Gökalp Bey, ve yaptığımı hoş görmeyen bir kaç arkadaşa, abiye ithafen; Allah aşkına benim neler çektiğimi nerden bileceksiniz ki varsayımlar üzerinden beni inceden inceye suçluyorsunuz? Dostlarına değer vermeyen cimri adam olduğum imalarında bulunuyorsunuz? Ben bu adamların aylarca, tek kuruş almadan taksiciliklerini yaptım. Evlerinden alıp evlerine bıraktım. 1 haftada 2 kere park cezası yediğim oldu. Tek kuruş ne istedim, ne de bekledim. Her lastiğimde 3-4 tane yama var. Ama sonra bir de baktım ki bu adamlar dostluğun, arkadaşlığın değil de bedava taşımacılığın peşindeler. Bunu farkedince en azından uzak mesafelerde katkı yapmalarını rica ettim. Ama her fırsatını bulduklarında kaytardılar. Duymamazlıktan geldiler. Masrafı bölüşmeyi teklif eden, adam gibi adamların çok kereler tekliflerini geri çevirdim. En azından uzak mesafeler olmadıkça bu adamlardan 1 kuruş almadım. Öğrenciyim ancak ekonomik durumum iyidir. Ekonomik durumla hiç bir alakası yoktur bunun. Param var diye insanlara kendimi harcatacak değilim.
Fatih seni anlamıyorum gerçekten. İmza ayarlarından Türk silahlı kuvvetlerine küfrettin ağır sözlerle ve günlerce imzanı hiç bir kullanıcı fark edip uyarmadı dahi, yönetim sağolsun gerekli düzenlemeyi yaptı. Yurt dışındaki amatör balıkçılık diye bir konuda Türk amatör balıkçılara ettiğin ağır hakaretler 'genelimize' Türk milletine ettiğin iğrenç sözler halen sıcaklığını koruyor 'sözleri buraya yazamam dahi' hatta bir kaç kez okuduktan sonra kendi yorumunu sanıyorum farkına varıp bir kısmını geri sildin düzenledin. Senin Türk milleti ve kurumları ile sorunların nedir anlamıyorum hele hele böylesi bir ortamda amatör ruha ettiğin küfrün ahlakı nedir ? Şu açtığın konuya ise hiç bir anlam veremiyorum vermek istemiyorum ayıp.
- Jandarma kurumu işini düzgün yapsaydı bu ülkenin gölleri bu hale gelmezdi belki de. Amatör balıkçıların hemen hepsi Jandarma'nın duyarsızlığından yakınıp kan ağlarken ben cesaret gösterip başımın belaya girmesi pahasına gerçekleri söyledim. "İmzanı değiştirmezsen başını belaya sokarım" diyenler bile oldu ama korkaklık yapmadım. - Türk Milleti hakkında ağır konuştuğum doğrudur. Komplekssiz bir insanın yapması gerekeni yapıp çuvaldızı kendi ecdadıma, kendime batırdım. Onu bunu suçlamak yerine kendimi, kendimizi suçladım. Kibir sahibi bazı arkadaşlar bunu kaldıramadılar. "Evet kardeşim. Biz her gittiğimiz yeri çöplüğe çeviren bir milletiz. Biz buyuz!" demek istemediler. Ben her gittiği yerde başkasının çöplerini toplayan bir insan olarak çuvaldızı kendime batırdım ama onlar bunu yapmadılar. - Şimdi de bu başlığı açtım, evet. Benim yaşadığım problemi yaşayan başka arkadaşlar varsa dertleşelim, ya da farkında olmadan araba sahibi arkadaşlarına fazla yüklenen arkadaşlar varsa hatalarını farketsinler diye uğraştım. Sonuç olarak gerçekleri haykırmaktan, gördüğüm çarpıklıkları düzeltmeye çalışmaktan başkasını yapmadım. Siz ne yaptınız Allah aşkına bu toplumun faydası için, gerçekleri söylemeye çalışan bir insanı ayıplayıp durmaktan başka?
