2012 Lüfer-palamut durumları....

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında ALİCO tarafından paylaşıldı.

1. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.

Sevgili dostum
    hamsi ile onu nasıl yaparım biliyormusun az tutmadım hamsi ile ufak bir not

2. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Bilinenlerin dışında bir konuya değinmek istiyorum önemlidir

palamut oynakları en çok ne sabah ne akşam av verir esas balık güneşin yaktğı tam sıcaklığın şıkır şıkır olduğu saatlerdir. Sıcak saatlerde daha çok oynak yapar zaten seyir güzergahıda bellidir boğaz adına yazacağım onuda nerde kalkınır nerde dipler en iyi av nerde patlar onuda yazacağım...

3. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Arkadas gece yazmista o yüzden seyettimdi. Gece disli birakirmi palamuta o hamsiyi? Gündüz canli indirmeyle tesadüfi alan duymustuk.

4. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Birde sen tekneden tutuyorsun ali abi. Sarmisak zoka vs. Arkadas kiyidan soruyor galiba

5. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    +1 evet haklısın onada düzenek uydurdular zannediyorum yapan arkadaşalr vardı ama hatırlamıyorum nasıl olduğunu

6. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    etme dostum 1 tutsun 5 diyorum alayına gider hele hele serdara hepten gider yaparım ben..:)

7. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    İnsaf yavuz insaf diyorum konulara bir baksana dostum. lüfer üzerine laf yok icraat lazım Serdara dedım 1 balığına 5 balık diye teknoloji falan filan anlamam ben gider 4 kulaç beden + kurşun artı el oltası+ tek iğne+gagalık+canlı zargana tutar gelirim ben lüfer hayvanını

8. ozan1977

ozan1977 ozan sağlam

Favori Kamış:
    lineaeffe extreme cast 420
    Favori Makine:
    okuma v system v65
    En İyi Avı:
    levrek 3kg,kalkan 4.5kg,eşkina 2kg
    az önce bartından arkadaşım aradı amasra ve çevresi bol miktarda iri boy palamut yapmaya başlamış.benden iğne ve tüy istedi.geçen günde oturduğum mekanda küçükyalıda zıpknla bir dolaşayım dedim gördüklerim beni çok mutlu etti.o kadar çok yaprak vardıki sormayın sürüler halinde.gümüşlere saldırıyorlar..buda busene balık tutacağız anlamına geliyor tabi büyük teknelerin ağlarına girip kürekle denize dökmezlerse.ayrıca zargana olarakta iyi görüntü aldım.ve birde çok sayıda sargoz yavrusuyla karşılaştım..buralarda bu kadar canlılığı hiç görmemiştim.bu beni çok mutlu etti.ali abi sende şöyle bol lüferli raporlar bekliyoruz.bende sarayburnu kafada olucam beni oradan alırsın..hadi hayırlısı bu sene bari biraz yüzümüz gülsün.not:eek:ltamıza takılan yaprakları mümkün olduğunca iade edelim.şu aralar boğazda istavrit çaparilerine bol miktarda takılıyormuş.saygılar.rastgele.

9. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Sabah sahurdan sonra çapari suda inşallah bakalım
    kısmetimize bu sefer güzel bir görsel şölen sunabilecekmıyız kısmetse ozan ne demek başım ustune her zaman bılıyorsun burda sadece balıkçılık konuşulur!!!!

10. Çaparici

Çaparici Mert PARLAK

Rastgelsin.

11. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Şu tebliğ bir çıksın epey ses getireceğe benziyor amatörlerin tamamen sevinecekleri haberlerle dolu bir tebliğ gelebilir. hele hele düşünülen av yapılamayacak yerlerde gelirse o zaman kıyamete bak sen

12. ozan1977

ozan1977 ozan sağlam

Favori Kamış:
    lineaeffe extreme cast 420
    Favori Makine:
    okuma v system v65
    En İyi Avı:
    levrek 3kg,kalkan 4.5kg,eşkina 2kg
    video ekleyecektim ama olmuyor.

13. cosmic-c

cosmic-c cem

En İyi Avı:
    Sırtıkara 3.5 kg
    Aliço usta rastgele inşallah.Bizlerin yüzünü güldürecek haberlerini bekliyor olacağız,ne de olsa artık zaman geldihooked

14. melikşah

melikşah ........................

Çok doğru bir tespit alico:thumb:
    Ben boğazda palamutları saat bir gibi almıştım.:)

15. deePblue

deePblue na

öğle tatilinde ben çapari sallarım o vakit :D
    1 saat az değil sonuçta :D:D
    palamut seni yakalarsam kuyruğundan asacam arabanın aynasına
    geçen sene deli etmişti beni :D

16. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Bilmem kaç sene önceydi. Beni bir acayip deli etmişti palamut. Tamam surf kamış 4.20 belki yetmez ama, 7m bir göl kamışı olsa, kafasına vurup alabileceğimiz mesafede kıyıya, kaç hafta boyu hoplaya zıplaya hamsileri yediler durdular. Bin türlü şey denedik, bir tanesinide tutamadıydık.

En sonunda eski dost fly takımı kaldı denemedik, inat bu diye onunla gidince yüzümüz gülmüştü ancak.

17. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    35 kilo cingene yakalamıslar antalyda millet kuruttu bile ama kıyıda yok

18. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Antalyanın balıkları hakkında şaibeler var palamut ile orkinos maalesef karıştırılıyor o yüzden sıkıntılı geçiyor o bölgenn avları dostum inşallah güzel balıklara

19. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Serdar Lüfercikler ile ilgili çok büyük gelişmeler var eğer olay benim düşündüğüm gibi gelişiyor ise. ki bazı bulgular bunu destekliyor balık aşağıdan yanı tekirdağ üstünden gelmesi gereken balık bence şarköy bandırma üstünden hareketle izmit körfez yalovası heybeli adası gibi güzergahtan yürüyecek. bence o noktada hareket etmek lazım. Ben sabah balığa bakmaya niyetliyim bakalım ama işe dönmem gerek bir yandan mesaiyi bozamam yoksa direkt olarak adalar bölgesinde lüfer sevdasına kalırdım. ancak tahsilatlar şu bu derken yıne sıkışık bir gun olacak o yüzden erteleme her an gelir adıma hayırlısı bakalım....

20. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Evet o saatlerde düşünülenden ötedir verimi. zaten o saatte teknede kalmaz fazla gün ortasında bilmeyenlerin çoğu sabahın köründen o saate kadar çapari sallamaktan kolları uzamış ve adaleler çökmeye başlamıştır blık o saatte daha verımlı olarak yaslar. nüsait bir anda güzergahlar ile beraber uzunca bir metin yazacağım konunun adına