2012 İlk Avım İlk Raporum [ Yamula Barajı Alabalık Avı ]

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında haakaan tarafından paylaşıldı.

1. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    güzel bir av, güzel bir rapor, harika görüntüler. ellerinize emeğinize sağlık. daha güzel avlar dilerim.

2. haakaan

haakaan Hakan Çetinkaya

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    Can Dostum
    Güzel düşünceleriniz iyi dilekleriniz için biz teşekkürederiz Ahmet bey daha iyi daha bereketli avlar sizin olur inşallah :)

Saygılar .

3. pazarören

pazarören mehmet

Tavsiyenize uyacağım, çok teşekkürler, ama haftasonu hariç gitmemiz mümkün gözükmüyor. Bakalım bu hafta sonu yağmurlu olmazsa cumartesi düşünüyoruz.

4. aydın karakaya

aydın karakaya Aydın KARAKAYA

En İyi Avı:
    sazan 12 kg
    Hakan yaptığınız av ve bizler için hazırladığın raporda harika olmuş,tebrikler...

5. haakaan

haakaan Hakan Çetinkaya

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    Can Dostum
    Teşekkürederim abim senin gibi bir ustadan bunları duymak çopk güsel

6. haakaan

haakaan Hakan Çetinkaya

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    Can Dostum
    umarımavınız bereketli geçer merakla raporunuzu bekliyorum :)

7. aslan_kral

aslan_kral Kubilay

Av için tebrikler... Yaşadığımız şehirde balık yönünden tatmin olmayışımız bizleri farklı şehirlerde arayışlara itse de dışarıdan Kayseri'nin rağbet görmesi güzel... Raporunu okurken 2-3 sene önce çıktığımız bir avda yakaladığımız 40 kadar alabalıktan sonra Ustaların ustası Vedat babanın bana tavsiye niteliğinde sözleri aklıma geldi. O gün bana söyledikleri beni o kadar etkilemişti ki o gün bugün alabalık yakalayacaksam rapala ve kaşık dışında başka bir şey kullanmadım yem olarak... Vedat baba bana o zaman balık avından önce sportif zevk almamız gerektiğini vurgulamıştı ve heveslilere et icin balık avlanılmasını önermem demiş ve bizlerle avlansa asla Gökalada olsa hamurla ve sair tabii yemlerle bu balıkların peşine düşmez, çok olmasada bir kaçıyla yetinir ama sportif olarak ve kendime güven olarak yeterince keyfimi alırdım demişti... Evet o büyük bir ustaydı ve bizler onun bu tavsiyelerini amatör ruhla mutlaka dinlemeliydik öyle de yaptık...
    Ben özellikle Vedat Babanın o gün bana söylediği bu sözü kulağıma küpe yaptım Cinsi ne olursa olsun alabalık familyasının sportif değeri üst düzeydedir ve onları sazan takımına benzer takımlarla avlanması beni sevindirmemektedir.

8. haakaan

haakaan Hakan Çetinkaya

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    Can Dostum

Kubilay kardeşim detaylı yorumun için öncelikle teşekküreder Kayseriye sevgi ve saygılarımı gönderirim .

haakaan
    Teşekkürederim Fatih bey daha iyi avlar sizin olur inşallah . Alabalık avını bende çok seviyorum fakat barajda avlanan alabalık avı ile akarsu dere gibi sularda avlanan alabalık avı arasında çok büyük fark var . barajda biraz daha kolay diyebilerim

yukarıda sizinle aynı duyguları paylaştıgımı daha önceki yanıtımda belirtmiştim .

şimdi soruyorum size . bir barajda alabalık yetiştirmek zaten bana göre başlı başlına yanlış bir olgu . Yamulada normalde alabalık olmaması gerekiyor . Bizde olmaması gereken bir balığı aslında olmaması gereken şekilde yakalıyoruz aslında .Spin avı benim en keyif aldıgım avdır . ben asıl alayı sarızda yada bizim memleketteki bazı derelerde yakalıyorum . inşallah en kısa zamanda tekrardan gideceğim .

Saygılar .

9. pazarören

pazarören mehmet

Vedat Ustamız hamurla avlanmadan bahsetmiştir. Bu arkadaş canlı balık ile şamandıra kullanıyor. Öyle her adam canlı yem ile avlanamaz. Bence olayları karıştırıyosun gibime geldi.
    hakaan hocam süper av olmuş ellerinize sağlık, biz yine boş geldik, bahçeciğide denedik bişey yok, galiba biraz zamanı var bahçeciğin. Ama yamula benim için bitmiştir.

10. aslan_kral

aslan_kral Kubilay

Öncelikle Vedat babanın hamurdan bahsetmediğini alabalığın zevkinin ve sportif amacının at çek takımı vurguladığını altını çizerek vurgulamalıyım. Hakan arkadaşımız da zaten cevaben yazdığı yazıda bunun yanlış olduğunu söylemiştir. Ve beni mutlu etmiştir anlamadığğım tek nokta ise neden barajda alabalığın olmaması gerektiğinden bahsetmesidir...

