2012 Lüfer-palamut durumları....

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında ALİCO tarafından paylaşıldı.

1. deePblue

deePblue na

Eyvallah Serdar abi güzel bilgiler vermişsin.
    denemkete fayda var.
    neleri denemedik..

2. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Normaldir seçkin yaparlar asparagasta olabilir sonuçta karadeniz çaparileri için yasak 15 ağustosta bitti 150-200 iğneli bir takımla 66-50 çapari balık yapar.
    ama onu birde ayıklayacak zamanıda yanında düşünmek gerekir.

Hemen bir dipnot karadenizde tarihin bir tarihinde eski senelerden bir senede çapariye 68 balık binmişti. tekne öne doğru değil balıkla birlikte yürür olmuştu kısaca durmuştu. çekmek için omuza atıp çekildiğini hatırlıyorum ben hatta şanzımana bağlayıp şaftla mı çeksek muhabbetinin döndüğü o günleri.....

3. deePblue

deePblue na

4. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Karadenizi bilmiyorum, ama orkinos yemi için torik tutardık Ege'de. Bulabildiğimiz en küçük palamut çaparisi 150 iğneliydi, ikiye keserdik, oynağa çevirince 75 iğne birebir dolu çıkardı. Ve bu bir rutindi. en dikkat çeken tarafı, çapariyi çekerken, bir anda teknenin zınk diye kalması, 75 iğnenin tahminen küt diye bir anda dolmasıydı.

Orkinos ise tekneyi götürürdü. Kalama niyetine tekneyi ve bir kaç su bidonu nu kullanırdık.

Bu avda öyle amanda aman ne muazzam filan modunda değildi. Rutin, sıradan bir avdı herkese. Orkinos ve palamut pek para etmezdi, alınır İstanbul'a filan yollanırdı ziyadesi. Küçük balıkçı, levrek, lahos, çupra filan tercih ederdi. Zira, palamut/orkinos bol olsada, yakalaması meşakkatli, çok yakıt ve emek isteyen işlerdi.

83'ten sonra ne olduysa oldu en o palamutlar kaldı, ne orkinoslar.

5. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Ben onu bunu bilmem. Aliço ve Serdar Köylü ustalarımız forumda uzun uzun yazmaya başladı mı lüfer zamanı geldi çattı demektir. Geçmiş senelerden tecrübelerimiz bunu gösteriyor. Bugün Yeniköy tarafında gezindim. Kıyıda yapraklar deli gibi yavru balık kovalıyordu. Çakarda 2 sandal uzunolta çekiyordu. Kıyıdaki canlı balık havuzları küçükten iriye lüferle doluydu. Fiyatlar 20-25-30 TL. Ayrıca yine canlı palamutlar 30 cm'e yakın, 3 tanesi 20 liradan satıştaydı.

6. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Aret soram.. Geçen sene çeşitli özel sebeplerden filan balığa gidemedik doğru dürüst. Ara sıra Eskihisar'da biel gün battımı, tak yapışıyordu lüfer, öyle boldu hem. Ama biz denize gidemedik bir türlü. Bu sene bilendim iyice. Umarım acısını çıkarırım.

7. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.

Uploaded with ImageShack.us

işte buyrunuz ne günlermiş be

Teknenin arka boşluğu aretim serdar hediyem olsun sana

8. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    0,40 beden 0,40 köstek (düğümlü) 1/0 2/0 iğne

kıyıdan kullandığım takım bu. Geçen sene 40-50 kişi sabahın köründe Tarabya'da atıyor, 1 kişi alabilmiş palamut. Kamışı açtım takımı taktım attım. Aynı hızla çektim 2 tane aldım :D

Özellikle tekne çaparileri boyutunda kullanıyorum. Tekneler önümden geçtikten sonra bu takımı atınca, tekne arkasında palamut varsa teknenin çaparisine atlamadıysa kesinlikle bende :)

9. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    Sim şart. Damla sim pembe veya sarı tonda kullanabilirsin. Tüylerde farklı renkleri deneyebilirsin, sarı turuncu ve yeşil ama sim her zaman damla sim olmalı. 5-6 parça koysan yeterli her kösteğe.

10. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
  11. istavrit

istavrit Boğaç

teknenin arka boşluğunun dili olsada konuşsa :D

12. vpn

vpn Kenan

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Lineaeffe furrycaster, Okuma Carbonite, Okuma V System, Bluefish jig
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem Pro 6000, Daiwa Emblem Pro 5500, Okuma Raw, Daiwa Crossfire 3500
    gel cuma gel

13. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Gerçekten ya hep lüfer zamanı iyimi ama aret işleri biliyorsun şu an bıttı yine sezon için kasım sonuna kadar boştayız ondandır. yapacak birşey yok sezon harici yoğun çalışma masa başında sezonda kıyafet değişimi balığa

14. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    ekürim ağlamak istiyorsun herhalde görünce....

15. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    Ali abi birşey sormak istiyorum dün köprüden geçerken onlarca tekne gemi yoluna doluşmuştu istavrit için değildir heralde değilmi?

16. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Palamuta bakıyorlar balıkta geliyor hemde güzel balıklar bugünde güzel balık yaptı

17. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Serdar abi yalan yok, son 3 sezonda yakaladığım toplam lüfer sayısı 3. Yeter ki gel bana senede bir gün şarkısını ben lüfer için söylüyorum artık. Umarım bu sene de bir tane olsun yakalarız, geçen sene sıfır çekmiştim mesela. 25 cm'e kadar olan balığı çok şükür geçen sene de yeteri kadar yakaladık. Umarım bir gün ona da şarkı söylemeyiz.

18. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Ali abi sözümü isterim bu sene de bir gün senle uzunoltaya çıkmak için rezervasyon yaptırıyorum şimdiden, teknenin arka boşluğuna reeling reeling

19. deePblue

deePblue na

Sağolasın abi teşekkür ederim :)

20. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Ne zaman dilersen başımız üstüne haftaya başlıyorum turlara rezerve yok ben gelıyorum dersın kafidir.