Çok güzel bir hobidir akvaryum Tebrikler çok güzel bir akvaryum olmuş Bende bahçeye havuz yaptım. (3.30 x 1,20 x 1,85m ) başlangıçta bahçe sulamak için yapmıştım. daha sonra içerisine balık atmayı düşündüm. Ancak daha suyunu berraklaştıramadım biraz zahmetli iş tam adam olmadı eğerki suyunu berraklaştırabilirsem fotografını koyarım. İçerisine İstanbul Alibeyköy barajından tuttuğum iki tane tatlısu levreği attım. Eğerki havuzu bir şeylere benzetebilirsem. resimlerini buraya koyarım. Suyun yeşermesi başlı başına bir sorun bunu önlemek için ultraviole filan lazım herhalde
havuz yaptırmak daha iyi ama kardeş levrek yaşarmıki havuzda?? etçil balık asla yosun falan yemez??? onun için havuza suda yaşayan kurtlar var ondan atılırsa yaşayabilir. bende tam bilmiyorum ama bildiğimi söyledim
aslında bu bualıkları doğal ortamından alıp bu şekilde hapis etmemek gerekiyor. Ama siz kendinize bunu hobi edinmişsiniz bence gayet hoş olmuş çok güzel bi görüntüsü var teb. ediyorum sizi. ama tatlı sularımızın kralı yayın balığı eksik o akvaryuma çok yakışacağından eminim
yayın etçil balık küçük olanları mideye indirir zaten kefal arada gümüş yiyor. Kefal gümüşü yakalarken yakalarsam video olarak gonderirim.
Bayramda tutmuştum balıkları. hala canlılar tahminimce havuzun dibinde epeyce solucan birikmiş onlarla besleniyorlar. havuzun suyunu epeyi azalttım ancak yukarıdan kuşbakışıyla net görülebilecek netlikte değil su. Eğer su netleşirse resmini koymayı düşünüyorum. balıklar ufak olduğu için uyum sağladılar gibi Aşağı yukarı 20 gündür havuzda duruyorlar. basit bir havalandırma sistemi var. balıklar gözükmüyor ancak bahçeye inip havuzun fotografını çekip koyuyorum şimdi
işte Fotograflar bahçe sulama amaçlı yaptığım için eğreti durumda bir havuz olduğundan şu an için öylece duruyor Elimdeki ufak tefek yetersiz ekipmanı öylece kullandım. Resim1 Hava motoru Resim2 Hava motoru çıkışı Resim3 Resim4 Resim5 Resim6 Resim7 Resim8 Resim9 Resim10 Resim11 Resim12 Resim13 Resim14 Resim15 Resim16
Bahçenin üst tarafında bir yerden çok ufak bir kaynak su sızması var. Yazın dakikada 315 gr, yani bir günde 450 kg kadar su doluyor. bu gelen sızma kovanın içerisine doluyor. Daha sonra normal bildiğiniz bahçe hortumunu bu kovanın içerisine daldırıyorum. Bizim bahçe 1 metre kadar aşağıda olduğu için hortumun bahçedeki diğer ucundan biraz su veriyorum. Daha sonra kovadaki su sürekli olarak bahçeye akıyor. Ancak debi çok çok düşük olduğu için 5,25 gr/sn bahçe ucundaki hortumu resimde görüldüğü gibi bir şırınga takılarak daha az su akmasını böylelikle kovadaki suyun bitmeden devamlı olarak bahçeye akmasını sağlıyorum. Şırınganın ucuna bazen kil ve değişik türde su böcekleri gelip tıkıyorlar, ve şırınganın ucundan su akışını engelliyor. Bunu önlemek için de hortumun ucuna ince bir kumaş parçası koyup şırıngayı öylece yerleştiriyorum. Böylelikle değişik kil ve böcekler buradan geçemediği için şırıngadan sürekli olarak su akışı sağlanıyor. Arada bir bu kumaşı çıkarıp sonrasında temizleyerek tekrar takıyorum. Buna kısıtlı su miktarlarında yüksekliğe bağlı debi farkını kullanarak sürekli su akışı sağlama denir. Bu sayede günde 450 kg kadar bir su birikiyor. Gün geçtikçe yükselen suyun fotograflarını buraya koyarım. Şu anda elimde kullandığım ekipmanlar balıkların yaşama şanslarını kontrol amaçlı kullanılan ekipmanlardı. Balıkların önce yaşama şanslarını izleyerek daha sonrasında ekipmanları geliştirmeyi düşünüyorum. Balıkların yaşama şansı kesinleşirse zamanla çoğalmalarını istiyorum. Daha sonra su analizi ile ilgili veriler üzerinde duracağım. İlginiz için teşekkürler Sağlıcakla kalın.
4 gün sonra su seviyesi yükselmeye başladı ufak ufak suyun rengi de çok hafif açıldı daha sonraki gelişmeleri de buradan göndermeye devam edeceğim. Sağlıcakla kalın.
bende resimlerin devamını çekeip yollarıcam yakında. bünyamin kardeş eğer balık gözüküyorsa birde onu çek bakalım balığın boyutuna
Bir iki gündür yağan yağmurdan su biraz kirlenmiş. havuzda iki tane yavru tatlısu levreği (testere 8-10 cm arası) var. Fakat balıklar hep dipte. üstelik havuz derin bu yüzden dipte görüntülemek biraz zor görünüyor. dipte bayağı bir solucan var. büyük ihtimalle onlarla besleniyorlar. ama bir fotografını alabilirsem kesin koyacağım. bir ara acaba öldüler mi diye merak ettim. Ama biliyorum ki ölen balık yukarı çıkıyor. Bir gün daha önceden koyduğum resimlerde de görüldüğü gibi merdivenle havuza indim. sopayı sağa sola doğru hareket ettirince gözükmeye başladılar.
Akvaryumun video sunu yolladım. Fakat HQ modunda izleyin. http://www.dailymotion.com/video/xau0un_00422 http://www.dailymotion.com/video/xau0xl_00427
TEbrikler çok güzel gözüküyor akvaryum. BEnimde evde büyük bir akvaryumum var boşda değerlendirmek lazım aslında.
Süper bir fikir , eski bir akvaryumcu yeni bir (acemi - hevesli) balıkçı olarak aklıma yattı yerim ve cüzdanım müsait olduğunda ben de yapmak isterim.