volkan abi yine harika anlatım yapmışsın, tebrikler. Levrek olmasa da denizde olmak güzel...sabah facebook'a bi bakayım dedim bi grupta bir fotoğraf paylaşılmıştı bergamada denizden çıkardıkları silikonları gösteren bir fotoğraf, sonra balıkavi.nete girdim sizin raporda da yazınca resmi eklemek istedim. daha bi bu kadar olduğunu söylemişler resmi siliyorum olur ya niye ekledin kardeşim burada hangi silikon kullanılıyor biliyoruz dersiniz diye, müsade olursa tekrar eklerim bol şans
Teşekkür ederim, beğendiğine sevindim. Eklesene resmi, bi bakiyim, benim olduğum zamanda sevgili Cüneyt ve Mehmet abinin çıkarttığı envayi çeşit silikonlar mı onlar, bende çok merak ettim şimdi?
:laughing: :laughing: :laughing: Yok bunlar değil. Bu kadar çok spro veya remixon gamit yoktu. Yeni meşhur olan silikonlardan çok vardı. Burada onlardan bir tane yok ama güzel slikonlar var içlerinde. Bizim Bergama ahalisinin stokları full. Bende diyorum piyangodan paramı çıktı bunlara... :laughing: :laughing:
hu hu demek değil abi ganimet yatıyomuş sizin sahillerde :laughing: balığa çıkmak değil bi dahakine silikona çıkmalı hihi bol şanslar rasgele
Benim gördüğüm daha güzel ganimetti. 3 tanesi 15 tl olan silikonlardan vardı 10 kadar. Gerisi karışık ama güncel ve gececi sahteler vardı çok fazla. Benim aklıma geleydi bende patlatırdım avlağı. :laughing: Zaten çıkan sahtelerin 3'te biri bizimdir de neyse hihi Levrek çıkmayan bir günün sabahında sular çekikse bende bi yoklayayım bari. Keşke bende fotograflasaymışım ya, hayıflandım şimdi. Neler var görseydiniz... hihi
o silikonlar mesutta ...banada göstermişti avlakta dalgıç arkadaşını sokmuş vietnam dedikleri avlağa o toplamış bunları daha bunlar yarısıymış
Abi yine güzel anlatım yine levrek bakımından kısır zamanlama tebrikler bu arada mercanlar ve envai çeşit için (teknedeki) Bir an sağıma soluma baktım sahil güvenlik gelip acaba amatör balıkçı belgesi falan sorar mı bana da diye ama baktım ki iş yerindeyim rahatladım Hafta sonu hava almak için çıktık biz de Özkanla aynen senin de dediğin gibi havamızı alıp üşüyüp geri döndük. Bu hafta sonu yine yollardayız, yengeden izin alabilirsen seni de alalım mı?
Arkadaş burada yazmamış ama özelden yazmıştı Mesut'ta olduğunu. Vietnamı Mesut, seti Cüneyt patlattıysa bize pek seçenek kalmamış anlaşılan. hihi Sevgili Mesut soldan 4. gamit benim ona göre. hihi hihi hihi Gerçi foruma çok girmiyorsun ama değişik bir gamit var, aynalı gibi. Kendime yazdım onu. :laughing: Çok görüşemiyoruz ama bu vesileyle selam ve sevgiler.
Bana ne bende dalgıçım, bi daha geldiğimde ben de dalıcam orda bana nee! Valla güzel ganimet çıkmış, denizden bu kadar ganimet çıksa bunlarla gider en kayalık yerlerde dipleri tararım sürpriz avlar peşinde. Takılırsa da denizler verdi denizler aldı derim Valla Volkan, hakikaten özellikle ayarlamaya çalışsan, şu hareketli sezon içinde bu kadar kısır bir hafta denk getiremezdin. Şimdi bu haftadan itibaren kırarlar yine balığı. Sen de yine cumadan cumaya denk getirmeye çalışırsın. Neyse ki tekne avları bereketli geçmiş :thumb: Bol bol balık yemisşiniz en azından. Yalnız arada benim ahtapotu da patlatmışsınız, görmedim sanma! Görüşürüz kardeşim. Paşayı haftasonunda da denklersin sen, daha sezon yeni başladı.
Sağol Yasin'im, beğendiğine sevindim. Umarım, uyardığım halde, gideceğiz dediğin avlağa gitmemişsindir. İstihbarat bunun için var. Ben sizi uyarırken bu hafta orayı denemeyin, ya yeni yer yada mırmıra falan çalışın demek istemiştim ama cepten yazdığımdan çok ta ayrıntılı yazamadım. Her neyse, sağlık olsun artık. Haftaya benim de niyetim var ama evin durumuna bağlı. Gidebilecek gibi olursam ben sizi götürücem. (Sıra bende )
:laughing: :laughing: :laughing: :laughing: Milletin dalgıç arkadaşlarına bak, bi de benim dalgıç arkadaşa bak. Bizimki patlatıp, sahiplenme derdinde. Elaleminki çıkartıp, teslim ediyor hihi :laughing: (Ya ne kadar şanssız bir insanım) :laughing: Arada senin ahtapotu patlattım :laughing: 6 ay dondurucuda durduğundan mıdır nedir, pişerken nasıl leş kokuyor, nasıl koku??? Aman yarabbi... :wacko: :wacko: :wacko: Derisini ayıklayıp balkona koyana kadar eşim öğürdü. Sonra da yemeyip Bergama'ya gittiler. Bende hazırlayıp, marine edip iş arkadaşlarıma götürdüm. (çatıp duruyorlardı ) Ekmek arası yapıp, microdalga da ısıtınca kapış kapış yediler. Bu hafta ahtapot tuttun mu diyorlar, utanmazlar. Levrek zamanlamam da mükemmel ama eşimin zorlamasıyla oldu biraz da. İzin izin deyip, başımın etini yedi bitirdi. Bu seneden daha 11 gün iznim var. Sene devrilince 30 gün daha eklenecek. İzin yönünden şu an sıkıntım yok, yeterki uygun şartları bulayım, patlatacam bi izin daha. :thumb: hihi Seneye kadar nasıl olsa bi ahtapot daha tutarız. Sana sözüm olsun. Seneye gelince ahtapot kokareç yedireyim sana. Nasıl konfor ama hihi hihi :laughing:
Gidebilecek gibi olursam söz, sana da mesaj atacam Sinan. Son ana kadar bişey demek istemiyorum. Cuma günü netleşir kesin.
