Yeni Akvaryumum

Konu, 'Tatlısudaki Canlılar' kısmında salo309 tarafından paylaşıldı.

1. salo309

salo309 mehmet

En İyi Avı:
    Aynalı sazan 3,5 kg
    sağol kardes bilgi için. sana katılıyorum ne hastalık var ne baska bisi. süs balıkları daha nazik

2. bnymnblr

bnymnblr Bünyamin

Çok güzel bir hobidir akvaryum
    Tebrikler çok güzel bir akvaryum olmuş

Bende bahçeye havuz yaptım. (3.30 x 1,20 x 1,85m ) başlangıçta bahçe sulamak için yapmıştım. daha sonra içerisine balık atmayı düşündüm. Ancak daha suyunu berraklaştıramadım biraz zahmetli iş tam adam olmadı eğerki suyunu berraklaştırabilirsem fotografını koyarım. İçerisine İstanbul Alibeyköy barajından tuttuğum iki tane tatlısu levreği attım. Eğerki havuzu bir şeylere benzetebilirsem. resimlerini buraya koyarım. Suyun yeşermesi başlı başına bir sorun bunu önlemek için ultraviole filan lazım herhalde

Son düzenleme: 4 Ekim 2009
  3. salo309

salo309 mehmet

En İyi Avı:
    Aynalı sazan 3,5 kg
    havuz yaptırmak daha iyi ama kardeş levrek yaşarmıki havuzda?? etçil balık asla yosun falan yemez??? onun için havuza suda yaşayan kurtlar var ondan atılırsa yaşayabilir. bende tam bilmiyorum ama bildiğimi söyledim

4. korayozkan_1907

korayozkan_1907 koray özkan

En İyi Avı:
    daha kg'a ulaşamadım :) :) :)
    verdiğin bilgiler için saol...

5. oltacı 61

oltacı 61 olgun bulan

gerçekten güzel bi çalışma tebrik ederim kıskandım valla maaşallah

6. shatin

shatin mErt

En İyi Avı:
    :)
    aslında bu bualıkları doğal ortamından alıp bu şekilde hapis etmemek gerekiyor. Ama siz kendinize bunu hobi edinmişsiniz bence gayet hoş olmuş çok güzel bi görüntüsü var teb. ediyorum sizi. ama tatlı sularımızın kralı yayın balığı eksik :D o akvaryuma çok yakışacağından eminim

7. salo309

salo309 mehmet

En İyi Avı:
    Aynalı sazan 3,5 kg
    yayın etçil balık küçük olanları mideye indirir :D zaten kefal arada gümüş yiyor. Kefal gümüşü yakalarken yakalarsam video olarak gonderirim.

8. bnymnblr

bnymnblr Bünyamin

Bayramda tutmuştum balıkları. hala canlılar tahminimce havuzun dibinde epeyce solucan birikmiş onlarla besleniyorlar. havuzun suyunu epeyi azalttım ancak yukarıdan kuşbakışıyla net görülebilecek netlikte değil su.
    Eğer su netleşirse resmini koymayı düşünüyorum. balıklar ufak olduğu için uyum sağladılar gibi

Aşağı yukarı 20 gündür havuzda duruyorlar. basit bir havalandırma sistemi var. balıklar gözükmüyor ancak bahçeye inip havuzun fotografını çekip koyuyorum şimdi

Son düzenleme: 11 Ekim 2009
  9. bnymnblr

bnymnblr Bünyamin

işte Fotograflar
    bahçe sulama amaçlı yaptığım için eğreti durumda bir havuz olduğundan şu an için öylece duruyor
    Elimdeki ufak tefek yetersiz ekipmanı öylece kullandım.

Resim1 Hava motoru

Resim2 Hava motoru çıkışı

Resim3

Resim4

Resim5

Resim6

Resim7

Resim8

Resim9

Resim10

Resim11

Resim12

Resim13

Resim14

Resim15

Resim16

Son düzenleme: 12 Ekim 2009
  10. balikciyunis

balikciyunis Yunus Emre Ertürk

Canın sıkılınca akvaryumdan tutarsın abi :D

11. salo309

salo309 mehmet

En İyi Avı:
    Aynalı sazan 3,5 kg
    çok güzel olmuş. dediğin gibi su berrak olup derinden balıklar görünseydi daha güzel olurdu :rolleyes:

