Yakup ERDEM (karayel) Hocama…

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında balli tarafından paylaşıldı.

1. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

Sevgili Aliço, ustalığın tartışılmaz.:) Ben bir hafta boyunca israil sazanı katliamı yapıyorum ancak görüntü kirliliği yaratmasın diye raporlamıyorum. Yakup hoca sezon başında sadece israil sazanı için organizasyon önermişti. Onun önerisini büyük çaplı olmasa da uygulamaya çalışıyorum. Riva'da bir arkadaşımın piknik alanına hazır oltalar bıraktım. Herkese sürekli israil sazanı tutturuyorlar. Şimdi ben de kısmet olursa bu hafta Cumhuriyet barajına 2. küçük organizasyonu organize ediyorum. Katılmak isteyen olursa beklerim. Size diyemiyorum. Çünkü lüfrerler varken sazana geleceğini sanmam.;)

2. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Feridun kardeşim, sizlerin palamutları, lüferleri de bizler için büyük mutluluk.

Tüm dostlara kazasız-belasız tadında avlar diler, sevgi ve saygılarımı sunarım.:) ;)

3. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Sevgili Gökhan, rumuzunla özdeş bir kardeşimiz olduğun sözlerinden de belli. Ve belli ki sazana duyduğun özlem ve heyecan bir tutkuya dönüşmüş.Dileğim, gönlündeki sazanlara rastgelsin.

Teşekkür ederim. sevgilerimle. :) ;)

4. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Abicim ne desen haklısın, boynum kıldan ince.:eek:

Güzel abim fazla paralamadı bu kardeşini. Tekrar teşekkür ederim, hürmetlerimle.:) ;)

5. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Bizi balık avlama hırsı sarmış, çinekop, eşkina ne bulduysak bohçamıza doldururken, Nuri dostumuzun yaptığına bakar mısınız?

Hoca balık öyle salınmaz böyle salınır :):D

Siz çok ta haketmediğimiz sıfatları bizim için sıralarken, biz biliyoruz aslında işin doğrusunu;
    Bu zat-ı alinizin aksidir,... bu muhteşem ışıklı ve nurlu yansıma gözlerimizi kamaştırdığı kadar yolumuzu da ışıtmaktadır.

Fransızın, İngilizin Amerikanya conisinin göllerinde big joe ları var, bizim niye yok diyorduk ya, artık bizim de bir big joe muz var.

Orada Erzurumda, serin sularda... bahar sonunda hilafsız, mübalağasız tam 1 milyon adet yumurtasını bize sunacak bir Nine Hatun dolanıyor.

Önümüzdeki yıl tam 5.5 kilo olarak sonbahara erişecek ve baharda bu sefer tam BİR MİLYON ALTIYÜZ BİN adet yumurta bırakacak...

Ertesi yıl 7 kiloyu bulduğunda 2 milyondan çok fazla yumurtasıyla hala o güzel gölün sularında geziyor olacak.

Çok muhterem Nuri dostum; dilimiz döndüğü, kıt aklımızın erdiğince bir tür vatan müdafası sayarak yapmaya çalıştığımız "suyumuzu, balığımızı koruma" çabamıza bizim 30 yılda beceremediğimiz değerde katkıda bulundunuz. Tanrı sizden razı olsun.

Erdem bizimki gibi soyadda taşınan bir şey değil, sizinki gibi bizzat yaşanan bir sıfattır.

6. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

off offf. Çok güzel gözüküyorlar tebrik ederim. Bu sene sadece böyle resimleri görebildim, bir sazan dahi tutmak nasip olmadı. Bereketli avlarınızın devamını dilerim.

7. CalkuT

CalkuT İsmail

Favori Kamış:
    Alba Star
    En İyi Avı:
    yayın 8 kg
    Nuri abi tebrikler

Videoyu izleyemdım sanırım sitede sorun var.

İnsallah daha buyuk aynalılarıda yakalayıp salarsın :) Ellerine saaglık avlarınız daim olsun rastgele..

8. eLaLeMBiaLeM

eLaLeMBiaLeM Ercan

Favori Kamış:
    Lineaeffe S-FLEX / Okuma PL 865
    En İyi Avı:
    Yakaladığımda yazacağım:)
    Nuri abicim o semaverin keyfi o odun kokusuna karışmış mısır yanığı kokusu ve o sofra dünyalara bedel zaten,heleki senin gibi biride varsa orayı şenlendiren değmeyin keyfe.Allahtan daha nice av anılarına,balıklara,muhabbetlere ve keyiflere erişmenizi dilerim.elinize yüreğinize sağlık gece gece içimize yaşama sevinci serptiniz.

9. max cavalera

max cavalera murat

Favori Kamış:
    x_treme-okuma cedross
    Favori Makine:
    okuma px pro..okuma cd 65
    En İyi Avı:
    kofana 3 kg şile acıklarında....palamut ve torikler Büyük beyaz.(70cl)
    nejat abı.cumhuriyet barajı organızasyonu ne zaman.tam belırlı bır program warmı.

10. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Nuri kardesim,nesen ve balikavindan almis oldugun hazin,her daim olmasini temeni ederim.

Limitlere uygun olmayan baligin geri iadesinin vermis oldugu duyguyu defalarca yasamis biri olarak,geri salmanin vermis oldugu duyguyu bilirim,inan bu balik trofe büyüklügüne erisince gene senin oltani bulup takilacaktir...

11. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Bunlar ne güzel karelerdir,ne güzel düşünüş ve sözlerdir,ne takdir edilecek davranışlardır.
    Birgün yurdumuzdaki coğu avcının senin görüşlerine ermesine duacıyım sevgili Nurettin.

12. LapinCash

LapinCash

Olsun genede güzel bir av bişey olmaz.Beraber olmak yeter.

13. stres_yapma

stres_yapma MURAT

Favori Kamış:
    Şamandralı olta
    En İyi Avı:
    Aynalı sazan 6,350 kg. lık. Gökkuşağı alabalığı 2,900 kg.lık.

Aynen dediğin gibi oldu Sennur pişirdim yemeği kaydum önüne ona yemek kaldı .O fazladan birkaç resim eklemiş ve birkaç satır yazmış.Demişim yinede diyorum.Aynalının biri (beşincisi)“Lapor “ hazırlayacak videosunu çekme derdi bana gerekli linkleri hazırlama işi bana buda yetmez gibi bu kadar emek bir cümle ile hiçe sayılmış .Allah benim aklımı almış haberim yok.

Son düzenleme: 8 Eylül 2009
  14. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Nuri abim ne güzel alabalıkçıydın sen, Erzurumun o soğuk sulu avlaklarında kah gökalaların kah doğalların peşinde geçen zamanları unuttun mu abi? Zor mu artık onları dere tepe kovalamak? Dizlerinde derman omuzlarında kuvvetin mi bitti? İhityarlık mı abi artık seni tutan? :)

Bir sazan sevdasına düştünüz, semaverin kah üstünde kah altında muhabbetteleri erittiniz, kurduğunuz sofralarla bizleri bitirdiniz.

Böyle olmamalıydı Nuri abi, ardın sıra yürüyenleri düşünmeliydin. Bu kadar güzel avların, sazan raporlarının ve son olarak şu salınan kuzucuğun bize olan etkilerini hiç düşünmedin abi. Artık bunları göre göre biliyorum ve korkmuyorum sazandan. İçimde kıpraşan balıkların sevdasının sazan olduğunu ve saldığın balıkların sular kadar gönüllerimize de girdiğini biliyorum.:)

Halimizin müsebiblerinden Yakup Hocamıza ise diyecek lafımız yok, onun gibi öğreticilerin ufuk açıcıların sayesinde yürüdüğümüz bu yolda adımlarımızın büyüklüğü her gün artmakta, koşmaya ise az kaldı inşallah.

Ellerinize, emeklerinize sağlık. Daha ne diyelim ve ne isteyelim? :D

15. ZEYNEL_59

ZEYNEL_59 zeynel

Favori Kamış:
    O gün ne gerekirse
    En İyi Avı:
    Kofana 58 cm. İstavrit 13 kg 2 kişi tebliğden önce
    Ağabey tebrikler. O huzuru mutluluğu yaşamışsın ya gerisini boşver. Tebrik eder nice bol balıklı avlar dilerim.

16. ertan_06

ertan_06

Favori Kamış:
    sadece olta
    En İyi Avı:
    7 kg aynalı sazan, 68 cm turna
    tebrikler abicim avınız çok güzel olmuş

17. uccrow

uccrow Ugur Can

Favori Kamış:
    daiwa sam fisher procaster 2.70 m
    En İyi Avı:
    turna 95 cm
    Nuri Hocam,
    cok cok tebrik ederim. Eminim ondan daha büyükleri ve niceleri sizin oltaniza gelecektir :) Bu arada misirlari görünce canim da cekmedi degil :) Nice güzel avlara..
    Selamlar, sevgiler..

18. KSK/34

KSK/34 Serkan/ksk

En İyi Avı:
    hayalimdeki levrek
    Nuri abi ellerinize saglık takdir edilecek ve bir çok kişiye örnek olacak davranış teşekkürler

19. fish founder

fish founder Özgür

Nuri Abi,
    yayınlamış olduğun rapor ve içeriğinin önünde saygı ile eğiliyorum,
    inşallah günün birçoğumuz aynı olgunluğa sahip olabiliriz,
    ayrıca bardak boşalmadıkça,dolmazmış,
    eminim ki,artık çok daha fazla trofeyi geri salmak amaçlı yakalayacaksın,
    sevgiyle kal,

20. istavrit

istavrit Boğaç

Nuri Abi ,çok güzel hareketler bunlar :)
    Herşey gönlünce olsun