2012 İlk Avım İlk Raporum [ Yamula Barajı Alabalık Avı ]

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında haakaan tarafından paylaşıldı.

1. haakaan

haakaan Hakan Çetinkaya

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    Can Dostum
    Bumin bey öncelikle av için söyledikleriniz için teşekkürederim . Yamula barajında gümüş balığı zaten fazlasıyla mevcut . fakat kafese gelmediğini söylediler bize . bizde burdan götürdük . lakin geride kalan 10 kadar gümüşü suya bırakmayarak ölmesine müsade etmek yanlış olurdu . o yüzden de suya bıraktık . sanırım yamula da tuttugumz alaları gebere barajına bırakmak olmazdı . o yüzden yanlış birrşey yaptıgımızı sanmıyorum ama yinede bu yaptıgımız yanlış ise bilgilendirilmek isterim ve aynı yanlışı asla yapmam

saygılar .

2. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok güzel raporunu, yörenin inanılmaz bakir güzelliğini bizlerle paylaştığın için sana çok teşekkürler Hakan kardeşim, selamlar sevgiler hoşça kalın.:) :) :)

3. haakaan

haakaan Hakan Çetinkaya

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    Can Dostum
    sizin gibi değerli bir ustadan bu sözleri duymak mutluluk verici . Bundan sonraki raporlarımda da bol bol doğa fotoları çekmeyi düşünüyorum . Sevgiyle kalın

saygılar .

4. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Hakan Bey tebrik ederim, çok güzel bir av yapmış ve bu güzel avı bize mükemmel bir şekilde sunmuşsunuz. Gölün vaziyeti bizim buraların göllerine benziyor. Fotoğraflar harika.
    Şu gümüş tutma ameliyesini biraz anlatırsanız memnun olurum. Ekmeği atıp gümüşler toplanınca kepçeyle mi alıyorsunuz?

5. haakaan

haakaan Hakan Çetinkaya

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    Can Dostum
    Muharrem abi öncelikle düşüncelerin için çok teşekkürederim :) Sizinki kadar güzel bir av olmasada bizimkide fena sayılmaz :)

Gümüşü elimdeki kafes ile tutuyorum abi kafesin içine ekmek koyuyorum dikdörtgen prizma şeklinde kafes ve etrafı sineklik lerde kullanılan tel ile sarılı ekmeği içine koyuyorum suya bırakıyorum kafes suda dikey olarak değil yatay olarak duruyor böylece ekmek kafesin içinden çıkmamış oluyor kafesi suya bıraktıktan sonra yanından uzaklaşıyorum 5 10 dk sonra koşarak ipi çekiyorum ve içinde kalan gümüşleri topluyorum ;) gümüşle ala levrek ve çok iri sazanlar aldım bence en güzel yemlerden birisi

sormak istediğiniz birşey olursa seve seve yanıtlarım

saygılar . . .

6. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Teşekkürler Hakan. Aşağı yukarı anladım, ama biraz daha netleştirelim. Sanırım dikdörtgen kafesi yarısı suda, yarısı havada kalacak şekilde sığ bir yere koyuyorsun. Doğru mu? Gümüşlerin kaç santimlik olanlarını kullanıyorsun ve kuyruğundan nasıl takıyorsun? Bir zahmet bunları da yanıtlayıver.

7. haakaan

haakaan Hakan Çetinkaya

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    Can Dostum

Abi resimdeki gibi tamamı suda duruyor ama dik şekilde değil yatay şekilde sebebide ekmeğin suyun üstüne çıkmaması . ekmeğin kokusu alan gümüşler kafesin içerisine giriyor . birden kaldırdıgınızda içerisindeki gümüşleri alıyorsunuz .

gümüşlerin her boyunu kullanabilirsin abi o konuda sıkıntı yok

kuyruk kısmına iğnenin ucu geçecek şekilde takıyoruz böylece gümüş iğneden kurtulamıyor aynı zamanda canlı kalıyor

eğer istersen abi kafesin fotosunu çekip gönderebilirim makinem yanımda değil evde yarın paylaşırım

8. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler, çok güzel bir av ve fotograflar. Ekibi kutluyorum..

9. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Hakan, bu harika sunumuna gölge düşsün istemem ancak bazı konulara da dikkat etmek lazım. Şu konulara bir bakıver abicim.

