Yeni makinem, Rarenium CI4 3000... :)

Konu, 'Makineler' kısmında stanlyy tarafından paylaşıldı.

1. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Teşekkürler Volkan abi, daha güzelleri senin olsun... :)

2. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler...

Daha kullanma fırsatım olmadığı için eva sap hakkında bir görüşüm yok ancak rahatsız ederse modifikasyona gidilebilir. :)

Karbon diskleri E bay'de diğer modellere uyumlu olanları görmüştüm, bu modele uygun bulursam tavsiyenizi değerlendireceğim...

Kalama yüküne gelince, sadece turnada kullanacağım için ortalama 2-4 kg arası olacak ama her turnacının hayali olan bir metrelik denk gelirse 8-9 kg geldiğini biliyorum.

Yani 10 kg drag ,tamamen nasip olursa tedbir amaçlı... :)

3. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler...

Yurt dışında sitelerde baktığım kadarı ile Avrupada aldığım makinede fiyatlar Türkiye ile hemen hemen aynı gidiyor.

Tabi ABD' deki japon pazarı ürünlerin fiyatları çok uygun ama onlara sahip olmak için oradan kargo ile değil de bir tanıdık vasıtası ile getirtmeniz lazım, takılma riski büyük.

İnternette gezdiğim, forumda reklamı olan sitelerde fiyatı 540 ile 700 arasında idi. Ben 370 TL' ye aldım...

Daha güzelleri sizin olsun...

4. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    İnşallah abicim, kısmet olursa önümüzdeki hafta kalama sesi eşliğinde deneme yaparız... :)
    Abi senin için çok temiz kullanacağım, Memnun kalırsak, 9 ay sonra uygun fiyata sana vermeyi düşünüyorum... :D

5. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    İnşallah Tevfik ağabeyim...

İnan her biomaster gördüğümde aklıma sen geliyorsun :)

Mesajda da söylemiştim ama satıcı biomasterla aynı anda iki elimde kıyaslama fırsatı verdi birde ağır olmasa, güzelliği ile ağırlığı paralel gidiyor desem yalan olmaz... :)

İlgin için tekrar teşekkürler...

6. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Kafayı çıkarıp parça üzerindeki üretim tarihine baktığımda 2011'in 10. Ayı yazıyordu.
    Denemeden anlama şansımız maalesef yok, yaşayarak göreceğiz. :)

Eğer genel yaşanan bir sıkıntı ise ve bu tarz bir problem yaşarsam da distrübütörün duyarsız kalacağını zannetmiyorum.

Zaman demekten başka şansımız şimdilik yok... :)

7. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler, aldığım modelin, Avrupa 2014 kataloğunda da yer aldığını bayiide gördüm ama sanırım bahsettiğiniz japon pazarı adıyla çıkan yenisi.
    Yeni makinelere göz attığımda özellikle japon pazarı ürünlerde eskiden aradığımız bir çok özelliğin standart oluşu dikkatimi çekti...

8. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler İbrahim abi... :)

Açıkçası ciddiye alınması gereken yorumları öğrendiğim çok iyi oldu. Ciddiyetle cevaplayan herkese teşekkür ederim. Kalan kısma girmek istemiyorum, yeminliyim. ;)

Sıkıntı yaşayacağımı şu açıdan düşünmüyorum.

Mesajımda da belirtmiştim, ekstra bir durum olmazsa bende kalacağı süre 9 ay civarında olacak.

Yılbaşında japon pazarı twin power, yeni exsence yada rarenium biraz daha zorlayabilirsem stella düşünüyorum.

Büyük konuşmamak lazım ama bu tarz üst segment bir makineninde 9 ay gibi bir süreçte üzeceğine çok ihtimal vermiyorum. :)

Değerli yorumların ve güzel dileklerin için tekrar teşekkür ederim.
    Malum sezon açılıyor, kısmet olursa bu sene botumuzda misafirimiz olmanı çok isterim.
    Yemekte saç kavurma, semaverde çayımız, yetebildiğimiz kadar da güzel sohbetimiz var. :)

Haberini bekliyorum...