11. Armadillo DaNTe

Armadillo DaNTe Öner

Alabalık çiftliklerinin yaygınlaşması, kaçan balıkların iyice arması, zaten diğer balıklara göre hızlı üreyen bi yapıda olması ve bunun sonucunda diğer balıkların yumurtalarını ve yavrularını yeme durumundan dolayı dediğini düşünüyor ve Hakan abiye katılıyorum.. Çünkü normalde yamulada gökkuşağı alabalık yoktur (doğal alabalık zaten yok) ve çiftliklerin açılmasıyla gelmiştir.. Türkiyede herkes aşılamanın hassas bi konu olduğunu söyler fakat ilgili kurumlar bile gerekli araştırmayı yapmadan (aradan bi kaç insan evladı çıkar bişey diyemem) güzelce aşılamada çiftlik te yaparlar.. Son duyumlarıma göre bazı kişiler yamulaya turna da bıraktılar ve zamanla turnalarda aramıza katılacaktır. Benim için farketmez hayatımda daha yamulaya sazan tutmaya gitmedim gök ala ve tatlı su kefaline gittim balık varsa ben avlarım fakat sazan, sudak, tatlı su kefali, gök ala, turna, yayın... bunların hepsi kardeş kardeş yaşayacak türler değildir ve zamanla özellikle sazan ve kefal türlerinde azalmalar olacaktır sonuçta burası deniz değil baraj ve bukadar farklı türde balığı bir arada uzun süre tutamayız.. Umarım açıklayıcı olmuştur Kubilay abi.. Hakan abinin yerine cevap vermiş gibi olmayayım ben sadece anladığımı ve düşüncemi söyledim ;)
    Saygılar..
    Dip Not: Vedat abi Gökkuşağı alabalığa direk alabalık denmesini de doğru bulmuyor haberiniz olsun :)

12. haakaan

haakaan Hakan Çetinkaya

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    Can Dostum
    Mehmet kardeşim teşekkürederim . Yamula bence avlanacak en güzel baraj . o kadar çok baraja gittim ve avlandımki bana keyif veren içimde bu sefer çok daha büyük bir balık yakalayacağım dediğim tek avlaktır yamula . boş dönmek tabiki olacaktır . hangimiz her gittiğimizde balık ykaladıkki .

24 Nisan Salı günü Yamuladaydım . bu sefer elimiz boş döndük . Sadece 3 tane ala yakaladık oda mavi benekli meps ile . hamurla 4 tane sazan geldi onları hiç teredtürsüz suya iade ettik . üstelik biri 2 kg civarındaydı . balığın havyarlı oldugu açıkça belliydi zaten . su çok ısınmış ve yükselmişti .baktık sazan geliyor şamandıralı takıma hemen topladık sudan zarar vermemek için . dada dağı tünelinden bu sefer ebiçe geçtik ebiçte 2 farklı noktadan şansımızı denedik . ilk tesisin orda çoık balık vardı ama limitlerin çok altındaydı bir kaçtane çektik daha sonra yavrulara zarar vermeme adına ordanda uzaklaştık . yamula keşfedilmeyi bekleyen kocaman bir avlak Mehmet kardeşim . 15 Haziranda sazan yasağı bitiyir . levrek ve yayında başlıyor . bu sene yamulada çok fazla vakit geçirme niyetindeydim . dün herşeye rağmen mükemmel bir gündü . makinemi yanıma almayı unuttugumdan dolayı çok üzgünüm ki foto çekemedim . Bu arada Kayseri İncesu barajından arkadaşlar turna almışlar . bir ara orayada geçeceğim . inşallah bir gün beraber sallarız oltalarımızı suya . Saygılar .

13. haakaan

haakaan Hakan Çetinkaya

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    Can Dostum
    Önerciğim teşekkürederim düşüncelerine söylediklerine harfiyen katılıyorum . aynı şeyleri düşündüğümüzden dolayıda çok memnun oldum ;) Yamula için biraz beklemeye geçmek gerekiyor 15 Hazirandan sonra sazan avı ile dönmekte fayda var diye düşünüyorum . Saygılar .

14. haakaan

haakaan Hakan Çetinkaya

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    Can Dostum
    Kubilay kardeşim selamlar saygılar . Öncelikle yamulada alanın neden bu kadar çok oldugunu bildiğim kadarıyla kısaca anlatmak istiyorum .

Çiftliklerden birinde bir işçi parasını uzun zaman alamamış . çiftliğe emeğinin karşılığı olan parasını her almaya gittiğinde tersleniyor azarlanıyormuş . bir günde dövmüşler adamcağızı . o da sinirlenmiş bir gün tüm telleri keserek ne kadar ala varsa hepsini salmış suya . ondan sonra gökkuşağı ala zaten en büyük özelliklerinden biridir bu hızlıca üremiş çoğalmış .

