VarnaBros.FHC _ 8-11 Tem 2010 – Mega Carp 2010_Svilengrad-BG , Kalamica Lake

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Bro
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bro

Şehir
bursa
Favori Kamış
olta
İsim
şenol
Herkese merhaba,
Uzun zamandır düşlediğimiz yurtdışı yarışma tecrübesi için vakit gelmişti ve Mega Carp 2010 iyi bir fırsattı. Yarışma için Bg ye hareket öncesi birçok aksilik, talihsizlik yaşamamıza rağmen katılım konusunda oldukça kararlıydık, yarışmaya 10 gün kala kuyruk sokumundan ameliyat olmuş olmam dahi bizi yıldırmadı. Nihayet 7 temmuz sabahı saat 09:00 da dikişlerim alındı (26 dikiş) ve bagajı yükledikten sonra saat 11:00 gibi hareket ettik, yaklaşık 500 km.yolculuğu nasıl geçirdiğimi varın siz tahmin edin.

Aynı akşam 19:00 civarı Svilengrad’a giriş yaptık, Carp Club Mega Svilengrad tan Petar bizi karşıladı ve diğer şehirlerden gece gelenlerin buluşacağı hotel restauranta ulaştık, aynı gün Sofya ekibi Hoby Team Veselin’in de doğum günü olması ve orada bir kutlama yapılması gayet güzel bir ortam yarattı. İlerleyen saatlerde gerek yol yorgunluğu gerekse Burgaşko ve Slivenska’ nın etkisiyle yatma vakti gelmişti. Sabah (8 Temmuz) erken saatte 6-7 ekip buluşarak 4 gün erzak için alışveriş yapıldı ve göle hareket ettik. Bu arada önceki gün günlük gülistanlık olan hava geceden şiddetli sağanak yağışlı sert rüzgarlı fırtınaya dönüşmüş yolda zaman zaman silecekler yetişmiyordu.

Saat 09:00 civarı gölde diğer ekipler, organizatörler ve hakem komitesi ile bir araya gelindi.

Kuralar çekildikten sonra herkes sektörüne doğru yola koyuldu, sektörlere ulaşma çabaları görülmeye değerdi. Herkes birlik olmuş zorda kalanlara yardım ediyordu, yardımlaşma mükemmeldi.


İlk sinyal gelmiş ve saat 14:00 e kadar sürecek olan hazırlık evresi başlamıştı. Biz 1 nolu sektörü çekmiştik, herkesin mükemmel kura çektiniz dediği yerdi. Sektörler sıralaması sağımızdan 2-3-4-5 vs.ilerliyordu.


Yağmur altında hummalı çalışmalar başlamış, ordan oraya gezindikçe sektör çamur deryasına dönüşmüştü, şiddetli sağanaktan bir an önce kurtulmak için çadırlar brandalar hazırlanıyordu, sonra montajlar sistemler hazırlandı ve 2.sinyal ile yarışma start aldı. İlk yemlemeyi yağmur altında ne kadar yapılabiliyorsa o kadar yaptık, kura mükemmeldi ancak rüzgar bizden sonraki sektörlere doğru şiddetli esiyordu ve göldeki dalgalar da aynı yöndeydi. Yemleme yaparken her ne kadar bunu göz önünde bulundurmuş olsak da aslında diğer sektörleri yemledik.

Akşam üstü ilk balık haberleri gelmeye başlamış, bizde tık yoktu, ilk alarm seslerini gece yarısından sonra duyduk. Ertesi gün ve gece (Cuma 09 Temmuz) nerdeyse aynı şekilde geçti, ufak tefek vuruşlar alıyorduk ancak sonuç yoktu. Değişik ziyaretçilerimiz oluyordu hatta minik kelebek bizim çadırın önünde yumurtadan çıktı kanatlarını kurutmasında kendisine yardım ettik, yemleme hazırlıkları, yemek faslı (Ercan ellerin dert görmesin), hakem komitesi ise keyifleri yerindeydi.


