2 günde toplam 4 saatlik jigging 9 trofe sinagrit Saroz

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. kengin

kengin kengin

üstad neredeyse tüm sitelere üyeyim ve avlarınızı zevkle takip etmekteyim.
    emeğinize ve elinize sağlık.
    fakat bir şey dikkatimi çekti.kuraldan bile haberi olmayan birinin yaptığı limit aşımı av hemen eleştirilere hedef oluyor.yazılmadık laf kalmıyor.
    sizin bu avınız limit aşımıdır, kurallarada uygun değildir.
    1-1 kişi 1 günde 5 kg fazla sinagrit tutamaz.o balıkların herbiri en az 5 kg.
    2-avınızdaki görsel resimlere baktığımızda bariz bir şekilde lokantada satıldığı görülüyor.amatör balıkçının balık satması yasaktır.

sizin yaptığınız bu avlar her ne kadar üstün ustalık barındırsada kesinlikle amatör avı değil,profesyonel ve para kazanmaya yönelik bir avdır.
    yok kıraça,yok çinekop diye aylardır yalandan burada kendini yırtan arkadaşların 1 tanesi bile bunu görmek istemiyor.bu ne lahana turşusu bu ne perhiz.bu avın kıraça tutmaktan veya ağla çinekop toplamaktan hiç bir farkı yoktur.büyük olmaları veya sizin üstad olmanız bu gerçeği değiştirmez.amatör balıkçılıkta değildir.
    bu tenkidim için kusura bakmayın üstadım fakat siz amatör üstadlığı geçmişsiniz.eline her jig alan o meraları bulup sizin gibi 4 saatte 9 dev sinagrit tutup lokantalara satarsa,tekneye para karşılığı verirse 2 yıl içinde o balıklardan 1 tane kalmaz.bunun neresi amatörlük,neresi sürdürülebilir balıkçılık,neresi üstadlık,yol göstericilik.
    kafasını kuma gömüp yalandan zırlayan vatandaşlar.üstad olunca limitler aşılıp,yanlış avlarda olsa hergün şak şak.acemi 1 defa bilmeden limit geçse vur tokadı enseye.yalandan çinekop-kıraça katliamları ismi altında forumlarda neyi savunuyorsunuz.
    yok sizin de benden farkınız.hepimiz et,para ve şak şak peşinde koşanlarız.:hungry:

2. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Köyün delisi olmanın bedeli de ağır olur ancak, dilsiz olup yüreğini dağlamak en ağırıydı. Konunun özü budur, diline sağlık Engin kardeşim.:eek:

3. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Engin

Lütfen yargısız infaz yapma,nedenmi

1)Sanırım yazılanları tam okumadın.Bir tek ben yakalamadım onları.Teknede 4 kişiydik ve iki gün avlandık.

2)Balıklar satılmamıştır.Şerefim üzerine yemin ederimki satılmamıştır.

3)Orası bir lokanta değildir,bir moteldir.O tabelayı ben resim için poz verirken birisi oraya koyuvermiş.Bence güzel bir resimdi bu bakımdan yolladım.İcabı halinde silinebilinir.
    4)Balıkların hiçbiiri tartılmamıştırda,ölçülmemiştirde.
    5)Şİmdi hesaplarsak teknede günlük adam başı 5 kg'dan 20 kg tutabiliriz değilmi.Yani 2 günde 40 kg.

Bu balıkların toplamı asla 40 kg gelmezdi lütfen inanınız.

Notlarımın birisinde yazdımdı icap ederse bulur yapıştırırdımda.Tekne sahibi Sinan kardeşim bizden birgün evvel oraya geldiydi.O gün tek başına kaptanla avlandığında 1 balık yakalamıştır.Müşterek avlarımızda ise 8 balık yakalanmıştır.Bu halde sinanın ilk gün yakaladığı 4 kg civarındaki o balığı sayarsak 9 adet balık ediyor.Ayrıca olaya bir av günü daha ilave etmek gerekmektedir.

Ben forumların en kıdemli üyesiyim.Forumlar yokkende mail gruplarında 10 yıl evvelden beri aktiftim.Yani kuralları bilirim.

