2 günde toplam 4 saatlik jigging 9 trofe sinagrit Saroz

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. unexpected

unexpected HAMZA

reis sanat icra ediyosun resmen, acaba bir gün banada nasip olurmu böyle balıklar yakalayabilmek, en çok yakalanak istediğim balıklardan.. tebrikler.

2. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Tebrikler Vadat Abi. Sizin sezonu açtığınızı görmek güzel . keyif verici avlarınız ard ard geliyor sağlıklı günler ve keyifli avlar dilerim.

3. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Hocam av geçen yılın 11. ayından. Yeni sandın zaar?

Ama Allah söyletti derler ya; kasım ayına dilek olur inşallah.:)

4. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Buyuk usta, aslan partnerleri ve bizlerin ruyasinda dahi goremeyecegi muthis bir av daha... sinaritlerin iriligi, guzelligi, avin zorlugu, gerektirdigi tecrube, bilgi birikimi, sabir, inat... hepsi de fazlasiyla alkisi hak ediyor... biz de zaten icten alkisliyoruz... ellerin dert gormesin buyuk usta...

Alkisliyoruz ama bir yandan da o aylar oncesinden icimizde kalan hafif ezikligi hatirlamadan edemiyoruz.

Diyoruz ki "boyle sinaritler bizler icin ruyadir, eve goturup ese dosta caka satma malzemesidir, sofrada ziyafettir, yarin bir gun evlada gosterilecek fotograf arsividir"... zira biz oltayi daha dun eline almis garip heveslileriz...

Peki ya bu sinaritler ustalarin ustasi Vedat baba icin nedir? Omru balikta gecmis, binbir cesit baligi binbir yontemle avlamis, bu isin gercek anlamda kitabini yazmis, ciraklar, kalfalar yetistirmis, hepsini de usta etmis Vedat baba icin nedir?

Genc amatorlere, tecrubesiz heveslilere, teknesi olmayana, olsa bile oyle pahali kamislar, makaralar alamayana yol gosteren, kibirden uzak, ovunmekten hicap duyan, en iri baliklari saliverirken videolar cekip genclerle paylasan bir buyuk ustanin yaptigi bir av midir?

Boyle bir av bizim icin neyse onun icin de ayni sey midir? Elbette degildir... en azindan oyle olmadigina inanmak istiyorum.

Buyuk ustanin biz garip heveslilerden farki burada midir? Burada degilse nerededir?

Buyuk ustanin buyuk balik saliverme videolarini hala bekliyorum.

Saygilar buyuk ustaya...

5. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk

Buyuk ustanin biz garip heveslilerden farki burada midir? Burada degilse nerededir.

Siz garip hevesliler değilsiniz sevgili İbo.

Siz bu idamesi zor hayatta,bu güzel hobiye bir şekilde bulaşmış,bu durumun her türlü avantajını yavaştan edinmeye başlamış,değer yargılarıma göre en muteber addettiğim kişilersiniz.

Bu hobi şimdide,yarında ve inşallah ihtiyarlılığınızdada, sizlere sıhhat,mutluluk,devam eden yaşam sevinci verebilecek en güzel bir uğraşıdır.

60 yaşını aşmış kişilerin en büyük güçlüğü yeni ve çok arkadaş edinme güçlüğüdür.

Siz bu sayede bunu hissetmeyeceksiniz bile.

Bu sayede genç kalacaksınız,

Güçlü kalacaksınız.

Kendinizi hep işe yarar hissedeceksiniz.

Az kalsa bile saçınızı taramaktan zevk alacak,güzel birşeyler giyme hevesiniz ayakta kalacak,güzel bir cinsi latifeye hafiftende olsa,şöyle bir göz atacak,hep kendinizi diri,mutlu,hevesli hissedeceksiniz.

Edineceğiniz tüm bu olgular,parayla,pulla pek ilgisi olmayan satın alınamayan değerlerdir.

Kardeşim İç mimardır.Kimi zengin müşterileride vardır.

Bunlardan Halil bey,şehir dışında yaptırdığı villasının tüm dekorasyonunu kardeşime vermişti.

Montaj aşamasında bende oradaydım.

Bahçede gülleri,ağaçları yüzme havuzu falanda vardı.

Dediki bana;

İçinizdeki bu hobiyi aynıyla edinmek için,hemen şurada size istediğiniz parayı vermek isterdim.

Bu olabileydi,sanki ben kabul edermiydim.

Beni artık tam anlamanı diliyorum.

Sevgimle kal

6. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Ellerinden operim Vedat agabey...