Cumartesi (10 Temmuz)sabahı güneşi gördük ! ve rüzgar da kesilmişti. Bulgar televizyonu röportaj için hakem komitesi ile birlikte yanımıza geliyordu, röportaj yapıldı, montaj kontrolü için kura çekildi ve şanssız olta 2 numaraydı, az önce hedefine göndermiştim ve tam istediğim yerdeydi.
 
Diğer ekiplerden balık haberleri gelmeye devam ediyordu, üzerimizdeki baskı inanılmazdı, hayatımda bu kadar demoralize olduğumu hatırlamıyorum…

taa ki saatler 13:30 u gösterdiğinde 4 nolu oltamız hafif ama sürekli sinyal vermeye başladı, elime aldığımda otların içinde olduğu anlaşılıyordu, marker da ortalıkta gözükmüyordu, bu da demekti ki; balık+otlar+2ad. 120gr.kurşun.
Önce hafif hafif asılayım dedim, gelmiyordu ! kamışı suya paralel tutarak ve makine üzerinden misinayı elime alarak önce 3-5 metre geriye doğru, sonra da 2-3 metre sağa ve sola yürüdüm, otlardan kurtulmuştu ancak inanılmaz hafifti, 5-10m.sardıktan sonra balığın kıyıya doğru yüzdüğünü anladım, kıyıya yaklaşınca 3 nolu oltanın üzerinden taa 2 numaraya kadar devam etti, sonra tekrar 3 numaraya doğru döndü, bu sefer altından geçecekti ve hedefi ilerideki sazlıklardı, kıyıya 10-15m. mesafede işler karışabilirdi, kalamayı sıktım ve kepçeye doğru yönlendirdim, balık içerideydi, Ercan’ın gözlerindeki mutluluk aklımdan çıkmıyor.


Sonrasında yeniden etkili bir yemleme yaptık, geceden ümitliydik ancak gece ve sonrasındaki yarım gün ufak tefek vuruşlarla yetindik. Olmayınca olmuyor.
İlk ve tek balığımız buydu 4500gr.geldi. kılpayı en büyük balık kategori 1.liğini kaçırmıştık.

Ödül töreni (11 Temmuz)
Genel klasman,
Yarışma 1.si Haskovo ekibi:


yarışma 2.si ekip:


ve yarışma 3.sü Sofya ekibi Hoby Team:


Hakem komitesi, organizatör , ödül masası ve toplu fotoğraflar:



Her şey çok güzeldi, süper tecrübe oldu, profesyonel ekipler ile yarışma zevki yaşadık, güzel dostluklar kurduk. Sofya Hoby Team Ağustos sonu gibi Bursa ya geliyor, 2-3 gece kamp için sözleştik.
Güzel şeylerdi, yaşamak lazım…

Yardım katkı ve bağlantılardan dolayı Sabri Bobiç, Metin Yamak, Erdinç Hatib, Fransa WCC ye hazırlanan Petar (mega-chakmaka), Hoby Team Veselin, İvan, hakem komitesi Carp Vratsa, Vidrax-Yambol Gancho, Bursa Melih abi, Carp TR ailesi ve isimlerini sayamadığım diğerleri, çok teşekkürler…


Sonrası dönüş yolculuğu, 2 saatten fazla gümrükte geçti


Pazartesi sabaha karşı 3 gibi Bursa’daydık. Daha yeni yeni kendime geliyorum. Merak edenler için toplam harcamalarımız 2 bin tl.yi geçti, keyfe göre 500 e de maledilebilir, 5 bine de…

tekrar tekrar teşekkürler...
 
Sevgili Şenol tebrikler çok güzel organizasyon olmuş,orada olmak bile yeter :)
 
Tebrikler Şenol. Şöyle bir organizasyona katılmayı bende çok isterdim.
 
