vedat abi kılıç orkinos peşimde sana eşlik edecek accık kafadan kırık birine ihtiyaç duyarsan hiç çekinme
Yörükoğlu ayranı görevini başarı ile yerine getirmiş. Sivricedeki yiğitlere buradan selamlar. Tepside tepside sargozlar.
Teşekür ederim Vedat dayım davetinizle beni onurlandırdınız.Bende isterim gelip siiznle güzel avlar yapmayı ama günümüz şartları çalışmadan olmuyor işi bırakıpta sağa solada pek gidemiyorsunuz ne olurdu şöyle bir emekli oluversem ver elini sivrice diyebilsem o bahsettiğiniz karavanlar ile ne olurdu kapınıza yanaşıversem.Ama bunlarda olucak zamanla vedat dayıcım bunlarda olucak.Bu arada siz İzmire teşrif ettiğiniz zaman muhakkak sıcak sohbetinizde yer almak isterim hatta mümkünse yer ayırtmak isterim Vedat dayım bu balıklardaki takımınız sanırım daha öncelerde kullandığınız tek iğneli gezer kurşunlu takım diğil çünkü uzunca tek köstekli bir takımdan bahsetmişssiniz.Bu takımda bildiğimiz klasip dip takımları gibimi?sadece tek köstek olarakmı yaptınız?ve köstek boyu tahmini ne kadardı? sağlıcakla kalın dayım
Demekki boş geçmemek lazımmış Vedat babam , bu arada bende uzun köstek ve tek kancayla avlanmayı seviyorum , tek farkla ben kamışlarımın başından çok özel bir durum olmadığı sürece ayrılmam, bir dahaki avında görüşmek dileğimle.
O yiğitlerden bazıları tekrar gelmek üzereler.Haydi yiğit sende atla geliver Doğanına şu jiggingi berabercede deneyelim.
Sevgili Aydın İnşallah tüm dileklerin gerçekleşir.Ama derimki İzmir ne kadar yerki,buraya hayli yakındır,hep beklerim. Tek iğneli takım esasında benim favori takımımdır ve güzel neticeler aldığımda bir takımdır.Ancak burada durum değişikti ve ona uyan şekilde avlandım. Takımın esasında özel bir yanı yok.Ancak bazen iğne önüne Yamashitanın uygun boyda fosforlu boncuklarından kullandığım olmuştur ve başarıda sağlamıştır. Takımı tekrar edeyim.Bu bir klasik 2'li bazen 3'lü takımdır.En altta karşıdan gelen dalgaların takımı sürüklememesini teminen telli çapa kurşun kullanılmıştır. ıuygun aralıklarla tahminen 35,40 cm uzunluğunda kösteklere bağlanmış bazı Japon iğneleri kullanılmıştır.Ancak kösteklerin ana bedene bağlanışı değişiktir. Şöyleki,iki stoper arasına uygun boyda küçük bir fırdöndü,uç halkasından geçirilerek,hem bedenin ve hemde kendi çevresinde rahatca dönebileceği konumda hapsedilmiştir.Köstekler ise fırdöndünün diğer uctaki serbest kalan halkasına bağlanmıştır. Böylesine bir avda yeterli uzaklığa erişmek için özellikle Surf kamış ve uygun makara kullanılmalıdır. Sevgiyle kal
Oltalarının ve avlaklarının hakkını gerçekten güzel şekilde veriyorsun Vedat amcam . Tebrik ederim , başarılı avlarının devamını dilerim . Esen kal.
Verdiğin bilgileri büyük bir keyifle beynime kazıyorum üstam bir gün o sulara düşersem bana klavuz olucaktır.Keyifli avlar dilerim.
saygılar emeklilik hayallerimiz aynı usta yazdığın her yazının-cevabın içinde geçen bilgilerin notlarını alamaya çalışıyor ve her geçen senden çok şey öğreniyorum. ömrün uzun balığın büyük olsun. sevgiyle ve balıkla kal.
Sevgili vedat baba şow kelimesi tabiki işin mecazi yönü Sizi tanıyan zaten tanıyor kimseye bir şey kanıtlamak zorunda değilsiniz Ama her yazdığınız balık avı raporunu inanın büyük bir zekle takip edip okuyorum ve size imreniyorum ALLAH sizi ve bizleri o güzel av raporlarınızla daha çok uzun seneler daimi kılsın Sağlıcakla kalın
Sağol sevgili Cem.Ama bilesinki kafama o devasa Gökalaları soktun,birgün oralara düşebilirim. Sevgiyle kal
Hakikatende elimden geldiğince sizlere denenmiş birşeyler vermek bana büyük keyf vermektedir.Helede işe yarar olduğunu görünce bu durum katlanmaktadır. Sevgiyle kal Berk
İlgi ve yorumlarına candan teşekkürler sevgili Akif. Böylesine kanaat ve yorumlar beni hakikaten mutlu kılmaktadır. Sevgiyle kal
Sevgili Kardeşim Mustafa Show kelimesine bağlı kaldığım doğrudur. Ancak lütfen şu noktayı akılınızdan çıkarmayınız. Ben artık neredeyse tüm tüyleri ağarmış bir ihtiyarım.Benim hemen her zaman ilave güce,heyecana,adrelanine ihtiyacım vardır.Bu sayede dinamik olabiliyorum. Eski Vedat neyse,onu halende yaşamak ve yaşatmak için elimden geleni yapıyorum.Bunun içinde show,iddia,hırs,gözüpeklik,delikanlılık esintileri gibi herşey bulunmakta.Yoksa çökerim,otururum,hızla söner ve yok olurum. İlgine,kanaatlerine,yorumlarına candan teşekkürler. İşte bu satırlarının içinde,saydıklarımın çoğu vardır,sağolasın. Sevgiyle kal
Vedat abı mükemmelsin. Bırak yaptığın avları ,şu yukarıda yazdığın yazının içindeki sırlar bile bir insan adına öğrenilmesi ve bir kenara not etmeye değer cümleler. Tekrar tekrar sevgiler
Özel kotam silmeye kıyamadığım mesajlarla dolu sevgili Önder. Assos yaşadığım yere 15 km kadar karadan uzaklıkta.evimden ise görülebilinir uzaklıkta.Meşhur Assos Behramkalenin bir km altında sahil kesiminde,5-10 eski palamut depolarından bozma Otellerin ve bir mendireğin yer aldığı kesim. Eskiden çok güzel ve ucuzdu.Şimdilerde aynı şeyi söylemek mümkün olmayacaktır.Birde oraya 5,6 km uzaklıkta Kadırga Bölgesi vardır.Orası nispeten hem balık tutmak içinde hemde ucuzluk açısından daha uygundur. Yaşadığım bölgenin orasıyla pek alakası yok.Burası ise bir yerleşim yeri olmaktan çok münferir yerleşimlerin yer aldığı sessiz hatta ıssızda sayılabilecek bir bölge.Behramkale(Assos)'ye 10 km sonrasındaki Bektaş köyünün sahili. Sevgiler