum limitler ve kurallar dahilinde bir av yapılmış.Bir çok arkadaşın tavrını yanlış buluyorum katliamcı diyen olmuş yazık diyen olmuş ayıp diyen olmuş kurallara uygun bir av olmasına rağmen bu kadar ağır eleştiri yapma hakkına kimse sahip değil.Yasak bir şey yapılmış olsaydı bende aynı tavrı takınırdım.Fakat balık sayısı limitler dahilinde olmasına rağmen fazla gözüküyorsa eğer insani bir dille eleştiri yapılabilir.Tavsiye verilebilir.Bu dille yaptığınız eleştiriler ve hakaretler dinlenmez hatta insanı siteden soğutursunuz ancak...

2. Sosyete Balıkçılar

Sosyete Balıkçılar Anıl

Favori Kamış:
    Daiwa Crosfire
    Favori Makine:
    Abu Garcia ora
    En İyi Avı:
    Turna
    sazancıı ve yunuss tesekkur ederim. Kimseye derdimizi anlatamiyoruz ,resmi goren yuh diyo kardesim 1 kisiye 4 adet balik dusuyor bi hesaplayin. Millet bise yazimde ne olursa olsun diyor,kardesim insaniz bizde yav kiriliyoruz azda bizi dusunun.
    Adminim asaolasin bos gereksiz bir mesaji kaldirmissin ;)

3. Sosyete Balıkçılar

Sosyete Balıkçılar Anıl

Favori Kamış:
    Daiwa Crosfire
    Favori Makine:
    Abu Garcia ora
    En İyi Avı:
    Turna
    Sitede yeni uye oldugum icin size ozelden yazamiyormusum :( salipazari yolu tas ocaklarini sorarsan orda cikiyor turna.daha dogrusu carsambada hemen hemen heryerde var.Kendi avlagimizi paylasmiyoruz..

4. Sosyete Balıkçılar

Sosyete Balıkçılar Anıl

Favori Kamış:
    Daiwa Crosfire
    Favori Makine:
    Abu Garcia ora
    En İyi Avı:
    Turna
    Abi isim vermicem insanlar yanlış anlar..
    Yaptığın iyilikten dolayı teşekkür ederim.Özelden cevap veremiyorum burdan paylaşmak zorunda kaldım sağolasın senin gibi adamlar hep var olsun
    Rastgele...

5. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Biz tebliğe göre değil vicdanımıza göre avlanıyoruz ve vicdanımızın limiti tebliğde belirtilenden çok daha düşük. Bu özelliğimiz sayesinde amatör ruhlu balıkçılarız...

6. Atilla Ö.

Atilla Ö. Atilla

En İyi Avı:
    Kırmızı Benekli Alabalık
    Furkan ne alaka anlamadım hiç :D :D :D :D

Biraz gülelimde ortam yumuşasın :D reeling reeling :rolleyes: :rolleyes:

7. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Vicdan duygusundan bahsediyorum. Her şey limit değil. Yani bu kadar balığın tutulmasına anlam veremiyorum. Tebliğin ciddi bir şekilde elden geçirilmesi lazım.

Ortamı kızıştıranlar yumuşatsın :D :D . Ben dayanamıyorum bu kadar fazla balığın tutulduğunu görünce :D .

8. Atilla Ö.

Atilla Ö. Atilla

En İyi Avı:
    Kırmızı Benekli Alabalık
    Haydaaa :D Bak şimdi kurallara ve tebliğe göre düşününce yapılan avda tabiki sakınca yok tebrik etmek düşer bize.Ama şöyle bir konuda var bende 10 kişilik ekip kurayım kişi başı 5 turna tutalım bir günde 50 turna uçup gitsin :( :( :( Neyse bence gerginliğe gerek yok herkesin özgür düşüncesi, kurallar dahilinde av yapıldıktan sonra kimse kimseye hesap soramaz :( banghead banghead banghead :D :D

9. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Haklısın, hesap soramayız, sonuçta tebliğe uygun.

Avlakları kurutmayalım da başka bir şey istemiyorum :D.

