Güzel paylaşımın için teşekkürler Serdar Abi, malesef şu an çarpma ile yakalanıyor zargana boğazda, yarısı da yaralı yaralı kurtuluyor sanırsam
Çarpma ile zargana (yada başka bir şey) avlamak bana etik gelmiyor, karşıyım. Ama kınamak, etmek vs. haddim değil.. Neden karşıyım? Balığı kesin yaralayıp ölümcül bir darbe ile yakalayınca, nasıl geri salacaksınız? Ama salmayacak mısınız zaten? Ya küçük olursa? Neyse.. Çarpma ile yakalanan, başka şeye gelmeyen balığın genellikle sorunu yumurtlayacak olmaktır. Bilmem, bu size bir anlam ifade ediyor mu? Buna mukabil, yem kullanarak, çarpma ile yakaladığınızdan daha iyi av yapabilirsiniz.. Bilhassa suni yem.. Maraboudan yapılmış, turuncu streamer'ler bu işte çok çok iyi netice veriyor..
Sevgili Kaan, bana bu kurtları, buradaki bir malzemeci, alıp bir denemem için vermişti. Onada böyle denensin diye vermişler. Denedim, eşkina vs. için makul deneme yapamadım. Ama zargana, istavrit ve mırmır için son derece etkili oldular. Kabaca, kurtsevenler bu yeme çabucak talip oluyorlar. Sonra araştırdım buldum, markasını modelini.. Kalbur üstü malzemecilerde, KISIK bayilerinde vs. bulabileceğinizi sanıyorum..
bahsettiginiz berkley kurtları inceleme fırsatım oldu,kavanozdakilere hiç benzemiyor,oldukça gerçekçi,ve aksiyonlu. karaköy kısıkta bulabilirsiniz
Arkadaşların anlattıklarına tamamen katılıyorum ama geçen sene kendi yeminden çok bizim midye kurdu dediğimiz midyelerin bulunduğu kayaları kazıyarak bulduğumuz kurtlarla daha iyi netice aldık.Hem kolay kolay yumuşamıyor vede ölmüyor,hemde bir kurtla 4-5 adet balık aldığımız zamanlar oluyor.
ercan deneyeceğim bu arada sabah hisar önünde rapala yaptık birlşey yok ama tek tük istavrit yapıyor birkaç çino gördüm arnavutköy akıntı burnu güzel istavrit yapıyor iri zaman zaman da muhabbetimiz sonuçu öğrendik sarıkanat çino yapıyormuş ama iğne atsan yere düşmez........
tabiki önce sardalya nın kuyruk kısmından küçük parçayla ilkini yakalarsın sonra zargananın kuyruğundan atarsın birde zargana ipeği var ilk zarganayı onunlada alabilirsiniz..