11-12 Ağustos 2007 Sazan Avı..

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında ncavus tarafından paylaşıldı.

1. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Nihatım seni tebrik ediyor ve gözlerinden öpüyorum inan ki açtığın konu ve çıkardığınız iş uzun bir misafirlik sonucu:) eve geldiğimde beni bu saatte fevkalade memnun etti.tekrar elinize sağlık...inşallah önümüzdeki seneler doluluk oranı yüksek ve daha temiz sularda avlanmak nasip olur hepimize.saygılar dostum.biraz önce yeri deşifre ettiğimi sanmasınlar zaten senin de dediğin gibi usta olmayan hiçbiryerde balık yakalayamaz.size ve ekibinize saygılar

Son düzenleme: 14 Ağustos 2007
  2. ahmet58

ahmet58

Favori Kamış:
    1138 POTENZA SHAKSEPEARE KAMIŞ 360CM 2500 7000 SHAKESPEARE MAKİNE
    En İyi Avı:
    1kg AYNALI SAZAN +şansa bir PALAMUT 800GR
    tebrikler güzel av olmuş sazanların şekilleri daha öne görmediğim bir türdü sanki israil sazanını bu üreme düzenini bozduktan sonra ortaya çıkmış bir şüphe var bende

3. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Abi bu sazanlar bence pullu sazan ile israil sazanı kırmasıdır.Benim bildiğim İsrail sazanı ne bu kadar büyür ne de sırtı böyle kambur olur:confused:

4. carphunters

carphunters sebahtin

Favori Kamış:
    shimano, fox, kryston, jrc, korda, esp, garmin, nutrabaits, pelzer, chub
    tebrikler gradski en kötü avın büle olsun

5. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Tebrik ederim cok guzel ve degisik sazanlar. Paylasim da gayet zengin olmus.
    Dahasina rastgele. Yeni paylasimlarinizda bulusmak dilegiyle...

6. mustafadinç

mustafadinç

Favori Kamış:
    Fiber olta
    En İyi Avı:
    Sazan 4 kg
    Bizede bu güzel görüntülerden sonra tebrik eder ellerinize sağlık afiyet olsun demek düşer

7. leppard

leppard Karatepe

Favori Kamış:
    Eurofish Powerjig 1.50 m Jig Kamış
    Favori Makine:
    RYOBI Ecusima 8000vi
    En İyi Avı:
    1 Kg Çipura + 1 Kg Sazan
    tebrikler kardeş hem duyarlılığına hemde avlarınıza.....

8. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    nihat kardeş tebrikler güzel iş çıkarmışsın ama okadar çamurdan çıkan balık kokmazmı birde merak ettiğim şu taşısıran balığını nasıl yakaladınız bu balığı çok hareketli bir balık olduğu için turna çok sever

ben bu balığı yakalamaya çok uğraşıyorum ama bir türlü beceremiyorum:)

9. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda

Son düzenleme: 15 Ağustos 2007
  10. ncavus

ncavus

Favori Kamış:
    Olta..
    En İyi Avı:
    11 kg. Aynalı Sazan !
    Eyvallah :) büyüksün, abimsin bayıldım bu tatlı diline :D bu arada Arda boylarında bende boylama şansı bulmuştum vakti zamanında yaz tatillerinde..

11. ncavus

ncavus

Favori Kamış:
    Olta..
    En İyi Avı:
    11 kg. Aynalı Sazan !
    CarpHunter !

Teşekkür ederim.. bu arada bu alemi karıştırdıkça her sazanın altında sen çıkıyorsun :D takdir ettim !
    Senden öğrenecek çok şeyimiz var gibi ama işte Tanışma topiğndeki münasebetimizde bahsettiğim üzre.
    Esas hobim bu değil, hoş etrafımda 'kafama koyduğumu yapan biri' olarak bilinirim hep. Kim bilir ilerki zamanlar'da senin kadar bilinçli ve ihtiraslı bi Sazan Avcısı olabiliriz..

Ahmet58 !

Teşekkür ederim zaten bunnarın tadıda pek o bildiğimiz İasrail Sazan'larına benzemiyor..

H.Alp Arslan !

Teşekkürler :) 'Eylemlerimiz sürdükçe' paylaşıma devam inşallah..

Mustafa Dinç !

Teşekkür ederim, foto'ların sizi memnun ettiğine sevindim..

Leppard !

Teşekkür ederim, duyarlılığa gelince bu bende hep böyledir.
    Hatta bilmem ne kadar inandırıcı gelir genel ahaliye ama genelde 1kg. altındaki İsrail Sazan'ı veya civar halkın tabiri ile kambur sazan hariç tüm Sazan'ları geri bırakırım. Yine hatta Aynalı'da sınır 1.5-2 kg. civarı, kıyamıyorum yahu Aynalıya :) o güzelliği yesem ne olur yemesem ne olur, bi pilav üstü döner ondan daha lezzetli maksat karın doyurmak ise :D

Esabi ! Öncelikle teşekkür ederim :)

Fakat içimde kalmasın bi çizdirivereyim içimdekilerini buraya. Gün boyunca cep telefonumdan takip edebiliyorum forumu ve gördüğüm kadarıyla son mesajını edit'lemişsin ve sevindim açıkçası bu duruma :)
    Zaten herhalde seninde sonradan gördüğün üzre Flazer arkadaşımız düzeltmişti bu balığın 'yayın' yavrusu olmadığını ve bend kendisine teşekkür etmiştim.

