Ayrıca bakınız Ozan Nazım ne demiş Sevdiğin müddetçe ve sevebildiğin kadar, Sevdiğine herşeyini verdiğin müddetçe ve verebildiğin kadar gençsin!
sevgili vedat abi senin gibi bilgili ve deneyimli bir arkadaşın olduğum için çok şanslı söylerdim . hele seninle sohbet etmek paha biçilemez .dilerim çok çok uzun yıllar sağlık ve huzur içinde yaşarsın ... mesut.
çok güzel resimler, zannedersem zamanın şartlarına göre gayet teknolojik oltalar. birde resimlerden birinde Converse giydiğin görülüyor abi, inanırmısın şuanda lise-üniversite gençliği arasında halen moda
60 kadar resim seçtim sevgili Emre. Bunların çok büyük bir kısmı coğunuz daha hayatta bile yokken gerçekleştirdiğim avlarıma aittir. Yeri geldikce sunacağım. Seni herzaman beklerim.Yeni mekanım ve meralarım hayli bereketlidir. Sevgimle kal
Sevgili Tarcan Yazdıkların beni çok sevindirmiştir. Yemin ederimki bugüne kadar yazdıklarım,çizdiklerim hep sizlere birşeyler verebilmek uğruna giriştiğim çabalardır. Ben elim tuttuğu,ayağım bastığı müddetce bu çabalarıma devam edeceğim. Hepinizin gözlerinden hasretle öpüyorum Sevgim ve saygımla kalınız.
Vedat abicim,o zamanki takımların bile çok güzelmiş ve fotoğraflar tecrübenin ne demek olduğunun kanıtı gibi duruyor.İnşallah çok sevdiğiniz balıkçılığı tıpki o zamanlardaki gibi aynı heves ve güçle uzun yıllar boyu sürdürürsünüz.Saygılarımla...
Benim babam daha 67 yaşında ihtiyar değil, siz ihtiyarlık için daha gençsiniz durun bakalım Saygılarımla...
Vedat abi seni sahsen tanimiyorum ama elinde o abantalasi ile olan fotorafi bilgehan sarpin sitesinden beri bilirim,daha sonralari bu gibi sitelerde karsilikli yazismalarimiz olmustur,ben senin balikciligina bir sey diyemem,bu konudaki ustaligini zaten kareler yansitiyor,kücügün olarak sayet alinmazsan sunu söylemek istiyorum,lütfen bize tecrübelerini anlat,bu gibi resimlerde olan mazini anlat,baska kisilerle tartismayi birak,ha üstünemi geliyorlar Allahindan bul deyip cekil kenara,neden kendini üzüyorsun be abi,bosver kimin ne oldugunu bilen biliyor zaten,kendine ve sihatine dikkat et,sen bize daha cok uzun bir zaman lazimsin,saygilar vedat abi...
Unutmadan o günlerdeki malzemelerinede bir seyler yazayim,bakalim dogrumu tahminim,makine mitchellin 300 serisi olmali,otomatikmi yoksa düz olan modelimi anlayamadim resimden,kamista bana sanki sportexin tubular glas isimli kamisi gibi geldi...