12. bnymnblr

bnymnblr Bünyamin

Bahçenin üst tarafında bir yerden çok ufak bir kaynak su sızması var. Yazın dakikada 315 gr, yani bir günde 450 kg kadar su doluyor. bu gelen sızma kovanın içerisine doluyor. Daha sonra normal bildiğiniz bahçe hortumunu bu kovanın içerisine daldırıyorum. Bizim bahçe 1 metre kadar aşağıda olduğu için hortumun bahçedeki diğer ucundan biraz su veriyorum. Daha sonra kovadaki su sürekli olarak bahçeye akıyor. Ancak debi çok çok düşük olduğu için 5,25 gr/sn bahçe ucundaki hortumu resimde görüldüğü gibi bir şırınga takılarak daha az su akmasını böylelikle kovadaki suyun bitmeden devamlı olarak bahçeye akmasını sağlıyorum. Şırınganın ucuna bazen kil ve değişik türde su böcekleri gelip tıkıyorlar, ve şırınganın ucundan su akışını engelliyor. Bunu önlemek için de hortumun ucuna ince bir kumaş parçası koyup şırıngayı öylece yerleştiriyorum. Böylelikle değişik kil ve böcekler buradan geçemediği için şırıngadan sürekli olarak su akışı sağlanıyor. Arada bir bu kumaşı çıkarıp sonrasında temizleyerek tekrar takıyorum. Buna kısıtlı su miktarlarında yüksekliğe bağlı debi farkını kullanarak sürekli su akışı sağlama denir.

Bu sayede günde 450 kg kadar bir su birikiyor. Gün geçtikçe yükselen suyun fotograflarını buraya koyarım.

Şu anda elimde kullandığım ekipmanlar balıkların yaşama şanslarını kontrol amaçlı kullanılan ekipmanlardı. Balıkların önce yaşama şanslarını izleyerek daha sonrasında ekipmanları geliştirmeyi düşünüyorum. Balıkların yaşama şansı kesinleşirse zamanla çoğalmalarını istiyorum. Daha sonra su analizi ile ilgili veriler üzerinde duracağım.
    İlginiz için teşekkürler
    Sağlıcakla kalın.

13. crank

crank AYDIN

Favori Kamış:
    balzer diabolo
    Favori Makine:
    banax sx4000
    En İyi Avı:
    2.5kg yayın
    evde yemek olmadımı tuttup yersin azizim çok güzel:D :D :D

14. bnymnblr

bnymnblr Bünyamin

4 gün sonra
    su seviyesi yükselmeye başladı ufak ufak

suyun rengi de çok hafif açıldı

daha sonraki gelişmeleri de buradan göndermeye devam edeceğim.

Sağlıcakla kalın.

Son düzenleme: 15 Ekim 2009
  15. salo309

salo309 mehmet

En İyi Avı:
    Aynalı sazan 3,5 kg
    bende resimlerin devamını çekeip yollarıcam yakında. bünyamin kardeş eğer balık gözüküyorsa birde onu çek bakalım balığın boyutuna :)

16. bnymnblr

bnymnblr Bünyamin

Bir iki gündür yağan yağmurdan su biraz kirlenmiş. havuzda iki tane yavru tatlısu levreği (testere 8-10 cm arası) var. Fakat balıklar hep dipte. üstelik havuz derin bu yüzden dipte görüntülemek biraz zor görünüyor. dipte bayağı bir solucan var. büyük ihtimalle onlarla besleniyorlar. ama bir fotografını alabilirsem kesin koyacağım. bir ara acaba öldüler mi diye merak ettim. Ama biliyorum ki ölen balık yukarı çıkıyor. Bir gün daha önceden koyduğum resimlerde de görüldüğü gibi merdivenle havuza indim. sopayı sağa sola doğru hareket ettirince gözükmeye başladılar.

Son düzenleme: 16 Ekim 2009
  17. salo309

salo309 mehmet

En İyi Avı:
    Aynalı sazan 3,5 kg
    Son düzenleme: 17 Ekim 2009
  18. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

TEbrikler çok güzel gözüküyor akvaryum. BEnimde evde büyük bir akvaryumum var boşda değerlendirmek lazım aslında. :)

19. FlyinEagle

FlyinEagle Fatih Güngör

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spirit Surf 420Cm
    Favori Makine:
    Remixon Ultra Surf 6500 Surf Makine
    En İyi Avı:
    Hayal - Tartamadım
    Süper bir fikir , eski bir akvaryumcu yeni bir (acemi - hevesli) balıkçı olarak aklıma yattı :) yerim ve cüzdanım müsait olduğunda ben de yapmak isterim.

20. sanli

sanli Şanlı

Favori Kamış:
    Alba Star Member 4.20
    Favori Makine:
    Silstar Shuttle 7000
    En İyi Avı:
    Henüz iyi denecek olmadı...
    Çok güzel Tebrikler...