Yazdıklarınızı okuyunca motorun kullanım kitapçığını henüz okumadığınız fikrini edindim. Verdiğiniz ciddi parayı gözardı etsek bile, kendinizin ve başkalarının canını emanet edeceğiniz motorunuz konusunda daha duyarlı olmanızı öneririm. Bizde ne yazıkki genelde kulaktan dolma bilgiler ile bazı işler yapılır ve kötü sonuçlar ortaya çıkınca oluşan zararı birileri yok yere öder. Rodaj süresi motorunuz için en önemli devredir. Satıcının söylediği ilk 10 saat için, örneğin bu sürenin ilk 1 saat 1/4 gazı geçmeyin, 1. ile 4 saatler arası 1/2 gazı geçmeyin, aralarda çok kısa süre ile tam gaz verin gibi bazı ipuçları vardır. Bu bilgiler en doğru şekilde motorunuzun kullanım kitabında yazar. Şu anda motorunuzun piston ve silindirlerinin henüz birbirine tam uyumlu olmadığını unutmayın. Motorunuz çalıştığında metal metale sürterek bu uyum sağlanacak. Bu uyumu ve uzun vadede motorunuzun performansını rodaj süresince doğru kullanarak en iyi seviyeye getirmek sizin elinizde. Ayrıca ilk 10 saatlik kullanım sonunda kuyruk yağını değiştirmeyide unutmayın lütfen.
Verdiğiniz Bilgiler Için çok Teşekkürler.ben Zaten Temkinliyim Bu Konuda,uyarilariniza Da Dikkate Alarak Daha Dikkatli Olacağim.
selam bacanak,bende geldim herkeze merhaba öncelikle. bende fermetın dedıgı gıbı cumartesıyı ıple cekıyorum,tum paylaştıklarınız için bende ayrıca teşekkür ediyorum.siteye botumuzun ve motorumuzun fotoğraflarını koymak istiyoruz ancak birtürlü başaramadık.yol gösterirseniz seviniriz.
öncelikle hayırlı olsun.bot ve motor seçimi güzel.fakat o büyüklükteki bota ben olsam 20 25 hp bir motor alırdım.eğer 9.9 kullanacaksam 3 metre civarı bir bot tavsiye ederim hem 3.80 in aldıpı yol hızından daha hızlı gidecek hemde denize indir-çıkar kolay olacaktır.fakat 3.80 botlar büyük olması nedeniyle 4 kişi rahatlıkla avlanılabilir.hız sorun değilse ve 4 kişi gidilecekse alınabilir.2 kişi ile bu büyüklükteki botun altından kalkmak oldukça zor olacaktır.benim 3 metre botum ve 6 hp motorum var.indir çıkar pek sorun olmuyor lakin 3.80 olsaydı en az 3/4 kişi gerekecekti bunu bilir bunu yazarım.aralarında neredeyse iki kat ağırlık farkı ve doğal olarak 9.9 15 hp ile aynı motor olduğu için 6 hp ile iki katına yakın motor ağırlığı farkı var.
onur teşekkürler vakit ayırdığın için konuya.benimde pek gözüm kesmedi.her seferinde katla şişir muhafaza et vs.şimdilik geçici bir süre şişirip büyük bir panelvan aracın arkasında botu muhafaza etmeyi düşünüyoruz.motoru da evde muhafaza edicez.büyük panelvan aracın arkası(r.master,f.ducato vs)botu sığdırabileceğimiz büyüklükte.
valla motoru evde muhafaza edecekseniz depoyu dışarı koysannız bile motordan gelecek bir miktar benzin kokusuna alışacaksınız demektirbu kokudan kurtulmak için denizden eve dönerken kıyıya yakın benzin deposunun hortumunu motordan çıkartın.karbüratörde ve motorda benzin kalıyor.o benzini de eve dönerken hortumu çıkartarak tam olarak yakabilirsiniz ki 2 3 dakika yetecektir.motor benzin tam olarak bittiğinde stop edecektir.hem karbüratör kirlenmemiş olacak,yağ artığı kalmayacak,motor daha iyi performans verecek hemde evde benzin kokusundan kurtulmuş olacaksınız.ha zaten benzin kalırsa daha sonra uçacaktır.işte motorda kalıp daha sonra uçan benzin evde uçuyor ve koku yapıyor
bugun botu denize indirdim.hava gayet güzeldi.canımı sıkan konu ise botumun sürekli havası iniyor.bu nedenle yeni bot almayı bile düşünüyorumumarım sorun benimde düşündüğüm gibi hava kapaklarındadır.daha önce de kaçırıyordu.işte yeni bot almanın faydaları hem garantili hemde sorun çıkarmayacaktır.sizin deneyiminiz nasıl geçti?botu indirdinizmi?cumartesi gecesi oldu hala ses seda yok merak ettik
olay bu iste.....tam denize acilma havasi....bende barinak bakindim fellik fellik eee 4 zamanli motorla fiber taban bot alirsan yer de bulamazsan denizi karadan seyredersin....