Validenin levreği

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Bahadır Sarıca tarafından paylaşıldı.

1. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Sevgili Bahadır Abi,

av etiği ile ilgili meselelerde genel olarak konuşabildiğimiz kadarıyla hemfikiriz ve kendimizi sadece yöntem ve teknikler konusunda değil, bu konuda da geliştirmeye çalışıyoruz; ben bu durumdan da ayrıca keyif aldığımı ve daha pek çok değerli kazanım elde ettiğimi belirtmek ve bu tür kazanımların elde edilmesinde beraber ava çıkılan, av konuşulan, vs. partnerlerin öneminden hareketle sana bir kere daha teşekkür etmek istiyorum.

İlk mesajda unutmuşum, Hüdai Bey ve arkadaşlarına ("Kara Demlik Ehli"ne:) ) de buradan çok selam ediyorum; inşallah birgün beraberce tanışma fırsatımız olur.

Hoş olmaz olur mu Bahadır Abi, çok hoş olur hem de. İzmir Amatör Balık Avcıları'ndan ve onların bakış açısından gene amatörce bir İzmir konusu ve belgeseli: Harika bir fikir bu ve üzerinde düşünelim bence:)

Son düzenleme: 10 Ocak 2011
  2. drayetkin

drayetkin ahmet

Favori Kamış:
    Shakespeare uglystick 2.70,
    Favori Makine:
    Abu garcia stamina 25
    Dalga sesi, temiz deniz havası, soğuk havada közde demlenmiş sıcacık çay, daha sıcağı dostluklar, sohbetler ve levrek...
    Bundan iyisi can sağlığı, harika..
    selamlar..

3. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Doğan merhaba. Adını öğrenme şerefine en nihayetinde nail olunca, gene bu forumda daha geçenlerde paylaştığım genel bir avlak bilgisini bir de seninle paylaşayım dedim:

<<İnciraltı' [Çakal Burnu]ndan tutun da taaa Güzelbahçe'ye hatta Urla'ya kadar levrek avı yapabilirsiniz. Ben bu hattın pek çok noktasından levrek aldım. Bu hat boyunca uygun havalarda ve levreğin bulunması muhtemel noktalarda şansınızı sık sık deneyin; hatta belli bir noktayı farklı koşullarda (farklı ay durumlarında, mevsimlerde, saatlerde, vs.) deneyin. Size - daha doğrusu sizin vesilenizle herkese - küçük bir öneri: Önce "Levrek nerelerde, hangi koşullarda bulunur?" sorusunun cevabını arayın, daha sonra bu sözünü ettiğim hatta bu soruya cevap olabilecek noktaları denemeye başlayın (ben avlaklarımın çoğunu böyle buldum).>>

İşte böyle Doğan, bu hat İzmir'e en yakın (daha doğrusu İzmir'in göbeğindeki) Levrek merasıdır. Güzel bir av için Şubat sonu-Mart başından itibaren iyi hazırlan bence. En iyi dileklerle ve rast gele..

Son düzenleme: 10 Ocak 2011
  4. Bahadır Sarıca

Bahadır Sarıca Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Atilla,
    Umarım faydası olmuştur. Bugüne kadar okuduğum kaynaklar, üstad dediğimiz abilerimizden öğrendiğimiz bilgiler, kendi çevremde ve avlarımda edindiğim tecrübeler doğrultusunda; levrek avı özelinde, ses ve ışığın avı olumsuz etkilediği yönünde. Bu demek değil ki "çıt" çıkmayacak. Tabii ki ses olmaması mümkün değil. Ama bunlar doğal olmayan veya yüksek desibelli sesler veya gürültüler olduğunda her canlı varlık gibi levreği ürkütüyor. Huzursuz ediyor. Gece kıyıdan yemli levrek avcılığında 25 yıldır ege sularını adı gibi bilen abilerimiz değil ışık, çakmak bile yaktırmazlardı ;) En azından avlağa denize karşı.
    Bir not daha; yakaladıkları küçük balıkları salarken avlanılan kısımdan uzakta geriye salmayı da onlardan öğrendim.
    Sevgi ve selamlarımla...

5. Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Fikret Bey,
    Güzel sözleriniz için ben teşekkür ederim. Umarım en kısa zamanda güzel İzmir'imize döner, çok güzel avlarınızı bizimle paylaşırsınız.
    Sevgi ve selamlarımla...

6. Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Zafer Bey,
    Öncelikle estağfurullah. Kabalık olur mu, hepimiz av heyecanıyla bazen en doğal yapacaklarımızı unutabiliyoruz. Ayrıca avlanan kişileri rahatsız etme tereddütünü taşımanız, ne kadar ince düşünceli olduğunuzu zaten gösteriyor. Bizden sonra da hareket olmamasına üzüldüm. Ama siz de biliyorsunuz ki; bir çok at-çek avımız sonuçsuz kalıyor. İnşallah en kısa zamanda güzel bereketli avlar gerçekleştirirsiniz.
    Ayrıca övgü dolu sözleriniz için çok teşekkür ederim. İnşallah en kısa zamanda tekrar karşılaşır, güzel sohbetler gerçekleştiririz.
    Sevgi ve selamlarımla...

7. Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Doğan,
    Özel mesajını yanıtladım. :)
    Sevgilerimle...

8. Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Fatih,
    Biz teşekkür ederiz. Hüdayi Beyin "karademlik felsefesi" gerçekten çok hoş ve takdire şayan. Bu aşk gerçekten yol, sınır tanımıyor. Güzelliği de bu zaten.
    Sevgi ve selamlarımla...

9. Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Teşekkürler sevgili Feo. Daha bereketli ve keyiflilerinin sizlerin olması dileklerimle.
    Rastgele...

10. Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Aykut'cuğum,
    Tüm sözlerinin altına imzamı atarım. Yaptığımız avlardaki sohbetlerinin tadına ben de doyamıyorum. Belki avdan çok o güzel sohbetler ve "orada" olma duygusu beni çekiyor. İnşallah Hüdayi Bey ile hepbirlikte tekrar karşılaşır, kara demlikten nasibimizi alırız.
    İzmir konusu eğer forumda yeri varsa sana bahsettiğim "İzmir plajları" adlı yazıyla başlatılabilir.(Tabii öncelikle bilgisayarımı karıştırarak o yazıyı bulmalıyım;) ) Karşılaştığımızda fikir teatisinde bulunuruz.
    Sevgi ve selamlarımla...

11. Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Ahmet,
    Teşekkür ederiz. İnsan daha ne ister, değil mi :)
    Sevgi ve selamlarımla...

12. Attila59

Attila59 Atilla Akgun

Verdiğin bilgilerden dolayı teşekkür ederim abi

13. Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Rica ederim sevgili Atilla.:)

14. MTNTRN

MTNTRN METİN

Favori Kamış:
    SHIMANO SHIMANO ALIVIO BX SPINNING 2,10 MT ML
    Favori Makine:
    Cormoran Corcast 4Pif Süper Jet 2500
    En İyi Avı:
    Levrek 1,5 Kg
    Bahadır abi bu güzel av raporun için çok teşekkür ederim. Ayrıca balık avının sosyal ilişkileri ve aile bağlarını içinde barındırğını göstermesi bu raporu diğer raporlara göre ayrıcalıklı yapmış. Yüzünüz hep gülsün, avlarınızda levrekler daim olsun