Beni aracına alırken "masrafı" düşünecek kimsenin arabasına binmem .Çünki kendimi masraf ortağı olacak etkisiz eleman durumuna asla sokmam. Ben arkadaşlarımı aracıma alırken de "masraf bölüşmek" aklımın ucundan geçmez. Belkide balık bahane muhabbet şahane modunda bir adam olduğumdandır bu durumum . Seninde dediğin gibi ailemden öyle gördüm ve bu durumu şehir fırsatçıları değiştiremez. Sen bu tip olayları her defasında yaşıyorsan bence birlikte olduğun insanları gözden geçir.
Hoş görmediğimden değil, madem paylaşmışsın bunu bizimle, benim de buraya yazacak kadar boş vaktim var, yardımcı olmaya çalışıyorum. Yani balığa çıktığın arkadaşlarla dost değil av partneri de olabilirsin, dediğim gibi avdan önce sıkıntıyı arkadaşlarına iletirsin baktın ki yan çiziyorlar, sen de durumdan rahatsızsın bir daha beraber gitmezsiniz olur biter. Ben öyle yaparım yani. Kolay gelsin (Yapmam da hani yapsaydım)
Sen benim amatör balıkçı milletime küfret sen benim Türk Silahlı Kuvvetlerime küfret ben seni öpüp başıma koyayım öylemi 2 çer çöp topladın diye Güldürme insanı genellemeninde bir sınırı olmalı asker değiliz bir kaç kişinin hatası ile alayını infaz etmek biraz mantıklı düşün Türk toplumuna bir düşmanlığın olabilir umrumda bile değil ama böyle bir ortamda defalarca aynı şeyleri yazmana okuyan ve tanık olan biri olarak sessiz kalmam. Sadece 2 yüzlü davranışından rahatsız oldum açık ve nette belirttim zaten son ettiğin amatör olta balıkçılarına ağır hakaret yorumuna cevabımı okuyamamıştın yönetim yorumlarını sildi ve seni halen bu ortamda barındırmaya devam ediyor yönetimide işini yapmamakla ayıplıyorum (söz verdiği doğrultuda)
İki yüzlülük? Biraz daha gelin üstüme. Kahraman olmak üzeresiniz. Türk düşmanı adamı ne de güzel benzettiniz. Oysa o adam da Türk oğlu Türk'dür. Bu arada ağır ithamlarda bulunmuş olsam da kimseye küfretmedim ben.
Bu tip kendi menfaatini gözeten, karsisindakilerden faydalanmaya ugrasan, çig, genis, yarabbi sükür insanlar tabiki de var. Olmamasi zaten esyanin tabiatina ters. Sana tavsiye edebilecegim tek sey farkina vardigin an orta yol bulmaya çalismadan iliskini kesmen veya araya mesafe koymandir. Kisisellesen diger fuzuli mesajlar ise oldukca gereksiz. Herkez kurallar dahilinde ve dozunda olmak kaydi ile istedigi kurumu ve kisiyi elestirebilir. Kural disina veya doz asimina çikildiginda son dönemin moda deyisi ile sonuçlarina iyi veya kötü katlanilir.
Ben sahsen av partnerlerimle hiç bu tip muhabbetlere girmem. Sirf maddiyat degil diger konularda da yapilacak isler olsun ortama uyma olsun altta kalmamaya herdaim dikkat ederim.
Kahramanlık peşinde olan bir insana böylesi bir ortam uygun değil Türk düşmanı gibi yorumları yazan ve yurdum insanına iğrenç ağır hakaretler savuran sensin hatırlatırım bir kez daha , yaptığın genellemeleri göz ardı etme lütfen yorumlarda. Adil olmak zordur...geçmişte imza ayarında yazan kelimeyi ve http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=55338 bu başlık altında yazdığın ve senin tükürdüğünü yalayarak düzenleme yaptığın ve yumuşattığın o yorumlarını yönetim bir getirsin gözümüzün önüne bakalım forum üyelerinin geneli seni benim gibi karşısına almazsa adam değilim .