Çiftliklere bu aralar rabet yüksek . Yamuladaki bir çok çiftlik ürettiği balıkları yurt dışına ithal ediyor . ayrıca devlet çok iyi teşvik veriyor . fakat ekolojik denge bozuluyor . yamuladan yakaladıgın her alanın miğdesinde gümüş balığı var . su sıcak . orda yaşamaya mecbur bırakılan blıklarada yazık . ayrıca o çiftliklerde suyu oldukça krletiyor . tabi kirleten sadece alabalık tesisleri değil .
    suların yükselmesiyle yamula barajı inanılmaz kirliydi . suda balık harici ne arasanız yüzüyordu . böyle giderse yakında yamula için çok daha acı şeylerden bahsedeceğiz .

Saygılar .

15. aslan_kral

aslan_kral Kubilay

Devletin özellikle barajı kiraya verme politikasını gözden geçirmesi gerekiyor. Biz bunun için birçok yere başvurduk ama ne yazık ki hiç bir zaman istediğimiz sonucu alamadık. Bugün yamula yarın bahçecik derken güzel barajlarımızdan bir bir umudu keseceğimiz aşikar. Benim en büyük korkum evlatlarımıza bizden sonra gelecek nesillere bu tutkuyu aşılayamayacak olmamız. Düşünce yapısı itibariyle aynı fikirde olmamız beni ayrıca mutlu etti...

16. aslan_kral

aslan_kral Kubilay

Ayrıca yamula ve bahçecik gibi barajlarda bulunan alabalığın menşe-i o çiftliklerden kaçan ya da bilerek kaçırılan damızlık olmayan balıkların büyüyüp kendi doğal ortamlarında üremeleriyle mümkün oluyor. Çiftliklerden kaçan ya da bilerek bırakılan damızlık balıklar hiç bir zaman kendileri üreyemezler. Çünkü bu balıklar suni olarak sürekli sağıldıkları için yumurta bırakma esnasında kullandıkları kasları asla gelişmezler. Bunun sonucu olarak ta bu tür balıklar hiç bir şekilde üreme yapamazlar... Balıkların kaçırılışıyla ilgili benim bildiğim şey ise çiftlik sahipleriyle sigorta şirketleri arasındaki ali cengiz oyunlarıdır. Danışıklı döğüş olayı aaaaa kafesim patlamış içerisinde de 10 bin balığım vardı olayı...

17. Armadillo DaNTe

Armadillo DaNTe Öner

Bende rapor bekledim bekledim gelmedi hele.. Canınız sağolsun 15 Hazirandan sonra sazana gitmeyi düşünüyorum diyorsunda abi kayseride ki bazı insansı-lar çok güzel sazan çıkıyo hep kıyıya gelmiş diyerek sazan'a gitmeye başladılar bile...
    Zihniyeti anlamaya çok çabaladım ama anlayamadım gerçekten insansı-lar Allah ıslah etsin.. Tırıvırı, üreme döneminde avlanma, yanlış balık aşılama, ağ.. vs derken bugün bitmezse elbet birgün bitecek.. denizde av yapan insanların yorumlarına bakıyorum insanlar ''Turna nasıl bi balık ya öyle avlamayı bende çok isterim'' diyorlar fakat böyle güzel balığımız ve verimli avlaklarımız olduğu halde el kadar turnaları alıkoyan ağ atan tırıvırı atan insan olduktan sonra bizde turnaya hasret kalacağız ki ben 1 senedir hasretim zaten.. Ama şunu söyleyebilirim hani derler ya herkes bir gün fenerli olacak falan diye bende bu gidişle ''Herkes birgün Gökkuşağı alabalık yakalayacak'' diyorum. Bizde çocuklarımıza resim gösterip aha böyle balıklarda vardı diyecez olay bitecek.
    ben yine konudan uzaklaştım kusuruma bakmayın geriliyorum istemeden.. ^
    3 balıkta iyidir Hakan abi canınız sağolsun ama sizde bu azim ve düşünce olduktan sonra çok daha güzel ve başarılı avlar yaşayacağınızdan hiç şüphem yok..
    Saygılar..

18. simendifer

simendifer Sennur

Tebrik ederim, güzel bir av olmuş. Manzara fotoğrafları ise harika. Bereketli avlar dilerim, dahasına rast gelsin. :)

19. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Sevgili Hakan & Öner abilerim,:)

Şu yasak zamanlar için bilgileri de revize edelim, zira bu işin doğası gereği her zaman ilazım.

Efendim, Gayseride sazan ve yayın içün 1 Temmuz’a kada sezon kapalı. İlevrek balığı ise 15 Mart ilen 30 Nisan arasında yassah.

20. Armadillo DaNTe

Armadillo DaNTe Öner

Nuri abi gerçekten okadar attık tuttuk en önemli bilgiyi vermeyi unuttuk:). Ellerine sağlık teşekkürler:thumb: .