önerileriniz için teşekkür ederim. öncelikle şunu belirtmek isterim, dam slr surf dediğiniz makina tahminimce slr surf 560 olanı... d.a.m markasını kötülemek istemem ama kesinlikle alivio xsa dan üç gömlek aşağıda bir makinadır. slr 860 ise bu sene çok güzel bir makina olarak karşımızda, yeni modeli cidden güzel, ama onun da fiyatı tahminimce +200 lira ve çin üretimi d.a.m lar bence malezya üretimi shimanolarla aynı kefelerde makinalar değil. shimanodan fazla dam makina sahibi olan birisi olarak da talihsiz alışverişler yapmış olduğumu düşündürdü hep nedense dam. şu ana kadar kullandığım shimano exage 6000 fa, nexave 6000 fa, sienna 1000, stradic 4000 fı beni hiç mahçup etmedi, ama d.a.m quick finessa 750 fs yi bir kere distribütöre geri verdim dişli sorunundan, aldığım ikincisinde yeniden problem çıkmaya başladı ama geri vermeyeceğim, lanet ettim, dam quick effzett fds 435 rd ise çok kaliteli makina olmasına rağmen beni kalama problemi (arkadan kalamalı, mücadele kalaması da var) ile başbaşa bırakmakta, o yüzden d.a.m tavsiyenize shimanoyu karşıma alarak malesef müspet cevap veremeyeceğim... ama diğer tavsiye ettiğiniz makineler için bir şey diyemem, elime alıp biraz kurcalamış olsam da bizzat avda uzun müddet kullanmadığım için sağlıklı yorum yapamam. ben şu anda shimanonun en ucuz surf kamışını kullanmaktayım (alivio 420 200 gr), sevip saydığım bir shimano ürün danışmanı bana rastgele ettiğimiz bir muhabbette alivio kullanıcılarından bir mevsimde sadece bir kişinin kırık kamış ile geri döndüğünü, onda da kullanıcı hatasıyla kırılmış olduğunu söyledi, bunu bana ürün tavsiye etmek için söylemedi, arkadaşımdır kendisi... hem kendi kullanımlarımdan doğan tecrübe hem de bunların ışığında shimanonun eğreti mal yapmayacağına kanaat getirdim. bahsetmiş olduğunuz "en düşük" seviye shimano makine olan aliviodan dahi "düşük" seviye olan ve daha ucuz olan shimano hyperloop makinalarda dahi herhangi bir üretim hatası veya kalite eksikliği duymadım ve tecrübe etmedim. bu benim yeterince shimano kullanıcısıyla görüşmediğim veya yeterince bu işle ilgilenmediğim fikrini de uyandırabilir buna da saygı duyarım, ama şu kadarki tecrübemde epey farklı markadan epey makinadan şikayet duydum, gördüm, bu da beni otomatikman shimano sempatizanı yapmakta... bunlar benim görüşlerim. görüşleriniz için tekrar teşekkür eder, bir gün üsküdarda buluşmayı temenni ederim. saygılar, sevgiler...
sayın kaan bey bilgisayar başında fazla kalamadıgım için biraz geç cevap olacak genellikle herkes çin mallarını kötüler ama neden kalitesiz diye araştırmazlar çin de cok kaliteli makinalar da üretiliyor örnek vanstaal 800 dolar civarında araştırdınızmı bilmiyorum çin e ne verirseniz onu alırsınız dam slr surf 560 makinayı 1,5 yıl evvel arkadasıma aldık enaz ayda bir kez balıga gider makinadan aşırı derecede memnun tavsiye etmemin nedeni buydu dam tabiki shimano dan kaliteli degil ama alivio modelinden kaliteli olduguna inanıyorum fikirlerimiz uyuşmasada bu konuyu okuyan arkadaşlarda bir fikir oluşmuştur saygılar