milletimiz bu balığı nasıl pişireceğini bilmediğindendir bu balığı buğlamadan başka bir şekilde yaparsanız mundar etmiş olursunuz [/QUOTE] nasıl yapılacağınıda anlatsaydın daha makbule geçerdi..
Bence bu konuyu Balık Yemekleri bölümüne açsanız daha majbule geçer http://balikavi.net/forum/forumdisplay.php?f=24 Rast Gele..
Sonuna kadar katılıyorum. Tadı ve yapısı hamsi gibi olmasına rağmen hamsi kadar yağlı olmadığı için bence bu balığı tava, buğulama veya pilaki yapmak en doğru seçim olacaktır. Yem konusuna gelince doğru aksiyonu verdirdiğiniz her türlü yem bu balık için kullanılır. Erikli de teke ile yakaladıklarını görmüştüm. O yüzden şu yem bu yem diye bir şey söylemek gerçekten çok zor. Tek diyebileceğim ne kadar canlı yem, o kadar çabuk zargana.
Zargana için en iyi yem yada yöntem, İstavriti alıp "kuyrukaltı" çıkarıpta yem yapmak en sağlıklı yöntemdir yok istevrit bulunamadı ufak zargananın kuyrukaltı da kullanılabilir.
Kuyrukaltı; Balığın anüsten başlayıp Kuyruk kısmına kadar olan sert yeri enlemesine keskin falçata ile keserek edinilen yemdir. Bu yem şekli kolay kolay bozulmaz ve çok faydalıdır ( parlaklığından )
Hmm.. Demek bunun adına kuyruk altı yem deniyor ben bunu yapıyorum aslında ama adını bilmiyordum sağolun teşekkürler
GERÇİ BU FORUMDA BENDE ÇOK DAHA İYİ OLANLAR OLMASINA RAGMEN AFLARINA SIGINARAK SUNU SOYLUYORUMKI CANLI GÜMÜS BALIGI DA İSE YARAR HEMDE EN İYİ SEKILDE ZARGANA TOPUNA 1 METREYE YAKIN BEDEN BIRAKIP İGNELERE BALIGIN öldürmeyecek SKILDE BİR AGZINDAN 2 SAGYADA SOL YUZGECİNİN ORDAN İĞNEYİ TAKIYORUZ VEDE YAVASCA SUYA BIRAKIYORUZ AMA SAKIN FIRLATMAYIN BALIK ŞOKLANARAK ÖLÜR VEDE ZARGANALAR YÜZEY BALIĞIDIR AVLAKTA ZARGANA GÖREMEZSENİZ URASMAMANIZI TAVSIYE EDERIM bu acemi ancak bu kadar biliyor inş daha iyi bilenler sana daha güzel anlatımını yaparlar
Zargana yüzeyde gezer o yüzden şamandıralı 2 igneli bir takıma ihtiyacın var ben zargana tutarken hamsinin kuyruk altını kullanıyorum fileto şeklinde keserek bir defasında 50 ye yakın zargana tutmuştuk 2 kişi kıyıdan at çek yapıyorduk
Bu konuda yem tarifi yapan bütün arkadaşların söylediği yem ile yakalanabilir bu balık, hatta kirbit çöpü, sigara jilatini, hatta sağda solda bulduğunuz kumaş parçası ile bile yakalanabilir, yeterki yemde biraz hareket olsun, o yüzden Canım Türkiye'min her yerinde değişik usul ve yemlerle avlanabilmekte, Samsun'lu olduğumdan dolayı bizim buralarda bile en az 10 çeşit yem ile avlanabilmekte.Bu av bir atçek avı olduğundan dolayı taktığımız yem, atma esnasında kancadan düşmemeli ve çekerken dönerek misinayı gam yaptırmamalı, bu yüzden bu balığın en istikrarlı yemi kendi eti oluyor, tabiki düzgün ve ergonomik kesilmesi şart.Rastgele..
en iyi ve en etkilisi ipek ipliğidir malzeme satan yerden al bi paket at çek kullan hiç kaçarı yok anında görüntü