Yorumsuz....

Konu, 'Videolar' kısmında ALİCO tarafından paylaşıldı.

1. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    İşte elimdeki kadar olanları çıkartabiliyorum da daha irileri pek mümkün olmadı şimdiye kadar. Zamanla ustalaşırız heralde, tecrübe lazım, birkaç balığın arkasından bakmak lazım.

2. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Beyler Aret iyi Oltacıdır.

Etmeyin.....

3. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Zoru başarmaya çalıştıkça, hepsi olur Aret. Roket bilimi yada akrobasi sporu değil bu, altı üstü balık tutuyoruz kardeşim.

Karagöze 0.16, 0.18 misina ile gidilmez aslında. Ama başka balıklar için inen ince takıma baltabaş yapışırsa, ne yapayım, misinam inceydi dememek lazım. İnce takım, FC takım gibi nitelikli takımlar sürprizlere gebedir, her an en olmadık balık vurabilir. O vurunca da, arkasından bakmak inan hiç hoş bir tecrübe olmuyor.

4. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Arete anlatamadigim nokta bu aslinda. 0.18-0.20 takim ile 250 atarli sert kamis bu is için degil. Esnek ince en az 3.30cm kamis lazim. Sert kamisla karagözün veya kafa atan baska bir hayvan küt diye kafayi attimi kamisin sert oldugundan yük hönk diye misinana, daha çok da dügümüne biniyor. Esnek kamisda ise o küt diye atilan kafayi kamis emiyor. Fark bu.

5. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Ha, birde o kamışa takılı misinaya ip misina veya benzeri sert bir misina sarılı olur ki, seyret ondan sonra sen.

6. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Çeksene şu balığı bakalım 0,18 midir nedir. görelim olayın vehametini

Önündeki maçulanın yani kurşunun ağırlığına iyice bak. İYİCE BAK

ondan sonra ahkam kesmeye devam et nasıl yani ya dalgamı geçiyorsun serdar.
    öğlen öğlen tövbe tövbe ya....

hangi 0,18 i 0,20 si 0,30 u bak MAÇULA DİYORUM YA AĞIRLIĞINA BİR BAK. KANALDA yatırma takım........

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=43065

7. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Anlat anlat heyecanlı oluyor. Paris'te Eiffel Kulesinin altında, dümdüz kaldırımlarda, güneşli havada şezlonguna yaslanıp bacak bacak üstüne atıp, yine dümdüz nehir suyunda istediğin gibi oynuyorsun balıkla. Gel bakalım bizim meraya, jilet gibi dökme kayaların üzerinde, gece zifiri karanlıkta, yol verdiğin balık önündeki kayalara çıtır çıtır sürtmeye başlasın misineni, bakalım o esnek kamışlar ne kadar faydalı oluyor:)

8. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    İiyde, bizde aynen dediğin gibi yerlerde kullanıyoruz zaten. FC misinadan şaşma, kaya sürtünür filan ama gene sağlam kalır.

9. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    iyi abi koy birer resim görelim kaçlık misine ile ne balıklar yakaladığını da ona göre yorum yapalım, ders alalım.

10. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Gariban edebiyati yapma yigenim :D :D
    Iste o dümdüz kaldirim biseye yaramiyor. Bosuna mi 4metre sapli kepçe, esnek kamis aldik. Kaba etimi iskemleden kaldirmadan rahatça sudan kesebilelim diye aldik

11. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:

Üstadım kızma ama, hamallık ediyorsun sadece.

Downrigger denen bir şey var. Ben senin yerine olsam ya alır takarım bir tane, yada yaparım kendim. Irgatlık etmenin alemi yok di mi?

12. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Sen al gel o kepçeyi, kamışı, iskemleyi buraya da bakalım sonuç ne olacak, ben ondan bahsediyorum.

13. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Yapmıyim dedikçe, illa bir tarafınıza geçirteceksiniz resimleri...

Al, bak bakalım, 0.16 ile tutulan balık nasıl oluyormuş:

30/07/'09 tarihinde saat 18:05'te çekilmiş bu resim. Bende ertesi günü foruma rapor etmişim:

http://www.balikavi.net/forum/showpost.php?p=605981&postcount=22

14. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Hayvanda ki surat ifadesi mükemmel valla gülüyor resmen çok mutlu gözüküyor:)

15. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Hayırdır neden ağzını bozma ihtiyacı hissettin ki? Hayatında yakaladığın tek balık bu heralde bu kadar hırs yaptığına göre.

