Yedi Göller Alabalik

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında unalankara tarafından paylaşıldı.

1. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Sevgili Kerem,

Benim mesajı yazmamdaki sebep sizin yasadışı av yapmışsınız lafınıza istinaden yazılmıştır. Sonuçta üyelerimizi bilgilendirme amaçlı uyarılarda bulunmak hepimizin görevi bu konuda haklı olduğunuzu yazımda belirttim ki bakınız şu cümleyle ''Ünal bey kırmızı benekli diyerek doğal alabalıktan bahsetmiş ise uyarınızı anlarım ama yasa dışı kelimesi ağır kalmış''
    .Kullandığınız yasadışı kelimesi ilk paylaşımını yapan bir üyemiz için tarafımdan aşırı görülmüştür.Sonuçta hepimiz öğrenip bilgilenmek için buradayız.

İkinci açıklamanıza gelince siz değerli tatlı su avcıları üye arkadaşlarımızın kolayca bileceği ama diğer üyelerimizin bilemiyeceği bu alabalık arasındaki kolay farkı hatırlatma amacı taşımaktadır. Av resimlerinde sirkülere uygunsuz bir av olmadığı içindir.Diğer üyelerin konuyla alakalı yanlış fikre kapılmaması amacı taşımaktadır. Kaldı ki bu konuyu benden daha iyi bileceğinizden hiç şüphem yoktur.

Üçüncü bölümdeki çıkışınızı sinirlendiğinize varsayıyorum. Çünkü bu sitede koruma , kollama , gönül hoş tutma gibi bir olay söz konusu olsaydı emin olun sizden önce kendi aramızdan bir arkadaş tabiri caizse benim kulağımı çekerdi bundan emin olabilirsiniz. Ve karar verme olayına gelince doğru söylemişsiniz bir karar verilecekse yönetim verecektir.Saygılarımla.

2. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Kırmızıyla yazılan mesajları sonradan eklemişsin sevgili Kerem tarafıma şahsi olarak bir çıkış yapmaktasın seni anlayışla karşılamıştım yaşından ve heyecanından ötürü ama bana karşı ''küçülmezsin utandım senden acizlik'' gibi kelimeler kullanırsan durum değişir. Ben objektifliğimi korumak zorundayım yöneticiyim ama bu bana hakaret etmeni gerektirmez senin söylediğin gibi aramızdaki yaş farkına istinaden üslubunu düzgün tutmanı rica ediyorum.

3. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Namık ustam,
    1- Kerem arkadaşımızın uyarısı doğru çıkışı yanlıştır. Nitekim akibinde adminimiz Sennur hn. kendisine haklı olduğunu belirten bir mesaj yazmıştır. Benim yazdığım mesaj yeni bir üyemizin ilk av raporuna karşı yapılan uyarının dozunun kaçtığını düşündüğüm içindir.
    2-Yedi göllerle ilgili durumu elbette sormamızda fayda vardır lakin yetiştirilme bir alabalığın 20 tanesini bir marketten almakla , ücret ödeyip gölden tutmak arasındaki farkı aynı buluyorum. Zaten gökkuşağı alabalığı baskın bir türdür çabuk gelişir ve yavru alabalıkta yer bu durumda diğer alabalık türünün yetiştirilme harici o gölde pek tutunacağını düşünmüyorum.
    3- Adalet her zaman yerini bulur :D

4. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    konuya ek yapalım mı?

galiba düğüm burada çözülecek gibi...:)

5. ercanguven

ercanguven Ercan

Favori Kamış:
    Spin kamış & fly
    En İyi Avı:
    Balık
    Arkadaşlar
    Eğer birbirimizi kırmadan tartışacaksak,tartışalım sonucunda bilmediklerimizide öğrenmiş oluruz.
    Ama kırıcı olacaksak lütfen konuyu kapatalım.
    Ayrıca
    Yasa dışı demek bence ağır bir kelime deği.
    Eğer ünal bey yazdığı yazıyı yanlışlıkla yazmamışsa yasadışıdır
    YASA
    SİRKÜLER
    Zaten gün içinde tuttuğu kırmızı benekli alabalık 5 adetse DIŞI dır.
    Kerem kardeşimiz,sirküleride,tatlısu balıklarınıda hele ALA balığı çok iyi bilir.

6. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Nuri abi iyi günler bu yazıyı bende gördüm ama bu konuyla ilgili bilgi devlet sırrı değilse paylaşsın arkadaşımız bizle yoksa biz üyelerimizin sitemizde yayınladığı av resimleri av hikayeleri ve av videoları kadar konu hakkında bilgili olabiliriz.
    bu durumda zaten av hakkında değil tekrar ediyorum kullanılan üslubta yapılan hatadan dolayı arkadaşımıza uyarı mesajı yazdığımı bundan önceki mesajlarımda da belirttim.

7. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Ercan abi Kerem kardeşimizin alabalık veya sirküler hakkındaki bilgilerini tartışmıyoruz . Sitemizde ilk av raporunu yazan bir üyemizin yapmış olduğu yazı hatasına verilen tepkinin dozu kaçarsa sizde olsanız bu sitede bir daha paylaşımda bulunmazsınız. Ben yönetimdeki bir insan olarak buna izin veremem , uyarılar her zaman olacaktır. Burası bir paylaşım sitesi hepimiz buradan birşeyler öğreniceğiz
    Birbirimize karşı daha anlayışlı ve uyarılarımızın dozunu kaçırmadan. Yanlış olduğunu bildiğimiz bir av konusunda üyeleri bilgilendirmek kadar güzel birşey yok .Kaldı ki Kerem kardeşim üslubunu bana karşı da bozmuştur ama kızgınlıkla bunu yaptığını düşündüğüm için kişisel algılamadım . Tartışarak bir şeyler öğreniriz kıvamını kaçırmadığımız sürece. Bu ava yasadışı damgası vurmak bana göre fazla bir tepkidir ve bu şekilde olursa diğer üyelerimizde bu konudan bir bilgi çıkaramayacaklardır.

8. unalankara

unalankara Ünal

Favori Kamış:
    OLTA, ZIPKIN
    Favori Makine:
    mitchel makina ve kamış
    En İyi Avı:
    ORFOZ 9.750 Kg.
    Sevgili Admin Sennur Hn.,
    Daha Sevgili Mod. Aşkın Kardeşim,
    Forumuma Katılan sevgili balıkçı arkadaşlarım,

Tekrar hassasiyetiniz için teşekkürler,

1- Bu sitenin son derece İYİ NİYETLİ, ve Sevgi dolu arkladaşlar tarafından idare edildiğini görmek bana çok büyük haz verdi. Yönetime çoook özel teşekkürlerimi iletiyorum.(Sennur ve Aşkın kardeşlerime)

2- 30 yıldır av derneklerine kayıtlı (bu sene TAAK 30 yılım doluyor), 35 yıllık avcıyım. Belki birçok arkadaşımızın yaşından da fazla. Bu süreleri gün be gün kuruyan kaynaklarımızın şahidi olduğum için veriyorum. Bizim ava başladığımız zamanlarda neredeyse hiçbir kısıtlama ve kontrol yoktu. Şimdi sizler gibi hassas nesiller tarafından SÜRDÜRÜLEBİLİR AVCILIĞ'IN desteklendiğini görmek içimi rahatlattı.

Aşkın arkadaşımızın bir saptamasını çok yerinde ve doğru buluyorum bahse konu alabalık doğal yemlerden(solucan,kurt,böcek) çok daha çok somon yumurtasına (power bait kırmızı). Buda yörel türün zaman içinde baskın gökkuşağı olacağı açıktır.

NOT : 30 yıldır tüm evrakları hazır ama hiçbir zaman denetlenmemiş bir avcıyım ???????. (3 günlük avlanma fişiyle 30 balık taşıyabilirsiniz)

Cevap verip, fikir yürütüp, akıl yoran tüm arkadaşlarıma tekrar teşekkür ederim.

9. DeadPOX

DeadPOX

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Kaçanlar
    Bu gün hava daha bir güzel Ankarada, Namık abi günaydın:)

1- Namık abi bile bile haksız duruma düşttüğümün farkındayım, genelde ilk msj larımdan sonra takip eder ama msj yazmazdım, ama bu sefer sözlerime engel olmak gibi bir niyetim olmadı.

Apaçık belli olan şeylerin ismini söylemek bu uğurda kurulmuş olan bir platformda ağır karşılanıyorsa gülüp geçmeliyim diye düşünüyorum ki Ercan abi YASA DIŞI kelimesini harika bir şekilde açıklamış. Ama bir yandan da sizler ve çocuklarınız için üzücü bir şey bu. Neyse sıra senin akyanada gelicek ve inşallah o günleri görürsün. Biraz Kötü dua gibi oldu ama kusura bakmassın artık.;) Ha burda yine o kuzuya üzüleceğim, sana değil.