Ayrıca lütfen tebliği gözden geçiriniz.Orada Sinagrit için boy limiti 20 cm yazıyor.
    Bu 20 cm sinagrit etse,etse 300 gr bile etmez.
    Yani bir avcı 20 cm civarında 15-20 sinagrit palazı tutabilir tebliğe göre.

Peki sorarım bu tebliğin bu maddesi savunulabilinirmi.

Balıklar satılmamıştır.İcap ederse kurana el bile basarım.Lütfen bana inanınız.

Sevgiler

4. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Nuri

Konu muhtelif forumlardada gündemdedir.Engin kardeşiminkine benzer ağır ithamlarda yapılmıştır cüzi olarak.

Ancak lütfen not etki,tüm forumların tüm üyelerinin bana çatması halinde bile,bu abin senin menfi mesajın kadar bile üzülmezdi.

Yani sen onun gönlünde bu denli derin ve müstesna bir hüviyetteydin.

Veciz,olgun,sanki bir edebiyat öğretmeninden dahi ileri deyişlerle,kerelerce gönlümü fethetmiş,göz pınarlarında yaşlar oluşmasını sağlamış,gurula mesajlarını defalarca okumuş birisiyim.

Lanet olsun balıklarada,avlarada
    Sevincim kursağımda kalmıştır.

Sevgiler

5. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Velev ki satmış olsan neyi değiştirir abi? Bugün namuslu ve helal bir "balıkçılık" denen meslek yok mu? Evet, amatör olmaz o zaman o iş. Ama amatör olmak zorunda mı?

Sen bir profesyonel olabilirsin. Ama amatör coşkusuyla yakalayıp satabilirsin. Gidip 4 saat jigtirerek profesyonel olunmaz zaten. Benim burada görmek istemeyeceğim, ağla, parakete ile, amatör ruh olmadan yapılan avcılıklar olabilir.

Sen balığı salmamış, alıp gelmişsin. Balık ölmüş. Bu noktadan sonrası artık detay, satmışsın, yemişsin, kedilere vermişsin. Bunun önemi yok.

Ha, birde amatörüm deyip, balığı kırıp geçirmişliğinde görülmüyor.

Kısaca av gayet amatörce bir av. Avın karada devam eden hikayesi, sofrada veya mezatta sonlanmış, bundan bize ne?

6. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Bu mesaj başka bir kullanıcının yazdıkları için yazılmış ama ben gerçekten çok üzüldüm. cyr

Lütfen kafanıza takılan birşey varsa en azından önce bir özelden sorun veya kesin sonuçlara varmak yerine daha yumuşak bir dille durumu anlamaya çalışın.

Kimsenin kimseyi üzmeye hakkı yok. (hele ki haksız yere)

7. kurbagaprens

kurbagaprens Ergin DEMİROĞLU

Favori Kamış:
    Major Craft Solpara 274 up to 50.gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic C3000HGFK
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Bildiğim kadarıyla Vedat Abi'nin ticari belgesi de vardı. :)
    Tebrik ederim gözümüz gönlümüz hoş olurken, mesajın gittiği yerleri düşünerek kıs kıs gülüyorum. Hani bir laf vardır burda yazılmaz. Bilmem ne yap da bilmem neyinle oyna diye... Cevap aynen öyle olmuş :))

Bu arada siz kengin'e aldırmayın ben onun hakkından gelicem ilk somon avında :) Ama kesinlikle haklı olduğu yerlerde var. Mesela başlıkta 2 günlük 9 sinarit değil 4 saatde 9 sinarit yazıyor.

8. 3182

3182

Bu raporu yazan Vedat Abayoğlu değilde Fransuva Elenois olsaydı ve bi arkadaş alıntı yapıp yabancı siteden burada yayınlasaydı. Neler yazılırdı neler.
    Fakat bizden birisi böyle bir av yapıp yayınladımı cepheden hücüm. Ne babayiğitler telef oldu o meralarda her eline jig alan böyle balık tutabilirmiş gibi yorum yapmak hayatında hiç jig avı yapmadığının delili o kişinin. Bırakın jig yapmayı o jig iğnelerinin nasıl takıldığından haberi olmayanların yorum yapması bile tuhaf.