Yaane benim yayın yavrusunu tanıyıp veya tanımam pek bişiy değiştirmez ki bende baya bi şüphelenmeme rağmen, yakın köyde oturan arkadaşım yayn yavrusu diyince ve birazcakta kuyruk benzerliğini görünce birde üstüne karanlığı,uykusuzluğu,balığın gerçekten baya bi küçük oluşu ve bayadır bu işlere ara vermenin özgüvensizliğini koyarsak, düştük böle bi hataya.

Hem bunu kabul etmiş durumdayım zaten ;) derdim burada büyük balıkçıyım triblerine girmek değil asla, ondan sebep 'kusura bakma sen yayın yavrusunu tanımıyorsun' gibi negativ enerji yayan ve anti teşvk edici post atman gerekmezdi :)
    Taabe bu durum rekabetçi olmadığım anlamına gelmesin, bayılırım rekabete. Hatta öyleki ana hobim olan Car Sound Pressure'da ne mertebe'de olduğumu aşağıdaki fotoraftan anlarsın muhtemelen :)

Sorularına gelince;
    Bu gölden çıkan balık, diğer bi çok göle nazaran biraz daha çamura koktuğu bilinen bi durumdur. Bunuda seningi tecrübeli bi tatlu su avsıcısı eminim pişirmeden önce balığı kokudan bir nebzede olsa arındırma yöntemlerini biliyordur. Ayrıca kıyıdaki çamur pek'te aldatmasın ahaliyi malum Büyükşehirlerimiz kırıylıyo kuraklıktan dolayısıyla bu gölde normal'den çok hızlı eksildiğinden kıyı şeridi böle bol çamurlu oluyor.

Taşısıran balığınıda gece yarısı sazan'ı kepçeyle alırken çıktı muhtemelen kepçedeki ufak tefek çamurla beraber geldi der ve Hörnmetler sunuyorum Esabi abi..

Son düzenleme: 15 Ağustos 2007
  12. gülbaharlar

gülbaharlar gulbaharlar

Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    tebrikler güzel bir av olmuş menemen de cabası iştahım geldi ya

13. carphunters

carphunters sebahtin

Favori Kamış:
    sazan balığı var mı başka balık tanımam sende ki car audio hastalığı neyse bendeki sazan manyaklığı da ayni derecede

hasan ın selamı var sana fahrettin ustanın oradan de hatırlar beni dedi

14. ncavus

ncavus

Favori Kamış:
    Olta..
    En İyi Avı:
    11 kg. Aynalı Sazan !

Teşekkürler :) menemen alışkanlığını askerlikte edindik, dağlarda pek bi güzel oluyordu eksik malzemelere rağmen :D

15. ncavus

ncavus

Favori Kamış:
    Olta..
    En İyi Avı:
    11 kg. Aynalı Sazan !

Doğrudur :D ve Aleyküm Selam hatırlarım elbet Hasan'ı en son Rusya'lara gidip geliyordu, sende selam söylersen sevinirim :)

16. carphunters

carphunters sebahtin

Favori Kamış:
    yine ayni şekilde russia ya gidip geliyor dönünce iletirim selamını

17. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    nihat kardeş senin ses sistemleri hakkındaki çalışmalarından siteye üye olduğun zaman haberim olmuştu bu konuda başarılarının devamını diliyorum
    balık konusundada diyecek sözümüz tabiki yok usta olmasan o gölde o çamudan balığı almak kolay değil yayın yavrusu meselesine gelince birazcık alaycı bir yaklaşımım olmuştu bir arkadaşım ikaz etti abi o konu ilk sayfada işlenmişti deyince yazıları iyice inceledim gerçektende flazer kardeş ikaz etmiş sende çok olgun ve öğrenmeye açık olan bir arkadaş olduğunu gösterip doğrudur abi demişsin bu çok hoşuma gitti ben daha çok resimlere adepte olduğum için birde resim küçük olunca onları büyütüpte bakmaya uğraşırken bazı satırları atlamışım bunu üzerine sadece bilgi amaçlı resimleri bıraktım,
    taş ısıran balıkları çok gizemlidir oltaylada yakalanamazlar dediğin gibi ancak kepçeyle oda çok ince gözlü olması lazım.
    en büyük sazanlar senin olsun bunu nasıl alacam diye düşün emi:D

18. sümer34

sümer34

Favori Kamış:
    Kamış
    En İyi Avı:
    turna 6,5 kg,aynalı sazan 14 kg
    tebriklerb eline saglık

19. ncavus

ncavus

Favori Kamış:
    Olta..