Aslında benim aklımda da yemliye biraz takılmak vardı ama o soğukta yemi takma ve eli yıkama eziyet gibi geldiği için bir çırpıda vaz geçtik yemliden Eğer yağmur yağarsa bilemiyorum ama yağmazsa sen gelemeyecek gibi olursan benim arabanın gittiği yere kadar gidip sonrasını katırlarla devam etme düşüncem var Not: Katır diyerek Özkana laf atmıyorum yanlış anlaşılmasın
Teşekkür ederim Gürel, beğendiğine sevindim. İşte benim için en güzel mutluluk bu. Kitap yazmak veya avlarımı hikayeleştirerek kitaba falan basmak işin ticari yönü gibi. Aslında çocukken de küçük hikayecikler ve fıkralar yazardım. Yazmak dediğim 60 yapraklı deftere denemeler yapmak. Yazdıklarım ticari değer bulacak kadar iyi mi bilmiyorum ama ticarete dökmek te hiç istemiyorum. Böylesi daha güzel. Zaten kimseye muhtaç olmadan geçinip gidiyoruz, fazlasına ihtiyacım yok. Allah ihtiyaç sahiplerine versin. Aslında bu raporu yazarken dün eşim başımda dikildi, yazdığım ilk paragrafı okudu. Yaptığı ilk yorum : "Sen kendini ne zannediyorsun" oldu :laughing: Karşılıklı bastık kahkahayı :laughing: :laughing: :laughing: Güzel yorumun için teşekkür ederim Gürel'im. Ben biliyorum ki asıl balıklar da hikayeler de sende. İlk buluşmamızda bol bol anlatacaksın 0,35 lik misinaları kopartan balıkları ona göre. hihi Kazasız belasız avlar dilerim.
:laughing: Hayırlısı Yasin'im. Hava ve su debisine göre yer seçmek lazım. Şu an çok düşük su. (Karşıyaka da hergün bakıyorum )
Şimdilik cumartesi öğlene kadar yağmur akşamına açık gösteriyor. Yani Cumartesi tam yağmur arkası. Ama öyle aman aman bir yağmur değil. Belki yağmaz bile. Cuma öğlene tam kesin hava raporu alınır. Bu arada bölgemizde en popüler olan silikonları da öğrenmiş olduk hihi Denizin içinin de çöplüğe dönmüş olması gerçekten çok üzücü. Silikonları toplayan arkadaşlardan Allah razı olsun.
tebrikler Volkan,bayağı balık tutmuşsunuz levreğe yaptığın yatırımın acısını bu balıklardanmı çıkardın yaff bende kefalden acısını çıkarıyoum ne yaparsın:laughing: bu gün yine güzel bir tane aldım:hungry:
Tuttuk abi, tuttuk. Hiç sorma... Gene faceden levrekler gördüm, asabım bozuldu. Benim döndüğüm gün. Ya böyle bişey varmı ya, her işte bi hayır vardır dicem ama aklıma bi hayır da gelmiyor. Aynı avlağa 1 gün önce gitmişim bi de??? Deli edecek bu balık beni. :smash: :der: sh0ck Seni de tebrik ederim abi.
Alıştığımız ama ara verince hemen özlediğimiz nefis Volkan raporlarından biri olmuş. :thumb: Kah eğlenceli, kah gerilimli, bol balıklı ve heyecanlı. Avınıza tebrikler Volkan.. İsa üstadımın dediği gibi, iskorpit nefis etli bir balık. Tavası harika olduğu gibi, fırında kiremitte yapılırsa da insana parmaklarını yedirten bir balık. Iğrıp ağları için dediklerin içler acısı hakikati ortaya koyuyor. Şikayet etme imkanı olmuyor galiba, kişi ve zaman tesbiti açısından.. levrek de bitiyor işte böyle böyle. Raporunu okuyunca Ege'nin kokusu burnumda tüttü beee Hele o ahtapot yok muu Daha nice keyifli avlarınız olsun kardeşim...
