YILIN TROFE GÖKALASI- 7 KG (Birecik-Şanlıurfa)

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında harakiri tarafından paylaşıldı.

1. harakiri

harakiri şevki

Favori Kamış:
    Cormoran Blackbull 2.40 m 5-25 gr atar
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 2500 FD
    En İyi Avı:
    7 kg Gökkuşağı Alabalığı 82 cm
    Kardeş ne olduğunu bak şimdi anlayamadım?. Ne asaleti? ne zor durumda kalması? Ne kadar mesaj o kadar borçluluk duygusu mu yani? Bak böyle mesajlarla işin tadı kaçıyor gerçekten. Sonuçta hepimiz insanız gözden kaçırdığımız mesajlar, haller olabiliyor.Bir arkadaşın sorusuna cevap yazarken bir diğerine teşekkür etmeyi gayet tabi unutabilir insan. Asıl böyle yazmakla hem kırmış oldun, hemde gerçekten kirletmiş oldun.. Bu işin asaletlede ne alakası var anlayamadım.Şunuda bilesinki Büyüklük Allah'a Kibir ise şeytana mahsustur..

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Kaç mesaj gözünden kaçmış bir bak bakalım.

3. harakiri

harakiri şevki

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 2500 FD
    En İyi Avı:
    Volkan kardeşim bu konuya sitemli mesajınız haricinde sadece 1 mesaj yazmışsınız. Ona da cevap verememem takdir edersiniz ki insanlık halidir. Eski raporlarımı tek tek sayfa sayfa incelemeyede vaktim olmadı. Size karşı öncesinden ve sonrasından kaynaklanan herhangi bir olumsuz tutumum, ön yargım vede herhangi bir atipatim hiç bir zaman olmamıştır. Dediğim gibi ortada herhangi bir kasıt yok. Sadece olay belkide sizden sonra rapora mesaj bırakan "sezaras" nikli urfa'daki arkadaşımın mesajına ivedilikle cevap vermem olabilir. Eğer bir şekilde kırdıysam, üzdüysem lütfen kusuruma bakmayın. Sağlıcakla kalın.

4. Tuggin

Tuggin Tuğgin USTA

:thumb: aynı fikirdeyim Volkan

5. erdemutuk

erdemutuk Armağan

Favori Kamış:
    Penn regiment,ShakespeareUglyStikCustom
    Favori Makine:
    Penn Conflict,DAMQickRetro,SproZALTARCXS
    Şevki tebrik ediyorum. 2004 yılında yaptığımız bir proje vesilesi ile Urfa'da 15 gün kadar çalışmıştım. Doğası, tarihi ve insanları ile Urfamız, gerçekten Şanlı, gerçekten tam bir Anadolu şehri. Belirtmeden geçemedim. Gelelim balığa, balık fevkaladenin fevkinde. Ders bitiminde gidip bu balığı yakalayabileceğin, bu kadar yakın ve verimli bir avlağın olması ise çok büyük bir şans, kıymetini bilin. Ankara'da bizim alabalık avlayabileceğimiz en yakın avlak 150 km:) Aklımdan bir alabalık organizasyonu geçiyor ve bizim ekibi (Bora, Fatih) Adıyaman-Elazığ-Urfa konusunda ikna etmeye çalışıyorum. İkna olurlarmı bilmem ama ben Allah'ın izni ile ikinci memleketim olan Elazığa kesinlikle gideceğim, ayrıca Urfa'ya gelirsem o avlakta birlikte avlanmak isterim. Haberin olsun kardeşim:)
    Allah'a emanet ol.
    Rastgele

6. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Güzel cevabınızdan ötürü öncelikle teşekkür eder, bende kırdıysam özür dilerim.
    Rahatsızlığım benim mesajıma teşekkür yazmadığınız için değil.
    Brikol'a kadar 4, therasmus'a kadar 2, sezaras'a kadar 7, özdüzen'e kadar 7, korkutata'ya kadar 1 mesajı atlamanız, görememeniz hoş durmadığından yazdım.

Nice güzel trofe avlarınız olsun, rastgelsin.

7. harakiri

harakiri şevki

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 2500 FD
    En İyi Avı:
    Tabiki kişinin kendi kusurunu göremediği durumlar olabilir. Fakat böyle kusurları ise incitmeden ,uygun bir dille yine gerçek dostlar düzeltebilir. Uyarınız için çok teşekkürler. Uyarınızı dikkate alacağım. Saygılar ...

8. harakiri

harakiri şevki

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 2500 FD
    En İyi Avı:
    Armağan bey güzel yorumunuz için teşekkürler.Urfa'ya uğrarsanız Birecik'e muhakkak beklerim. Aynı avlakta olta atmak, muhabbet etmek benim için bir onurdur. Gelince muhakkak arayın. Saygılar

9. babil

babil İrfan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan 4,5 kg.
    Süper senenin trofesine enbüyük aday , site yöneticilerimiz 2013 için bir sayfa yapsınlar sene sonunda

10. harakiri

harakiri şevki

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 2500 FD
    En İyi Avı:
    Teşekkürler

11. ömür

ömür ömür belkaya

Favori Kamış:
    olta
    Favori Makine:
    shimano
    En İyi Avı:
    yayın 12,7kg.
    reklam olmazsa misina markası verebilirmisiniz,gerçekten yılın trofesi olmuş tebrik ederim hatta şapka çıkartırım...

12. harakiri

harakiri şevki

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 2500 FD
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim. Misina olarak powerline spider 0.20 mm kullanıyorum.