10. blackboy55

blackboy55 Musa Karaoğlan

Favori Kamış:
    Okuma Salina Seaspin 2.85
    Favori Makine:
    Okuma Salina 40
    En İyi Avı:
    2410gr Gökala -3000 gr levrek
    Şimdi balıktan döndüm 11 saat at çek avından sonra bu kadar tartışmayı okuyamadım ama genele bakınca herşey ortada.
    Aynı avlakta birbirini tanımayan 5 kişi avlansa ve tek tek foto atsa tebrikler,, ekip olarak avlanınca da bana göre tebrikler olması lazım.
    Savaş ve arkadaşlarını tebrik ederim, doğaya ne denli saygılı olduklarını da çok iyi bilirim.
    Vakti zamanında selden tarlalara vuran turna yavrularını suya iade etmek için ne kadar çaba harcadıklarını da çok iyi bilirim. Vee buda o suya iadelerinin eserleridir.
    Millet ekmeden biçerken onlar zahmetlerinin karşılığını böyle almışlar helal olsun.
    Savaş çok eski arkadaşımdır ve birlikte çok kez avlandığımızdan neyi yanlış veya doğru olduğuna çok iyi karar verebilecek kapasitede olduğunu bilirim.

Tekrardan tüm ekibi kutlarım, elleriniz dert görmesin.
    Saygılar..

11. Sosyete Balıkçılar

Sosyete Balıkçılar Anıl

Favori Kamış:
    Daiwa Crosfire
    Favori Makine:
    Abu Garcia ora
    En İyi Avı:
    Turna
    Musa abi Allah razi olsun,sonunda bizi gercekten taniyan birinden mesaj geldi:)
    O yavrulari oraya salmak icin verdigimiz mucadeleyi ve bir cok aktivetemizi biliyordun ve burda paylasrign icinde ayrica tesekkur ediyorum savas abi ve tum ekip adina birkez daha tesekkurler. Oltan boş çekmesin saygilarimizla..

12. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Öncelikle foruma hoş gelmişsiniz. :) Aslında '' Tanışma salonunda '' ağırlamak ve orada tanışmak isterdik. :) Burada ayak üstü gibi oldu. :D

Espri bir tarafa dersek, buradaki diyaloglarda ki bazı olumsuzluklar, sadece görselle alakalı. Mesela 1. resmi görünce ben bile olguya hoş bakamadım. İpe dizilmiş ve bir arabanın arkasında ............... :confused: :confused: Yani, görsel konum hoş değil. Buradan kaybediyorsunuz; ilk bakışta. Marketlerde bile bocalama raflar prim yapmaz, müşteri çekmez; aksine kaçırtır. Umarın anlatabilmişimdir.

Daha güzel, daha ölçülü, saygıya, sevgiye ve seviyeye dayalı paylaşımlarınız olması dileklerimle.

13. LİON

LİON RAMAZAN

kardeşim eline emeğine sağlık vermiş olduğun bilğiler bir çok kişiyi aydılatacak

14. KARAYEL55

KARAYEL55 Levent

Favori Kamış:
    EFFE PHANTOM KAMIŞ
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TRB 65 -Ryobi ECUSIMA 6000Vi-Ryobi ECUSIMA 8000Vi-BANAX SX 3000-BANAX SX 4000
    En İyi Avı:
    5,700Kg Alabalık-11 Kg Sazan
    Anıl kardeşim. Sabah yazdım yazı çıkmamış şimdi fark ettim.baska bir savaş ile karıştırdım.yanlis anlaşılma olmuş. Kusura bakma.zaten fark edince yazdığım yazıları sildim.

15. Sosyete Balıkçılar

Sosyete Balıkçılar Anıl

Favori Kamış:
    Daiwa Crosfire
    Favori Makine:
    Abu Garcia ora
    En İyi Avı:
    Turna
    Lion teşekkür ederim.
    Karayel55 hatanin neresinden donersek kardir.Sadece kirildigimizla kaldik sorun yok,Savas abi ile gorüstüm olmasa daha iyiydi dedi ama madem hemserimiz unuturuz dedi bilgin olsun.Bizde sildirdik butun mesajlari.Rastgelsin..

