Yakıt Otlakçılığı

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında Querorz tarafından paylaşıldı.

1. Rüzgar

Rüzgar Rüzgar Devrim

Ukala yaklaşım sergileyenleri değer görmem boşuna dahil olma çabasına bürünme ;)

2. ozkan79

ozkan79 özkan

Efendim bunun değer görmek veya görmemekle alakası yok,

benim size saygısızlık etmek gibi bir lüksüm olamaz,

eğer değer görmek ile görmemek için,bir telafuz yapılacak ise,önce kendi paylaşımlarınıza bakınız ondan sonra çuvaldızı kendinize,iğneyide bana saplayınız.

konunun akışına göre ektiğinizi biçiyorsunuz,

sizin suallerinize yanıt vermeye çalışıyorum.

hitapda kusur etmiş isem,buda sizin eksik profil ayrıntılarınızdan kaynaklanıyor.

3. Ufuk26

Ufuk26 ufuk kötan

Favori Kamış:
    4.50 ceftain surf
    Favori Makine:
    Silverstar LEOPAR 60
    En İyi Avı:
    2 kücük gümüşcük
    Ben arkadaşa hertürlü desteği veriyorum.Bu memlekette kim görevini yapmıyorsa ,aradığımızda ilgilenmiyorsa ister Asker olsun ister bakan hepsi vatan hainidir.Bu konuda hiç tezavu gösteremem .Ne olursa olsun babam dahi olsa bu konuda kesin ve netim.

İsmini bile bilmiyorum kardeşim ama mantaliten ve duruşuna saygı duyuyorum.:thumb:

4. ozkan79

ozkan79 özkan

size ukala yaklaşmak ne haddime.

ben kim ukalalık kim.

5. Rüzgar

Rüzgar Rüzgar Devrim

Yazıklar olsun sana da .

Ben amatör olta balıkçılığına gönül vermiş insanlara edilen küfürden ağır aşağılayıcı yorumlardan bahsediyorum sen amatör genellemesinin dışında isen nesin sen?
    Ayrıca yazılanları tam okumadığın ve sadece bir kuruma söylenen duruşu sevgi selam ile şak şakla bravo sana.

6. ozkan79

ozkan79 özkan

Soz ucar yazi kalir,

Hayirli geceler herkese.

7. Rüzgar

Rüzgar Rüzgar Devrim

Değer görmediğimi defalarca yazmama rağmen halen dahil olma çabasındasın ve kıvılcımlar saçıyorsun tartışmanın sürmesi için.

Samimi ve yürekten bir kez daha belirtiyorum gerçekten DEĞER görmüyorum seni ve bu yüzden ısrarcılığı bir kenara bırak ve dahil olma çabandan sıyrıl.

8. Rüzgar

Rüzgar Rüzgar Devrim

Nokta.
    (.)

9. Ufuk26

Ufuk26 ufuk kötan

Favori Kamış:
    4.50 ceftain surf
    Favori Makine:
    Silverstar LEOPAR 60
    En İyi Avı:
    2 kücük gümüşcük
    Siz bana yazıklar olsun diye hitap etme cürretini hangi sıfata dayanarak söylüyorsunuz.Beni neyle yargılıyorsunuz.Ben kişinin kurumlara olan duruşu hakkında arkasında olduğumu ima ettim.

Sizi ne tanırım nede aranızdaki sürtüşmeyi bilirim.Siz bence beni fazla ağzınıza dolamayın yanlış atada oynamayın.Amatör balıkçılığa karşı söylenen birşeyi savunmadım ben ,yazımı okuduysanız benimde serzenişim görevini yapmayan kolluk kuvvetleri ,ilgilenmeyen bakanlıklar yönünde.

Eğer bu olayı tamamen kişiselleştirmek istiyorsanız umrumda bile olmaz uzatamamda ,burada kenar mahalle kavgasına bile girmem çünkü sanal alemde kaile almam ,boş işlerle uğraşamam ergenlik yapamam.