Sevgili Selim Sevgili Bilgehan Sarp'ın adı halende kurduğu blogla anılmaktadır. O müstesna ve ileri görüşlü bir insandır. İlk mail grubundaki mücadelelerini,modern balıkcılık anlayışını yaymak için girdiği polemik ve çabaları bir okusaydın,benimle hemen,hemen aynı durumlara düştüğünü,ancak sonunda pes ettiğini,tesis ettiği bloguyla devam etsede,sonunda sessizliği neden tercih ettiğini biliyor olsanda,detaylarınıda tam manasıyla bilebilirdin. İnatçı bir tabiatım var.Balık ve balıkcılık olgusu benim için herzaman hayatımın öncelikli konusu olmuştur. Madden bu uğurda çok şeyler kaybettim.Bugünki yaşantımda hep eksikliğini hissettiğim bu olsada,manen misliyle kazandım. Her mücadelemden başarı ve daha bilenmiş olarak çıkabilmeyi becermişimdir.Kıskançlığın zerresini hissetmeden insan tabiatının bu kahredici duygusu ile bilenmiş,gırtlağına kadar dolmuş kişilerle mücadele ve polemikler hep sizler için yapılmıştır. Zehirli sarmaşıkların arada ayıklanması elzemdir. Mazallah ortalığı sararlarsa bundan en fazla amatör balıkcılık olgusu zarar görür.Çizgimden asla taviz veremeden,bu uğurda kimi zaman içim sızlasada forum kurucuları ve moderatörleriylede ters düşmüşlüğüm olabiliyor. Ancak onların akıllı ve önder kişiliklerine olan saygımı hep muhafaza ettiğimi bilirler.Huysuz ihtiyar der çıkarlar,arada maillerimin bazılarını silerler falan. Ama onlar benim değer verdiğim kişilerdir.Binlerce kişiyi bir araya toplayabilme ve uzun sürelerde bu durumu muhafaza etme gayret ve becerileri vardır. BU duruma en azından saygı duyarım. Arzu ettiğin şekilde paaylaşımlarıma devam edeceğim. Sevgi ve saygımla kal
Vedat ağabeyim,harika bir nostalji koymuşsun ortaya.O senelerin olta takımı bugün herbirimizin hayalidir.En azından orijinal makinelerdir.Benim çok hoşuma gitti bu resimler.60 resim demişsin,sabırsızlıkla bekliyorum.Saygı ve sevgilerimle.
O muhteşem günlerin arada yad edilmesi içimi aşırı sızlatmaktadır.Bisikletle,yürüyerek arada bulabildiğimiz araçlara binerek erebildiğimiz her avlak balık avlama keyfinin doruğunda avlanmamıza olanak tanırdı. Müteakip paylaşımlarımda ne denli sıkıntılarla ulaşabildiğimiz bölgelerde neler gereçekleştirebildiğimizi resimleriyle sunacağım. Sevgimle kal
Teşekkürler sevgili Muharrem. Eh bana artık alenen ihtiyar denmeye başlandı. İhyiyarımda zaten.Ancak gönlüm gençtir,gücüm kuvvetim yerindedir. Elbette tabiatın kanunu işlemektedir ve ben aktif olabilmeyi ne kadar daha sürdürebileceğimin hesaplarını yapmaya başladım. Sevgimle kal
Sevgili Mesut abim benim.Hakikatende sesinin tonu vurgulamaların,anlatımların,beni de sana abi diye hitap etmemi uygun düşürmektedir. Arada huysuzluğumun tutabildiğini sende biliyorsun.Ama içimde zerre kadar sizlere karşı menfi bir his yoktur. Sevgi ve saygımla kal abim.
Dikkatlisin sevgili Volkan. Beni oltacılıkta teknik ve etik olarak yetiştirenler yabancı avcılar olmuştur.Onlardan geri kalmamaya çalışırdım. Converse kesler taa 18 yaşlarımda giydiğim spor ayakkabılarıydı.Halende satılan yerlerde eski günleri hatırlayarak bakarım. Birde Amerikalılardan elde ettiğimiz Churcill, Roosvelt ordu işi botlardan giyerdim. Mitchell Orijinal Makaralar,uygun kamışlar ve sahteler halende elimdedir.Uzun yılların dev balıklarıyla boüuşmanın izlerini taşımakta yorgun bir köşede beklemektedirler. Sevgimle kal
Güzeldiler sevgili Okan.Ama anlaşılamazlardı,garip,garip bakarlar ama neticelerini gördükcede şaşırırlardı. O bir resimde alabalık deresi içinde elimde görülen takımımı bir otobüs garajında,otobüs beklerken İzmitte çaldırdımdı.Acısını halende hi,ssederim. Elimden geldiğince gençliğimin yaşantısını devam ettirme gayretindeyim. Sevgimle kal