Yumurtalık At-Çek / 4 Atlayış Biri Cepte :)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında İnan01 tarafından paylaşıldı.

1. segmen

segmen selo

tebrikler inan güzel aksiyon lar yaşamıssın.Buralarda at çek le balık alanları görmek güzel bizde denemelere başladık ama henüz sonuç yok nasıl olsa aynı avlaklarda dolaştırıyoruz sahteleri birgün tanışırız umarım daha güzel avlar gelmesi dilegiyle

2. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Ben konuları uzatmayı sevmem dostum, son sözü ben söyleyeyim gibi bir hırsım hiç olmadı, diyeceğimi dedim zaten. Belli ki tanımıyorsun forumda sen beni :)

Kendi sirkülerinle nice güzel avlara. Eyvallah...

3. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Teşekkürler Uncle :)

4. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Güzel güzel yazayım diyorum da bazen motivasyonumun sınırları zorlanıyor. Biz arkadaşla güzel güzel konuşurken neden alevlendiriyosunuz :)

Nerede el kadar pisi? Nerede sürü halinde yakalanan çinekoplar? Ben 25 santim altı lüferi solungacı veya midesi parçalanmamış ise kovama koymam. Bir karışım 23 santimdir, onu 1-2 santim geçmesi gerekir. Açmışsınız konularımı bakmışsınız raporlara da bir şey bulamayınca böyle dersiniz. El kadar pisi dediğiniz pisi 30 santim (sanırım levrek raporuna bakmışsınız) :)

Madem raporlardan konuşuyoruz alın tek lüfer raporum;
    http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=29534

El kadar çinekopları gösterirseniz sevinirim :)

Denizlerde fert olarak kaç lüfere karşılık kaç akya vardır ayrıca bunu da düşünüp konuşmak, itham edilecekse öyle itham etmek gerekir. Zira ben sirkülerden falan filan bahsetmiyorum, trofe avlardan bahsediyorum.

Abesle iştigal lafınızı iade ediyorum.

5. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Balık
    Teşekkürler Selo ( Selahattin mi yoksa bilemedim :) ) Umarım ilk fırsatta karşılaşır ve av yapma fırsatına kavuşuruz. Rastgelsin

6. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Balık
    Eyvallah dostum. Evet seni tanımıyordum ama az-çok tanımış oldum :)

Rastgelsin

7. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Tartışarak tanınmak istemem :) Umarım ufak atışmayla başlayan muhabbetimiz çok daha güzel devam eder... :) Sevgiler.

8. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Balık
    Bu arada itiraf edeyim; baya bir önceleri, tesadüf eseri profilinde gördüğüm şeker kamışı esprisine iyi gülmüştüm :)

Umarım söylediğin gibi olur Kaan. Hoşçakal.

9. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Sevgili İnan, senin ve diğer Adanalı arkadaşların avlarını her zaman büyük bir keyif ve taktirle takipçisi olduğumun farkında olduğunuzu düşünüyorum.

Limitler konusundaki hassasiyetlerinizide biliyorum.Eminim ki normal şartlar altında salıvereceğin bir balığı alıkoymanıda eleştirmem.Ancak alıkoyma sebebindeki verdiğin cevap yanlış anlamalara oldukça müsait ve Kaan'da bu konudaki yaptığı açıklamalarla, senin vesilenle tüm amatör balıkçılara çok güzel bir mesaj vererek (ki benide oldukça duygulandırmıştır.) örnek bir ders vermiştir.

Velhasıl, bana göre limitler dahilinde alınan balıklar için hiç kimse hesap vermek durumunda değildir, ancak limit dışı balıklarda forumuzda da sıkça karşılaştığımız bahaneler içinde dayanak teşkil etmemesi için son derece önemli bir mesaj olmuştur.Bundan dolayı her ikinizede teşekkür ederim ve bu konuda alınganlık göstermemenizi rica ederim.
    Avlarınız her daim bol ve bereketli olsun...:)

10. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf,Daiwa Tournamnet Entoh
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Yapım gereği bir insana cevap yazacaksam tanımak isterim,raporlara bakma sebebim de bir şeyleri bulmak için değil,vereceğim cevabın yanlış olmaması içindir.