Süper bir av olmuş ihtiyar. Elinize sağlık. Ekibi tek tek tebrik ediyorum. Pastalarla baklavalarla gelicez inşallah . Sivriceye sevgiler saygılar.

9. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Bu tür sanal ortamlarda bu gibi konular çok olağan.. bu konuya kaç kişi bakmış ve daha kaç kişi bakacak herkesinde düşüncesi farklı olacak.. şahsi düşüncem vedat abi konuya düzenle yapar kırmızı yazıyla derki; şu balıklar şu günde şu kişi ile şu saatte şu yöntemle yakalanmıştır. konu kapanır büyütmeye gerek yok..

lokanta tabelasına bende dikkat etmiştim güzel espiri yapmışlar ''okadar çok balığım varki lokanta açtım şuraya'' der gibi.. diye düşünmüştüm..
    ama bazı insanlar satılmış diyor akıl bu gelirya öyle gelmiş aklına.. herkese hak vermek lazım..

Vedat abi bu avın yada arkadaşlarınla olan avınız diyelim son derece üstün bir başarı, ve bir çok kişinin ilgisini, dikkatini çekti dahada çekecek.. jig ile de olsa, fishfinder ile de olsa, kertizler elle konmuş gibi bulunsada o balıkları yakalayabilmek her babayiğidin harcı değildir..

Konuyu yanlış anlaşılmalar olmaması için düzenlersen başlığıyla birlikte gayet yerinde olacaktır..

10. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Sivriceyi, o noktayı, kabile moteli bilmeyen birinin öyle düşünmesi normal.

Yanlış hatırlamıyorsam... Sivrice'de koyda pek fazla yanaşacak iskele yoktur. Bir tanesi de bu kabile motelin önündedir. Tekne ile gelince o iskeleye yanaştıysan, çıkışta tam önünde oturacak, nefeslenecek yer, kabile moteldir. Vedat abi de zaten oralarda pek sevilmesede (maalesef), bu tür motellerde vs. itibarı yüksektir. Tahminim oradan karaya çıkılmış, bir müddet konaklanmış vs. olmasıdır.

Ve bu moteller, gidip para verip balık almaz, hele sinarit, hiç sanmıyorum. Kendi tekneleri var, gider onunla, serer ağını, doldururlar balığı buzluğa. Balığa para vermezler.

Yani o balıkların en azından o şekilde satılmış olabileceğine hiç ihtimal vermiyorum.

11. kengin

kengin kengin

üstadım
    ne kadar mütevazi bir kişilik olduğunuz 1 kişinin tenkidiyle bile başlığı değiştirip,açıklama yapmanızdan anlaşılıyor.
    avcının beyanı esastır.satılmadı diyorsanız,satılmamıştır.2 günde yakalandıysa limitler dahilindedir.bir önceki mesajım yanlış anlamadan kaynaklanmıştır.
    velevki satılmış olsada,4 saatte yakalanmışta olsa büyük bir ustalık barındığı net ve açıktır.profesyonel olmanız usta olduğunuz gerçeğini değiştirmez.

benim tenkitimin çoğunluğu size değil,yalandan ciyaklayanlaradır.ben zaten sizin; sürdürülebilir avcılık,yok balık canlı,şu küçük,şu şöyle gibi söylemlerinize zaten rastlamadım.

ustalığınız,üstadlığınız ve hocalığınız tartışılmaz.
    tebrik eder avlarınızın devamını dilerim.

12. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Volkan

Elbette mesajlara vaktim elverdiği müddetcem teker,teker cevap vereceğim.
    Ama bazı öyle mesajlar varki,öncelikle onlara cevap verme yükümlülüğünde hissettim kendimi.

Yüzlerce kere kardeşlerimi balığa hiçbir maddi kazanç beklemedn,bugüne kadar 8 sene zarfında tonlarca balığı onlara hediye eden,her sorduklarını detayıyla cevaplayan,karşılığında iki satır övgü yada teşkkür mesajı bekleyen ve durumu ayakta kaldığı sürecede sürdürmede azimli olan birisiyim.