10. Gokmen07

Gokmen07 Gökmen

En İyi Avı:
    tutmak nasip olmadı daha
    güzel kardeşim güzel bi konuya değinmiş fakat olay şu an milyon feet te :) av bir günlük değildir bence.bu işin maddiyatla bi alakası yok herkes payına düşeni eşit miktarda karşılamalıdır bana görede.

11. turna

turna

Bir konu açılmış, sonra konu dönüp dolaşıp başka yerlere gitmiş. Ben senelerdir hem balık hem kara avı yaparım, avcılıkta kaidedir, yol olsun, nevale olsun, daima ortaktır, bunu bilmeyen avcı değildir. Bir daha o kişiyle ava gidilmez.

12. Komodo

Komodo Selçuk

Favori Kamış:
    surf leader
    Favori Makine:
    sanane
    En İyi Avı:
    1 kg
    Bana göre herkesin kendi haklılık payı var ama arkadaşlarına söyledinmi ya bakın ben sizi heryere balığa götürüyorum 1 günde siz atın dedin mi eğer demediysen burada konuştugun hersey bana göre boş tamamen haksızsın çünkü bu durumunu onlara iletmen lazımdı hatta bana göre söyle sen onlara söyledın yok dedıler yıne yapacak bırsey yok yıne haksızsın neden sen adamlara söyledın benzın atarsanız gıderız dıye adamlar yok dedı yıne bıttı bır anlam ıfade etmez neden cunku sen medenı bır ınsan gıbı derdını anlatmıssın onlarda medenı bır ınsan gıbı kabul etmemıslerdır bukadar yıne bıttı yıne bırsey dıyemezsdın sagdece kanka balıga gidelim sanada hep yuk oluyoruz aramızda hesaplasırız demıslerse ve vermemıslerse ozaman sıkıntı ozaman sıtemlerınde haklı olabılırsın .

13. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Konu mecrasından çıkmış maalesef, arkadaşlar özel meselelerinizi lütfen özelden halledin, kimsede müdahil olmasın, forumdada gerginliğe sebep olmamış olursunuz.

14. melangee

melangee soyer

Favori Kamış:
    Okuma Luremania
    Favori Makine:
    shimano Catana 2500 rb
    En İyi Avı:
    5 cm gümüş balığı
    Ben de size katılıyorum. Daha dün ırmağa gittim, gördüklerim beni iğrendirdi. o kadar güzel yerler ama insan girince çok değişmiş. piknik adı altında yapılan doğa katliamına şahit oldum. ortalık pislikten çöplükten geçilmiyor.
    amatör avcılarımız da harbiden amatördü. ama bu amatörlük başka amatörlük. bir kişi hariç normal oltayla avlanan görmedim. herkesde tırıvırı vardı ve kilolarca yavru balığı bidonlarına doldurup eve götürüyorlardı. bir tanesi de ırmağa boylu boyunca ağ çekmiş ama yapan eleman ortalarda görünmüyordu. jandarma ne yapıyordu peki? telefona bile bakmadılar. gerçi baktıklarında da he he deyip kapatıyorlar,ilgilenmiyorlar? Biraz denetlemeler artsa sıkı tutulsa böyle mi olurdu?

15. Querorz

Querorz Fatih

Ufuk Abi , tesekkur ederim.

16. Erhan KIZILTAŞ

Erhan KIZILTAŞ Erhan

Favori Kamış:
    Bauer 210cm 8-30gr Spinning Rod
    Favori Makine:
    SHIMANO NEXAVE 2500 FC 3XSSS+1 BB
    En İyi Avı:
    The person you have called cannot be reached at the moment
    Olaylar olaylar olaylar.. Okumak gerçekten yarım saatimi aldı:D sonuç ? sadece "0".. Konular dallanıp budaklandığı için birkaç konuya değineceğim.