Canı gönülden tebrik ederim Şenol abi. Bizi oralarda temsil ettiğin için ;). İleriki yıllarda benimde böyle güzel düşüncelerim var amma velakin iş güç sahibi olmam gerekiyor ve sizin gibi büyüklerimden daha çok şeyler öğrenmem de gerekiyor tabi. Bu arada geçmiŞ olsun ALLAH şifa versin abi..
 
çok güzel vakitler geçirmişsiniz..
 
Harikasınız canı gönülden tebrik ediyorum bende harika bir organizasyon olmus...
 
Tebrikler Şenol. Şöyle bir organizasyona katılmayı bende çok isterdim.

umarım katılırsın Mustafa, yalnız şunu belirtmek isterim ki bu bir organizasyon değildi !
Bulgar Sportif Sazan Avcılığı Federasyonunun düzenlediği, bu federasyona kayıtlı ve harçlarını ödemiş sporcuların katılabildiği, uluslararası Fips-ed kurallarının geçerliği olduğu profesyonel bir yarışmaydı.

ve bu yarışmaya katılım için gerekli şartları sağlayabilecek, Türkiye'ye 5 takım kontenjanı ayrılmıştı, ne yazık ki koskoca Türkiye den sadece biz katıldık.
 
Şenol öncelikle seni ve senin şahsında takımını kutlarım.Bu ve bezeri yarışmalarda Metin YAMAK tan sonra senin adınıda duyacağız inşallah.Bu arada rahatsızlığından dolayıda geçmiş olsun.Ayrıca rapor ve anlatımda son derece güzel hazırlanmış
 
Emeğinize sağlık güzel bir organizasyon olmuş başarılarınızın devamını dilerim bu arada sazanda çok yakışıklı
 
Şenol Bey,

Siz de biliyorsunuz biz de, harika zamanlar geçirmişsiniz. Böylesine uzun bir yol ve balık avlamayı çok seven biri olarak imrenmedim dersem yalan olur.

Güzel raporunuzu bizimle paylaştığınız için teşekkürler ve başarılar..
 
:D çok güzel vakitler geçirmişsiniz herşey gönlünüzce olsun
 
Şenol öncelikle seni ve senin şahsında takımını kutlarım.Bu ve bezeri yarışmalarda Metin YAMAK tan sonra senin adınıda duyacağız inşallah.Bu arada rahatsızlığından dolayıda geçmiş olsun.Ayrıca rapor ve anlatımda son derece güzel hazırlanmış

teşekkürler Aydın abi,
amacımız ülkemizi layıkıyla temsil etmekti, bunu biraz olsun başarabildiysek ne mutlu bize.
 
Sevgili Şenol tebrikler çok güzel organizasyon olmuş,orada olmak bile yeter :)

Canı gönülden tebrik ederim Şenol abi. Bizi oralarda temsil ettiğin için ;). İleriki yıllarda benimde böyle güzel düşüncelerim var amma velakin iş güç sahibi olmam gerekiyor ve sizin gibi büyüklerimden daha çok şeyler öğrenmem de gerekiyor tabi. Bu arada geçmiŞ olsun ALLAH şifa versin abi..

çok güzel vakitler geçirmişsiniz..

Harikasınız canı gönülden tebrik ediyorum bende harika bir organizasyon olmus...

Emeğinize sağlık güzel bir organizasyon olmuş başarılarınızın devamını dilerim bu arada sazanda çok yakışıklı

Şenol Bey,

Siz de biliyorsunuz biz de, harika zamanlar geçirmişsiniz. Böylesine uzun bir yol ve balık avlamayı çok seven biri olarak imrenmedim dersem yalan olur.

Güzel raporunuzu bizimle paylaştığınız için teşekkürler ve başarılar..

Müthiş günler geçirmişsiniz darısı bizlerin başına diyeleim, tebrikler...

:D çok güzel vakitler geçirmişsiniz herşey gönlünüzce olsun

hepinize teşekkür ederim arkadaşlar.
 
Back
Yukarı