5) Akarsularda her türlü doğal yem kullanılarak alabalık avcılığı yasaktır. Sadece yapay yem kullanılarak avcılık yapılabilir. Göllerde yapılacak alabalık avcılığında ise kan kurdu, kemik kurdu, leş kurdu, sinek larvaları, canlı ya da cansız içsu ve deniz balıkları hariç, her türlü yapay, doğal ve mamul doğal yem kullanılabilir. (Değişiklik, 5.11.2008 tarih/27045 sayılı RG)

(7) Yemlik balıkların canlı olarak nakli yasaktır.

(5) Yemlik balık boyu azami 12 cm olup, bundan büyük boylar, avlanabilir balık sınıfında değerlendirilir.

Gökkuşağı alabalığında boy limiti olmamakla birlikte miktar limiti kişi başına günlük 10 adettir.

Nice tadında avlara inşallah, selamlar.:)

10. emrepasa

emrepasa emre

Memleket...
    Tebrik ederim,sunum ve paylaşım mükemmel.
    Kayseri'nin bunlara ihtiyacı var.Arada hata oluyor,olabiliyor herkes adına oluyor.Çok doğal.Forumların bu konuda bize çok faydası oluyor.
    Tüm ekibe selamlarımı gönderiyorum,rastgele...

11. b.k.3838

b.k.3838 BAŞARAN

Hakan kardeşim sandalyede oturan arkadaşın kullandığı 2 numara mavi benekli meps.Ayrıcakendisi yorulmak bilmez o atçek yaptıkça biz yoruluyoruz inan :)

12. haakaan

haakaan Hakan Çetinkaya

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    Can Dostum
    Volkan bey teşekkürederim daha bereetli avlar sizin olsun inşallah

13. haakaan

haakaan Hakan Çetinkaya

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    Can Dostum

Nuri abi uyarın için teşekkürederim . çok büyük yanlışımız olmasada ufak tefek bilmediğimizden kaynaklanan eksikliklerimiz olmuş . burada öğreneceğim şeylerin başında bunlar geliyor . ben bir kaç canlı gümüşü suya iade etmenin onların yaşamasını istemennin yasak olabileceğini düşünmemiştim :)

uyardıgınız ve bilgilendirdiğiniz için teşekkürederim

saygılar .

14. haakaan

haakaan Hakan Çetinkaya

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    Can Dostum
    Çok teşekkürederim Kayseri ye hayran biriyim . her konuda mükemmel bir şehir . esnafı insanı doğası harika doğrusu . Hatalar oluyor istemesekde ama burda olmamızın amacı hataları tekrarlamamak ve öğrenmek değilm . bizde size selamlarımızı yolluyoruz . Birdahaki avımızda Kayseride olacak inşallah :)

Saygılar .

15. haakaan

haakaan Hakan Çetinkaya

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    Can Dostum
    Demek 2 numara mavi benekli vallahi kırmızı benekli yeşil benekli yeşil kırmızı denedim :) ama mavi benekli yoktu elimde :) neyse birdahaki sefere inşallah :) teşekkürler bilgi için

Ekibiniz çok keyifliydi hoş vakit geçirdiler iyi balık aldılar birbirleriyle takılmaları da kulağımıza gelip bizleri tebessüm ettirdi doğrusu . Kendilerine selamlarımı iletirseniz memnun olurum .

Hoşçakalın :)

16. okyar5

okyar5 okyar kahraman

Favori Kamış:
    D.A.M ve Remixon kamış
    En İyi Avı:
    120 cm yayın ve 45 cm dağ alabalığı
    tebrik edrim ..çok güzel vakit geçirmişsiniz..

17. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Tebrikler çok güzel görüntüler..

18. haakaan

haakaan Hakan Çetinkaya

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    Can Dostum
    Teşekkürederim sağolsun daha iyileri sizin olun inşallah . :)

19. pazarören

pazarören mehmet

Tebrikler, çok güzel av olmuş, Yamulaya artık gitmeme kararı almıştım, lakin hiç balık alamıyordum, bu raporunuz heveslendirdi beni, şu sırarlar bende gitmeyi düşünüyorum, hayırlısı darısı başımıza ve tüm gidenlere.

20. haakaan

haakaan Hakan Çetinkaya

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    Can Dostum
    Mehmet bey ben kesinlikle gitmenizi öneriyorum çok büyük olasılıkla boşda dönmezsiniz ama hafta içi gitmeniz çok daha iyi olacaktır hafta sonu çok kalabalık oluyormuş . İnşallah bol bereketli kazasız belasız bir av geçirirsiniz ve burda bizimle paylaşırsınız . şimdiden size ve ekibinize Rastgele ;)