1- Fatih yanlış anlama şahsi fikrimi söylüyorum; Herkes ektiğini biçer gün gelir başka bir şekilde seninle aynı duruma düşer onu geçtim, Rüzgar isimli arkadaşın bahsettiği daha önce yazdığın yazıları okuma fırsatı bulamadım (iyi ki de okumamışım) taraf tuttuğum ve/veya haklı gördüğüm birisi de yok tekrar söylüyorum ben sadece düşüncelerimi anlatıyorum. Bu ülkenin Jandarmasına v.s. sine ağır ithamlarda bulunup sonuçlarına katlanacak kadar cesaretli ve delikanlıysan seninle ava gelip park cezanı ödemeyen kişilere karşı Jandarmaya gösterdiğin cesaretin %1 ini göstermen senin gururunun kırılmasına ve bu olayın zoruna gitmesinin önüne geçerdi diye düşünüyorum. Ufak bir tavsiye (aldığın aile terbiyeni belirttiğin için söylüyorum) sana kafa ve düşünce yapına yakınlık gösteren kişilerle av ve arkadaşlık yaparsan sanırım senin için daha yararlı olur.

2- Ufuk Kötan' ın görevini yapmayan kimseleri "Vatan Haini" ilan emesini kısmen de olsa doğru bulmakla beraber, görevi olmayan(!) (görevi de hani nekadar tartışılır) bir işi yapmayan Jandarma v.s. yi de ayrıca tartışmak gerekir. Jandarma' nın görevleri Mülki, Adli, Askeri ve Diğer Görevler olmak üzere dört ana görevi ve bu görevler içerisinde öncelikleri vardır. Adamın birisi Jandarma' yı aramış Jandarma telefona bakmamış veya geçiştirmiş, bence bu kabul edilemez birşey değil hatta normal karşılanması gerekir. Anlatmaya çalıştığım şey Jandarma yerine başka bir oluşumun bu konuyla ilgilenmesi gerektiğidir. Eğer illaki Jandarma ilgilenecekse bu konu hakkında bilgi sahibi olan kişilerin görev yapmaları gerekmektedir diye düşünmekteyim.

3- Amatör olarak avcılık yapan kişileri yerin dibine sokmak sana birşey kazandırmaz aksine kendini yıpratmaktan ileri gidemezsin. Herkes aynı şeyi savunup düşünecek değil ki Rüzgar isimli arkadaşın sana sert çıkmasını da bu nedene bağlıyorum. Çok normal olarak gördüğün bir davranışın benim veya birbaşkası için yanlış kabul edilebilir ve bunun çok doğal olduğunu biliyorsun. Genelleme yapmış olman yanlış bir davranış (bana göre tabi) ama yine de insanlar tırıvırı vs. ile avlanıyor diye o insanları yok sayamazsın ve bizler gibi doğayı korumaya çalışan insanlarla aynı kefeye de koyamazsın.

Kendini iyi hissetmen adına söylüyorum;

Her zaman daha iyi ne yapabilirim diye düşün örnek veriyorum avlaktaki çöpleri topluyorsun çok güzel ama insanlara örnek olup birkaç tane ağaca çöp poşeti asıp avlaktan ayrılman daha teşvik edici olur diye düşünüyorum. (Bilmiyorum belki yapıyor olabilirsin bu söylediğimi ancak her konuda böyle bir yaklaşım tarzında olman gerektiğini söylemeye çalışıyorum.)

17. mb58

mb58 mustafa hoca

Favori Makine:
    dam, daiwa
    ben fatih kardeşime çok hak veriyorum, zevk için yola çıkılıyor, yükü araba sahibine yüklleniyor, bir defaya mahsun olsa ne ala, ama sürekli olmaz ki, herşey paylaşılırsa her kes rahat olur
    birde malum, av sahalarında, veya genel ortamda maalesef çevre kirliliği toplumumuzun hastalığı, nasıl dur denilecek, görevliler görevini yapmazsa çöplükde yaşayan horoz mu olucaz, bu sadece av sahası için değil her yerde böyle, parklar bahçeler sahiller piknik yerleri, bu sorunu nasıl aşmalıyız, yorumu size bırakıyorum