Abinizim yada amcanızım yaşım 65.

Sizlere 45 sene evvelsinin avlarını ve fotoğraflarınıda yolladım.

Ticari belgem olsada balık satan biriside değilim.

Serdar bahsetmiş beni burada pek seven yokmuş.O buranın eski halindeydi.Ancak bugün durum değişmiştir.

Zira mahalli halk bukadar duyarlı,yasa dışı av yapanların peşine hep düşüp icabında jandarma ve SGK birimleri ile istişareyle mücadele etmeye azimli ve bu cesarette kimseyle tanışmamıştı.

Şimdilerde ise durum anlaşılmış benim derdimin kendileri değilde yamyam trol,gırgırlar ve çalı ırgıbı yapanlar olduklarını anlamışlardır.

Böylesine çabalar içindeyken,üstelik hangi avı merak edipte heveslenen kardeşlerimi,gerek tatlısu,gerek deniz avının alternatiflerini yaşatmaya herdaim hazır olan,üstelik içten davetlerde bulunan bendenizin,ucuz,haksız,yersiz ve gaddarca tenkit edilmesine tepki göstermem tabii karşılanmalıdır.

Ben icabında bu mesaja değer dahi vermez cevaplamazdımda.Ama balık avı olgusuna şöyle veya böyle bulaşmış her kişinin gönlümde değer ve yeri vardır.

Ancak Ballı kardeşim gibilerinin değeri ise daha yüksek olup,menfi bir mesajlarında kalbim olağanüstü kırılır ve balıklarada,avlarımada lanet okumaya kadar beni üzer vede gider.

Durumu tekrar gözden geçirmeni diliyorum.

Sevgiyle kal

13. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Vedat amcam, sen beni yanlış anladın sanırsam :)

Ben sana durumu sormadan seni tenkit etmelerine tepki gösterdim ve senin kırılan kalbin için çok üzüldüm. Hayal kırıklığını ve üzüntünü mesajından anladım.
    Seni tenkit edenleri uyarmak istedim. Biraz daha yumuşak bir dil kullanın ve tenkit etmeden önce durumu anlamaya çalışın demek istedim, tenkit eden veya edecek olanlara.

Senin gibi ustalar hem bilgi olarak, hem yaş olarak saygıyı fazlasıyla hak ediyor. Küsüp forumu bizleri bırakmandan korktum birazda.

Ömrümüz yettiği sürece bu forumda beraber oluruz inşallah.

Rastgelsin... :)

14. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    "Duydum ki bizi bırakmaya azmediyorsun, etme.
    Bizi öyle harab, öyle altüst ediyorsun, etme.

Ey, makamı var ve yokun üzerinde olan kişi,
    Sen varlık sahasını öyle terk ediyorsun, etme.

Sen yüz çevirecek olsan, ay kapkara olur gamdan.
    Ayın da evini yıkmayı kastediyorsun, etme.

Bizim dudağımız kurur sen kuruyacak olsan.
    Gözlerimizi öyle yaş dolu ediyorsun, etme.

Ey, cennetin cehennemin elinde olduğu kişi,
    O zehiri o şekerle sen bir ediyorsun, etme.

Harama bulaşan gözüm, güzelliğinin hırsızıdır"
    billah…

15. canerorhan

canerorhan caner orhan

merhaba Vedat abi ben doğma büyüme istanbul büyükadalı balık avlamaya tutkun kendimce bitakım bilgiye sahip ama öğrenmeye çok meraklı bir gencim sizden adalar çevresinde jig yöntemi ile balık tutabilirmiyim onu öğrenmek istedim . adalarda rapala bile kullanan çok insan yok bu sene rapala ile bir levrek avı gerçekleştirdim kıyıdan ve sahte yemlerle avlanmaya ilgim arttı acaba tekne ile adalar çevresinde ji yapılabilirmi ve jig yaparken balığı nasıl bulabilirim umarım cevap verebilirsiniz yazılarınızı takip ettiğim için sizden cevap alabileceğiimi düşüüyorum.