Bak ne güzel karış hesabı yaptığınızı söylemişsiniz,bu konuya ilk mesajı yazmadan önce,Benim sizin konularınızı incelediğim gibi İnan'ın konularını inceleseydiniz,bizler için yazılı tebliğin ötesin de vicdani tebliğin ön plan da olduğunu görürdünüz,

Mesajı yazmadan önce konuyu iyice okuyup,fotoğrafı iyice inceleseydiniz,Fotoğrafta balığın yanın da duran ve konu içerisin de geçen Daiwa Saltiga Laser Sardine sahtenin üç iğneli oluşunu görürdünüz,yani sahtenin boyunu bilmeseniz dahi kısa bir araştırma ile 14 veya 17 cm olduğunu öğrenirdiniz,bu bilgilerden yola çıkarak fotoğraftaki balığın da yaklaşık 3-5 - 4 Daiwa Saltiga Laser Sardine boyunda olduğunu yani balığın 50-55 cm civarın da olduğunu anlayıp,50 cm lik bir akyanın da 500 gr gelmeyeceğini tahmin edebilir ve ona göre yanlış yorum yapmazdınız ;)

Yine mesajımı dikkatli okusaydınız çinekoplara el kadar demediğimi,sadece pisiye el kadar dediğimi görürdünüz,karışınız 23 cm geldiğine göre yanlış tahminde de bulunmamışım el kadar pisi demekle :p

Vermiş olduğunuz linkteki raporu da incelemiştim,ben link vermeyeyim çok yer işgal eder :p

11. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Balık
    Yanlış anlaşılmak belki de hayatta en nefret ettiğim şeydir İsa abi ( Bir de bekletilmek var :D )

Sanıyorum bu raporumu okuyanlar artık benim bakış açımı anlamışlardır ve umarım bundan sonra bu tarz eleştirilere maruz kalmam.

Belki de beni agresif hale getirebilen şey anlaşılamamak. Burada hata benden de kaynaklanıyor olabilir ki eğer öyleyse affola...

Buradan tekrar belirtmek istiyorum. Ben bir balığı alıkoyduysam mutlaka geçerli bir nedenim vardır, kimse canını sıkmasın o yüzden ve kimse şüpheye de düşmesin benimle ilgili.

Bu arada teşekkürler abi ilk cümlen beni onurlandırdı. Sağlıcakla kal.

12. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:

İsa abi, ben zaten herkes okusun diye yazıyorum, İnan'a değil bu konuda, okuyan ve okuyacak herkese yazıyorum. Söz uçar yazı kalır ya, onun için küt pat yazıyorum ama belki de bazen sert mi oluyor bu sebepten bilemem... :)

Zaten hesap sormak haddime değil, limitlere uygun bir av :)

Ben emeklerimin karşılığını alamadığımı hissettiğim için biraz katı mı oldum zamanla ne? :) Sözüm meclisten dışarı, İnan'ın konusundan bahsetmiyorum... Genel anlamda...

Sanırım yavaş yavaş forumları bırakacağım. Üzülüyorum tartışmalar içine girdikçe, bunalıyorum... Sabah akşam denizleri düşünen, rüyasında ekosistem kabusları gören ben, korumak kollamak için didinip duran ben, el kadar balıkları tutup ahkam kestiğimi de duydum sanırım bana yetti :)

Her şey herkesin gönlünce olsun.

Glikoz şurubundan imal denizlerimizin acilen "şeker kamışı"na dönmesi dileğiyle :) :) :)

13. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ben sizin raporlarınızla ilgilenmiyorum... Sürekli biz diye konuşmanızı da anlamıyorum, ben burada detektiflik de yapmıyorum. Peki, akya 1,250 gr gelsin. Afiyet olsun...

