Yeni Turna Avimiz

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında West_1979 tarafından paylaşıldı.

1. West_1979

West_1979 Mustafa KARATAŞ

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    ANKARA TEAM
    Öncelikle herkese ratgele diyorum.

Av Bilgileri

[​IMG][/URL][/IMG]

[​IMG][/URL][/IMG]

[​IMG][/URL][/IMG]

[​IMG][/URL][/IMG]

[​IMG][/URL][/IMG]

[​IMG][/URL][/IMG]

[​IMG][/URL][/IMG]

[​IMG][/URL][/IMG]

[​IMG][/URL][/IMG]

[​IMG][/URL][/IMG]

2. osmanaltunel

osmanaltunel

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Turna 140 cm. Gölbaşı
    Mustafa iyi av geçirmişsiniz balıklarda çok güzel görünüyor en büyüğü 15.cm.
    şaka şaka afiyet olsun hemende yemeye başlamışsınız devamını dilerim.Yanlız şaşı olacağız şu resimleri az küçük atsaydınya.

3. Kelanj

Kelanj

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    7.5 kg.Sazan.
    Tebrik ederim güzel av olmuş bensiz.:mad:

4. West_1979

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    ANKARA TEAM
    abi yine büyük olmuş bir daha yaptım ben bu hatayı özür dilerim hüseyin alp beyden rica ettim ama yapabilirse
    teşekkürler sağol abi.

5. West_1979

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    ANKARA TEAM
    sensiz ama sor bi niye???:D :D :D :D
    bir daha olmaz abiiiiiii;) :)

6. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    teşekkür ederiz Mustafa bizlere herzaman gittiğimiz yerlerden başka yurdumuzun değişik yerlerinin manzaralarını seyretme fırsatını verdiğin için.balıklar şahane,sadece gördüğüm kadarıyla küçük bir yer olmasına rağmen ne kadar da çok bot var.saygılr dostum rastgele

7. KRAL_BALIKÇI

KRAL_BALIKÇI

tebrikler kardeşler:p

8. izzetbey

izzetbey

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    3,5kg Mığrı -700gr Somon-145gr Barbun-380gr Kötek-400gr Çupra
    Paylaşım için teşekkürler,tebrikler güzel av olmuş,ayrıca mekanda güzelmiş...

9. KRAL_BALIKÇI

KRAL_BALIKÇI

Ertan,
    Görmüş oldugumuz yer kızılırmaktır.1150 km ile ülkemizin en uzun akarsuyudur.;)

10. West_1979

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    ANKARA TEAM
    :D :D :D
    sağol abi

11. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    ne bilelim kardeş manzaranın güzelliğinden göl mü ırmak mı bakamadık kusura kalma.demek ki yakında istanbul tayfası ile bizim zodiakları oralara da indirmek nasip de olacakmış ;) ;)
    nedense beni yanıltan madem 1150 kilometre herkes bir bölgeye yüklenmiş o da benim gibi dikkatsiz bir vatandaşa göl intibası bırakmış.tam mevkiyi zaten şimdi arkadaş özelden yazıyor.:)

Son düzenleme: 16 Temmuz 2007
  12. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Allah neşeni bozmasın Mustafa :D :D :D insan cahil olunca böyle işte...madara oluyor...:p

13. West_1979

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    ANKARA TEAM
    size değil abi yanlış anlaşılmasın turgay abi içindi o yoksa yeni okudumda uyandım ;)

14. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    yok be Mustafacığım ben de zaten kendi dikkatsizliğime kızıyorum ayrıca da turgay haklı :D .tekrar tebrikler bol şanslar...:p

15. West_1979

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    ANKARA TEAM
    teşekkürler ertan abi sağol

