Perspektif oranı olmadan balığın boyu 12 cm. Perspektif payını gimp ile ölçüp hesaplayınca, balık 15 cm; sağ tarafta önden 2-3-4 üncüler. En sondaki ise 14 cm. Bir laf etmeden on kere tartmak, ölçmek gerektiğini biliriz emin olun. Sorun bunlaır birde böyle ifşa etmek zaten, seri şekilde. Kendi adıma, pazarda balık satılıyor olduğu sürece, fotoğrafa bakıp "amanda ne balık tutulmuş, yok bu adam balık tutmayı biliyormuş" vs. diye bir fikre sahip olmam. Fotğraflara o kadar önem versem, kendim koyardım bir kaç fotoğraf di mi? Sorun, benim kıstaslarımca, 15cm ve altının yaprak olması. Bu da sorun değil tabi, asıl sorun bunların yakalanıyor olması. Fotğrafa bakınca, aynı suda 25 cm'lik olanı varmış zaten, bu varken niye öbürlerini tutasın ki? Dediğim gibi, oldu, yakaladın, hadi neyse. Bari ifşa etme böyle bu kıyımı, di mi?
Demek uzun hikaye,demekki benimle menfi olarak çok dolusun.Zaten cemalinden belli oluyordu. Somurtkan,sanki içinden konuşuyor,sanki ağzından hep kötü laf çıkacakmış gibi. Ey Cevat, sen halende beni bir kaşık suda boğmaya niyetli tipleri dükkanına topla onlara enseye tokat git,sana bunca iyilik yapmış abinle didiş. Bu ihtiyarın huysuzluğundan önde gelen yanı yufka yüreğidir,onu kırmaktan sakınınız,vede biliniz.
VEDAT ABAYOĞLU .....? -istavrit, yaprak ,çinokop, izmrit ,eşkina, hayatı boyunca tuttuğu 3 lüferden birinin resmini koyan biri. merak ettim valla nasıl bir tartışma konuşma olur.heralde biri tatile çıkar . biride cevap bekler.
Hay senin perspektifine; hay senin gimp midir nedir onuna... Serdar orada 19,5 cm. altında bir boyda balık yok diyorum; halen ben ölçtüm orada 14-15 cm. balık var diyosun; ben gözlük kullanıyorum; sana da bir doktora gidip takmanı tavsiye ederim... Böyle kıyım vs. ile suçlamadan evvel önce sen bir tart ölç...Ben verdiğim ölçü beyanatı için "Kur'an"a el basarım; sen iddian için basabilecekmisin??? Ayrıca bu hassasiyetini açılan her rapor için bekliyorum... Durup durup niye benim rapor bile olmayan konuma böyle bir hassasiyet gösterdiğini merak ediyorum... Nece ustalar el kadar mercanları, hap kadar çinekopları, palamutları v.s. yakalayıp raporluyor; biraz da oralarda takıl...
İbrahim valla ne demek istediğini anlayamadım??? Kastettiğin hayatı boyunca 3 lüfer tutan biri bana diyorsan o ben değilim; tuttuğum lüferlerin; kofanaların haddi hesabı yok... Oldukça uzun zaman takılmadım Şemsipaşa'ya 2005 yılına kadar; 2005'ten sonra tekrar yavaş yavaş başladım; dolayısıyla beni ancak 2005 yılından sonra tanır; öncesini bilmezsiniz... Çok acar bir avcı değilim; doğrudur... Zaten yaş ve sağlık sebepleri itibariyle böyle bir av disiplininde acar olmamı da beklemeyin... Ben tutabildiğim, avlayabildiğim kadarından memnunun; bu kadarı yeter bana; konuda kimin ne kadar çok balık tuttuğu değil zaten... İnsanların geçmişini bilmeden; onların karakterini ve kendini tanımadan herhangibir değerlendirme yapmak yanlış; ama bazı öne çıkan özellikleri az bir yanılgı payıyla hesaplanabilir... Mesela sen çabuk parlayan birisin... Benim ne kadar; ne evsafta balık avladığımı; denize yatkınlığımı bilmen için geçmişimi bilmen gerekir... Mesela arkadaşlarıma; beni tanıyanlara sorman lazım... Kim olabilir mesela??? Rıza Berke'nin Süvarisine sorabilirsin...
Konudaki ilk mesajda iletilmek istenilenin amacına ulaştığını düşünerek, platformda üyeliği bulunmayan veya yanıt yazamayacak durumda olan arkadaşlarımıza cevap hakkı doğmaması için konu kapatılmıştır.