Yüksek devirli, drag kuvveti 5-6 olan makine tavsiyesi

Konu, 'Makineler' kısmında ERKAN DÖNER tarafından paylaşıldı.

1. Sago

Sago M.Sagıp KOÇ

Ceyhun bu komikliğin içerisine sadece yedek parça ulaşılabilirliğini göz ardı etme dememlemi girmiş bulunuyorum allah aşkına üstelik hiç kıyaslama yapmadığım halde ?

2. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Okyanus yardımcı olmuyorsa Shimano yardımcı olur:)

Konuşuruz, 3-4 ay bekleyeceğine 3-4 hafta beklersin:)

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Bi de Penn Fierce diye bi alet var ama neyse ben hiç girmeyeyim. :D

4. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Tamamdır, hayret Daiwa, güzel ve uygun fiyatlı bir ürün sunmuş piyasaya:p

Şaka bir yana beklemeli avlarda düşündüğüm bir makine.

Bu arada turna hiç beklediğim gibi çıkmadı Roy Abi, 50-55 cmlik bir tane tuttumda kuzu gibi geldi:D

Gerçi 5-6 tane tuttum onlar da pek öyle zorlamadı. Tabi suya geri salındılar:)

5. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Sen nerelerdesin kaç gündür diyeceğim, bu konuda olmayacak:D Ben nerelerdeyim kaç gündür?:laughing:

6. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Yumurtadan çikti baliklar. Halsizlik vardir. +65cm denk gelsin de zevk versin :)

7. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Gitmemki artık, deniz balığının kokusundan sonra o koku bir garip geldi:eek: :laughing:

Bu arada tavsiye edebileceğim makine; Exage olabilir, Nexave olabilir. İncelediğim ve kullandığım kadarı ile; Solstace olabilir.

8. Sago

Sago M.Sagıp KOÇ

Şaşırttın beni :eek: Bak çağrı ben saragosadan son derece memnunum taki bu sıkıntıyla karşılaşana dek makinayı aldığımda yanında shimanonun yağı ile beraber aldım misina klavuzu için her av dönüşü makinayı ılık su ile yıkar kurutur 1 2 damla yağ dökerim çünki benim avlarımda önemi çok fazla makinada en çok özen gösterdiğim nokta tamda orası saragosayı 6 7 ay gibi bir zamandır kullanıyorum 17 kg akya çektim o makinayla ve bir çok kere 10 kg üzeri akyalar aldım sırtıda kum lahozu aldım defalarca 2 kg 6 kg arasında elimde çok makina dağıldı çatladı kırıldı bozuldu ama saragosa yolda bırakmadı beni benim tek şikayetim yedek parçasını temin edemiyorlar etmiyorlar 3-5 ay benim için çok uzun bir zaman dilimi öyle çok durumu çok iyi olan biri değilim bir saragosa daha edinim satarken yedek parça sıkıntısı yaşarmıyım diye özellikle sordum konuştum en fazla 1 hafta içerisinde temin edilir yedek parçası tabiki mevcut shimano alıyosun dediler.Saragosanın o klavuz sistemini sana söküp gönderirim yenisini takınca kendi gözlerinle görürsün ne halde olduğunu söylediğimde umursamadın çünki yalan söylüyormuşum gibi catanalarda exagelerde şunlarda bunlarda kimsede olmamışken sende olsun traji komik diye bir yorumun vardı :)

9. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Bak yine yanlış anlamışsın:)

Ben sen bozdun demek istedim, neyse ben ufak çapta bir mail attım yarın cevap gelir sonra haberleşiriz. sadece misina kılavuzunda sorun var dimi?

10. Sago

Sago M.Sagıp KOÇ

penn fierce değilde battle var battleymiş ismi bir kaç saat önce öğrendim arayıp arkadaşımda sırtıda kullanır teknede çuprada kullanır kıyıda rapala atar deniz turnası için 2 yıldan fazladır kullanır yanımda 6 kg kum lahozu aldı güçlü yani makina o çok memnun imkanım olsa bende düşünürdüm bir makina daha eşim hamile masraflar arttı bütçe ayıramıyorum malesef yeni bir makinaya

11. Sago

Sago M.Sagıp KOÇ

zaten biz seninle anlaşamadık gitti bir türlü idk evet sadece misina klavuzunda sorun var

12. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    okuma trio s 55 felan hikaye neden ? açıklayayım

devri yüksek olan makinanın torku düşük olur , ve bu yüzdende balıgı hızlı cekeyim sarayım değil asıl önemli olan sarımı ve çekeridir, 10 kiloluk bir orkinosu cekemiyeceksem ben neden gidip okuma alayım , devri orta derecede olsun torku saglam olsun senin olsun :) alivio var 4000 bende onla at cek yapıyorum devri biraz yüksek olsa misina hafızalanmayacak , ama işte ucuz et yavan oluyor bende surf aquarex kamışıma ryobi 8000 alcam misal , aldıgım kamışla rapala bile sallayabiliyorum , carbon oldugu için güzel salınım gösteriyor ama ? at cek yapılması için cok güzel makinalar var shimano okuma yı kötülemem ama , daha iyisini al senelerce kullan defalarca mazeme almak gibi hata yapma benım gibi :)

13. Sago

Sago M.Sagıp KOÇ

Murat güldürme adamı allah aşkına:)
    Okuma raw II var örneğin şimdi inceledim baktımda fiyat 250 tl gibi ve 13.60 kg drag var kaloma ayarıyla 20 kilo balıkla güzel mücadele edebilir bir avcı yani anlıyacağın ne kadar ekmek o kadar köfte bu her marka için geçerli sanırım tabiki bu demek değildirki shimanodan iyidir okuma seçenekler ne için var bizler için her kafadan bir ses çıkar kullanıcı gider içine sineni alır olur biter basite indirmeyelim olayı :thumb:

14. ERKAN DÖNER

ERKAN DÖNER ERKAN

Favori Kamış:
    Shakespeare ugly stick
    Favori Makine:
    Shakespeare medalist
    En İyi Avı:
    8 kg Akya(Kuzu)
    Abi daiwa makine sahibi olamk bence procasterla hayal değil artık ve makine çok iyi gözüküyor !!

15. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Tamam, hatta sen bana parça numarası var ise elinde onu da ver. Ne olur ne olmaz.

16. ozkan79

ozkan79 özkan

ortalık karıştı düzen bozuldu yetiş ya ====== yetiş ya ==- :D

17. Sago

Sago M.Sagıp KOÇ

Parça numarası evet var mersindeki mağza sahibi istemişti onlara göndermiştim kutusuyla beraber yolum daha düşmediği içinde geri alamadım 30 km aramız ama yarın telefonla öğrenebilirim en erken

18. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Erkan kardes alttaki konuya bir göz at. içini disini iyice görürsün. ha 5-6-8 saat at-çek yaparim yormasin dersen i-ih agir makina.

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=53467

19. Sago

Sago M.Sagıp KOÇ

20. ERKAN DÖNER

ERKAN DÖNER ERKAN

Favori Kamış:
    Shakespeare ugly stick
    Favori Makine:
    Shakespeare medalist
    En İyi Avı:
    8 kg Akya(Kuzu)
    Abicim ben banax sx2000 ile sabahtan akşamhttp://www.albashop.com.tr/asp/show_stock.asp?product=SX%202000a kadar at çek yapıyorum :))