yeni makinam shimano alivio 10000xta

Konu, 'Makineler' kısmında winchester tarafından paylaşıldı.

1. winchester

winchester mert

Favori Kamış:
    ferrari7000
    En İyi Avı:
    48cm lüfer
    Arkadaşlar gecen gün benım kullandıgım epixpronun yuzugun ıcındekı bılyalar yaglarken elımde kaldı ve ses cıkarmaya basladı bende artık karar verdım uzun zamandır takıp edıyodum ınternetde baya arastırım uzun atıslar ıcın hem saglam hem dayanıklı makına baktım ve en sonun da buna karar verdım shımono alivio 10000xta cok saglam bır dıslı sıstemı var baya ınceledım saolsun üsküdarda yenı acılan shimono magazasından sevgılı abımız cevat abi bana bu makınayı kullan omur boyu garantın benden dedı gercekten cok saglam bır dıslı sıstemı var bellı bakalım sımdı mısına sardım yarın sabah denemeye gıdıcem sızlerınde yorumlarını almak ıstedım ..

2. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    abi ömür boyu garantili daha ne olsun güle güle kullan :)

3. winchester

winchester mert

Favori Kamış:
    ferrari7000
    En İyi Avı:
    48cm lüfer
    abi saol bakalım yarın sabırsızlıkla beklıyorum :)

4. hexagon

hexagon bilal dincel

Favori Kamış:
    hexagon 200 lineaeffe surfera
    En İyi Avı:
    3 kilo sazan
    hayırlı olsun bol balıklı avlar dilerim bu makinayı uzun seneler kullanırsın ama hevesini kırmak istemem uzun atımlar için makinanın konik kafa olması lazım bunlada uzaga atarsın ama konik kafalı makinalar surf balıkcılık için yapıldıkları için daha uzaga atma imkanın olurdu bende kuşkonmazda avlanıyorum yinede işini görür artı shimano kendini kanıtlamış kaliteli bir marka bol avlar uzak atımlar için makina resmi [​IMG]

5. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Mert'in aldığı alivioda da v spool denen bir özellik var, kafanın üstü v şeklinde, bu da misina boşalımının hem hızlı hem de dengeli olmasını sağlıyor. ;) benim makinem sizin gösterdiğiniz gibi ancak bu alivioyu da çok atışta kullandım mesafede bir fark göremedim, bunu zaten Mert'e de söylemiştim muhabbet esnasında... zaten sizin gösterdiğiniz makine tipinde makineler biraz daha ağır oluyor ve her gün 10 saat balık avlayan, at çek yapan arkadaşlarımıza göre olmadığını düşünüyorum. ancak yemli avlarda sizin gösterdiğiniz tipin avantajları olabilecektir. orada da alivio çift kalamasıyla bazı avlarda rakipsiz olacaktır.

bu arada, güle güle kullan mert... beni de iştahlandırdın zaten uzun zamandır beğendiğim bir makineydi :rolleyes:

6. hakan28

hakan28 hakan

Favori Kamış:
    kamışlar, el oltaları
    En İyi Avı:
    Levrek, çipura
    Mert kardeş yeni makinan hayırlı olsun, güzel makina. Markasıda rüyalarımız süsleyen makinalardan. Fiyat olarak ne ödedin onu merak ettim. Bende bi shimano almak istiyorum ama henüz eyleme geçemedim. Allah herkese nasip etsin diyeyim. sanada bol avlar kardeşim.

7. OPTİK1907

OPTİK1907 GÖKHAN

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE SURF +OKUMA
    En İyi Avı:
    DAHA EN İYİ AVIM OLMADIİİİ
    mert hayırlı olsun ...

8. balikoltasi

balikoltasi Birol

Hayırlı olsun ama makine ileri atışa uygun bir surf makine değil. kafa yapısından dolayı mesafeyi illaki biraz kısaltır.

9. winchester

winchester mert

Favori Kamış:
    ferrari7000
    En İyi Avı:
    48cm lüfer
    gökhan abi saol geldıgınde gosterırım cok güzel :)

10. Güzel aletlerdir Shimanol'ar..Trofelere vesile olsun;)

11. winchester

winchester mert

Favori Kamış:
    ferrari7000
    En İyi Avı:
    48cm lüfer
    birol abi kafa yapısına bakarsan durf kafadır ben shımono nun bu modelı sadece uzun atıslar ıcın tasarlanmıs bır modeldır artı bugun deneme fırsatım oldu ve harıka bır makına herkese tavsıye ederım hem hafıf hemde dayanıklı bır makına herzamankı atıslarımdan enaz 20metre fark ettı uzaga atısta fıyatını soran vardı fıyatı 300ytldr arkadaslar

12. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    birol merhaba, uzak atış için illa ki surf kafa gerekli değil, şöyle değil, orası için gerekli değil, en uygunsuz makinayla bile zaten 80-100 metre atan çocuklar bunlar, o yüzden gerekli değil, hem her gün 10 saat ağır at çek e kol kopartmayacak kadar hafif, hem dayanıklı hem de geniş ve sığ surf kafaya sahip makinalar bundan çok çok daha pahalı ve amaca hizmet ettiği sürece nispeten uygun fiyata shimano almak daha garantili. sen de bir shimano kullanıcısı olarak bunu takdir edersin :) surf kafa "dam slr" lar da vardı ama mert'in içine bu sindi... hatta şöyle diyeyim, bende spro nun orta alt bir surf makinesi bir de dam in slr 560 ı var, ikisi de surf makine ama bu alivio ile aynı kamışta test edip daha uzağa atabildim, belki v spool denen özelliği ile ilgilidir bilemiyorum. sevgiler. :)