Eeee sen benim ahtapotu patlatırsan ben de çıkacak ganimeti patlatırım hihi Yok be yaa napacam ben o kadar silikonu sanki balık mı var da Hepsini taktırıp stoğu sıfırlayana kadar bir parça bişey gelse iyi burda Veririm tabi hem dediğin gibi ordaki malzemelerin yarısı seninkilerdir muhtemelen Yalnız bu mevsimde dalmam, prensiplerim var, mesela soğukta dalmam :laughing: :laughing: Yaz gelsin dalarız serin serin İkinci prensibim, yalnız dalmam, sen de dalacan benimle! :laughing: :laughing: Daha iznin olması çok iyi bu arada, duyumlar geldiği anda hava raporlarına bak, hava uygun görünüyorsa patlat izni :thumb: Rastgelsin kardeşim.
Abi seninle birlikte gittiğimiz son yere gittik ama yemli denemedik bu sefer. Sadece atçek yapıp üşüyüp geldik. Termosumuzdaki su da hemen soğumuştu ama yine de o soğukta sanki fokurduyomuş gibi geldi bize Biz bu hafta cumartesi gece için hazırlıkları yapıyoruz abi, eğer müsait olursan gidelim birlikte ( senin götürmen fark etmez abi benim arabayla da gidebiliriz teşekkür ederim, ama oralara benim araba girer mi bilmiyorum ) Cumaya kadar haberleşiriz abi sana bahsettiğim dğzenek de cuma akşamına hazır olacak gibi
Serhat abiden duyum gelmez, tutar tutar ya buzluğa koyar sığdığı kadar, ya da yer yoksa dağıtır. Bana duyum ulaştığında çok geç oluyor. O yüzden havayı yakaladım mı ben alacağım izin. Düşündüğüm bir zaman dilimi elbet var. Seninle dalamam, dalsam da çıkamam. Senin gönlün olana kadar ben bişeyler ayarlıcam. hihi Benim aklımda mırmır tuttuğunuz yere gidin demek vardı ama direk yönlendirme de yapmak istemediydim Neyse, demek nereye gitseniz durum farklı değilmiş. İznim boyunca bir çok yerden hep negatif duyumlar aldık zaten. Eğer müsait olabilirsem bi şekilde birlikte gideriz. Cuma yağış var gösteriyor site. Cuma şiddetli yağarsa, değil senin araba, benimki bile giremez avlaktaki her noktaya. Cuma ola hayır ola.
volkan abi tebrikler, muhabbetiniz ve avlarınız daim olsun abicim. bol bol afiyet olsun ve yarasın, bizde durumlar içler acısı dolaplar bomboş stoklarda bitti, 1 aydır boş kova ile dönüyorum. yakında defneleri bile alıkoymaya başlıyacağım.
Teşekkürler Hakan. Muhabbetimiz daim olsun ama avlarımız böyle olacaksa daim olmasın. hihi Tekne avına gitmesek, değil balık tutmak, pulunu göremeyecektik. Tekne avında bile her yer performanslı değil. Boş gidip gidip, dönmenin acısını bilirim. İrade yavaş yavaş azalır, şeytan bi yandan dürtmeye başlar, gırgırlar tonlarcasını tutuyor cümleleri akılda turlamaya başlar falan... hihi Dayan, sabır ve irade testi gibi düşün. Var olanı tutmak değil, güzel olan. Hedeflediğine ulaşmak. Buzluk boşsa, küçük bir tutara dolar, takma kafana. Bir ay önce palaz hedeflesem bir günde 10 kadar tutardım mesela. Yalnızca silikonumu biraz modifiye etmem gerekiyordu. Lakin kaza olmasın diye atçek süremi dahi az tuttum. Tabi benim de irademin sarsıldığı çok zaman oluyor ve çok defa senin gibi düşünmeye, anasını satim, ben mi kurtaracam demeye başlıyorum ama dayanıyorum. Dayanamayınca, sonra vicdan azabı daha kötü. 1,5 kiloluk levreği unuttum gibi ama 2 sene önce alıkoyduğum sırtından yakalanan 23 cm'lik palazı unutamıyorum.
Bol heyecanlı,kırmızılı, silikonlu bir rapor... Bir an sahil güvenlikten karşımda duran on tekneye baktım şöyle bir... en çok ta sizin tekne çekti dikkatimi kırmızı yanaklar, göz ucuyla atılan bakışlar... valla yaşattın bize de aynısını. Hiç hikaye yada roman yazmayı düşündün mü Volkan? Eminim başarılı olurdu. En azından forum ahalisi koşarak alırdı. Dediğin gibi bu sene hem tekneyle hem kıyı avında bir gariplik var. Dönemler atlıyor, hızlı geçiyor, geç geliyor... Üzülerek söylüyorum hepsinin sebebi biziz. Ne yazık ki insanoğlu ektiğini biçiyor. Selamlar güzel avlar dileklerimle...