Uzun atımda şok uygulaması

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında Candy_Man tarafından paylaşıldı.

1. sermat

sermat serkan

Favori Kamış:
    cormoran bull fighter 10-30, okuma compressa 100-200,shimano nexave
    Favori Makine:
    shimano aceration hg okuma raw2,shimano nexave daiwa tournament entoh
    En İyi Avı:
    minakop şu kadar
    örgü mono için double uni knot http://www.youtube.com/watch?v=Xk_VUb-dOQo tavsiye edermisiniz.ayrıca benim makinada 0.17 penn örgü mevcut bunun için şoka ihtiyacım olmaz diye düşünüyorum 200 grama kadar.daha kullanmak nasip olmadı ama bu sıralar bi boğaz yapacaz gibi.şok kullanmalımıyım.

2. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
  3. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    0,20mm olsaydı gerek yoktu. Fakat 0,20mm altı örgüler için ön tarafa daha kalın bir örgü veya 0,38/0,40mm mono bağlamak gerekir. Mono-Örgü FG knot kullanabilirsiniz.

4. sermat

sermat serkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    minakop şu kadar
    fg knot çok karışık bi düğüm gibi geldi.yapabilirmiyim bilemiyorum.peki benim paylaştığım double uni knot düğüm nasıl olur.ayrıca elimdeki sufix ve penn 0.17 lik örgüler ile şoksuz kaç grama kadar atış yapabilirim.aslında en doğrusu deneyip görmek ama inanın o kadar kısıtlı zamanlarım oluyoki bebeğim ve iş mesaimden dolayı.fırdöndüleri bile arabada bağlıyorum bazen.

5. sermat

sermat serkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    minakop şu kadar
    bu akşam misinalara şok kullanacam .double uni knot örgü mono için tavsiye edermisin diye sormuşyum ama cevap alamadım.bu arada şok için asso çokmu sert kaçar.ayrıca latex misinada var elimde. tavsiye edeceğiniz bi misina olursa memnun olurum.kusura bakmayın şok konusunda biraz tecrübesizim de.

6. sermat

sermat serkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    minakop şu kadar
    fg knotu denedim ama düğüm çok büyük oldu yani topak duruyo mono örgü için double knot kullanan varmı.ayrıca şok misina tavsiyesi halen bekliyorum bütçe önemli değil.

7. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Serkan bir haftasonu Tarabya'ya düşerse yolun bütün şoklama düğümlerini gösterebiliriz :) FG knot zordur ama sağlam bir düğüm. Yanlış atınca düğümü toplanma olur, sende olduğu gibi. "Mahin knot" deneyebilirsin.

8. sermat

sermat serkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    minakop şu kadar
    ceyhun bey ilginiz için çok teşekkürler öncelikle.sizin gibi arkadaşlar sayesinde bu form da inanın o kadar çok şey öğrendikki.tarabya davetiniz için çok teşekkürler inanın o kadar çok istiyorumki sizinle aret le isa abi ile tanışmayı.ama malesef dershane öğretmeni olduğumdan dolayı hafta sonu çok yoğun çalışıyoruz geş çıkıyoruz ve o saatten sonra beylikdüzünden gitmek çok zor oluyo.sadece pazartesilerimiz hafta tatilimiz.inşallah 15 tatilde sizinle tanışma fırsatı bulabiliriz gerçi biz sadece 5 gün tatil yapıyoruz.neyse mahin knotu becerebiliyorum.şok misinası olarak tavsiyeniz varmı latex veya asso işimi görürmi.ayrıca doble knot düğümünede anladığım kadarıyla çok sıcak bakmıyosunuz.gerçi ben kalkanda 100 grama kadar denedim sorun çıkmadı.iyi geceler

9. der wish

der wish Ferhan

0.17'lik örgü iplerinizin çeker değeri nedir? kaç kg ya da lb?

Ben 0.10mm (5.5 kg çekerli) örgüye, 0.18 mm (10.2 kg çekerli) şok kullanarak 220 gr ile atışlar yapıyorum. Ancak, ben şok misinasının önüne de arada bilyalı ya da yüksek çekerli bir) bir fırdöndü olmak suretiyle, yaklaşık 0.40mm (30 kg kadar çekerli sanırım) 1 karış uzunluğunda ek bir kurşun misinası bağlıyorum (hatta kurşun misinasının üzerinde de rapala bedeninin bağlı olduğu gezer -şoka bağlı fırdöndü ile, kurşunu taktığım firketeli fırdöndü arasındaki kalın kurşun misinasında gezen- bir fırdöndü var). Bu sayede şoku 0.18mm (10.2 kg çekerli) kalaınlığa kadar indirerek kullanabiliyorum.

Elinizdeki 0.17'lik örgülerin çeker değeri 10 kg ve üstünde ise ve benim dediğim kurşun ipi ekini de yaparsanız, 220 grama kadar şoksuz atabilirsiniz; tecrübeyle sabittir.

Rastgele...

10. sermat

sermat serkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    minakop şu kadar
    çekeri 19 kilo .aslında oldukça iyi.bu arada üçlü fırdöndüyü şokun ucundaki karış uzunluğundaki kurşun misinasına bağlansa olurmu.