zıpkın:Xfire-85, as snepir 90 lık,apnea 45 elbise: 3mm Cressi shorti, 5,5 mm cressı bahcıvan palet : Cressi gözlük: Cressi 45 lık zıpkın tasaltı ıcın ıdare edıyor 60lık olsa daha ıyıydı. 90lık cabuk deforme oldu.son aldıgım xfire-85 ıse nokta atıs yapıyor.harıka bır zıpkın ama biraz pahalı..
Selamlar Semih abi.. Abi bulanıklık hala devam ediyormu..Geçen hafta 2 dalış yaptım ve görüş çok azdı..Ama güzel haber en az 15 levrek gördüm..Hepside görünmesiyle kaybolması bir oldu bulanık suda..Levreklerden biri yüzdüğüm yönde gelip beni sollayıp geçti.. oda beni son anda farketti
yarımadanın dıger tarafı bıraz bıraz temızlenmeye basladı ama çakıl tatlısu edıncık altı hala bulanık dun gırdım.1-2 kıkladan baska bırsey alamadım.levrek daha gormedım bakalım organıze yapabılırsek 7-8 kısılık bır grupla ormanlı taraflarına gıdecegız hafta sonu..
Ormanlı değilde büyükovaya gidin..Sağ burun başında ben 4-5 ispendek gördüm ama zıpkın yoktu..ilhanların fener altında mırmır çoktu..Ama diğer levrekleri gördüğüm yeri söylemem..ben tırmalıcam onları
ok.gıderız tabııkı tesekkurler. ya sarozda akya bol dıyorlar gıdelım bır hafta sonu beraber.sen akyadan anlarsın.ben gunu bırlık gıdıp dondum.bol bol karagoz kefal ve levrek gordum.2 kefalden baska bırsey alamadım ama adamlar boy boy akya alıyorlarmıs.gordum satmaya calısıyorlardı.
Abi akya avı oldukça zor..15 metrenin altına inmek gerekir..benim enfazla indiğim derinlik bu..Ama Levrek ve çupraya gidilebilir.. kapıdağa kimlerle gidecen..varmı tanıdık ??..Ben zıpkıncıların çoğunu tanırım
valla bu kaptan marinin sahıbı murat var onun gruba gırecegım davet ettı. 2dr varmıs seker pılıcten 1 mudur banvıt alt yapı antronorlerınden bırısı varmıs.bunlar bır grupmus onlara katılabılırım.dıger zıpkıncılar yanlarında goturmeyı ıstemıyorlar.mera ogrenır ele gecırırmısız.((
Murata Selam söyle iyi biridir..Bu hafta bir gözlük ve snorkel aldım ondan seacsub.. Abi sana bişey diyecem ama kendini övüyor deme sakın.. Ben bandırmadaki tüm meraları avucumun içi gibi bilirim.Gözlerimi kapadığımda kapıdağı kıyıdan taşların üzerinde sekerek gezebilecek kadar iyi bilirim...Bandırmayı bırak marmara adası,paşalimanı,ekinlik,tavşan adasında hangi taşın altında ne olduğunu bilirim..İsim vermeyim ama Benim nargile teknesi olan çok tanıdığım var.Sadece bu işten para kazanan.Sadece kapıdağı 250 kereden fazla tekneyle turlamışımdır....Lakin Bandırma küçük yer az çok hangi balığın nerede çıktığını bilen patkanlar var..Geçen yılki çupra ve karagöz avlarımdan sonra orada dalgıcın biri gitti diğeri geldi..Kuruttular merayı..
Dogru Diyorsun.il Idareden Bir Adamin Oglu Varmis Sen Bilirsin.gece Katliama Gidiyorlarçjndrma Goz Yumuyormus.neyse Burasi Hakikaten Cakal Dolu.onun Icin En Iyisi Saroz Banada Yakin Hafta Sonu Cumadan Gidip Pztsi Donerim.sirf Bu Is Icin Jeep Aldim.)) Malzemeler Ve Bozuk Yollar Icin 2.el. Sabah 5 De Suya Giriyorum 9a Kadar Hicbir Tane Balik Goremiyorum.ciktigimda Cobanlar Diyorki Abi Siz Bosa Giriyorsunu Zadamlar Gece 100 150 Tane Balik Aldi Gitti Diye.(((
s.a ustalarım ben kızıl denizde dalmaya çıkacak olan acemi bir balıkçıyım havalı zıpkın aldırdım ankaradan 140 euro imiş markasını bilmiyorum bu perşembe çıkacağım inşallah nasip olur ise tavsiyede bulunacağınız bir şey varmı saygılarımla
Selahattin öncelikle aramıza hoşgeldin..Canlı hayatın en çeşitli,en güzel olduğu yerlerden birine gidiyorsun..Umarım güzel avlar ve anılar ile gelir,bu anıları bizimle paylaşırsın Havalı zıpkınlar genellikle lastıkli zıpkınlara oranla mesafe açısından daha kısa mesafeye sahip olmakla beraber dünya sıralamasında Havalı zıpkın testlerinde Maori Mamba birinci.. Mares Cyrano ikinci olurken Omer Scorpion üçüncü olarak sıralanır..Ancak genel kanı en iyi havalının bile üst seviye bir 75 lik lastikli zıpkın kadar atış yapabildiği yönündedir..Bir mares cyrano kullanıcısı olarak tercihim 100lük lastikli zıpkınlardan yanadır.. Not: Tanışalım bölümünden birr konu açıp kendini kısaca tanıtırsan diğer üyelerimizlede kısa zamanda tanışabilirsin
Kızıldeniz bildiğiniz üzere büyük bir deniz..Burada bazı noktalara dalış yapmak,zıpkınla balık avlamak yasak iken bazı bölgelirnde bu durum Turizim olarak yapılmakta..Pektabi serberst dalış yerleri var
slm ahbe dostum heyecanlı olabılır ne demek sen zıpkın avcılıgınla tanısmıs olsan olta atıp goremedıgın balıkları yakalamk ıcın vaktını bosa harcamazdın ınan bana gorerek surunun ıcınde en ırısıne odaklanıp onu beklerken bırde bos cıkmak yokmu adamı cıldırtır asıl kural bu dııl bırıne odaklanıp en uygun zamanda atısını yapmaktır fakat bız ınsanların engellenemez hıslerımı dıyım duygularımı dıyım onunden akıp gıden orta boy balıklara bakmadan su ırısı bır yaklassada vursam onu dıye kendı kendımıze fısıldadıgımız yokmu sankı o balık bunu duyuyor yada hıssedıyor gıbı yaklasmaz yada tedırgın olup bır anda butun suruyu alıp uzaklastırır ama bırde hata yapıp menzıle gırerse bak o zaman sen keyfe sabaha kadar olta ıle balık tutsan onun yerını bısı alamaz : tabıkı bu benım dusuncem ama hemen hemen her zıpkıncının bana katılacagını dusunuyorum yanılıyorsam lutfen bırı yanılıyorsun desın oltacılar harıc
Bende de 5 tane tüfek var.Diceksiniz neden 5 bende bilmiyorum zamanla oldu 1-Omer cayman 90lık 2-Free-sub 90lık 3-El yapımın Ömer-110 4-Apnea 70lik 5-Yılmaz 45lik