2-Tabiki yok öyle bir şey:p. Bana inanmayabilirsiniz gayet normal:) Tarık başkanıma sorabilirsiniz. Olmadı Koruma kontrolü arayabilirsiniz.

3-Cezamız neyse odur....

Not: Sevgili Aşkın bey şahsınıza ettiğim hakaretler için özürdilerim. ( Ceza ya karşı bir önlem değildir. :) )

10. DeadPOX

DeadPOX

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Kaçanlar
    Yazım hatası var ise ben özür dilerim. Yeterki hata gönüllerde olmasın.

Bu başlığı okuyup kurallar hakkında hala kararsız kalan arkadaşlar var ise Ana sayfadan 1/2 tebliğini takipetmleri rica olunur.

11. DeadPOX

DeadPOX

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Kaçanlar
    Bendeki raporda sadece fazladan manzara resimleri var, başka bir şey değil:D

12. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Sevgili Kerem her yazımda dikkat edersen yazılan av raporunda bilgi eksikliğinden dolayı bir hata olduğunu ve senin verdiğin tepkinin haklı olduğunu ama üslubunun ağır kaçtığını yazdım. Sirküleri alabalığı inan benden çok çok iyi bildiğinin altını çizdim. Bana karşı olan çıkışlarınıda kızgınlığına yorumlayıp şahsi algılamadım. Özür yazın için teşekkür ederim. Mesajlarımda özellikle kırılmaman için çalıştım objektif olmam gerektiğini belirttim ve beni anladığın için teşekkür ederim. Elbetteki bu avda yanlış olan birşeyler varsa aramızda tartışılacaktır ki bilgi edinebilelim.;) :)

13. gurselavci74

gurselavci74 Gürsel Avcı

Konun tatlıya bağlanması güzel. Kerem kardeşimin "Yasa Dışı" kelimesine Sayın Güven'in yapmış olduğu açıklama da zaten çok net. Bu ve buna benzer platformların zaten amaçları belli: Sürdürülebilir avcılığı geliştirmek, gençlerimize bu işe gönül vermiş kişilere bunları öğretmek ve bilgilendirilmelerini sağlamaktır. Forum moderatörünün yaklaşımı da gayet normaldi. Bizlerin amacı "bağcıyı dövmek mi, üzüm yemek mi?" tabii ki üzüm yemek. Ama bu üzümü yerken bağcının belirlediği standartlarda ve onu üzmeyecek şekilde gerçekleştirmek. Amatör balık avcılığı da bu şekilde. Geçen senelerde bir çok kişininin haberdar bile olmadığı Sirküler artık bu işe gönül vermiş hemen hemen herkesin aklında yer etmiş bulunmaktadır. Zaten yaşam alanları daralmış, bulunduğu dere sayısı gün geçtikçe azalan, dünyada 26-27'ye yakın endemik türü sadece ülkemizde bulunan doğal alabalık konusunda yaşı genç olmasına rağmen hararetli bir şekilde bu türe özgü koruyucu girişiminden dolayı da Kerem kardeşimi kutluyorum. Ortak noktamız olan amatör balıkçılığı daha iyi yerlere getirmek için zaten hepimiz bildiğimiz kriterler doğrultusunda hareket ediyoruz. Bizlerin yaşamış olduğu zevki ileride çocuklarımızın da yaşaması için kuralla uyalım, uymayanları uyaralım. Herkese RASTGELSİN.

14. özgür14

özgür14 özgür

Favori Kamış:
    lineaeffe s-cruve spiral carbon
    En İyi Avı:
    sazan-9,5kg ve 38.5 cm mercan ( doğal alabalık)
    sevgili abilerim.İlk üye olduğum gün benimde başıma ufak bi talihsizlik gelmişti.Yanlış anlaşılma ve kelime hatası.Böyle şeyler olabiliyor önemli olan gönüller bir olsun ve herkesin birbirine olan saygısı asla yitirilmesin.Bu güzel sitede'de böyle şeyler olmaz zaten.Ünal abimizle yedigöllerde birlikteydik.Kendileri çok saygıdeyer ve doğa sever bir abimizdir.Tıpkı siz buradakiler gibi.Hepinize saygılarımı ve segilerimi özelikle iletmek isterim.rastgele

15. unalankara

unalankara Ünal

Favori Kamış:
    OLTA, ZIPKIN
    Favori Makine:
    mitchel makina ve kamış
    En İyi Avı:
    ORFOZ 9.750 Kg.
    Özgür'cüm benimle ilgili tanımlamaların için teşekkürler.