2.Kahramanmaraş Seferi

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında point.shot tarafından paylaşıldı.

1. OxDaTiTy

OxDaTiTy Burç

Favori Kamış:
    Çatal :) Arasırada misina, kanca, kurşun birkaç düğüm...
    En İyi Avı:
    Kefal, Çupra, Karakulak, Mırmır...
    Ya Kahramanmaraş lı olmadığım için isimleri bilemiyorum yörelerin. Kayseri yolu üzerinde bir mesire alanı var oradan girip gidiliyor. Balık tuttuğumuz yerde de tırıvırı atanlar oluyormuş anladığım kadarı ile ama işte bana denk gelmedi. Ben suyun içinde bir kayaya dolanmış tırıvırı gördüm ama su çok soğuk olduğu için girip çıkaramadım. Oltamı feda ederek uzun uzun denedim ama sökemedim takıldığı yerden :(

Oltama vurmasada 3-5 tane kilonun üzerinde hatta kilonun hayli üzerinde balık gördüm. Benim gördüklerim durgun suda idi ama buradaki arkadaşlar balıkların karışık suda oltaya geldiğini söyledikleri için o balıklar benim olta ile ilgilenmedi.

ayrıca meps ile o durgun sularda atış yaptım kovalayan balık oldu gördüğüm büyükler değildi. Büyükler pek etrafları ile ilgilenmiyor gibi gözüküyorlardı :)

ayrıca yakaladığımız balıkların etleri çok güzel pembe pembe. Yöredeki balık çiftliklerinin sattığı alabalıklar ise beyaz etli :) Bizim tuttuklarımız çok lezzetli :)

Satıcı gibi konuştum sanki :) Geldiğiniz zaman haberim olursa dediğim gibi o tarihte müsait te olursam sizlere katılmaktan zevk alırım :)

Telefonu ve mail i mesaj ile gönderiyorum

2. NADİR

NADİR NADİR

Favori Kamış:
    kenardan at-çekte kullanılan tüm malzemeler
    Favori Makine:
    SHİMANO
    En İyi Avı:
    yakaladığımda heyecanlandıran balık
    Sevgili Rıfat abi, 2 nci K.Maraş seferini sonunda yaptın. Çektiğiniz fotoğraflar ınan beni balıktan daha çok çekiyor oralara. Çok harika zaman geçirmişiniz. Balık tutulmamış ama önemli değil. Aldığınız temiz hava size yeter. Heralde Mayıs ayının girmesi gerekiyor diye düşünüyorum.Balık hala nazlı. Bu arada geçmiş olsun. Kapı kafanı yarmış. :) Ben inanıyorumki bir dahaki sefere balığı alacaksın.Hadi hayırlısı bakalım. Rsatgele.....

3. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm

Ünal abi gerçektende suların mavisi, toprağın kızılı ve bitkilerin ağaçların yeşili büyülü bir ortam oluşturuyor insanın gözünde..

Telefonunu kaydedip mailini de not alıdım. Alabalıkların iç renklerinin pembe, kavuniçi ve hatta kırmızıya varan renkleri bildiğim kadarı ile doğal ortamda beslendikleri bir böcek sebebiyle oluyor, çiftliklerde bu böcekleri tüketmediklerinden ve hep hazır yemlerle beslendiklerinden iç renk olayının olmaması normal. İnşallah bir sonraki sefere çıkmadan evvel sana haber ederim ve nasip olursa orada görüşürüz arkadaşım..

Nadir aynen dediğin gibi suların biraz daha durulması gerekiyor ve bence de Mayıs ortalarını bulacak gibi. Evet kafamızda artık sızısı-yarası geçse de hep hatırlanacak bir Kahramanmaraş hatırası var :D:D:D

İyi temennileriniz için teşekkür ederim..

4. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    her resim birbirinden güzel
    harika bir organizasyon olmuş