16. mhakanbasar

mhakanbasar Mustafa Hakan BAŞAR

Favori Kamış:
    SHIMANO VENGEANCE SPIN 2,10
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Güzel bir av olmuş.Tebrikler yasal sınır olan 40 cm i zorlayan uzunlukta 12 adet Turna alınmış avlakta pişirilmiş yenmiş Buraya kadar her şey güzel herkese afiyet olsun.Yanlız Mustafa Kardeş 13.06,2007 de Canım Turnam konu başlığı ile açtığın "bundan sonra eve balık getirmemeye karar veriyorum ve sadece sportif amaçlı avlanacağımı ilan ediyorum aldığım balıklarımın boy kilo özelliklerini alarak avın sonunda suya tekrar iyade edeceğim. kişisel kararımdır." ( http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=10762 )
    diyerek bir çok arkadaştan takdir toplamıştın.Ben şahsen bu konuda bir yorumda bulunmamış uygulama aşamasını görmek için beklemeyi tercih etmiştim.Hiç bir avcı yakaladığı balığı limit üstünde ise bırakmak zorunda değildir.Amatör olta balıkçılığında böyle bir kural yada kaide yoktur.Yanlız sportif avcılığın özü yakalanan balığın boyu kilosu ne olursa olsun onu suya iadeye dayalıdır.Yanlız üyesi 1000 lere dayanmış bir forum sitesine çıkıpta herkesin önünde bir söz verildiyse ve bu söz her hangi bir sebebten dolayı tutulmadıysa ki bana göre öyle bunun nedeni açıklanmalı yada Mustafa Kardeşim özür dilemelidir.

17. FreeDiver

FreeDiver

Favori Kamış:
    Olta,Zipkin
    En İyi Avı:
    Deniz(Sinagrit ~8 kg.)Tatlisu(Alabalik 4,2 kg.)
    Mustafa hic kusura bakma seni diger arkadaslarin aksine tebrik etmek yerine seni ve seni tebrik eden tüm herkesi KINIYORUM!!!

Turna 18 kilo ya kadar büyüyen bir balik ve Türkiye dahil tüm dünyada 40-50 cm uzunlukdan asagi boylarin alinmasi yasak olan bir baliktir!!!!

O baliklari yine sen ya da arkadaslarin tutacakti....

Umarim karniniz doymustur!!!

Son düzenleme: 17 Temmuz 2007
  18. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Turkiye 'de turna acin kanuni boy limiti 40 cm,dir. Bu baliklarin 40cm'den kucuk oldugunu mu soyluyorsunuz? Lutfen bu karara nasil vardiginizi bizimle paylasin,
    bu bizler icin de onemli bir noktadir.

19. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Evet Hakan Bey'in actigi bu konu dikkate degerdir. Aslinda sportif balikciliktada
    kanuni limitler icersinde tuttugu baligi salmak vaya salmamak tamamen kisinin
    mentalitesine kalmistir. Pek cok sportif balikci ozellikle yarismalarda salar. Veya bu yarismalarda yakalanan baliklar organizasyona birakilir, organizasyonda bu baliklari hayir kurumlarina bagislarlar. Bir nevi sosyal dayanisma unsuru dogar, desteklenir. Ancak pek cok sportif ve amator olta balikcisi , ozellikle cok taninmislari, toplumu ozendirmek amaciyla, salmayi destur edinir...

Simdi burda konu, neden boyle bir yol sectikten sonra, boyle bir yemin, verildikten sonra 10 resimde bir tane bile balik salma fotografinin olmayip,
    9 tane yakalanmis balik goruntusu olmasi. Her halde 9 'unuda avlakta yemediniz. Yemis bile olsaniz Mustafa Bey, insana "Ya bu ne perhiz, bu ne lahana tursusu " demezler mi? Vallahi siz zorunlu olmadiginiz halde boyle
    bir konuda kendi rizanizla ortaya ciktiniz, bizi cok sevindirdiniz. Cunku gercekten herkes yapamaz bunu. Ancak su goruntude bayagi bir dus kirikligi yaratiyor ve gercekten kimsenin bir birinin zamani almasina , yapamiyacagi sozler verip, kendisine guvenenleri dus kirikligi uyandirmaya hakki yok.

Gununuz cok guzel.Fotolari tekrar yuklemek icin harcadigim 1.5 saatte yanlislikla av bilgilerinizi sildim. Herkesten cok ozur dilerim. Normal sartlar altinda ayakta alkislayacagim bir balikcilik.Ancak su anda gercekten bir seyler cok acik kaliyor. Yorumunuzu sabirla bekleyecegim.

Sevgi ve saygiyla...

20. FreeDiver

FreeDiver

Favori Kamış:
    Olta,Zipkin
    En İyi Avı:
    Deniz(Sinagrit ~8 kg.)Tatlisu(Alabalik 4,2 kg.)
    Söylemiyorum % 100 eminim! ben bugüne kadar cok turna tuttum neyin ne oldugu fotografarda belli!