2 günde toplam 4 saatlik jigging 9 trofe sinagrit Saroz

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Ben şovalyeleri severim.Helede şöyle mertce karşılaşmaya cesaretleri olduğunda bir başka severim.

Elbette herkese cevabım olmuştur,olacaktırda.

Sakın benim üzüldüğümü sanmayasın sevgili İbrahim.

Arada kızarım ama yufka yüreğim çabuk söner,kuuzuya dönüveriririm.

Beni iyi tanıdığını görüyor ve seviniyorum.

Birgün birlikte avlanmayı diliyorum.

Sevgimle kalasın

2. ironmen

ironmen sedat

saygıdeğer hocam ellerinize sağlık.ona buna kızıp bizleri bu görkemli av güncelerinden ve teknik bilgilerden mahrum etmeyin.Siz üstadlarımız var olsun ki bizlerde bir şeyler öğrenip uygulayalım.
    Balık profesörünün av güncesi isimli kitabınızı da bizzat adıma imzalatmak inşallah bir gün kısmet olur.sevgi ve saygılarımla

3. 35fish

35fish ibrahim

Favori Kamış:
    Shimano aerocast 2.70 15-40 gr,shakespeare 2,10 10-25 gr-shakespeare2,70 ugly stick,1,98 cm
    Favori Makine:
    tica spin 3500,shimano exage 2500
    En İyi Avı:
    levrek 4,9 kg
    Sevgili ağabeyim,derler ki dilin kemiği yoktur.Ama parmaklarımızda pekçok kemik var.Ağızdan çıkan laf,affedilir.Ama klavyenin başında iken,hitaben yazdığımız kişiye,yazdıklarımızı kontrol edip,tekrar tekrar okuma şansımız vardır.Ben bir kişiye dilimle dahi bir laf etmeden iki kez düşünüp,birkez söylerim.Bu forumlarda kılıç sallayan şovalyelerimiz de bunu pekala yapabilirler.
    Önce ne yazdığımıza bakalım.Elimizi önce vijdanımıza koyalım,sonra enter a basalım.İnsanı kırmak ,yermek kolaydır.Erdem kötü söz etmekte değil,doğruyu aramaktır.Yıllardır yazılarından pekçok şey öğrendiğim kişilere de,haksız yere laf ettirtmemeliyiz.Benim çıkış noktam budur.
    En derin saygılarımla,sizinle birgün avlanıp,sohbet edebilmek,benim de en büyük hayallerimden birisidir.
    İzmir'den sevgilerimle

4. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Harika bir av olmuş üstadım.
    Hiç tutamadığım ama sürekli hayalini kurduğum, hedefimde en üst sıralara koyduğum balığı böyle trofe boylarda, üstelik müthiş bir bollukta almışsınız. Bu balığın sadece bir tanesini bu boyda alabilmek için değil 4 saat, 40 saat jig sallamaya hazırım. Ama işte tecrübe faktörü olunca bir saat bile böyle bir azmanı yakalamak için size yeterli geliyor. Çok çalışarak, derdi, çilesi, yorgunluğu, neyi gerekiyorsa çekerek, tecrübe ederek bende mutlaka böyle bir trofe sinarit çekeceğim. Belki bir sene, belki 10 sene sonra olacak. Ama kafaya koydum bir kere. Olacak. :)

Öğreten, yol gösteren, iştah kabartan, yürek veren tüm yorumlarınız, yazılarınız ve görselleriniz için size minnettarım. Siz olmasanız bizler için herşey çok daha meşakkatli, hatta belki imkansız olurdu. Bunun farkındayız. Bu nedenle size en derin saygılarımı sunuyorum. Kalbinizde bu sıcaklık, yüzünüzde bu gülümseme, oltanızda bu trofeler hiçbir zaman eksik olmasın inşallah. Sağlıcakla kalınız.

5. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Vedat abi..

Bu konu bence tarih sahnesine çıkabilecek kadar önemli...

4 saatte 9 trofe, sportif anlamda düşünülürse, bu bir skor sayılır... ve sanıyorum, uzun bir süre de bu skor sende olacak...

Benzer avlarınızın devamını diliyorum, bilhassa yavru balık avcılığının gündemde olduğu şu günlerde bu tür trofe avların öne çıkması gerekiyor... maalesef biz millet olarak bir şeye özenmeden doğru da olsa, yanlışda olsa kabullenemiyoruz... siz bu düşünceleri yıkın ki amatör balıkçıda istediğinde neler yapabileceğini görebilsin...

6. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Tebrikler Vedat Abi, gözlerimize ziyafet çektin, muhteşemsin her zamanki gibi. Allah nazardan saklasın.

7. mustafa_06

mustafa_06 mustafa

Favori Kamış:
    D.A.M phyton spin 50
    Favori Makine:
    shimano nexave 4000FC
    En İyi Avı:
    97 cm Baracuda
    vedat baba harikasın yine

8. canerorhan

canerorhan caner orhan

merhaba Vedat abi ben doğma büyüme istanbul büyükadalı balık avlamaya tutkun kendimce bitakım bilgiye sahip ama öğrenmeye çok meraklı bir gencim sizden adalar çevresinde jig yöntemi ile balık tutabilirmiyim onu öğrenmek istedim . adalarda rapala bile kullanan çok insan yok bu sene rapala ile bir levrek avı gerçekleştirdim kıyıdan ve sahte yemlerle avlanmaya ilgim arttı acaba tekne ile adalar çevresinde ji yapılabilirmi ve jig yaparken balığı nasıl bulabilirim umarım cevap verebilirsiniz yazılarınızı takip ettiğim için sizden cevap alabileceğiimi düşüüyorum.

9. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Caner

Elbette yapabilirsin.Jig konusu balıkların başında lüferler gelir zaten.Ancak dikine değilde yatay çalışan kısa,küçük ve ağırlıkları 50-100 gr arasındaki jigler kullanılmalıdır.

Bunun için yatay jig kamışına ihtiyacın olacaktır.

Levrekte arada konu balık olur.

Sevgiler

10. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sağol sevgili Yavuz

11. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sağol sevgili Yavuz,sanada rasgelir inşallah

12. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sağol sevgili Okan

13. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sağol sevgili Nail.

Bekliyorum,gelirsen birlikte zevkle avlanırız.

Sevgiler

14. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sağol delikanlı,teşekkürler

15. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Arada sahildende sahteye sinagrit atlayabilir sevgili Kadir.
    İnşallah sanada denk gelir.

Senin kadar tutkulu bir partnerim oluvereydi buralarda,denizleri dar ederdik balıklara,hem tutar hem salardık,videolardıkta elbet.

Sevgimle kal

16. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    O,bizimkilerin en büyüğünden sanırım 5 misli daha büyük,İngiliz forumunda,birden fazla kişi,beni Goggle'da arayıp tam 24 sayfaya ulaşan hakkımdaki yazılarıda görünce bana Legend tabirini layık görmüşlerdi..

Mağrur İngilizler böye yazmışken;

Beni tam okumadan,araştırmadan ancak ve ancak bu işe yeni başlayanlara söylenebilecek uyarıları layık görenlere,balığa gidemedikleri yada gitsede boş döndükleri için(kolaya kaçmadır ana sebep).

Hayasızca,fütursuzca,saygısızca tenkit etmeye kalkanlara artık ne yapayım,nasıl cevap vereyim bilemiyorum.

Sevgiyle kal

17. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Sedat

Bana sorsalarki,paylaşmama şartı ile seni inanılmaz balıkları var olduğu bir yere götüreceğiz,kabul etmem.

Başka bir deyişle:Sizlere anlatmaktan büyük keyf alıyorum,motive oluyorum,güç kazaanıyorum.

O veya Bu denen kişiler asla av taktiklerini,gereçlerini,mahallerini tam belirtmeyen,anlatımlarında illaki bazı eksiklikler olan,beni ölesiye kıskanan,güya yakın arkadaşım olan kişilerdir.

Sevgiler

18. kubicey

kubicey kubilay

elinize saglik nice trofelere...simdilik yurtdisindayim 2013 yazinda izine geldigimde saroz korfezinde tekne avi meralari konusunda yardimci olurmusunuz lutfen.tesekkurler.yayla erikli vs.

19. muratc

muratc murat

vedat abi harikasınız. süper balıklar. onları oltaya takmak bir ustalık ama çekmek ayrı bir ustalık ve sabır gerektiriyordur. elinize sağlık, bize bunların arzu edip çalışıldığında olabileceğini gösterdiğiniz için.

20. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Elbette olurum sevgili Kubilay