Teşekkürler İbrahim abi, beğendiğine sevindim. Demek balık İskorpit. Tekneci Adabeyi demişti ama bana da pek adabeyi gibi gelmemişti. Hatta Serhat abi de iskorpit demişti ama fazla ısrarcı olamamıştı. İskorpit benim için daha iyi. Adabeyinin eti beyaz ve yumuşak. İskorpitinki daha sert ve daha güzel çorba oluyor. Ben çorba için iskorpiti tek geçerim. Kızartma ve kiremitte hiç denemedim. Iğrip (bizim buradaki adıyla Irp) : Maalesef abi durumlar böyle. Aliağa da çay ağzı derin, ırp çekme imkanı pek yok ve sanırım Aliağa'da biraz daha ciddi denetim oluyor ama Çandarlı için aynı şeyleri yazamayacağım. Benim gördüğüm bişey yok, en azından bu sezon hiç görmedim ama duyumlar sağlam yerlerden. Özellikle Yeniköylülerin traktörle avlağa gelip ırp çektiklerini, Jandarmayla iyi ilişkileri olduğunu duydum. Tuttukları balıkların da sanırım ticaretini yapıyorlar ne yazık ki Tabi bunları sohbet arasında cımbızlama öğreniyorum. Açıkça mahal yazarak bölge jandarmayı da belki zan altında bırakıyorum ama bölgenin selameti için ve Jandarma gibi ciddi bir kurumun intibahını düzeltip kendini gözden geçirmesi için yazmak durumunda hissettim kendimi. Ben yazınca bişey olmaya da bilir tabi ama bi umut işte. Belki bişeyler değişir, birilerinin kulağına gider belki. Sana da keyifli avlar dilerim.
tebrikler bol çeşitli , çok güzel ,bir o kadarda heyecanlı bir av olmuş. Ama en çok hoşuma gidende anlatımınız olmuş. Bir an kendimi bir jaws filminde hissettim :scared:; hatta kulaklarımda o meşhur dırıt- dırıt- dırıt :violin: diye devam eden bildiğimiz action müziğini duydum . Raporu okumaya başladığımda koltukta otururken son satırı okuduğumda gene sandalyede ama ayaklarımın üstünde çökmüş buldum ya allah iyiliğini versin...
Teşekkür ederim, bu duyguları yaşatabiliyorsam ne mutlu bana. Bu yazıları okuyup, bu denli empati kurabiliyorsanız ne mutlu size. Nice keyifli avların olsun. Gönlünce rastgelsin...
Sinan şimdi hava durumuna baktım. Biz sevindik diye bulutlar yön değiştirmiş, yağmur iptal. Poseidondan bir bak, ben böyle birşey görmedim :laughing: :laughing: :laughing: Bulutlar Yunanistan tarafından geliyor, ege denizinin ortasında birden akdenize yöneliyor. Denizin üzerinden akdenizde kıyıyla buluşup ülkeden ayrılıyor. :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing:
Evet hava dönmüş. Dediğim gibi 1 gün öncesine kadar tahminler genelde tutmuyor. İnşallah Cuma fırtına cumartesi açık olurhihi Tek olumlu taraf ay takvimi akşam 9 ile gece 02 arasını aktif av saatleri olarak verimesi. En olmadı çay içer döneriz:laughing:
Volkanım, lipsos (adabeyi) kırmızı rengiyle iskorpitten ayılır. Bu konuda patronun açtığı eskilerden güzel bir konu var: http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=88&highlight=adabeyi Selamlar..
Volkan tebrikler. Güzel av olmuş, devamı gelir inşallah. Biz deniz avı forumlarını okudukça imreniyoruz vallahi. Ankara'da her yer dondu. Avlar zayıf ve bereketsiz. Bakalım belki bu hafta sonu bir yoklama yapacağız. Paylaşımın için teşekkür ediyorum. Sağlık ve muhabbetle kalmanı dilerim. Rastgele.
Teşekkürler İbrahim abi. Selamlar... Teşekkür ederim Armağan. Aslında deniz avları çokta imrenilesi değil. Hele kıyıdan avlanıyorsan Bazen vuruş alamadan dönülen zamanlar oluyor. Şu sıra egede mercan bereketi yaşanıyor. İnşaallah kökünü kazımazlar. 30 metrelere tekneyle çıkılabiliyorsa, bazı muhitlerde mutlaka hatırı sayılır mercanı tutuyorsun. Sizler de hatırladığım kadarıyla yaz sezonunda süper, tatlı su avları yapmıştınız. Bu hafta umarım güzel av yapabilirsiniz. Gönlünce rastgelsin...
keyifli ve heyecanlı avınızı tebrik ederim.tatlısu da en verimsiz zamanlar.sizlerin avlarıyla mutlu oluyoruz.emeğinize sağlık. sevgilerimle.