Merhabalar sayın rüzgar hanım rüzgar bey, Neden bu denli tartışma konularında sivrilen kişi siz oluyorsunuz ? yoksa banamı öyle geliyor. neyin peşindesiniz onu anlamadım adam değilim falan yazmışssınız,herhangi bir olguyu ispat etmek zorunda değilsinizki banghead eski defterleri karıştırmak kime ne kazandırır ? konuyu farklı bölümlere çekmeye gerek yok, uzadıkça uzuyor, her insanın bazı hataları olabilir, benimde hatalarım varıdır, bu hataları ulu orta insanların yüzüne vurmak pek hoş değil. bu kadar sivri dilli olmaya gerek yok.
Özkan sana geçtiğimiz günlerde yapmış olduğum yoruma cevap dahi verememiştin geçiştirici yazmıştın hatırlarsan. Ve o konuda senin o yorumundaki ayrıştırmayı belirtmiştim sadece yazacağın haklısın yada düşünemedim bir an gibi bir söz kafi gelirdi ama biz insanlar altta kalıyormuşuz gibi bir piskolojiye bürünüyoruz sanırım ki polemiğe dönüştürmeye kıvılcım atıyoruz Sivri dilli olmak değil de biraz doğruculuk desek daha doğru şu da var ,sende kalkıp benim yurdum insanına ve TC.kurumuna ağır hakaret ve küfür edersen sana da sivri dille bir şeyler yazarım emin ol . Her ne sebeple olursa olsun hiç birimiz amatör olta balıkçılarının tamamını kapsayarak ağır hakaret ve küfürler yazamayız biraz haddimizi bilmemiz gerek 3 - 5 kişi doğaya saygısını yitirdiyse bunun ceremesini genelimize küfrederek kendini rahatlattıramaz. Yazmış olduğun hanım , bey kısmını ise senin ahlakına yakıştırmıyorum dostum
merhabalar; cinsiyetinizi ayrıştıramıyorum, birinci paragrafda anlam düşüklüğü var ne demek istiyorsunuz ?
Sen önce kıymetli , kıymetsiz balık durumunu ayrıştır ondan sonra karşıma dikil ve cinsiyet ayrıştırmasını tartışalım.Adil ol. Geçmişte sana yazdığım bir yorumun hıncı ile çocukça yaklaşım sergileme yakışmıyor. Ayrıca seninle tartışmayı ya da karşılıklı yorumlaşmayı değer görmüyorum ne yazık ki.
Konu bu muydu arkadaşlar ? ben emin değilim. Beleşçi tabir edilen , ama bunu hakeden yada haketmeyenlerle ilgili yazdıklarınızı göremiyorum ?
merhaba, kızdınızmı ? çokmu iğneleyici konuştum size karşı, hitapda kusur ettiğimi sanmıyorum, avartarınızdan cinsiyetinizi algılayamadım. acaba profil ayarlarınızdamı yazıyor,diye baktım ama herhangi bilgi göremedim, neden eski defterleri karıştırmak gibi bir huyunuz var ? dile getirmek istediğiniz nedir, neden Fatihin açtığı bu konuyu bu denli çarpıttınız, biraz açarmısınız, geçmişden kalma dile getiremediklerinizi bir bir yazdınız umarım.
Okan abi Merhaba; rüzgar hanım-beyin;geçmişde açılmış konulara ilişkin,aklında bazı sualler kalmış, saolsun hepsini burada bir bir dile getirdi, gerçi eski kapanmış kitapları açmanın yeri yokdu ama kendisini saygı ile karşılıyorum, belki bu akşam içini dökmek istemişdir diye düşündüm, tam net sonuca ulaşamadım eminim açıklama yapacaklardır.