13. winchester

winchester mert

Favori Kamış:
    ferrari7000
    En İyi Avı:
    48cm lüfer
    denemek ıstıyen arkadaslar her zaman gelıp deneyebılır radar onunde ama ınanıyorum hemen cevat abiye gidip bir tanede bana abi dicekler :)

14. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Extreme cast 180 ama şimdi 250 grm atar Michell Spin Hayper cast 420 200 sorento 420200
    Favori Makine:
    Okuma salina Okuma blue hawk Okuma longbow2 Okuma magic
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Güle güle kullan Mert abi inşallah en iyi avlarını bu makine ile yaparsın abi kaç mt misina alıyormu makine ...

15. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Yeni makinaniz hayirli olsun,yanliz bu makine öyle ömürlük filan degil,zamanla göreceksiniz ömürlük olmadigini,shimano cok iyi makinalar sürdü piyasaya halende sürmekte ama bir sinif olusturdu buda fiyatina yansiyor makinelerinde,bu makinanin icini acip bakarsaniz kulanilmasi gereken parcalarin metal yerine plastikten oldugunu göreceksiniz büyük bir ihtimalle,makineyi sadece surf kafa var diye almamaliyiz,shimano makinelerde AERO Wrap olmayanlarina fazla güvenmeyin hele at cek yapmak istiyorsaniz,ben sizi üzmek veya kuskuya düsürmek icin yazmiyorum bunlari inanin,yeni bir makina almak isteyenlere kücük bir tavsiye olsun diye dile getirdim,ben yanilirimda siz daha cok uzun zaman kulanirsiniz makinanizi,tekrardan iyi günlerde kulanin makinanizi...

16. cemates

cemates Cem ATEŞ

Favori Kamış:
    [Sinek Oltası]
    En İyi Avı:
    175-65-R14 Lastik..
    Hayırlı olsun Mert kardeşim shimano makinen..
    Bol balıklı günler..

17. hexagon

hexagon bilal dincel

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    3 kilo sazan
    resmini gönderdigim makina 360gr agırlıgında daiwa nın z45 modeli bunlar su an için türkiyede yoklar ama 500gr agırlıgında surf kafalı makinalar türkiyede bulunmakta bende üsküdarda avlanıyorum uzak atışlar için bu tip makinaları öneririm saygılar

18. matanist

matanist Fatih

Favori Kamış:
    Shimano Hyperloop 6000 makine ve kamış(300)
    En İyi Avı:
    levrek 250gr
    Öncelikle hayırlı uğurlu olsun güle güle kullan.
    Fiyatlarını görebileceğimiz ve satın alabileceğimiz bir site var mı? Özellikle bu rüya modeller için. Benim bildiğim sitelerde pek shımono alivio 10000xta bunlara rastlanmıyor da :D Satışını yapan bir site linki verirseniz sevinirim.
    Teşekkürler.

19. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    o z5 in fiyatı 1.500 liranın altında olmaz sanırım buraya gelse :(

ama hem 500 gram olacak, surf kafalı olacak, hem shimano kadar kaliteli olacak hem 300 e alınabilecek, eğer böyle bir makine biliyorsanız lütfen 1-2 model tavsiye edin, denenecekler listesine yazayım :) kinaye olsun diye söylemiyorum, cidden söylüyorum.

20. hexagon

hexagon bilal dincel

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    3 kilo sazan
    alıvıo 10000xsa

sayın kaan bey ben shimano tutkunu biri olarak shimano kalitesin tartışmam ama alıvıo modeli shimanonun en alt segmentte üretilen modelidir hiçbir avrupa ülkesinde begenilen modeli degildir shimano tutkunu olupta üst seğment makina alamayanlar için üretilmiş 1+1 bilyeli 620gr avrupada 50 ile 75euro arasında satılan basit bir makinadır ve sazan avı için tercih edilmektedir size asagıda shimano nun kalite sırasına göre modelleri yazıyorum daha sonrada alivıodan daha kaliteli daha ucuz daha hafif türkiyede bulunan makina model bilgileri veriyorum super aero kısu specıal bu makine shimanonun en üst surf makinasıdır 390gr 20kg drag lıdır aero technıum xsa mgs. power aero xsa. super ultegra xsa.ultegra xsb. bıomaster xsa. tıtanos xsa. navı xsa. alıvıo xsa bu sıralamada gördügünüz gibi alıvıo shımanonun en düsük modeli olup türkiyede 300liraya satılmasının tek nedeni makinanın üzerinde shimano yazmasıdır içindeki bakalit parçalarda cabası ayrıca çift kalamadan bahsetmissiniz üsküdar kuşkonmaz cami nin önünde avlanan veya bogazda avlanan arkadaşların tutabileceği en büyük balık lüfer ve palamut dur kimse kalama ayarlayıp balık tutmaz bunlarda türkiyede satılan bana göre alıvıo dan kaliteli surf makinalar dam slr surf 570gr 144ytl browning syntel force extreme surf 530gr 125ytl quntum smart surf 485gr 140ytl cormoran seacor bigben 6pi 5000 570gr 200ytl saygılar sevgiler