16. mehmet sarıkaya

mehmet sarıkaya Mehmet Sarıkaya

Bazı abilerim sert çıkması normal yakala bırak tutkunları bazıları geyik amaçlı yazmış çünki kendileri sana ufak balık aa katliyam bu kadar yakalanır mı diye ahkam keser balıkta yakala bak bakalım hangi kuralı uyuyor. Katliyamın alasını yapıyor. Bu arada lafım herkese değil ayrıca arkadaş kurallar çercevesinde avlanmış ona verilen hak dahilinde bu konuyu kendi aramızda tartışmak boşuna. Bunu gerekli devlet büyüklerine veya gerekli kurum kurumlara duyurmak gerekli. O yüzden kimse kimseyi kıramasın boşuna tartışmasın kural dahilindemi evet gerisi vicdana kalmış...

17. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Sanki memlekette amatör balıkçılığa dair her sorun çözülmüş, sirkülerde her şey tastamam dosdoğru belirtilmiş de sirküler ne derse odur gibi bir anlayış var. Sirkülerin görmediği, bilmediği, anlamak istemediği bir sürü yanlışlık, eksiklik var. Evet, bu işte sirküler de vardır ama esas olan avcının vicdanıdır.

Bir tatlısu avlağında 23 adet turna bir seferde yok edilmişse, ben sirkülere filan bakmam. Avı üç kişi mi yapmış, otuz kişi mi yapmışın da pek bir önemi yoktur. Anaç boyda 23 adet turnanın hassas bir habitattan alınıp geri salınmamış olmasıdır mesele.

Böyle bir avı ayıplarım, böyle avcıları amatör ruhla, sportif balıkçıkla bağdaştırmam. Tebrik edenleri de ayrıca yadırgarım.

18. Sosyete Balıkçılar

Sosyete Balıkçılar Anıl

Favori Kamış:
    Daiwa Crosfire
    Favori Makine:
    Abu Garcia ora
    En İyi Avı:
    Turna
    Mehmet sarikaya degerli yorumun icin tesekkurler nasip olursa birdahaki sefere sirkulerde kisi basi dusen baligi tamamlayacam nasipse,ve sezonun sonuna kadarda burda paylascam bakalim turnanin neslini kuruta bilecekmiyim:)
    Turna sizin bildiginiz aksine yuzlerce binlerce yumurta dokuyor ve avlaginizda diger balik türleride mevcut ise sadece kendi yavrusunu yemiyor; Sazan
    ,gümüs,amarus,kurbaga bayildigi yiyecekler arasinda en azindan benim avlagimda boyle :)
    Nesli tukenecek avlak kuruyacak diye korkmayin tutun yakala birak yapin yada alikoyun ama once tutun bizde yorum yapalim..

19. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Konuya pek de mesaj yazmak istemiyordum lakin olay forumda istenmeyen diklesmelere dogru gidiyor.
    Birincisi sudur ki bilinenin aksine turna kandirmasi kolay bir baliktir. Yerini buldugun an atlatmasi kolaydir (veya bana öyle geliyor)
    Ikincisi de tutulan limit üstü turnayi salma meselesi. 45i salarsin, 55i salarsin. 80i 90i salmak için titremeyen el ister. O da her babayigitte bulunmaz.
    Burada söyle balik tutmak, böyle kök kurutmak mesele degil.
    Avinizdan ve sergilediginiz baliklardan anladigim, büyügünü kandirmaya ugrasmaktan ziyade kandirabildigimizi çikaralim karaya mantigi ile yapilmis bir av. Bu ebattaki baliklarla açilmis bir raporda balik 1 olmus, 20 olmus 200 olmus beni tatmin etmez.

20. Sosyete Balıkçılar

Sosyete Balıkçılar Anıl

Favori Kamış:
    Daiwa Crosfire
    Favori Makine:
    Abu Garcia ora
    En İyi Avı:
    Turna
    Tesekkurler sayin roy insallah bir gun sizin dilediginiz gibi bir av yapmak bizede nasip olur :))