Yumurtalık At-Çek / 4 Atlayış Biri Cepte :)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında İnan01 tarafından paylaşıldı.

1. mehmetar79

mehmetar79 Mehmet

Yemli mi :rolleyes:
    Dışarıda çok güzel yağmur var şimdi. Bu yağmurda ava gidecek cesaretim yok benim. Hem şu bayram tatili geçsin bakalım sonrasında at çek sortilerine başlarım artık.
    Bu arada çoban Adem'in ordamı at çek yaptınız başka bir mera mı?

2. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf,Daiwa Tournamnet Entoh
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Aşağılamak ve Bedensel engeliniz hakkındaki talihsiz söyleminizin cevabını en son yazacağım,

Akyanın büyüyüp 50 kg olacağını söyleyip eleştiriyorsunuz,eleştirdiğiniz kişi kim İnan,bir insanın etik değerlerini sorgulamak için öncelikle biraz tanımaya çalışacaksınız,tanımak için biraz zahmet gösterip açtığı konuları,yazdığı mesajlara göz atmış olsaydınız,İnan'ın ve bizim çevremizde birlikte avlandığımız insanlar için yazılı tebliğin değil,vicdani tebliğin daha önemli olduğunu görürdünüz,

İnanın yakaladığı akya büyüyüp 50 kg olacakta,sizin yakaladığınız çinekoplar bodurmu kalacak ? 20 cm boy limiti olan çinekopun 25 cm den büyüklerini aldığınızı söyleyip,30 cm boy limiti olan akyanın 50-55 cm liğini alan kişiyi eleştirmeyi hangi etik değerlere sığdırıyorsunuz ?

25 cm den aşağı Lüferi solungacı veya midesi yırtılmadıkça,30 cm den aşağı pisi iğneyi yutmadıkça kovaya koymam demişsiniz,Balıkçılık konusun da birazcık bilginiz olsaydı,ya da zahmet edip araştırsaydınız,Hayvan iğneyi yutmuşsa ve balığı alıkoymak istemiyorsanız,iğneye en yakın mesafeden misinayı kesmenin hayvanın kurtulmasına yeteceğini bilirdiniz.Balığın gözü çıktı diye alıkoyan ( ki sebeplerden birisinin bu olduğu söylenmiş ) insanı eleştirip,iğneyi yuttuğu zaman alıkoyarım demek,bilgisizlikten ve abeste iştigal den öteye bir şey değildir.

Ayrıca bunları yazmayı siz aşağılamak olarak görüyorsanız,komplekslerinizden kurtulmanızı tavsiye ederim.

Bedensel engelinizi örnek gösterdiğiniz bir konuda aşağıladığımı yazmışsınız,yazıklar olsun,25 yıllık Ankilozan Spondilit hastası bir insana bunu söylemek,en hafif tabiri ile yapılacak en büyük saygısızlıktır,

Ütopik hayatınız da mutlu olun,

3. aukesen

aukesen ahmet Uğur Kesen

Favori Kamış:
    Yuki Neox R8,Vercelli Spyra Amarella,Daiwa Prime Caster II,Lineaffe Surf Mill,Shimano Speedmaster
    Favori Makine:
    Shimano aero fliegen,Daiwa Castizm 25QD,Daiwa EmblemZ4500,Shimano ultegra 12000,Penn surfblaster7000
    Tebrikler kardeş yine terlik muhabbetine döndü bu iş neyse C.tesi pazar yemli denemelerimde 1 minekop(polemik olacak ama 1 kg civarı minekop'u neden salmıyoruz 50 kg'a kadar çıkıyor bu balık neyse) 3-5 çipura başka bişe yok
    Bu kısırlığın sebebi ya benden kaynaklı yada hava hala soğumadı 5/7 havada malum yerden çok şeyler bekliyordum ama deniz takımları fena dövüyordu, yengeç ve sıkılgan arkaşalardan dolayı verimli bir av gerçekleşmiyormuş

4. crysannche

crysannche Nevzat

Favori Kamış:
    Shimano Aerocast, Okuma Cedros
    Favori Makine:
    Cormoran,Cormoran,Cormoran
    En İyi Avı:
    Minekop 5 kilo..
    Bırakın su muhabbeti artık. Yok doğada bilmem kaç kiloya kadar cıkıyorda bilmem ne oluyorda. Devletin belirlediği bir limit zaten var, bunun yanında vicdanlarımızında limitine danıstıgıız zaman zaten dogaya zarar vermeden avcılığımızı ya da hobbymizi sürdürmeye devam edebilecegiz. Bakın benim trofem 5 kiloluk minekop ve bunu yakalamayı bir cogunuz delicesine istiyor buna adım gibi eminim. Ama o minekop dogada 63 kiloya kadar cıkmıs. Simdi balık bu kadar büyüyor diye ben limit altında mı kalmıs oluyorum? Asagıdaki resimde 63 kilo ve 177cm boya ulasmıs olan o minekop.
    Bu linkde photoshop dememeniz icin balığın avı ile ilgili olan haberin linki.

http://www.kentselhaber.com/V6/News/395479/Dev-minekop-baligi-ilgi-odagi-oldu

Tüm bunlardan sonra balık suna ulasıyordu niye avladın muhabbetini bırakırsınız umarım. Vicdanınızın sesini dinleyin yeter.İnan seni de tebrik ediyorum. Sayende at çek avına geri dönecegiz gibi.

5. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Yanlız bir düzeltme yapayım haberde balığın ismi yanlış yazılmış, bu 2 metre boya ve 70 kilo ağırlığa ulaşan bir Granyöz (Sarıağız) balığıdır. Minekop o büyüklüğe ulaşamaz, en fazla 20-25 kilo olabilir.