Beni el kadar pisilerimle rahat bırakın. Size 10 kiloluk pisiler temenni ederim. Eyvallah.

14. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    İşte olay budur...:thumb:
    Anlatmak istediğimi anladığınız için teşekkürler dostlar, anlaşılabilmek gerçekten güzelmiş, İnan kardeşim:)

15. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf,Daiwa Tournamnet Entoh
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Raporlarla ilgilenip,ilgilenmediğiniz çok önemli değil,ha bir insanın raporu ile ilgilenmiyorsanız ona linkte vermeyeceksiniz,

10 kiloluk pisi temenni etmeyin,sadece raporları doğru okuyup,ölçek varsa,ölçümlemeyi iyi yapın,yoksa da balıkcılık tecrübenizden yola çıkarak doğru tahmin yapın ve benim gözüm gibi sevdiğim,yetişmesine emek verdiğim ve en önemli değerin vicdani değerler olduğunu aşılamaya çalıştığım insanların forumlardan soğumasına sebebiyet vermeyin.

Bunları yaparsanız '' Biz '' kelimesini anlayabilirsiniz.

güle güle

16. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Orhan Bey, inatla anlamıyorsunuz, yazmayacaktım da anlaşılmadan "güle güle" olmayayım dedim. Forumlardan beni de soğutmayın, ona da dikkat edin derim, sonuçta keyif aldığım, bazen de bir işe yaradığım bir mecra, madem bu kadar vicdanlısınız...

Bir insanın raporlarıyla ilgilenmiyorsanız link vermeyin diyorsunuz da, ben kendi raporumun linkini verdim siz benim raporlardan bana laf etme yolunu seçtiğiniz için.

Yazdıklarımı önce bir anlayın; bir gözü çıktı diye normalde salacağınız balığı almayın dedim İnan'a... Siz benim ölçümleme yapamadığımı nereden çıkardınız? 500 gram dediysek akyanın küçüklüğünden dem vurduk...

Dediklerimi anlamadan, bana el kadar pisi çinekop, sarıkanat gibi kontra cevap yazıp haklı olacağınızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz.

30 santimlik pisi bebek değildir, canım isterse salarım istemezse salmam, boğazına iğne kaçar salmam vesaire...

Burada trofe değeri olacak bir balıktan bahsediyoruz, akyadan... Bir gözü gitti diye normalde alıkoymayacağınız ufak boy bir balığı almayın diyoruz, alacaksanız alın ama bu sebepten almayın diyoruz, yaşar diyoruz kör gözümüzden ve kanlı canlı akvaryumumuzdan örnek veriyoruz siz ise çıkıp beni aşağılıyorsunuz...

Daha da bir şey yazmıyorum ne isterseniz yazın... Haklı çıkmak da umrumda değil, araştırın bulun beni haksız çıkarın, kelimeleri cımbızlayın ben haksız olayım. :)

Zira artık bıktım, forumla da işim kalmadı... Tansiyonumdan önemli mi yahu?

Hadi eyvallah...

17. mehmetar79

mehmetar79 Mehmet

İnan pazar sabahı tekrar gideceğini yazmıştın.
    Nasıl geçti, aksiyon varmıydı?

18. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Balık
    Denizde tam levrek havası olmasına rağmen ve 4 kişi değişik sahteler denememize rağmen aksiyon olmadı. Bir tek Evrim arkadaşımızın popper a bir saldırı oldu ama kıyılatamadı :)

19. mehmetar79

mehmetar79 Mehmet

Sağlık olsun İnan :)
    İnşallah hedeflediğin balığı alırsın sonraki avlarında.
    Birşeyler alabilseydin gaza gelir av için fırsat yaratmaya çalışırdık :)

20. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Balık
    Bayram süresince deniz karışık haberi aldım :) Yani bayramdan sonra gaza gelmeden devam :D Bu arada at çek olmasa da yemli av için hava ideal, tavsiye ederim :)