13. harakiri

harakiri şevki

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 2500 FD
    En İyi Avı:

Çok çok teşekkürler arkadaşlar. Daha irileri sizin oltalarınızıda bulsun. Her şey gönlünüzce olsun...

14. Tuggin

Tuggin Tuğgin USTA

tebrikler Şevki süper TROFE

benden 5 yıldız

herzaman rastgelsin

15. harakiri

harakiri şevki

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 2500 FD
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Tuğgin. Jestin içinde ayrıca teşekkürler..

16. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Bir teşekkür de bu mesajıma istiyorum. Denklem ortada: 2 mesaj = 2 teşekkür.:confused:

:p :D

17. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Şevki

Mesajları tek,tek inceledim.

Birde baktımki ben sana tebrik mesajı yazmamışım.

Oysa ben fanatik bir alabalıkcıyım.O erkek 5 kg'lığa yazmışım ve olayıda karıştırmışım,yuh olsun bana.

Neyse kuusuruma bakma.

Biraz anlatayım.

Sene 1971 deliler gibi o toy halimde nasıl olurda hep dergilerinden okuduğum,özellikle Amerika ve Avrupada suni döllenme ile alabalık yetiştiriciliği hakkında kendimi yetiştirme arzusundayım.

Sonunda pasapotumu çıkardım,sırt çantamı ve uyku tulumumu hazırladım,çantamın içini konservelerle ve peksimetle doldurdum düştüm yollara.

Bir ay boyunca Avrupayı otostopla dolaştım.

Halende o pasportum dururve vize hanesinde Kapıkuleden otostopla çıktı yazar.

Sonrasında İsviçredeki teyzem oglu doktor Bülent abime uğradım.Projemi anlattım onay verdi.

Bu arada birkaçalabalık ciftliğide gezdim.İstanbula dönüncede rahmetli bu işlerin Türkiyedeki önceü Fethi Akşıray hocayı buldum,fen fakütesi kütüphanesinede üye kaydoldum,kendisi ile iştişarelerde bulundum.

23-24 yaşlarımda teyzem oğlunun finanskaynağı ile Sarayın Aksicim köyünün kırsalında 19 dönüm arazi alarak alabalık yetiştiiriciliğine soyundum.

Ozamana kadar Türkiyede Abant gölünde bir Diş doktoru Ali Bak tarafından Akyazıda kurulmuş benim bildiğim toplam 2 belki 3 alabalık ciftliği vardı.

Dedim ya toydum,bir yandanda Bankada çalışmaktaydım.

Toy bir genç adamı oranın köylüleri bir güzel kazıkladılar.Elimdeki avcumdakini işe yatırmıştım.Başka maddi desteğim kalmamıştı.

Küstüm terkettim oraları.

Tam27 senesonra beni buldular elime13 bin marksaydılar ve arazinin satışını yaptım ve işten sıyrıldım.

,Bugünlerde oralarda 3adet alabalık ciftliği faaldir.

Ancak o günlerde oluşanhayalim birgün bu Gökkuşağı alabalığının,tabiikırmızı beneklilerin pek tercih etmedikleri,alabalık sularının alt ve dahageniş bölgelerinde yayılması,bilfiil amerika ve avrupada tutulan devasa boyutlara ermesi,sportif ve ekenomik bir balık olarak,yurdumuzdada yayılması hayaliydi.

Şükürler olsunki bugün bu durum gerçekleşmiştir.

Özellikle büyük barajların alt kapak sularından koyverilen sular gayet berrak ve soğuktur.Bazı bölgelerde böylesine yerlerde devasa Gök alalar ve hatta yan derelerden sızan çok iri kırmızı benekler bulunmakta ve av vermektedirler.

Deniz balığı peşineçokca düştüğümden bu Gökalanın avı konusunda maalesef geri kaldım.Avım birkaç gökalayla sınırlıu kalmıştır.

Ancak azimliyim.Elbette birgün isterse tek başıma olsamdaişte avlağınız gibi bir yere arabamla yanaşacak,belki on gün üst,üste olta sallayacak neticedede illaki iri birkacını yakalayıp,öpüp, sevip resimleyip,videolayıp salıvereceğm.Hayallerimi tekrar alevlendirdin sevgili Şevki. .

Hem bu yüzden ve hemde yakaladığın o harika ötesi balıktan dolayı seni tebrik ediyorum,sağolasın,teşekkürler.

Sevgimle kal

18. harakiri

harakiri şevki

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 2500 FD
    En İyi Avı:
    Çok teşekkürler Vedat abi. Kim bilir belkide yakaladığım bu iri ala yaklaşık 40 sene önce ülkemize ilk getirttiğiniz gökkuşağı alabalıklarının torunlarıdır. Ülkemize yaptığınız balıkçılık konusundaki katkılarınızdan dolayı şükranlarımı iletir, İnşallah bir gün yolunuz düşürse buralara muhakkak beklerim. Sizinle aynı merada olta atmak benim için bir onur sayılır.Saygılar...

19. harakiri

harakiri şevki

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 2500 FD
    En İyi Avı:
    Çifte teşekkürlerimi sunarım nuri abi :)

20. 06TK06

06TK06 Kadir AKAR TK

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Okuma Trio 30s
    Şevki kardeş helal olsun facebookta da gördüm On numara bir Trofe ..:) Kanımıza giriyorsun bilesin Şabut,Bizir,Caner için 2000 Kilometre yol geldik Şimdi de bu Gökala için getirecen bizi :)