Tam da benim anlattığım duruma bir örnek vermişsin işte. Kayalıklarda karagöz yakaladım diyorsun, yolladığın resim plajda köpekbalığı yavrusu. Bu balığı o merada ince misineyle dedem de çeker. Aç kalamayı balık yüklendikçe boşalsın, ben 0,16 ile bunu çekemezsin demiyorum, 2 metre suda en ufak boşlukta taş altı yapacak, kayalara sürtüp takımı kopartacak iri baltabaşları kolay kolay çekemezsin diyorum.

16. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    O köpekbalığının 2-3 metrelerini tutarım hemde bugun gider tutarım yenikapıda o kadar basit ne alaka bizim misina olayımızla ne alakası var durumun

17. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Plaj mı? bildiğin kayalık, her atışın takılır, yakına düşerse. Ki iyi hatırlıyorum, onun kurşunu da takıldı, kaldı dipte bir yerlerde. Zira 0.16 misina olunca, öyle abanıp çekemezsin. İyi bak resme, o beyaz bir şey var, bir kaç kere anlattığım gezer kurşun dalaverisini hedesi o ve kurşun takılı değil.

0.16 ile baltabaşlarda tuttuk Aret. Baltabaş plajda olmaz zaten, kayalık olacak, taş olacak.

Ha, olay şu. Bu takım denize köpekbalığı tutsun diye atılmadı. Ama geldi işte. Köpekbalığı geldi diye, çekmeyecek miyiz? Hasbel kader baltabaş gelse, bırakacak mıyız? Elbette ki hayır. Vuruşu söyler zaten gelenin ne balığı olduğunu. Ona göre gereken yapılır. Kayalık vardı, misian inceydi gibi bahanelere saklanmayackasın Aret, tutacaksın balığı. Tutamıyorsan, kabahat senin, hepsi bu.

Ve neden kızıyormuşum gördün herhalde. burada bahse konu olaya, 0.16 gibi ince takıma, kayalık, zor bir yerde büyük bir balık gelirse nasıl çekilir diye bilhassa bunu koyduk. ama sen gene bahane buluyorsun, neymiş, plajmış.

Ve canımı sıkan ne biliyor musun? Size, ince takımla balığı daha iyi kandırıp, kanan balığı da güzelce çekip almanın yolunu anlatmaya çalışıyoruz, ama siz gelip adamı yalancı yerine koyuyorsunuz. Size yalan borcum mu var benim?

18. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Sonuç ayni olur merak etme. Kullanim alanina göre dogru malzeme önemli bir husus. Bilirsin parçali kamistan hiç haz etmem. Makina herdaim kamista takili olsun, pratik olsun, mobil olayim isterim fakat yeri geliyor olmuyor iste. 200 atarli aksiyonu medium kamisla gittik geçen bulusmaya 0.18 fc patir patir patladi balik kiyilayinca. Kalin fc taktim mecburen, millet balik tutarken ben onlari seyrettim.
    Tekneden biliyorsun anlamam, ben kiyiciyim onun için Ali abinin yazdiklari hakkinda fikir yürütemem. Bambaska teknikler ve ortamlar.
    Ama hep söylüyorum iri baligi kamis çeker

19. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Bu balık bildiğin kayalık, 8m derinlikte, başka bir amaçla atılmış 0.16 FC misinalı takımla alındı üstadım. Alakası burada.

20. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Yani ben oltacıyım 0,16 ile çekerim diyorsun bumudur.

Bende çobanım ben çekemem hemde sığır çobanı.

hayatımda bu kadar ince takımla çalışmadım ben bilmem kıyıdan bu işler başka olur diyorsan onuda bilmem....

FC misinayıda tavsiye üzerine bu sezon kullanmaya başlamış biri olarak SÜper faydasını gördüm. herhalde değiştirmem ancak Ellerinde meziyet yoksa O balığı kyllanmasını bilmiyorsan misinan 030 olsada 0,35 olsada patlıyor demekki meziyet takımda değil senın balık geldikten sonra yaptığın aksiyonda bence olay bu kadar