9. haylasx

haylasx tolga

Favori Kamış:
    fladen extraa flexxx 15-50
    Favori Makine:
    okuma safina pro spa 40
    hayırlı uğurlu olsun shimano övecekler değilde cekemeyenler önce damlamış hiçbirşeyde olmaz telide kapanmaz bilyasıda dağılmaz kalamasıda bozulmaz ALLAH ın izniyle dibine kadar zorla kullan

10. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    55cm zargana--60 cm Lüfer (Kofana)--70 cm 3.750 gr Levrek
    hayırlı uğurlu olsun

11. gümüş06

gümüş06 Ahmet YABACI

fatih hayırlı olsun güzel günlerde keyifli avlarda kullanman dileğiyle.

12. bearing

bearing erdal demir

hazır satılanlara hiç gerek yok. hazır satılanlardan aynı paraya 2 makineye uygun disk seti alabiliyorsunuz.

halbuki 20x10 ölçülerinde karbon tabakalar satılıyor. bunların 0.5mm kalınlıkta olanları 18 dolara satılıyor. spin makinelere uygun.

bu tabakadan 5 makineye kadar set çıkarabilirsiniz (3 set carbontex disk)

isterseniz keçeleri kumpasla ölçüp tam birebir kalınlıkta olan tabakadan da sipariş edebilirsiniz. ancak unutmayın ki keçe diskler, karbonlara göre daha fazla basınç ve sıkıştırmaya duyarlıdır.

yani keçe disk 0.7mm çıkarsa, siz 0.5mm karbon almalısınız.

karbon kalamayı yağlı kullanacaksanızda p.t.f.e özellikli gres kullanmanız yeterli.

13. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Ben de çok memnun olurum Fatih. :) Davetin için teşekkür ederim. Peşinen söz verip de sözümü tutamazsam mahcup olmak istemem. Fakat samimiyetle söyleyeyim ki öyle keyifli bir organizasyonunuza katılmayı gerçekten isterim. İnşaallah diyelim. Fırsat olursa öncesinde haberleşmek isterim. :) Selamlar, bereketli avlar...

14. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Kalama diski araştırma işi, daha yeni alınan bir aracın hiç kullanılmamış lastiklerine, yedek lastik almak istemek gibi olmuş. :D Bu konuda, ileride olası ihtiyaç durumlarında, sıkıntı yaşamayacağını umuyorum.

15. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Yedek lastik mi?

Burada yapılan, süper araba diye alınan şeyin, tüm fren sistemini, hidrolik boruları, pompası, fren merkezleri, diskler ve balatlar dahil sökülüp atılıp, yerine adam gibisinin takılması oluyor aslında.

Ama senin bunu göremeyeceğini biliyoruz sevgili tevfik abim, eminim bir gözlükçüyle ahbap olacak vakit bulamadın şimanolarını okşayıp sevmekten hala di mi?

16. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Bu arada, günah benden gitsin.

Dehşetle izliyorum şahsen. O makinenin kalaması o makineye yeter, böyle maceralar aramaya hiç gerek yok. 10 kg kalama olsa, o makine zaten dayanmaz, dağılır, elinizde kalır. Kendine yetecek, yeterken de hemen her tuttuğunuz balığa da yetecek gayette akıcı, güzel bir kalaması var aletin.

Ben hiç dokunmayın, tepe tepe kullanın derim şahsen. O aletin dert çıkaracak son yeri kalama.

17. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    idk idk idk

Keratalar, sevilmiyecek gibi değil ki. :laughing:

Bu günlerde video koymak, paylaşmak adet oldu zaten. :cool:

Böyle yaparsan, o videoyu koymak durumunda kalırım. hihi

Demedi deme.:D

18. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Öyle diyorsun da, koyacak yerinde kalmadı idk

Dur ben bir bakınayım, iyi bir göz doktoru var mı acaba abi sağda solda mrsparkle

19. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Dayanışmayı severim; huyum kurusun. Bulamazsan haberim olsun ki, yardımcı olayım. :)

20. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :) :)

Güzel dilekleriniz için teşekkürler, haftaya testlere başlıyoruz. Bende yüzümü kara çıkarmayacağı kanısındayım. :)

Bereketli avlar dilerim...