16. aygunbasarir

aygunbasarir aygün

En İyi Avı:
    sarıkuyruk akya,35kg,155cm
    Sevgili Ağbim merhaba,
    Öncelikle senin ve arkadaşlarının bu naçiz ve çok zor avı başarıyla tamamlıyabildiğiniz için "Çelik Bileklerinizi" öpüyor ve sıkıyorum.
    Ben sitenize çok yeni üye oldum.Biliyorsun uzun zamandır ortalarda yoktum,nedeni geçirdiğim ağır kaza ve iyileşme süreci.Seni ararken bu güzel
    siteyi buldum.Sen buradasın diye bende üye oldum,fakat yine kalp kırıklıkları,eleştiriler.Metni iyi okumadan ön yargılı infazlar var.İnsan denizde
    balık tutarken daha dikkatli ama olayı makaleye çevirirken daha az dikkatli olabiliyor.Bazen tutmak,yazmaktan daha kolay ve az tehlikeli.Seni yanaklarından tekrar öpüyorum.Kütüphaneler bilgi vermeyi asla erteleyemez.
    Yazılarada balıklara da devam.Bayram da Tahirle yaptığımız avı siteye koydum,okursun. sevgiyle kal Aygün

17. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim Aygün

Seni ve avlarını,bugünlerde tanıdığım her kişiden öncesinde biliyorum.
    Yani sen benim eski ve vefalı bir kardeşimsin.
    Nezdimde değerin hep parlak kalmıştır.

Maalesef en yakın kardeşleriminki sen onların hepsini tanıyorsun,maalesef sevincimi paylaşmak bir kenarda dursun,takındıkları tavır,beni derinden yaralamıştır,avımın sevincini yok etmiştir.

Tamda ihtiyacım varken,yazdığın mesaj beni çok sevindirmiştir.
    Eski sağlığına kavuşmuş olman ise zaten bir mutluluk olarak içimde durmaktaydı.
    Avlarınızı tebrik ve takdir ettiğimi bilmelisiniz.

Müteakip katılımlarını bekliyor olacağım.

Sevgi ve saygımla kal

18. 35fish

35fish ibrahim

Favori Kamış:
    Shimano aerocast 2.70 15-40 gr,shakespeare 2,10 10-25 gr-shakespeare2,70 ugly stick,1,98 cm
    Favori Makine:
    tica spin 3500,shimano exage 2500
    En İyi Avı:
    levrek 4,9 kg
    Değerli bir ağabeyimizi,önce yerden yere vurup sonrasında da ''pardon yanlış anlamışım'' tavrı hiç hoş değildir.Bir insanı yargılama süreci,soru sormakla başlar.Eğer şüpheleriniz varsa,önce soru sorarsınız ki,adil olabilesiniz.Birsüre sonra ,özür dileme ihtimalin varsa,hata yapma ihtimalini birden fazla kez gözden geçir.

Özellikle Vedat abi gibi balık avına aşkla bağlı olan kimseleri,sorgusuz sualsiz ''yazdığı yazılardan cımbızla çekilmiş cümlelerden ve bir fotoğrafın sizde yarattığı fantastik düşünceye istinaden'' yargılamak hiçkimsenin hakkı değildir.

Vedat abi ,sorulan hiçbir soruyu da yanıtsız bırakacak bir kimse değildir.Bu forumlarda yazdıkları sayesinde,yüzlerce amatör,birçok yeni bilgi öğrenmiş ve öğrenmektedir.

Bilip bilmeden klavye şovalyeliği yapmayalım.Önce emeğe saygı göstermeyi öğrenelim.

İzmir'den sevgilerimle.

19. cousteau

cousteau Hüseyin MISIR

Favori Kamış:
    Yabomax SURF 4.20
    Favori Makine:
    Shimano ActiveSURF 採用
    En İyi Avı:
    Torik, 2.5 kg.
    Tebrikler Vedat abi, muhteşem trofeler.

20. Vedat Abayoğlu