yatirdim yine :))

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında roy tarafından paylaşıldı.

1. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    yakin sayilir :D kus bakisi 3000km kadar bir yol var :D sana da rastgelsin insallah :)

2. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    tabi avlagi açik etmemek lazim :laughing: tiriviriyi kapan gelir sonra yayin avina :) ikinci sayfada yayin avina çikan tirivirici yayin tarafindan kaçirildi diye haber okuruz sonra :laughing:

hani derler ya kaçan balik büyük olur diye... o sözün aci ama gerçek olani büyük baligi çekmesini beceremezsen dizine vurursun olmali :)

3. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Çok güzel, pek ala. Tebrik ederim azizim.

Ben de başlıktan tanıdım senin raporu. E bekliyorduk, Fatih abimiz bir gol bekliyordu. Doksana göndermişsin.:p

Peki gubani bu balığı mangala niye yatırmıyorsun İnan'ın dediği gibi. Suda falan bir problem mi var? Temiz değildir, balık kokar falan, nedir durum?

4. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    sagol Volkan :) alistim evet, artik kamis yerinden zipladimi korkmuyorum, dizlerimin bagi çözülmüyor :laughing:

5. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    :D kasaplik egitimimi aliyim da mindar etmiyim hayvani :D :D

6. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    sagol Nuri abi :)

suda sorun hem var hem yok. ustam ayda bir alikoyup yiyor mesela. fazlasinin zararli olacagini, tatlisu baliklarinda psb denen bir birikim oldugunu söylüyor. bende ara sira perchleri alikoyup yiyorum. tulum çikarinca tavada pek bir lezzetli oluyor :)

bu büyük balik alikoyamama durumum galiba deniz avciligimdan geliyor. orda alismisiz maksimum 30-35cm baliklara, bunlari alikoymak vicdan azabi yaratir diye tereddüt etmekteyim. kurbanlik hayvanin gözü sana denk gelince için bir fena olur ya aynen öyle oluyor hayvanla göz göze gelince. pek de güleç saskin bir ifadesi var bu baligin. irileri karaya attin mi çirpinmaz bile. asil bir durus takinir, kaderine razi gelir. sanki sen bilirsin ister at ister ye der gibi. teslim olur. ufaklari debelenir kendini kurtarmaya bakar egilir kivrilir güvenmez sana, kendini suya atmak ister. turna sudak perch alikoymakta zorlanmiyorum zira.

7. turnameraklısı

turnameraklısı Yusuf İMRE

Favori Kamış:
    Cormoran Black Master
    En İyi Avı:
    Turna-1,130 Kg. Levrek-1,450 Kg.Kofana-2 Kg.Deniz Turnası-80 cm.
    Tebrikler çok yakışıklı bi balık yakalamışsınız.Nicelerine rastgele.

8. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Sagol Yusuf. Daha irisi sana rastgelsin insallah

9. Tarık ERSAL

Tarık ERSAL Tarık ERSAL

En İyi Avı:
    YANGELE BALIKÇI MODU :-))

Güzel av, güzel rapor ve fotoğraflar.
    Tebrik ediyorum. :thumb:
    Kamış ve makaralı olta ile yayın avlamayalı epey zaman oldu.
    Çünkü bitti gibi. :mad:

Ayrıca bir nokta dikkatimi çekti ki benim bildiğim kadar PSB sudaki oksijen çözünürlüğünü artırmak için, su ve suya temas eden toprağın kalitesini korumak için kullanılan Sentetik Bakteridir.

PSB nin balık vücudunda birikmesinin o balığı tüketen insanın sağlığına zararlı olduğu bilmiyordum.

Ama Yayın balığında da özellikle midyeler ve diğer bazı dip balıklarında olduğu gibi iz element yani ağır metal birikimi olabildiğini ve bu durumdaki balıkların besin olarak tüketiminin çok çooook zararlı olduğunu biliyorum.
    Sanmam ki Fransa'da, o suda böylesi bir risk olsa ava ve avın yiyecek olarak tüketimine izin versinler.

Saçta yayın kavurma yemeyeli de epey olduydu. :hungry:
    Acayip derecede imrendim.

10. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Tebrikler Roy,güzel bir yayın...

11. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Sagol Tarik abi. Yanlis yazmisim pcb olacakti. Polyclorobiphenyle. Ne oldugunu da tam bilmiyorum. Tek bildigim yogun tuketimde insan sagligina cok zararli oldugu. Bilmem kac metropol dolasan bir nehirde agir metal birikimi olmamasi imkansiz gibi birsey bence. Mesela Turkiye'de olsam dag alasi haric hicbir tatlisu baligini yemezdim. Bu suda toksik suda yasayamayan nadide turler de yasamakta. O acidan ara sira tuketmeyi kendimce uygun buluyorum.

12. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Sagol Selim abi :)

13. Tarık ERSAL

Tarık ERSAL Tarık ERSAL

En İyi Avı:
    YANGELE BALIKÇI MODU :-))

Ben de; " Helal olsun Fransız'a dedim di.
    Koca nehirleri bile sentetik bakterilerle sağlıklı tutuyorlar. "

Hani biz PSB yi akvaryumda kullanmayı bile yeni öğrendik de. :D

14. Tuggin

Tuggin Tuğgin USTA

"yatirdim yine" başlıga bakarmısın 70 li yılların yeşilcam erotik film adları gibi olmuş ,:)

tebrikler Roy olmuş bu ,,işte Roy İşte Yayın

ama ben 1.5 metre demiştim bekliyorum hala

rastgele kardeş

15. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Haftaya da senin istek parcani calariz Tuggin :) avlak saglam nasil olsa :D

16. hakankarahan

hakankarahan Hakan Karahan

Favori Kamış:
    Okuma v system
    Favori Makine:
    Daiwa Regal ,Shimano Exage, Okuma Safina Noir
    En İyi Avı:
    Yazılı Orkinos 3 kg.
    Çok güzel görüntüler.Balığın geriye iade edilişi süper. Bir fırsat olsa da biz de gelip şu balıklarla hatıra fotoğrafı çektirebilsek. Ellerine ve yüreğine sağlık Roy kardeşim.Ankara'dan selamlar...

17. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Tesekkur ederim Hakan abi. Imkan olsa da memleketim avlaklari da bereket fiskirsa.

18. kurbagaprens

kurbagaprens Ergin DEMİROĞLU

Favori Kamış:
    Major Craft Solpara 274 up to 50.gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic C3000HGFK
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Yatırdım yine deyince
    "Yatırdım yatırdım çam dibine" diye başlayan şarkı geliyor aklıma :)) içimden gülüyorum.
    Tebrik ederim Roy, Yayınlarını ilgi ile takip ediyorum. Rastgelsin ;)

19. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Sagol Ergin :) basligi atarken hic dusunmemistim keske yine kaldirima yatirdim deseymisim :) birdahakine artik

20. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Doğrusunu söyliyim artık bu balığı kaldırıma yatırman biz taraftarları fazla mutlu etmiyor, hele ki balık daha önce yakaladıklarından çok daha küçükse.
    Artık balığı şöyle güzelce fırına veya ızgaraya yatırmanı bekliyoruz. Tam da yenecek boymuş bee